Hirdetés
- Yettel topik
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Apple Watch
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
INTELligent
senior tag
válasz
zzola #105077 üzenetére
Hat en 22k-ert beprobalom az Adidas Pureboost 5-ot, ha nem jon ossze, legfeljebb visszakuldom. De ennyiert nem hagyhattam ott, koszi a kupont.
Note to self: kozben meg rajohettem volna, hogy esetleg a taplhosszamat is erdemes idonkent ujra lemerni. Az ok, hogy most csak papir+vonalzo komboval sikerult, de a 2 evvel ezelottihez kepest par mm-rel nagyobb szam jott ki.
-
tomic
addikt
válasz
zzola #105048 üzenetére
Köszi.
Ezeket megnézem de ahogy emlékszem mind iszonyat drága. Ő egy amatőr futó aki kitűzte a fél maratont célul és ezt szeretné lefutni.
Nem tudom opció lehet -e ha vennék neki egy Garmin 55 órát a meglévő Huawei helyett plusz egy kárra köthető pulzusmérőt.
Eredetileg csak a pulzus mérés pontossága hiánya miatt kellett volna neki.Amúgy mi az a csiganyál?
-
tomcica
Topikgazda
válasz
zzola #104983 üzenetére
Abban egyezem vele,hogy nem kopik el a terded a futastol
annyit hozzatennek,hogy ha akkora mennyiseget futsz hetente,amennyit megfeleloen regeneralni is tudsz.
Abban viszont nem ertek vele egyet,hogy az aszfalton es/vagy betonon valo futastol nem lesz semmi bajod.
Neha lehet rajta futni,akar heti 2-3x,de minden nap biztos nem mernek ott edzeni.
Mondjuk ugyanez vonatkozik a tul puha feluletre (pl futopad), nem szabad csak olyan feluletre korlatozni az edzesmunkat. -
válasz
zzola #104945 üzenetére
Kozben a pulzus ertek is teljesen random volt, 180 meg 170 koruli, pedig volt rajtam mellkaspant es nem reg csereltem
benne elemet. Amikor lecsatlakoztattam az ora menujeben, a random ertekek ugyanugy maradtak, pedig lefele kocogtam, kiserokent, lerzesre 140 korul volt max…
Pont raneztem a trackre indulas elott es emlekeztem valamennyire legalabb a 2 kilatora meg a 4-5 dombra, azon kivul meg csak az eltelt ido alapjan tippeltem, epp hol vagyok.
Visszaallitast is ranyomjam utana vagy csak reset es a connectbol synceltel? -
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
zzola #104765 üzenetére
Nekem is fut egy félmaraton felkészülésem Greggel. Szüneteltettem, tegnap aktiváltam újra erre kérdezi az Connect mi volt az oka a szünetnek? De olyan opció hogy betegség miatt nem volt benne.
Bár most mindkét gyerek beteg és velem vannak itthon (HO előnye), szóval még ezért se tudnék elmenni futni amikor normál körülmények között módom lenne rá. -
Peterhappy
őstag
válasz
zzola #104410 üzenetére
Köszi szépen, hogy írtál! Nyilván az én órám is benne van a buliban - szerencsére még reggel letudtam a napi penzumom, akkor még működött.
Futóbarátom szív vele délelőtt óta, gyorsan át is dobtam neki az infodat
Azt hitte, csak az Ő órája állt földbe.
FR255, 265, 955, 965 és Epix Pro az érintett modellek.
+Mk3i, de az talán keveseknek van#104413 Studi: Ez zseni
-
válasz
zzola #104334 üzenetére
szerintem pont ez a lényeg, amit az első (második) bekezdésben írsz. egyéni, és ez a jó mérőszáma az aktuális terhelésnek. ezen keresztül tudod csak mérni, hogy adott állapotodban a leadott wattok, vagy futott tempó milyen terhelést jelent a számodra. lehet, hogy ami valamelyik nap még a z2 teteje az már a z3 alja, közepe egy rosszabb napodon, akkor minek ezt erőltetni? én nem látom továbbra sem a relevanciát, terepen meg főleg nem (bár talán inkább a lefeléken, mint a felfeléken lehet fontos). ez egyelőre nem győzött meg, de még edukálom magam
tegnap befejeztem zsófi új podcastját [link] 2 óra, elég sok infó, de jókat sztorizik benne tibi a teljesítménydiagnosztikáról, és még én is meg lettem említve
ajánlom mindenkinek, akinek van ennyi ideje.
-
válasz
zzola #104327 üzenetére
ezt ertem, csak azt nem, hogy mi ertelme ez alapjan edzeni? ez egy kimeneti adat, ami igazan szamit, hogy a leadott x watt milyen hatassal van a szervezetedre, z2-ben vagy-e meg vagy z3-ban mar, ezt a pulzus mondja meg. nem beszelve az Alg altal emlitett bizonytalansagokrol a wattmeresben, ami egy pulzusmeres eseten nem problema.
utana nezek majd kicsit jobban, biztos az en ismereteim is feluletesek. ettol a sractol falra maszok, keptelen vagyok megnezni a tartalmait, szerintem rettentoen gagyi.
-
Alg
veterán
válasz
zzola #104327 üzenetére
Az a baj a wattméréssel, hogy olyan mint az elégetett kalória: valami adatokból becsül valami számot, de nem lehet tesztelni, különböző eszközöket összehasonlítani mert mind máshogy becsül - így aztán vagy elhiszed vagy nem.
A pulzus amúgy mindennel "számol" még a kialvatlansággal meg az előző esti alkoholizálással is, nem csak a széllel
Mondjuk a mi szintünkön nem hiszem hogy számítana bármit is, mikor a pulzuszónái sincsenek a legtöbbünknek rendesen belőve, szinte teljesen mindegy hogy pulzus, tempó, watt, levegővétel vagy érzés alapján csináljuk - mindenki tegye azt amitől neki jobb és ami megadja a motivációt hogy kimenjen és fusson.Bringánál persze egyértelmű, ott van egy erőátviteli lánc amin meg lehet mérni a belerakott teljesítményt (és így ott a watt alapú edzés a standard), de futásnál nincs ilyen.
-
run4fun
tag
válasz
zzola #104299 üzenetére
Igen, ez így megvan, de pl egy résztávos edzésnél mondjuk 400m-es tempóknál/1 perceknél még fel sem ér a zónába a pulzus, de már jön is a pihenő. Vagy ez hogyan megy? Tényleg csak mint laikus kérdezem, mert nem edzettem még pulzus alapján.
Futólépést pedig nem követem. -
jimpo
senior tag
válasz
zzola #103715 üzenetére
Pedig az a biztos ha megnézi az ember, mi is a helyzet...
Mert simán lehet hogy a magasabb pulzus ellenére menne ugyanaz a távolság, száz méter híján mondjuk Cooperen, mint korábban. Ami nem a világvége...
Baj akkor van, ha fél év múlva is szinte teljesen ugyanolyan a helyzet és nem akar csökkenni a pulzus / vagy gyorsabb lenni a tempó azonos pulzussal. -
Never79
tag
válasz
zzola #102088 üzenetére
Bot akkor kellhet alapvetően, ha többet gyalogolsz mint amennyit futni fogsz egy terep versenyen. Jellemzően magashegyi versenyek. Magyarországon én max Uth legnagyobb távjára, Mátra 115, Vadrózsa 160 és társaikra vinnék.
A helyes bothasználatot is szokni kell, picit tanulni, illetve azért ha nem vagy hozzászokva, kart, hátat megdolgoztatja. -
zaskar
senior tag
válasz
zzola #102084 üzenetére
15 éve terepfutok, ez idő alatt volt 20-tól 100 km-ig minden, hazai és külföldi pályák egyaránt. Sosem használtam botot, bár némelyik magashegyi versenyen valószínűleg jól jött volna, ott sokkal hosszabb emelkedők lehetnek egyhuzamban, mint itthon. De végül mindig úgy döntöttem, hogy nem kell nekem a felszerelés mellé még egy plusz nyűg, bár tudom, hogy ma már nagyon könnyű, összecsukható botok is léteznek. Egyébként is mindig haragudtam a botot használókra, mert nagy részük használaton kívül úgy tartotta, hogy nekem kellett figyelni, hogy belém ne szúrja
. 5 éve egy erősen szintes erdélyi verseny előtt egy barátom adott egy pár Fizan carbon botot (a pár 240 gramm!) de végül nem vittem el, és azóta se használtam, pedig megvan még. Szóval ha nem is ellenzem a bot használatát, nem én foglak rábeszélni
-
Nekem ő nem tűnt fel annyira. Viszont a pályakijelölés az katasztrofális volt. Az, hogy a futók keresztezték egymást a pályán a hátsó részen, és nem volt kijelölve, melyik oldalon fussunk (ha a "természetestől" eltérően bal oldalt futottunk volna odafele, akkor nincs keresztezés), a befutó résznél hogy nem volt kibólyázva a szakasz (harmadik körnél rossz fele futottam), az, hogy az útban ott voltak a napozóágyak, büfébódé, túristák mindenütt, egy sátor a futóúton, a kivilágítatlan nagy kő, szörnyű volt. Ráadásul nem a túristák hibája. Feleségem a lányokkal leült éjjel a pikniktakaróra, hogy ott várjanak meg. Egyszer csak elment mellettük egy futó, majd még egy, akkor felugrottak, hogy biztosan az útban vannak. De sem jelzés nem volt, sem nem szólt nekik senki. Ahogy a második kör végén voltam, egy pincér hirtelen kilépett a tömegből, hogy keresztülmenjen - körül sem nézett. Akkorát ugrottam oldalra, majd kiment a bokám. Kérdezték a szervezők, hogy jól vagyok-e, nem fáj, de inkább elzavartam volna szegényeket, hogy inkább a pincérrel beszéljenek.
A végén befutottam, odamentem inni, a család ott várt, aztán indulni akarunk haza, akkor szólt feleségem, hogy az érem? Rájöttem, hogy a cél után nem is volt ott érem, hanem az ivósátor mellett kellett jobbra bemenni, ott adták oda.
De azt sem értettem, amikot bemondták, hogy már csak hét perc van a befutóig, pedig akkor még sok 10,5-es futott. A végén indulók jó részét 5-6 perccel később engedték el, mint a gyorsakat, azaz épp a lassan halafóknak vsökkentették le a szintidejét. Nem tudom, hogy velük mi lett, mert hazajöttünk a vége előtt (6 és 8 éves gyerekkel voltam, ők is futottak - na igen, szegények nem tudták, merre kell menniük, mondtam, hogy csak kövessék a tömeget - szóval kicsik voltak, nem vártuk meg a végét, pedig ha lett volna legsúlyosabb kategória, tuti nyerek a 130 kilómmal 😃).Szóval ide nem megyünk vissza. Pl Szombathelyen sokkal profibban volt idén tavasszal megszervezve az egész, pedig több helyen úttestet kereszteztünk, járókelők voltak, nem zárták le a várost, mégis sokkal jobb volt, különösen a gyerekeké.
Oké, nagyváros, de pl Szentivánon, kis faluban, kis létszámú rendezvényen is messze jobban szervezett volt (oké, nem UB szintet szeretnék, csak ne legyen ilyen fejetlenség)De egész nap pancsoltunk, a gyerekek futottak egyet (kisebbik a köveket olyat esett, négy helyen vágta el magát percekig vérzett, már orvoson gondolkodtunk, ennek ellenére lefutotta fájós lábbal), szóval a napot nem tette tönkre, de a befejezést igen...
-
xy.zsolt
őstag
-
-
Steady74
addikt
Igen, kevés Joma tapasztalatot olvastam itt, ezért is írtam, hátha valaki felbátorodik vagy csak eddig nem írta le.
Spuriban nekem azt mondták, hogy divatmárka cipőjét ne vegyem: Adidas, Nike. Hiszek az eladónak. Végigpróbáltam akkor vagy 12-14 pár féle cipőt, és nekem a Saucony jött be a legjobban érzésre, kényelemre, utána pedig a design. Az ár jelen pillanatban nem számít, mondjuk 100k-nál feljebb nem megyek, de olyan cipőt szeretnék, amiben 1000km-ig tényleg nem fáj se a térdem se a bokám futás után. Nagyon olcsóbb felé ezért is nem fordultam eddig, de meggyőzhető vagyok.szerk: köszi a gyors választ
-
tomcica
Topikgazda
Reebok nekem mindig egy teljes szammal kisebb kell,mas a meretezese...szoval ugyelj erre. Olyan helyrol rendeld,ahova nem gond visszakuldeni,ha meretcsere kell.
Floatride Energy egyik best-buy cipo volt regebben,az ujakat nem ismerem...mi az helyett vettuk a Puma Velocity NItro-tkb azt is tudja.
-
Studi
veterán
Azért ezt megfordítanám: annak a Nike-nak, Adidasnak mennyi a listaára? 15? Legalább...
Az más kérdés, hogy gyorsabban forgatja a Nike a típusokat, ezért a kifutó cuccokat be lehet szerezni fél, harmad áron. De amikor bekerül a boltba, akkor még mindig a felsőbb kategórias Decathlon másfélszerese.
És egy másik szempont: Nike-t, Adidast ennyiért erősen vadászni kell. Ha Decathlonból kell ilyesmi, akkor általában délelőtt kitalálod, délután már futsz benne, mert bármikor be tudsz menni a boltba és megvenni készletről.Szóval ezek a Decathlon - más márkák összehasonlítások elég sánták.
-
SirRasor
addikt
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest