- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Most a Honor 400 Prón a sor
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
run4fun
tag
válasz
zzola #108433 üzenetére
Fehérvárt is kihagyták a buliból, immáron második éve.
Jobban jártam volna én is egy futókörök napjával, mint a terepfutással tegnap.
UTT-130 szerintem elengedős lesz... -
SirRasor
addikt
válasz
zzola #108431 üzenetére
Kissé félreértetted:
Nekem derült ki ma, mert ma reggel néztem meg a versenykiírást.
Azelőtt ezt a kiírást néztem (1+ hónapja): itt szerepelt eredetileg Szeged.
Már levették a postot.
Szeged365 is megírta, mert akkor még tényleg úgy volt, hogy lesz.
Pécs szóba se került, hogy lenne ott. -
Peterhappy
őstag
válasz
zzola #108349 üzenetére
Ahhh, ertem, koszi.
Azert kerdem csak, mert nekem epp most jott meg a zero dropos cipom (meg fel sem probaltam), csak azon agyalok, ki kellene mellole szorni a "felesleget", azokat, amik legalabb 6-8mm droposok, foleg a bontatlan cipoim kozul. Lehet, hogy eladom a GT1000-m is, amit amugy imadok, de indokolatlan most a stabil cipo. (Koppkoppkopp)
De azt olvastam, hogy ezekben a zero dropos cipokben azert tul gyorsakat nem lehet futni, foleg eleinte, en meg szeretek tempos edzeseket csinalni (vagyis fraszt szeretek
- de szoktam)
-
Peterhappy
őstag
válasz
zzola #108340 üzenetére
Sőt, a 37 az új 27, a 27 pedig az új 17. Szóval majdhogynem érettségire készülődhetsz
Szóval egyfelől kívánom a legjobbakat! Én azt hiszem a rendszeres amatőr sport, a futás az egyik legjobb dolog, ami veled most történhet
Másfelől pedig érdeklődni szeretnék, Altra mellé miért vettél mellé karakterisztikájú cipőt, főleg ekkora droppal.
Mármint nem "rosszindulatból", abszolút laikusként, kíváncsiságból.Azt tudom, hogy Linko sok Altrát forgat, és nagyon okosan, apránként lépegetett át, fokozatosan szoktatta magát a zero dropos cipőre
De neki a repertoárban az Altrától eltérő csukái között csak nagyon eltérő karakterisztikájú cipők vannak (Endorphin Speed 2, stb.), és azok sem rendelkeznek olyan nagy droppal.
-
myckey
veterán
válasz
zzola #108116 üzenetére
Tavaly volt "velem" Csipi M115-ön...beszélgettem vele kicsit. Elegge az elejen vegzett, de nem vette feszesre, (Tri verseny utan volt asszem.)
Uj csucsot allitottak be, nem piskotat ! Raadasul a tavalyi volt talan a 2. legszarabb , az esemeyn rendezese ota ( 30 ev ) , ami a palyat illeti. KVA Nagy sardagasztas volt ! De legalabb csak kicsit esett az eso kozben es nem volt hosegriado, meg elviselhetetlen para.Aztan Kazinczy 200 -on is szaladtunk együtt az elejen, bírtam az elsokkel a tempot, mert "csak" az elso 50-es kort futottam/masztam a Zemplenben. ( 55km meg 2500 alatt volt az UpDown,vagy valami... ), utana menten at a Bukkbe egy masik Vertical versenyre. Zero alvas, sok vezetes...hosegriado volt eppen.
Probaltam az "50"-es utan pihenni a Kalandparkban, miutan lehoztak Fuzerrol...de eccaka egy gyerekes bulizos horda, felvert... szoval miutan leszajkarateztam oket, olyan hajnal 3 korul lett nyugalom, utana szdtem is magam, hogy kora delelottre aterjek masik versenyre.
Buli vot.
-
válasz
zzola #108073 üzenetére
nem. eppen ezert nem nevezek se 200 km-es versenyre, se 400-asra
ennek tovabbra se larom ertelmet, hogy nekimegyek nagy mellennyel a 400+ km-es futoversenynek, amibol 200-250-et setalok. nagyon kemeny dolog, fizikalisan, mentalisan, mindenhogy, de ahogy Zsolt is irta, a futas megnevezes erosen vitathato.
-
-
válasz
zzola #108035 üzenetére
elegge le van robbanva a srac valami bicos baleset miatt. de az is lehet, hogy csak kihagynak a jeladok ebben a fos idoben. reggel kocogtam 5k-t a setanyon, hat lehet nem is kellett volna, brutal szel fujt, azota faj a fejem.
szerk: erdekes egyebkent, hogy csak 25 indulo van es abbol csak ket no. morocza andi eleg ugyes, szerintem nagyon elol fog vegezni az osszetettben is.
-
Alg
veterán
-
xy.zsolt
őstag
válasz
zzola #107941 üzenetére
YouTube-on angolul biztos....még nincs élő adás ott sem
ez pl ígéretes: Boston Marathon 2025 LIVE | 129th Boston Marathon LIVE Full Race -
xy.zsolt
őstag
válasz
zzola #107769 üzenetére
Ha nem egy műszaki analfabétára bízták volna a töltőcsatlakozás megtervezését akkor sehonnan nem kéne venni.
Visszasírom a ráharapós megoldást...azzal semmi gond nem volt
Garmin közben feltöltve...16nap/25óra 👍A mai stressz adat húzós lesz
Közben ránéztem ismét az OB eredményemre és 7:22 időt írtak a 4500m távhoz. Komolyan hülye ott mindenki
....én már nem szólok emiatt is, max a klubom ha szól nekik.
-
-
Peterhappy
őstag
válasz
zzola #106849 üzenetére
Nem mindegyikre megy a kupoff.
És sajnos állati drágák lettek a futócipők, a legtöbb, még az extra kedvezménnyel is combos... nekem mindenesetre mákom volt, pont ment arra a cipőre, amit kinéztem (itt volt megnyitva két napja, tök véletlen vettem észre az akciót), gyorsan le is csaptam rá -
INTELligent
senior tag
válasz
zzola #105077 üzenetére
Hat en 22k-ert beprobalom az Adidas Pureboost 5-ot, ha nem jon ossze, legfeljebb visszakuldom. De ennyiert nem hagyhattam ott, koszi a kupont.
Note to self: kozben meg rajohettem volna, hogy esetleg a taplhosszamat is erdemes idonkent ujra lemerni. Az ok, hogy most csak papir+vonalzo komboval sikerult, de a 2 evvel ezelottihez kepest par mm-rel nagyobb szam jott ki.
-
tomic
addikt
válasz
zzola #105048 üzenetére
Köszi.
Ezeket megnézem de ahogy emlékszem mind iszonyat drága. Ő egy amatőr futó aki kitűzte a fél maratont célul és ezt szeretné lefutni.
Nem tudom opció lehet -e ha vennék neki egy Garmin 55 órát a meglévő Huawei helyett plusz egy kárra köthető pulzusmérőt.
Eredetileg csak a pulzus mérés pontossága hiánya miatt kellett volna neki.Amúgy mi az a csiganyál?
-
tomcica
Topikgazda
válasz
zzola #104983 üzenetére
Abban egyezem vele,hogy nem kopik el a terded a futastol
annyit hozzatennek,hogy ha akkora mennyiseget futsz hetente,amennyit megfeleloen regeneralni is tudsz.
Abban viszont nem ertek vele egyet,hogy az aszfalton es/vagy betonon valo futastol nem lesz semmi bajod.
Neha lehet rajta futni,akar heti 2-3x,de minden nap biztos nem mernek ott edzeni.
Mondjuk ugyanez vonatkozik a tul puha feluletre (pl futopad), nem szabad csak olyan feluletre korlatozni az edzesmunkat. -
válasz
zzola #104945 üzenetére
Kozben a pulzus ertek is teljesen random volt, 180 meg 170 koruli, pedig volt rajtam mellkaspant es nem reg csereltem
benne elemet. Amikor lecsatlakoztattam az ora menujeben, a random ertekek ugyanugy maradtak, pedig lefele kocogtam, kiserokent, lerzesre 140 korul volt max…
Pont raneztem a trackre indulas elott es emlekeztem valamennyire legalabb a 2 kilatora meg a 4-5 dombra, azon kivul meg csak az eltelt ido alapjan tippeltem, epp hol vagyok.
Visszaallitast is ranyomjam utana vagy csak reset es a connectbol synceltel? -
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
zzola #104765 üzenetére
Nekem is fut egy félmaraton felkészülésem Greggel. Szüneteltettem, tegnap aktiváltam újra erre kérdezi az Connect mi volt az oka a szünetnek? De olyan opció hogy betegség miatt nem volt benne.
Bár most mindkét gyerek beteg és velem vannak itthon (HO előnye), szóval még ezért se tudnék elmenni futni amikor normál körülmények között módom lenne rá. -
Peterhappy
őstag
válasz
zzola #104410 üzenetére
Köszi szépen, hogy írtál! Nyilván az én órám is benne van a buliban - szerencsére még reggel letudtam a napi penzumom, akkor még működött.
Futóbarátom szív vele délelőtt óta, gyorsan át is dobtam neki az infodat
Azt hitte, csak az Ő órája állt földbe.
FR255, 265, 955, 965 és Epix Pro az érintett modellek.
+Mk3i, de az talán keveseknek van#104413 Studi: Ez zseni
-
válasz
zzola #104334 üzenetére
szerintem pont ez a lényeg, amit az első (második) bekezdésben írsz. egyéni, és ez a jó mérőszáma az aktuális terhelésnek. ezen keresztül tudod csak mérni, hogy adott állapotodban a leadott wattok, vagy futott tempó milyen terhelést jelent a számodra. lehet, hogy ami valamelyik nap még a z2 teteje az már a z3 alja, közepe egy rosszabb napodon, akkor minek ezt erőltetni? én nem látom továbbra sem a relevanciát, terepen meg főleg nem (bár talán inkább a lefeléken, mint a felfeléken lehet fontos). ez egyelőre nem győzött meg, de még edukálom magam
tegnap befejeztem zsófi új podcastját [link] 2 óra, elég sok infó, de jókat sztorizik benne tibi a teljesítménydiagnosztikáról, és még én is meg lettem említve
ajánlom mindenkinek, akinek van ennyi ideje.
-
válasz
zzola #104327 üzenetére
ezt ertem, csak azt nem, hogy mi ertelme ez alapjan edzeni? ez egy kimeneti adat, ami igazan szamit, hogy a leadott x watt milyen hatassal van a szervezetedre, z2-ben vagy-e meg vagy z3-ban mar, ezt a pulzus mondja meg. nem beszelve az Alg altal emlitett bizonytalansagokrol a wattmeresben, ami egy pulzusmeres eseten nem problema.
utana nezek majd kicsit jobban, biztos az en ismereteim is feluletesek. ettol a sractol falra maszok, keptelen vagyok megnezni a tartalmait, szerintem rettentoen gagyi.
-
Alg
veterán
válasz
zzola #104327 üzenetére
Az a baj a wattméréssel, hogy olyan mint az elégetett kalória: valami adatokból becsül valami számot, de nem lehet tesztelni, különböző eszközöket összehasonlítani mert mind máshogy becsül - így aztán vagy elhiszed vagy nem.
A pulzus amúgy mindennel "számol" még a kialvatlansággal meg az előző esti alkoholizálással is, nem csak a széllel
Mondjuk a mi szintünkön nem hiszem hogy számítana bármit is, mikor a pulzuszónái sincsenek a legtöbbünknek rendesen belőve, szinte teljesen mindegy hogy pulzus, tempó, watt, levegővétel vagy érzés alapján csináljuk - mindenki tegye azt amitől neki jobb és ami megadja a motivációt hogy kimenjen és fusson.Bringánál persze egyértelmű, ott van egy erőátviteli lánc amin meg lehet mérni a belerakott teljesítményt (és így ott a watt alapú edzés a standard), de futásnál nincs ilyen.
-
run4fun
tag
válasz
zzola #104299 üzenetére
Igen, ez így megvan, de pl egy résztávos edzésnél mondjuk 400m-es tempóknál/1 perceknél még fel sem ér a zónába a pulzus, de már jön is a pihenő. Vagy ez hogyan megy? Tényleg csak mint laikus kérdezem, mert nem edzettem még pulzus alapján.
Futólépést pedig nem követem. -
jimpo
senior tag
válasz
zzola #103715 üzenetére
Pedig az a biztos ha megnézi az ember, mi is a helyzet...
Mert simán lehet hogy a magasabb pulzus ellenére menne ugyanaz a távolság, száz méter híján mondjuk Cooperen, mint korábban. Ami nem a világvége...
Baj akkor van, ha fél év múlva is szinte teljesen ugyanolyan a helyzet és nem akar csökkenni a pulzus / vagy gyorsabb lenni a tempó azonos pulzussal. -
Never79
tag
válasz
zzola #102088 üzenetére
Bot akkor kellhet alapvetően, ha többet gyalogolsz mint amennyit futni fogsz egy terep versenyen. Jellemzően magashegyi versenyek. Magyarországon én max Uth legnagyobb távjára, Mátra 115, Vadrózsa 160 és társaikra vinnék.
A helyes bothasználatot is szokni kell, picit tanulni, illetve azért ha nem vagy hozzászokva, kart, hátat megdolgoztatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen autót vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Napelem
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Nubia kameratelefon is tiszta dizájnt társít csúcssebességgel
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 77B3 - 77" OLED - 4K 120Hz & 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - 700 Nits
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest