Hirdetés
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Nem nyers halból van.
Bár sokan úgy hiszik, hogy a sushi csakis nyers halból készülhet. -
válasz
philoxenia
üzenetére
Csináltál már sushit?
Nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
A rizst meg kell főzni, a tojást sütni kell, a répa se nyers. Tovább tartott, mint egy hagyományos ebéd.
-
pohár
félisten
válasz
krizmo_
üzenetére
uh, rohadt jól néz ki

én tegnap sütöttem meg 2 szűzet:
- egyet csak úgy natúrba' a hétvégére (só, bors, fokhagymapor), hozzá ezt a krumplis-joghurtos salit/köretet
- egyet pedig darabolva, sütőben egy mustáros-tejszínes-sűrített paradicsomos-kakukkfüves szószban, mellé kis jázminrizsolyan, mint a Chokito: ronda, de (remélhetőleg
) finom
-
-
Ilyenen szoktam sütni a kenyeret/pizzat, most ismét kapható: Öntöttvas grill-lap: [link]
-
fradi81
veterán
válasz
krizmo_
üzenetére
Értem köszi. Megcsináltam szabiféle formakenyeret de lett egy olyan gond hogy kifutott a tészta a formából egyrészt mert kicsi volt másrészt mert elaludtam és hagytam tovább kelni
Ilyenkor ha hűtőbe raktam volna éjjelre, reggel meg ki, utána is megkelt volna ilyen szinten? -
-
fradi81
veterán
Van arra valami szabály hogy a kovász mennyire kell folyós legyen? Nálam nem az, ez lehet probléma vagy lényegtelen? Esetleg a rozsliszt miatt ilyen szárazabb? Ugyan annyi vizet és lisztet adok hozzá mindig, vagy kicsit még több vizet is és mégis.
-
törölt tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Köszönöm.
Ha a továbbiak is legalább ilyenre sikerülnek már nagyon elégedett vagyok.
Nem is vettem egy hónapja pékárut, talán egyszer egy vészhelyzeti kiflit. Állagra talán ez lett a legjobb eddig, nagyon jó puha belül.
Ízre kicsit savanykás, de nem annyira, mint az előző és pár rágás után el is tűnik az az íz. Csak vajjal próbáltam, de az előzőbe is amint tettem sonkát, sajtot és zöldségeket már nem is lehetett kiérezni.
Viszont imádom, hogy a kis lyukak nagyon szépen felveszik a vajat, mustárt és a majonézt, végre nem a száraz de szétcsúszós szendvicset kell ennem.
-
-
-
-
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Közben megtörtént a hajtogatás és a formázás is, már bent van a hűtőben.
Nem folyt szét a tészta közben, jó kis feszes lett, tartja a szerkezetet, rengeteg bubit láttam benne, néhányat ki is lyukasztottam véletlen.
Lekopogom ez még lehet jó, de lehet lesz benne pár nagyobb hörcsögodú. -
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Garat malomból BL-80 kenyérlisztet, ebből készült a kovász is.
-
törölt tag
Csináltam újabb kovászos kenyértésztát, de ez megint ragacsos lett. Amikor még liszteztem, akkor még ragacsosabb lett, amikor bevizeztem a kezem akkor könnyebb volt formázni egy darabig. Úgy tűnik, hogy nagyobb hidratáltság kellene?
450g liszthez adtam 350g vizet.
Szabi receptjét követem, a legelső jól sikerült, azóta egyre rosszabb a tészta állaga bármit csinálok vele.
Az előző sütésnél végül nem kenyér lett, hanem zsemle, de olyan volt, mintha túlkelt volna a tészta, kicsi szétfolyt, lapos lett, de a közepe meg púposan megemelkedett.
Kíváncsi leszek a holnap reggelre. -
philoxenia
MODERÁTOR
Kovászos zöldségek? ki, mit, mikor, mivel?
-
törölt tag
Első próbálkozás. Nem szidom Szabit de nekem a zsiradék túl sok, el is tértem a recepttől
[kép] pl két sárgája miatt sajnáltam azt a két tojást… ill több liszt ment bele mert nekem így is ragacsos, kemény tészta lett. Klasszikus nálam az 50dkg liszt és 300-350ml tej/víz 50g vaj(vajas kifli), kalácsnál 75dkghoz 15dkg vaj(zsírosabb kelt tészta).Még egy pont a kakaós kalacs mellett, nem folyik ki, nem nyílik szét, könnyebb vele a munka, ha csiga akkor vajas leveles, de ugye az a hajtogatod miatt időigényesebb. Azért ez is elfogy, ebben az inflációs környezetben biztosan

-
válasz
üzenetére
Szia!
Ha nem megy az angol kb semennyire, akkor google translate azért elég jó lehet a célra. De ha tudsz valamennyire, akkor szeirntem a fordítás is előbb utóbb menni fog, alapanyagok azért jó eséllyel ismétlődnek, technológiában sem lehet olyan nagyon sokféle fagyireceptek kapcsán (de persze csak tipp, nem szoktam fagyit csinálni)
Tűrhetően fordítja pl a frozen yogurt receptet.

Receptet innen szedtem: Unold 48855 Instructions For Use Manual page 35
-
törölt tag
Sziasztok. Unold legkisebb(árban) fagyigépének magyar nyelvű használati utasítását keresném. Nem a beüzemeléssel van gond, az idegen nyelvű receptek fordításai érdekelnének....(48855)
-
Én a Krizmo pékséget várom már nagyon.
-
Sokmagvas kovászos kenyér
Recept: [link]
A magokat megpirítottam, majd összetörtem és lamináláskor szórtam rá a főtt krumplival együtt.
-
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Én is egyből 250 fokos sütőbe teszem, amikor kiveszem a hűtőből, ha kint keleszted még hűtőztetés után szétfolyik a tészta, és lapos lesz. Ha formában van, akkor pedig összeeshet.
Pulton van 5-6 órát, majd hűtőzik ~12 órát, ennyi idő alatt megkel. -
-
fradi81
veterán
Az nem volt, annak mi a célja? Mindegy hogyan hajtogatunk? A sziromhajtogatást láttam utoljára egy videóban az jó ide?
Nem volt leírás, csak hogy mit rakott bele:
22 dkg tk.búza
10 dkg bl80
75 g kovász ( madre )
25-26 dkg víz
8 g só
Ezt növeltem meg kb 30%-al meg én full bl80-ast használok rozskovász mellett. -
Beni2360
félisten
válasz
perempe
üzenetére
Eredetileg a tányéron hagyott purét nudlinak akartam gyurni. De az ej leple alatt pogi let az elgondolas. Ugy is olyan regen sutottem pogit. Na vegul semmi só hozzá, meg sem kostoltam es a vegen majdnem sótlan lett es kiérezni egy pici édeskest izt a krumpliból. Erdekes es fi om lett. Nem sőrnek való vidék. 4 db srvalkodik az asztalon, megvarom milyen lesz holnapra.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
mogyorós csirke macskamódra:
a recept: 500g csirkemellfilé, 3 gerezd fokhagyma, 3 szál újhagyma, 2 kaliforniai paprika (sárgát szoktam, azzal harmonikus a színe de más is jó), 10dkg sós földimogyoró, őrölt/frissen őrölt tarkabors, őrölt gyömbér, szójaszósz ízlés szerint (2-5 evőkanál kb.), szezámolaj
a húst összekockázom, olajjal és szójaszósszal összekeverem, hagyom állni egy kicsit, amíg összekockázom a zöldségeket, a mogyorót megtöröm a kés lapjával vagy mozsárral, nem kell finomra az egészet, elég ha változó méretűek a darabok. szárazon kis lángon megpirítom (alapból meg van, csak adunk neki erősebben)
a húst felteszem rendesen sülni előmelegített serpenyőben, kevés olivaolajjal, rá a borsot, amikor fehéredik, rárakom a zöldségeket, összekeverem, majd pár perc után, amikor a zöldségek is kezdenek átlényegülni, egy deci vizet öntök rá, ezután forralom/párolom (kinek mi) pár percig, majd ráborítom a mogyorót, meg az őrölt gyömbért, apropó, fűszerek, külön nem sózom, mert a mogyi és a szója is sós + a vége előtt egy perccel 1-2 ek szezámolajat ízlés szerint.barilla spagettivel tálalom.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
-
Beni2360
félisten
Egy tegnapi elsózott krumplipüré utó élete.
Látszik, hogy jobban fogyott.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Megkóstolnám.
Mekkora, amúgy? (A kifli, még mielőtt félreértenéd.
)#8321 Digitalpimp
Lehet persze, elkészítve.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Félek ez itt nagyon OFF lenne már... aztán kirúgnak...
-
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Én küldök neked szívesen képet.
Állítólag nem panaszkodhatom... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De nem biztos, hogy tetszeni fog. -
törölt tag
válasz
krizmo_
üzenetére
Igen, pontosan ez a bajom nekem is, simán kikapcsol mérés közben is.
Általában lemérem az edényt előtte, hogy ha történik is ilyen, akkor is könnyen ki tudom számolni a jó súlyt. Bár tuti ilyenkor nem mér rendesen vagy nem jelzi ki a végső súlyt, hiszen kikapcsol menet közben.
A kovászom folyós lett, a tészta is vizesebb, mind a kétszer kikapcsolt mérések közben.
-
válasz
philoxenia
üzenetére
Nagyon helyesek!
Sütés után nincs róluk kép? Mi van a cetlire írva, nem tudom rendesen elolvasni?
-
törölt tag
válasz
philoxenia
üzenetére
Oh, fájdítjátok a szívemet ilyen képekkel.

Szerintem elrontottam az arányokat is, emiatt a dagasztás sem olyan lett, mint kellett volna.
De idióta vagyok, hogy eszembe sem jutott közben, hogy tegyek még bele lisztet, mert felveszi.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
A mérlegnél többet ér a tapasztalat, évek kellettek, mire kiismertem úgy a tésztát, hogy már látom rajta mi kell még bele. Kenyerecskéim kelés előtt.
-
válasz
Digitalpimp
üzenetére
Az sajnos már nagyon off lenne, ennyire nem szeretném elvinni a topikot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- ÚJ ELEKTROMOS ROLLER és EBIKE 2/3 ár alatt a és e-bike dobozban, 1 év gar.:
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 13 Mini 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bár sokan úgy hiszik, hogy a sushi csakis nyers halból készülhet. 
Nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. 
Biztos nagyon finom lett.

Ha a továbbiak is legalább ilyenre sikerülnek már nagyon elégedett vagyok.
Nem is vettem egy hónapja pékárut, talán egyszer egy vészhelyzeti kiflit. Állagra talán ez lett a legjobb eddig, nagyon jó puha belül.

pl 50g vaj mennyi habtejszínnek felel meg? Köszi

Mr.Csizmás