Hirdetés
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
-
Mobilarena
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
bandus
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
ebbol az egeszbol a lenyegi mondanivalo a “probalni kell, es kesz”. a tobbi mint a sajat egyeni preferenciad

-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
O,hogy a dietad ellenere maradjon rajtad 20% testzsir
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
válasz
bandus
üzenetére
Én voltam, vállalom. Felelőtlennek viszont nem tartom az állításomat.
A + 10-15mm-t nem a kisujjamból szoptam, de az tényleg csak kiindulási alap. Próbálni kell, és kész. Még két tökéletesen azonos lábon, két tökéletesen azonos cipőre is lehet, hogy A egyén azt fogja mondani, kényelmes, a másik, meg hogy szűk.
De a minap meg is beszéltük, hogy embere válogatja.Pl. a 10mm-mel nagyobb Sauconyban nekem már fáj a futás, abból fél számmal kisebben el sem indulnék. De az a modell (Speed2) pl. keskenyebb, nekem pedig lehet, hogy az átlagnál valamivel szélesebb lábfejem van.
De lehet, hogy ehhez szoktam hozzá. Passz.Azt fenntartom, ha egy cipő felpróbálva passzentos, az tempósabb/hosszabb futásokra szerintem nem jó választás. És nem csak a magam példájából kiindulva mondom mindezt.
Szóval próbálni kell, és venni, amit valóban kényelmesnek találsz
Hozzáteszem, nagyon sokan utcai cipőből is túlontúl passzentos cipőt hordanak; aztán csodálkoznak, ha különböző trópusi
haslábfájásaik vannak. Ott sem mindegy, minden lépés számít - csakhogy futás közben mindez 2-3szoros terheléssel történik. -
tomcica
Topikgazda
Ezt csak ugy itt hagyom azoknak,akik neha tekernek is

1962. július 19-én José Meiffret sebességi világrekordot állított fel 204,73 km/h-val egy Mercedes-Benz 300SL mögött egy német autópályán Freiburg közelében, Németországban.
A rekordot egy 130 fogas lánckerékkel szerelt, 20 kg súlyú, fa felnivel szerelt kerékpáron állította fel.
-
bandus
veterán
csak gondolj arra, hogy ha 2-3 szammal nagyobb futocipot hordasz, akkor rohadtul nem ott van mar a csillapitasa se, ahol a labad indokolna. szoval ahelyett, hogy azt mondanank probalja fel es fusson amiben kenyelmes ismet felelotlenul osztogatjuk a “masfel centivel nagyobb cipo kell” tanacsokat, mert nem biztos, hogy az kell. majd a johnny eldonti neki mi a jo

-
jimpo
senior tag
Megvolt a földutas, bár inkább saras laza.

Az Altra Paradigm 6 került a lábra, hazaérve lemértem... Amikor már ~2 kilométert aszfalton lötyögtem benne. Kicsit meghízott, jobban mondva itt már a lecsoffadt saras verzió látható.
A pulzusnak ez is jót tett. 
És akkor még az apró
érték,súlynövelő kiegészítők nincsenek is rajta. Igaz kemény ~29g az egész, természetesen pici sárral...
-
haiduo82
aktív tag
válasz
Pttypang
üzenetére
Nekem sosem volt körömproblémám, aztán az őszi wizzair fm után lett 2 fekete is, amelyek még csak most jönnek teljesen rendbe (a dolog érdekessége, hogy Saucony Tempusban (44,5-es) futottam - és meglehetősen keskeny lábam van - és se előtte, se azóta nem éreztem kicsinek, fene se érti
) -
norby_42
senior tag
válasz
INTELligent
üzenetére
egyensulyparnan egy labbal allva kezi kavedaraloval kavet daralni
Próbálnád az én darálómmal...
-
haiduo82
aktív tag
válasz
Lajmund
üzenetére
A cm-ben kifejezett érték (JPN) a belső talphossz méretezése általában. Legalábbis én e szerint választok cipőt, ha esetleg bizonytalan lennék. (27,5 cm hosszúságú lábamra ezért veszek általában 44,5-es cipőt (28,5 cm bth), hogy legyen elég helye mozogni és duzzadni a lábamnak. De ahogy korábban írták ez teljesen egyéni preferencia.)
-
Lajmund
őstag
Arról van valami infotok hogy a saucony saját oldalán a méretek azok bth vagy külső talp hossz vagy mi a gyikom? Sehol nem találtam érdemleges infot errol.
-
Napokban beszéltük, hogy kinek meddig tart a Garmin mellkaspánt. Hát nekem kezdi megadni a jelenleg is magát (7-8 év alatt azt hiszem ez a 4.), szóval én váltok, és már meg is rendeltem a Polar Verity Sense-t. Kíváncsi leszek rá. Remélem ezzel egy darabig elleszek.
-
xy.zsolt
őstag
dehogy, a tenyerem támaszkodik a hengerre....úgy tudod csak felhúzni melledig a térdet,, megtartva közben az egyenes törzset.
ez
nek szánt válasz 
elsőre így is nagyon küzdöttem az egyensúly megtartásával ...konyhapult mellett csináltam (nem hozzáérve), ami ha kellett meggátolta az eldőlést.
Na, ma extra lassú reco lesz
(5:30/k) ...indulok is -
tisn
veterán
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Én csak mezítláb egy lábon állok (boka felhúzva, megfogva) 2-2 percig.
probald ki kozben, hogy a fejed fel-le mozgatod. majd oldalra nezel kozben. (ugy nehezebb)(proprioception training a kulcsszo, van egy csomo jo gyakorlat. alltiolag jelentosen csokkenti a seruleskockazatot hosszutavfutasnal, szoval erdemes ezzel foglalkozni.)
-
INTELligent
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Koszonom a javaslatot - a heti FM koruli iramot meg Nemetorszagban, circa 10 fokban terveztem, de igy is inkabb ovatos leszek es inkabb lassabban futom meg.
Dehogy vagyok normalis
, de azert annyira meg nem vagyok elborulva, mint amit ez az MTB-s arc csinal
Zsolt: ha jol ertem, akkor a henger valahol a combodat tamasztja ala, igaz (a fekvotamasz helyzetbol gondolom)? Ha igen, akkor hogyan huzod fel a terded - ugy nem csak hatrafele tudod emelni?
Egyensuly kapcsan inkabb azt ajanljak, hogy napi tobbszor, 30s-ig csinald, az elvileg hatasosabb az idegrendszer atprogramozasaban. En pl fogmosaskor, vagy amig forr a teaviz, addig szoktam azt csinalni. -
xy.zsolt
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
Én csak mezítláb egy lábon állok (boka felhúzva, megfogva) 2-2 percig.
Régebben naponta csináltam most mikor eszembe jut.
Amit most sűrűbben végzek az a masszázshengerre egyenes törzzsel támaszkodva (mintha szűk fekvőtámaszhoz készülnél) váltott térdfelhúzások 10x 5-5mp-ig. Ez is jól megdolgoztatja a core izmokat/törzset
mivel nem áll stabilan a támaszfelület ☝️...saját ötlet -
tisn
veterán
válasz
INTELligent
üzenetére
Szabadalmaztatott egyensuly/korrdinacios gyakorlat: egyensulyparnan egy labbal allva kezi kavedaraloval kavet daralni. Megdolgoztatja a torzset

-
LanyUs
őstag
válasz
norby_42
üzenetére
Sajnos igen! 168-170 pulzus között tekerek! Tudod mi az érdekes? Megkérdezem Tomot hátha van rá jó tipp.
Tom: köszönöm az edzéstervet!
Szerinted ugyanaz a 170-es pulzus miért tartható bringa esetében könnyebben, mint futással? A pulzus megegyezik, de nem értem miért fullasztóbb futással? Oké a teljes tested mozgatod, de ha pulzusod nem száll el, akkor elvileg 
-
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
"Szabadalmaztatott egyensuly/korrdinacios gyakorlat: egyensulyparnan egy labbal allva kezi kavedaraloval kavet daralni. Megdolgoztatja a torzset
." -ez jol hangzik,csak nem vagy te "hulyegyerek" 
FM celtempo az ugye versenyen taper-el,feltoltodve ad egy effortot,na most te a vilag tulso felen,parasan,fellabon kavezva lehet nem vagy ugyanabban az allapotban. En amondo vagyok nyugodtan fusd 5-10mp/km-el LASSABBRA azt az FM munkat
a celjat eleri ugy is,de nem fozod tul magad.Esetleg az utolso km-t erintsd FM celtempon,ha jol esik. -
INTELligent
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Vilagos, koszonom. En meg nem vagyok azon a szinten, hogy az effortot ilyen jol erezzem, becsult watt (az oram ezt mar tudja) vagy HR nelkul tuti elvesznek.

Csak hogy legyen egy kis stimulus, ma reggel csinaltam egy "kis" sulyzozast (squat 1Rm@117.5kg - itt most hasznaltam eloszor ovet) + 30kg-os ruddal valtott labu ugralas + box jump. Mivel esik es nem akarok lebetegedni, igy lehet, hogy bringan adok a testemnek egy kis torodest. Ha erosnek erzem magam, akkor holnap lehet raprobalok az FM celtempora, de csakis rovidebb tavon.
Szabadalmaztatott egyensuly/korrdinacios gyakorlat: egyensulyparnan egy labbal allva kezi kavedaraloval kavet daralni. Megdolgoztatja a torzset
.Cipo: elso futocipom 43.5-es Kiprun volt, kb mint a normal cipoim, azota 45-os Saucony-m van es az kell is. Mondjuk az is igaz, hogy dolgoztam azon, hogy stabilabb legyen a labfejem ( = a labujjaim jobban szetteruljenek). A fapados kezi meres pedig azt mutatta, hogy 2 ev alatt picivel (~2mm) hosszabb lett a labam (itt a meresi hiba miatt nem vennek merget erre).
-
tisn
veterán
válasz
Pttypang
üzenetére
Alig varom, hogy a babakek vagy lathatosagi narancs cipoben menjek interjura
igen, emiatt kezdtem el gondolkodni azon, hogy par ezer forint kulonbsegert inkabb a fekete/sotetkek futocipoket kellene preferalnom...
de hat nem annyival olcsobbak a feher/csili vili cipok
fiam lenyulta a puma foreverrun nitromat, abban jatszott kosarlabda diakolimpian, meg mindig gyonyoru az a cipo. kar hogy a nem valt be
de az is feher-narancssarga civil utcai cipokent nem igazan 50-es boomernek valo. -
tisn
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
nekem mar az utcai cipoim is futocipok, igy nincs kulonbseg

de tenyleg fura, hogy valamikor 42-es labam volt, es 45-os futocipok a kenyelmesek.
ennyire elhizott a labfejem is?! -
tomcica
Topikgazda
válasz
LanyUs
üzenetére
Azert az se art a sok alacsony intenzitasu edzes melle,hogy nem zabalsz es nincs kakaoscsiga/peksutemeny
Az izomnak adj heti egyszer egy erosebb impulzust.Ez alatt az ertem,hogy par felsotest es nehany labgyakorlat nagy sulyokkal keves ismetles (persze alaposan melegits be) a lab nalad most kiesik,de felsotest mehet. Fekvenyomas 85-90%-os 1RM (1db max emeles 85-90%-a) 3x 3-4db, bicepsz szinte,esetleg lehuzas es/vagy tarogatas,pull-over stb. Amit meg tudsz csinalni a terded nelkul.
Huzodzkodas es fekvotamasz is jo,de akkora sulyokkal kell terhelni hogy 4-6db-tol tobbet ne tudj egyszerre megcsinalni (fekvonel ez nem egyszeru)
Ez majd segit hogy maradjon izom rajtad,valamint ami megmarad az eros is legyen -
LanyUs
őstag
válasz
jimpo
üzenetére
Tom, jimpo: beszarok Nektek!
Hatalmas videók
Nagyon rajta vagyok a formába hozáson amúgy. 6 hét alatt -4,5 kg, próbálom tisztán zsírból, de megy le izom is az esti 15g glutamin és 3g kreatin ellenére. Jövő héten a szülinapomon kiveszik a darabkát is! Végre!
Tom és Mindenki: senki ne adja fel, ha nem tud futni akkor sem! Tempós séta megfelelő étrend mellett + bringa intervallum edzés + törzs edzése segít megszabadulni a felesleges kilóktól.
Tom! Körkép: szombat hajnal 2 óra kemény tekerés ( 1 óra Z4, 1 óra Z5 ), vasárnap laza tekerés + délután nehéz 40 perces törzs + vádli, hétfőn megint erős tekerés, kedd laza szobabringa.
És ma reggel 100 perc dombozás hajnalban -2 fok 13 x fel futás ( nem sétáltam bele ) / le séta 440m szint terepen a fejlámpával, amit linkeltél
Erős/meredek volt, de kezd hatni a befektetett energia. Kemény emelkedők voltak, de szépen vittem felfelé a 98 kg-os testet, ahol megállítottam az volt a legdurvább kombináció ( ott sem sétáltam ). Fenix 3 barometrikus. Na így zajlik nálam az élet sérülten

Saucony Endorphin Trail futócipőben mentem megint. Nagyon tetszik az a cipő. Sétára, tempós sétára és futásra is jó. Terepen jól tapad, nem ázik be gyorsan, bokát stabilan tartja. Köszönöm a fórumnak az akciót 12e Ft-ért ingyen volt.
-
jimpo
senior tag
a három perces élénkítő hatású tevékenység
Szó sem volt többről, főleg nem órákról.
xy.zsolt
Mellékheregyulladás mentes jeges vizes merülést kívánok délutánra
🥶.... az élénkít igazán
Szerintem pariban lehet, bár esetemben a víz nem hideg.... Most mérve 10.8 °C. Attól függetlenül a -6 °C levegő hőmérséklettel megfejelve, nagyjából ugyanolyan kellemes mint ajeges vizes merülés
. Továbbá az időtartam is lényeges.
Bár ott sem mindegy, hogy valóban annyira hideg a víz, hogy kásás az egész.
Vagy pedig csak pillés a teteje és vagy dobálnak bele egy kevés vagy épp sok jeget. Közben meg 6 fok körül van. A kettő nem ugyanaz.
A Tisza mondjuk elég hideg... 
stefyY
...kinek mit intézett a kormánya...
tomcica
Jó volt, bár "gőzölögtem" rendesen.
Mindenesetre a hőelvonással nem volt gond, bár sosem volt mindenem egyenletesen vizes. De mire "megszáradt" lefolyt a java addigra már kapta is az utánpótlást mindenhol.
-
Tegnap olyan f@sul ment minden, pedig előző héten pihenő hetem volt. Kib@szott nyögvenyelősen mentem felfelé, a dombra felfutások (7x 30 mp) "fájtak", aztán utána még a 20 perc lazánál is azt néztem mikor lesz vége (lehet nem kellett volna erőltetni). No ma meglátom hogy megy, aztán a csütörtökit korrigálom/korrigáltatom, mert 1:30-ban van 30 p maratoni tempó/pulzus, azért az lehet így most erős lenne. Bár ilyenkor nem tudom eldönteni, hogy "fejben sírok" és össze kellene szedni a tökeimet, vagy fáradt vagyok ilyenkor tényleg.
Érdekes amúgy, mert jövő héten Kiss Peti, de nincs tappering csak az adott héten. Edzőbá azt mondta kíváncsi "hol tartok" mit reagál a szervezet így. Háát a tegnapi után azért... -
-
jimpo
senior tag
válasz
stefyY
üzenetére
volt is ma dolga a
súlyzózós aktivitásnak álcázott, hideg kútvízzel történő pocsolásnak.
Utólag elmondhatom, a három perces élénkítő hatású tevékenység megtette a hatását.
Hómentes -6 °C hőmérsékletű fagyott földet kapott a talp, igaz a lábujjak hamar víz alá kerültek.
Délután meleg fürdősós kényeztetés következik....
-
bandus
veterán
válasz
Peterhappy
üzenetére
ezt szinten nem jelentenem ki. ugyanaz az utcai cipomeretem mint amiben futok
tok egyeni, meg kell probalni. -
danielsz
tag
Vasárnap megfutottam a farsangi félmaratont Kaposváron. Persze elvileg nincs sok értelme maraton előtt egy héttel, de ingyért volt.Igyekeztem visszafogni, 5:08/km lett az átlag. A kb. 300 m szint öt dombon oszlik el, az első négy nem durva, amíg nem a maxon futod, az ötödiken, az Ivánfahegyen nem kell szégyellni picit sétálni
Nyilván csalóka, de úgy érzem, hogy ezzel a tempóval mennie kell még egyszer ennyinek, na de majd vasárnap kiderül Splitben. -
jimpo
senior tag
-
-
tomcica
Topikgazda
Ekozben LanyUs hajnalban:
[link] -
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
Terepen,emelkedon,egyeb nehezito korulmenynel NEM a celtempot futod,hanem azon az EFFORTON kuldod meg,ami megfelel az aszfaltos,sik korulmenyeknek

Termeszetesen lassabb lesz,de ugyanolyan nehez.
Mondjuk erre jo egy Stryd Wattmero -
tomcica
Topikgazda
válasz
stefyY
üzenetére
Jol irja StefyY a laza Z1-Z2 aszfalton nem olyan veszes,de azert minden nap nem futnam ott azokat se.
Megertem Zsolt-ot es Jimpo-t is,ha nincs mas es muszaj,akkor majd igazodik hozza a test. Futopad jo otlet,azt egyszer meg en is veszek.Valami NASA strapabiro edzotermi gepet,csakis hasznaltat felujitottat (refurbished). Ja es nem kell hogy legyen rajta tablet,zwift egyeb "kutyafaxa"...regi old-school monokroom kijelzo a sebessegre es nyomogombok nekem megteszik. Csak tudjon 2:30-as iramig gyorsulni,es legyen rajta legalabb emelkedo (ha lejto is van,az extra jo).
Felenk egy ilyen kb 1300-1500 euro, Precor,LifeFitness,Nordic Track commercial grade ergo edzotermi batar. -
tomcica
Topikgazda
válasz
INTELligent
üzenetére
Emelkedoson mashogy eri az utes az ember labat,az kimelobb

Nekem az edzom aszfaltos verseny elott 2-3 celedzest csinaltatott az utolso honapban aszfalton. Az eros edzesek kozul nehanyat
Ezzel is felkeszitve a futomuvet arra,amit majd kap.
Amugy nem engedte,hogy aszfalton/betonon fussunk
Cross-country versenyekre (mezei futoverseny) pedig fuves-foldes feluleten kellett nehany celedzest vegezni. Mondjuk telen szinte ott is edzettunk vegig + nehany resztav a rekontanon.
-
stefyY
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
Szerintem pont a lazákat mindegy, hogy hol futja az ember. Z2 mehet szinte bárhol.
-
Napfénysüti
nagyúr
Na bátor voltam, neveztem végül a 21 km-es távra március 16-án a Vérteskozma Rock 'n Roll futásra. Elvileg már tizenpár hete erre a távra készülgetek fel.
Megy még valaki innen? -
sherlock82
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
Idén már fél marathoni távval.

-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Alza garis, de rakerdeztem a csodas garmin csoportban, hatha van valami trukk, aztan viszem a csigat lefizetni a navi gate arcokat
-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Figyelj, ha nem kellene 20 kilométer utaznom egy rekortán borítású pályáért, akkor én sem futnék.

300 rugóért padot meg nem hiszem, hogy a közeljövőben venni fogok. Olcsóbban meg nem igazán szokott lenni normálisabb.
Mert ha már vennék akkor lehessen pörgetni rajta 4 perc alattit is.
Aztán ha puding vagyok, lennék vagy hidegvan fújaszél akkor lenne hol csapkodni a lábat.
Így viszont kénytelen vagyok kimenni az utcára, vagy nem ha épp puding vagyok.
ez a sajat velemeny es tapasztalat
stefyY
Én mostanában mindig itt futom a nagyon rövideket(100m), illetve a hosszúakat is.
"A végtelenbe és tovább" jeligével, vagy a faluba...

A másik irány katasztrófa, bár arra felé is szoktam néha.Napfénysüti
Egy alagútban ugyanolyan pontos, mindegyik a Multi-Band GNSS kontra Multi-GNSS ugyanúgy vakon van mint Eszmeralda.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Peterhappy
üzenetére
165-ben egycsatornás a GPS vevő.
-
-
jimpo
senior tag
válasz
tomcica
üzenetére
Az igaz! Viszont 80+ ezerért nem venném az is biztos.

Két különböző "olcsóbb" cipő sokkal többet ad, távolságban és a változó lábat érintő terhelés milyenségében is.
A múltkori írásodból pedig hiányoltam...
Abban viszont nem ertek vele egyet,hogy az aszfalton es/vagy betonon valo futastol nem lesz semmi bajod.
Neha lehet rajta futni,akar heti 2-3x,de minden nap biztos nem mernek ott edzeni.
Mondjuk ugyanez vonatkozik a tul puha feluletre (pl futopad), nem szabad csak olyan feluletre korlatozni az edzesmunkat.Mondjuk ugyanez vonatkozik a cipőre is, nem szabad csak egy modellre korlátozni a repertoárt.
Amúgy továbbra is aszfalton tolom 99%-ban, bár lehet holnap lemerészkedek a földútra.

De legalább a cipőket naponta változtatom, a futómű állapota és az edzés milyensége alapján. Mindent mindenre is!
Na jó a felső kettőt csak alkalmanként...
Egyik sem kedvenc azok közül, bár a GTX legalább nem ázik el. -
Fr 255 hard reset utan is eldobja a gps-t teljes lock utani inditassal, de amikor nincs gps, akkor meg teljesen random tempot ir ki 6:40 es 4:30 kozott ugralva, ami nagyon vicces a kb fix tempom mellett
-
Lajmund
őstag
válasz
tomcica
üzenetére
Igen még csak most kezdtem el szemezni a témával sok minden nem tiszta de azt már én is néztem hogy változik a gyorsasággal de alapjába véve vannak cipők amik különböző emberekhez passzol. Én sarkas vagyok ezért ilyeneket nézek jelenleg. Sok még a kérdés de egy biztos futni fogok ha jön a jobb idő.
-
jimpo
senior tag
válasz
Lajmund
üzenetére
sarok csatolo
Inkább sarokra érkező.
Egyébként ha kímélni akarod az ízületeket, akkor ne fuss!
De ne csodálkozz hogy gyenge minden mint a ropi....
Use it or lose it
-
Lajmund
őstag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Sprintelni szeretnék és a kocogás közbe csak a pihenés de az elsödleges a sprint amit nem full fabados formában szeretnék hanem olyanba ami kiméli az izületem. Szóvel ilyen mindenes kéne amivel lehet gyorsan is és lassan is menni. Nem versenyre készülök csak meg akarom magam hajtani és a lábamat is egyszerüen kivánom a futást. Bicoba is endurancet vettem pedig csak 1-2 orát megyek mert ez élhetöbb. Valami ilyemit szeretnék cipöbe is.
Jelenleg ezen az oldalon [link] szemezek és ezen belül is az asics novablast 5 a szimpatikus meg a Saucony Endorphin. Adios prorol letettem mert nem ajánlott sarok csatoloknak. De redditen meg többen irták hogy a 3 nekik simán jó sarok csatoloként.
Akinek ez a sarok téma nem lenne meg akkor itt egy cikk erröl. [link]
De amugy elég beiirni a keresöbe azt hogy heel strike és sok infot kidob.Még ma elmazsolázok azok közül amit küldtél csak most jelenleg nincs idöm rá. Köszi a sok infot neked is!
-
tomcica
Topikgazda
válasz
Peterhappy
üzenetére
Jogos,en sem birom amikor valaki barmit is maratonnak hiv ami nem 42.2km

(ugyanigy aki az 50km-t fut es nagy ultrasnak tarja magat,na is kotrodhat elolem
) -
jimpo
senior tag
válasz
Peterhappy
üzenetére
-
válasz
tomic
üzenetére
A 255 régebbi (azt hiszem 2022es), de komolyabb (magasabb kategóriájú) modell.
A 165ös tavalyi, új modell, kevesebb funkcióval (amire Nektek kell, szerintem bőségesen elég lehet az is). A lényegi különbség a kijelző, a 165 szebb, és érintőképernyős AMOLED, a 255 nem, az csak nyomógombbal irányítható.Mondhatni a 165 okosórásabb, a 255 sportórásabb. Aksiidőre is jobb a 255.
Nekem ezek jutnak első nekifutásra eszembe. Szenzorok, GPS szerintem azonos, de erre nem esküdnék meg.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMING PC! Ryzen 5700X / RTX 3070 / 32GB 3600MHz / SSD / 700w Gold!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z270 i5 7600K 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 3GB Zalman Z1 CHIEFTEC 500W
- iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
- Samsung Galaxy A34 5GB 128GB/6GB/Számlával!
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

A pulzusnak ez is jót tett. 

)

de az is feher-narancssarga civil utcai cipokent nem igazan 50-es boomernek valo.