Hirdetés
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
sherlock82
üzenetére
Akkor meg nem szokod meg annyira a meleget szerintem

-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Inkább csak 50m-en volt ez a tempó. Tovább nem is bírnám, ezért csinálom ezt a 4x50-es felállást. Remélem, később fel tud menni majd 100m-re.
Ilyenkor jön ki a nagy magasság és nagy izomtömeg előnye (bár már nem mondhatom, hogy 130 kilós vagyok, mert lementem 124-re, de amikor így robbanni kell, akkor megy a gyors tempó rövid időre, aztán meg lihegek, hogy nézni is rossz - mások is ott edzenek, és mikor az egyik pályán így futok, mellettem pedig épp szembe futnak az edzők, akik a rajtot gyakorolják, néha megrettennek, hogy egy ilyen melák robog feléjük
Most egyébként 2:11-es tempó volt, a legjobb a 2:07 ilyen rövid távon, de le szeretnék menni 2:00-ra - csak nem ilyen melegben, mert ez kinyír)MOD
Amerikai fociztam régen, ott fontos volt a rövid távon gyorsaság - még ha a nagy méretűek hiánya miatt többnyire center voltam, akkor is... -
válasz
norby_42
üzenetére
Ma délután 4-től 5-ig lányomnak atlétika edzése volt, így a 32 fokban kimentem futni.
3,5km bemelegítő kocogás, majd 15*4*50m (50 séta, 50 kocogás, 50 erős futás, 50 max tempó), végül 1,5km levezető kocogás. Totál kinyírt. 4* álltam meg inni, de az sem volt elég - 32 fok volt. 27,5km/h lett a max tempóm, meg sem próbáltam ennél erősebbet, így is alig bírtam. -
-
xy.zsolt
őstag
Tegnap sikerült lefejelnem futva egy mobil kajástand napernyőrúdját
.... utána nem esett jól folytatni az 5k futást
.... az 5:00 tempó is fájt. Amúgy jól elvagyok, a növekvő meleg és pára dacára futkosok naponta. Remélem ti sem fáztok?!
-
anorche1
őstag
válasz
bandus
üzenetére
Köszönöm a tanácsot, 17-én megyek Kingához.
Nem tudom milyennek a nagy gyártók karbon cipői, de nekem ez a puha kategóriának számít, csak add egy kellemes pattogós érzést. De egyáltalán nem érzem keménynek, talpam egyáltalán nem fáj benne (az első 1.5-2 órában, utána keskenynek érzem a cipőt, gondolom megdagad a lábam, szélesebb lesz, és hosszabb távra szélesebb cipő kellene nekem).
Nem volt tervben a napi használata, csak beakartam járatni, és annyira megtetszett, hogy rajtam maradt
#108930Studi:
Köszönöm, erre igyekszem figyelni!Egyébként még gyerekként lúdtalpasnak hívtak, kaptam is állandóan betét, de én nem látom/érzem magam annak. De az egyik lábam mindenképp rövidebb mint a másik egy picit.
IT, ülőmunka. Mellett kondi, meg néha rám jön a küzdősport (thai box/box), de egy ideje szünetel, futás volt a fő prio.
Update:
Pihenetés, krémezés nem nagyon segített, az volt a fordulópont mikor tényleg elkezdtem minden nap kondiban 15+%-os emelkedőn sétálni 1-1 órát (gyűlölök padon futni, ez gyaloglás meg még unalmasabb).
Ma voltam futni egy laza 8km -t, 4:50-es átlaggal, és teljesen okés volt, 0 fájdalom. Legközelebb viszek ki állványt, megpróbálom felvenni 3 irányból a technikám több sebesség mellett, hátha külső szemlélőként észreveszek valamit. De hanem, 17-én majd a szaki.Köszönöm mindenkinek a választ, segítséget

-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Eközben máshol...
Úgy is jön a szezon, szóval rájuk fért egy kis karbantartás.
Szerintem Bivaly lett, már érzem is.
Hogy ON is legyen, ha van tervez valaki csoportos, topikos
terep mókát
engem is érdekel.
Maratoni távig mehet simán... Az csak hab a tortán ha nem kell az ország másik végébe utazom. A Bükk hegység is ilyen 9 óra utáni indulással játszik, már ha aznap utazom.
De privát üzenetben keressetek, a fórumot nem viszem túlzásba mostanában.
-
tomcica
Topikgazda
Ekozben megerkezett az ujabb "kinzoeszkozom"
[link]
amig csak stabilan kell allni rajta az meg csak-csak,de amikor elkezdesz guggolgatni +sullyal..na ott mar nem vicces
-
Alg
veterán
válasz
HKorn
üzenetére
Fenix2-nél láttam utoljára ilyen lefagyást, újraindulást - annál megoldotta hogy a sok(száz) órán lévő elmentett tevékenységet töröltem. F7-nél nem jött még szembe egyszer sem random újraindulás. Edge 830 produkál kb. évente egyet...(bár most alig használom)
GPS-nél nem vettem észre gubancot, de legközelebb megnézem jobban.
Más: Muszáj volt lentebb venni a Runna edzéintenzitást, így hogy amolyan "deload" hónap után kezdtem neki, plusz teljesen más terhelést ad mint ami eddig volt, plusz bejött hirtelen ez a meleg, az edzéseket is reggelre raktam át késő délutánról. A mait már nem is bírtam végig csinálni. Szóval most heti 2 tempó + kéthetente feladatos hosszú helyett van váltakozva vagy 2 tempó vagy 1 tempó+feladatos hosszú. Plusz a becsült PB-t is kicsit lejjebb(lassabbra) húztam mert közel sem vagyok sub-1:40 FM formában most.
-
HKorn
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Lehet hogy FW update-tel agyonvágták ezt is. Support csoportban sok Fenix tulaj panaszkodik, hogy edzés közben lefagy/újraindul az óra, vagy épp a végén úgy néz ki mintha nem mentené el a tevékenységet, csak később szinkronizálódik át Connectbe.
-
jimpo
senior tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Valami tuti van! Egy bő hónapja vettem én is észre.... Mondjuk nekem a Fenix 6X PRO van még mindig. Nincs is ingerenciám váltani, amire kell bőven jó. Talán a fejlettebb pulzusmérő jönne jól alváskor, de igazából mindegy.

Korábban jóval gyorsabban talált jelet, most simán van hogy 2-3 perc futás eltelik mire kiírja hogy GPSze OK
Pedig itt sem történt beállítás változtatás, annyi hogy a frissítéseket mindig engedem telepíteni.
Általában pedig még készülök és már lépek a "Futás módba", elindítani az aktivitást meg értelem szerűen már amikor léptem kettőt. Ami ~10 méter séta után történik.Még jó hogy van más, amire hagyatkozhatok addig is... A hőmérő meg hab a tortán.

Amúgy azt nem vágom hogy ennél lehet-e látni mennyi műholdat lát az óra, de a 310 XT az mutatta a kapcsolódott műholdak számát, talán a jelerősséget és pontosságot is. Pedig nem a legfrissebb csúcsabb tech volt már, akkor sem mikor vettem egyet 2017 környékén... -
zzola
titán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Pedig a tevékenységen belüli beállítás határozza meg, hogy a műholdaknál mit ír ki a zöld csík alatt (illetve az is, hogy a rendszer szinten mi az alapbeállítás). Próbáld meg a tevékenység beállításnál a beállításokat visszaállítani. De az is lehet, hogy SW probléma, lehet egy factory reset megoldaná a problémát.
Garminnál (is) bármi lehet, képesek eltolni egy frissítést, akár. -
ígyvanferi
addikt
válasz
zzola
üzenetére
Nem, nem ezért mutat mást, de ezt szerintem tisztáztam a posztban, hogy semmit nem állítottam el, semmi nem módosult. Lassan két éve használom, ismerem a menürendszerét. Természetesen mindenhol all + multi-band van beállítva (és az energiasémák irányából sincs korlátozva, ahogy eddig se volt). Pont ez a baj, hogy a beállítások ellenére nem így rögzít.
-
zzola
titán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Tegyük tisztába a dolgokat.
Rendszer szinten be lehet állítani a "GPS"-t, a Rendszer/Műholdak menüpontban. Plusz tevékenységenként is lehet ezt a beállítást módosítani (pl. a sétánál csak GPS legyen).
Emiatt nálad mást mutat futásnál a kezdőképernyő, mint bringázásnál (mert más a beállítás).Lásd nálam is ilyen, ha átállítom automatáról all systemre.
-
Maximum1
őstag
válasz
Pttypang
üzenetére
Esetleg Salomon ultra glide 3?
Marketingszöveg:
"A külső talp hullámos kialakítása jobban eloszlatja a nyomást, minden lépésnél máshová érkezel, így valóban sokkal később fárad el a lábad és hosszabb távokat fogsz tudni lefutni." -
norby_42
senior tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Így, így, ahogy Süti mondja. Hátrányát nem tapasztalom, viszont tök jól látni még úszás közben is
-
bandus
veterán
válasz
ígyvanferi
üzenetére
jon egy uj pega 41 dizajn is. nem akartwm ezt a szeriat, de azt a cipot nem fogom tudni kihagyni, mert utana utcara is fasza lesz

-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Vegul kenytelen leszek megszokni, de meg van par evem talan

Egy laposabb kivezetesu csatlakozot, amit akkor is ra tudok dugni az orara, ha a kezemen van, igazan forgalmazhatnanak hozza, tudom, hogy van kinai, de a gyarival boldogabb lennek es a toltessel se kellene szorakozni nagyon.
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Nem az olvashatosag a bajom: vagy bekapcsolom az aod-t, vagy nyomkodom kezzel, hogy lassam a statuszt. Az aod meg lelovi az uzemidot. Ez nekem nem egy vonzo csere.
-
Maximum1
őstag
-
bandus
veterán
Tom, ha nem tudod mit kérj szülinapra, karácsonyra, meg mikulásra, akkor itt az ötlet
de rohadt ütős 
-
tomcica
Topikgazda
-
LanyUs
őstag
válasz
Pttypang
üzenetére
Pttypang: na látod! Addig kell gyúrnod, amíg 130 km 130-as pulzussal 130 km/h-val nem megy ( futva )

tomcica: feleségem már kijelentette, hogy nem akar csontvázat
Azért attól még messze vagyunk, de amit javasoltál a 88 kg beleférhet. Akik ritkábban látnak már kérdezgetik minden rendben van-e. Nekem fura oldalt a csípő és a felsőcomb között kialakult horpadás, valamit a bicepsz és a tricepsz közötti mélyedés is. Nekem is szokatlan, nem is igazán tetszik így.
A Rush célja pedig a felsőtest megőrzése. Szeretném ha megmaradna és elkülönülten látható lenne az első/hátsó/oldalsó vállizom. Kinyújtott karnál a tricepsz, hajlítottnál pedig egy kis bickó. A mell pedig legyen formáltan domború. A futás szempontjából nem funkcionális izomzat megtartása továbbra is cél marad! Egy 40-es szálkás karral már elégedett lennék, most 1,5 cm-rel alatta vagyok még. -
-
tomcica
Topikgazda
Ekozben mashol:
-
zzola
titán
Ultramaraton Palics - 2025.05.31. - 2025.06.01
"Ultramaraton Palics. 12 H Hivatalos eredmény: 128,9 km
Korosztàlyos országos csúcs. Világranglistán is jó helyen lesz.
Nagyon elfáradtam. 8- tól iszonyat meleg volt."Ismerős. Ügyes, na. női 50+ .
-
-
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Az mi? Nemchuvk Károly?
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
De ez fontos, mert azt mondtam, hogy 100 km-es futasnal csinalhatok valamit a hajammal
-
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Ettem en mindent, ugy lett futas a seta vegen
Nagyon finom volt a pogacsa! -
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Az hozta ki belole a vegen a 6perces kiliket
Grat Pttypang! 100+-t nem kell megmagyarazni. Akar futas, akar tura, az biztos, hogy teljesites.
Foleg, hogy nemreg kezdted a futast. Es itt ugyebar vivokent kell rad tekinteni.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Van aki erzekenyebb ra,van aki egesz jol hozza is tudja szepen szoktatni a szervezetet a meleghez
meg vannak olyanok,akik akarmennyit is edzenek a napon,mindig szinte hogutat kapnak,fejfajasuk lesz,napszuras jellegu tunetek,extran elfaradnak stb.
Szoval embere valogatja.
Nalam altalaban par nap kell mire raallok 3-4nap,nyaron is 14-15:00 korul szoktam edzeni,mert ugy adja ki a mostani munka/elet. Az eros napokon magasabb a pulzus (neha 200-at surolja,ha olyan edzes van,szoval egy jo 8-10utessel feljebb van) a laza napokon pedig belassul a Z1,mert pulzussal kontrollalom...de az nem erdekes,a lenyeg h ott pihenjen a test.
30+ fokban meg szoktunk allni tobbszor is resztavo kozott mosdani es par kortyot inni,altalaban ugy tervezzuk be a resztavozast,hogy kozel legyunk a csaphoz mire fejezunk. -
Apollo17hu
őstag
koszi a batoritast:) azert kivancsi leszek, megpusztulok-e a keddi futoedzesen. ott resztavozunk, nem ilyen tingi-lingi kocogas van, mint amit hetvegente muvelek.
-
tisn
veterán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
hirtelen jott, majd akklimatizalodsz. turelem. igen, szedjel ra tapkieget, pl. vizet

-
Pá
addikt
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Többiek már írtak tippeket, annyit tennék hozzá, hogy azért sokat alkalmazkodik a szervezet. Az első meleg sokkoló, de pár alkalom után azért sokat javul.
Aztán forditvazis működik, ha végig tolod a nyarat, akkor az első hűvösebb őszi napon szárnyalni fogsz.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Chuck Norris
üzenetére
Na aze'
-
Alg
veterán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Korán reggel mész, figyelsz a folyadék- és sóbevitelre, csökkented a tempót akár. Kútnál lehet hűteni magad kicsit, karra, csuklóra, tarkóra locsolt vízzel.
Ma én is szenvedtem, későn sikerült elindulni (túl izgalmas volt a tegnapi Giro szakasz amit most néztem vissza), 9-11 között voltam. Plusz a heti extra terhelés és szuboptoimális alvás sem segített.
-
zzola
titán
válasz
Apollo17hu
üzenetére
Vagy hozzászoktatod a szervezetedet a meleghez, vagy hajnalban mész el futni. Mindenféle védőfelszerelést érdemes használni az UV sugárzás ellen (bőrrák).
-
Apollo17hu
őstag
sziasztok! meleggel mit lehet kezdeni? hozzá lehet szoktatni a szervezetet vagy érdemes vmi tápkieget szedni?
nem vagyok egy nagy futó: hétvégente bő 1 órát kocogok 12-13 km-t. tegnapelőtt volt az első "igazán meleg" nap, amikor 26 fokban futottam (tűzött a nap). háromszor kellett megállnom ivókútnál, mert azt hittem, összeesek. így is csak 7 km-t bírtam, ami teljesen lesokkolt.
érdemes esetleg baseball sapit használni?
-
tisn
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
nagy gratu

mi egy hetre tervezzuk az asszonnyal
-
tisn
veterán
válasz
Chuck Norris
üzenetére
ez ugy volt, hogy meglattak a neved, es nem kockaztattak
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
Laza napok pulzuslimittel Z1-Z2 mennyiseg,heti ket tempocskas nap Z3kozepe-teteje + heti ketszer erinteni a max sebesseget (rovid emelkedore sprint + sikon fokozos sprint...par db porogjon,piheno seta vissza)
Heti egy hosszabb laza pulzuslimittel. 80-100perc. -
tomcica
Topikgazda
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Szep
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
-
Napfénysüti
nagyúr
Nem futás csak közvetetten kapcsolódik mert azzal is készültem rá, de ma letekertem a Balaton kört.
TdB volt a rendezvény amin indultam, nekem végül 214,5 km jött össze 8 óra 32 perc nettó idővel.
Olyan jó nyári időnk volt hogy rendesen leégtem.
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
Ket hetig mehet egy aerob "blokk", utana pedig kis elesebb munka melle
-
--Robi--
junior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Fel is tudnak gyűlni az edzések. Nálam néha van ilyen torlódás, aztán előjön a fáradtság. Apropó AI kiakadt mikor leírtam neki, hogy nem frissítek. Most már elkezdem, mert van övem. Szerinte ezért ver oda időnként az edzés, mert kiszáradok. Érdekes futás közben nem is érzem. Alattomos dolog ez ahogy olvastam róla, egyszer csak jön a fal.
Ajánlgatta az izotóniás italokat, a sótablettákat.
Tegnap 15km Z2 és 101 emelt lépcsőzés után 2kg-ot fogytam.
Érdekeset írt a vízfelvétellel kapcsolatban: hiába pótolom otthon, ha nincs mellette szénhidrát, mert akkor a víz nagy része nem szívódik fel.
Jelenleg fél litert tudok vinni, annyi flakonom van.
Amit még írt, hogy másnap részleges kiszáradásom is lehet, mert az összes folyadékot nem biztos, hogy vissza tudom táplálni. Valóban, reggel 700g-al könnyebb voltam. Ezt nem zsírból fogytam az tuti. -
INTELligent
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Koszonom
. A regeneracio nagyon gyorsan ment, ma 30 fokban mentem 2 ora Z2-t. A meleg miatt a vegere picit benyalt Z3 aljaba a HR, de az RPE 2 volt, es nagyon adta. Ha a legkozelebbi verseny (valoszinuleg ugyanez a sprint tav) junius vegen lesz, akkor mit javasolnal? Erdemes esetleg beiktatni egy kis aerob szintentartast?
-
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
Meg a vegen az lesz,hogy nekem kell treningeztnem az AI-t
sima dolog,de adjunk neki fizikai testet is,ne csak mentalis edzes legyen
Kipreseljuk belole az utolso volt-ot is,ami meg az akksi melyen megbujik...sot teszunk ra napelem paneleket,megnezzuk hogy erzi magat,amikor meg van annyi aram benne,hogy ne kapcsoljon ki a rendszer,de mar nincs annyi aram benne,hogy koordinaltan mozogjon
Kozben felolvasnak neki random AI altal gyartott biztato szovegeket. -
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
Apropo regeneracio es szuperkompenzacio.
Ha rendszeres napi (legalabb egy) edzest vegzel,akkor rendkivul felgyorsul a regeneracios ido (napi ket edzesnel plane). Szoval mas egy kezdo sportolonak regeneracio,es egy oregebb rokanak.
A szuperkompenzacio merteke pedig attol is fugg milyen tipusu epitkezest vegzel. Pl az eles kigyorsito periodusban vagy aki bust+burn jellegu epitkezest csinal ott a szuperkompenzacio sokkal nagyobb ugrasokban tortenik (cserebe el is eg a kanoc).
Akik hosszabb periodusban "lassan melegitik a bekat"/alulrol toljak a savkuszobot,azoknal nem lesz ilyen merteku szuperkompenzacio SOT van,hogy mar a hosszabb (7-10naptol hosszabb) taper is inkabb elvesz,mint ad. Ugyanis ezek a sportolok sokkal aprobb lepesekben fejlodnek,cserebe nem igazan kell nekik "piheno" het az edzesben. -
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
Szeeep,bravooo
igy kell ezt. -
Tudtok ajánlani budapesti gyógytornászt talp-boka problémákra? akár privbe is, köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mini 3 pro Fly more Combo
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Baofeng UV-5R Mini kézi amatőr rádió
- Philips Shaver Series 7000 (elektromos 3 fejű borotva)
- DJI FPV + Fly More Combo + Motion controller + Extrák + Hátizsák - makulátlan állapot - AKCIO
- 27% - Erazer P20 GAMER PC! i7-14700F / RTX 4070 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe / B760
- szinteÚJ Dell Pro 14 Ultra 7 255U 32GB DDR5 512GB AI PC FHD+ 1 év garancia
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- 27% - MSI RX 6650 XT GAMING X 8GB GDDR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most egyébként 2:11-es tempó volt, a legjobb a 2:07 ilyen rövid távon, de le szeretnék menni 2:00-ra - csak nem ilyen melegben, mert ez kinyír)

.
, de legalabb kiprobaltam, hogy milyen az e-MTB.
.... az 5:00 tempó is fájt. Amúgy jól elvagyok, a növekvő meleg és pára dacára futkosok naponta. Remélem ti sem fáztok?!