Hirdetés
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- Prohardver app (nem hivatalos)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
Beállítható, hogy ha a foobar-hoz vannak hozzárendelve az mp3-ak, akkor pl az intézőben 2katt mp3-ra ne törölje az egész playlistet, csak a végére szúrja be?
-
gyulank
addikt
Tudtok valami jó dalszöveg megjelenítőt, ami nem tölt fél percig, és többnyire talál is, és jót, és be lehet állítani, hogy ne legyen kék, és/vagy világos se a szöveg, se a háttér?
-
FB2000
csendes tag
Üdv!
Múltkor írtam ezt [link]
Most egy kicsit finomítgattam még rajt akit érdekel megnézheti.[link]
Miért ilyen nagy méretű? Bőségesen van benne különféle kiegészítő pár flac zeneszám is van benne ami utólag törölhető.
Különféle VST és DSP pluginok.
Vagy 80 féle VU meter felület
(nagyon imádom ezeket )
Beleintegrált programok streamripper netesrádiók rögzítésére audioszerkesztők és konvertálók stb. stb. winamp netrádió plugin netrádió üzemeltetéséhez és még nagyon sok minden.Könnyen szerkeszthető Xch4nge féle felület melyet bárki maga ízlése szerint könnyen szerkeszthet akár 5 különböző felület.
Telepíteni nem kell csak a foobar2000 mappát másolni a C meghajtóra
Leírás a rar-ban.Egy másik verzió ami egy pendrive-ról futtatható kis rendszerbe integrált Foobar2000,amely teljesértékű a fenti verzióval (ASIO driver stb. stb).az egész memóriából fut vagy a pendrive-ról még merevlemez sem kell a számítógépbe valamint további sok más program működik rajt.
Pendrive-ról indítható az egész.
Pendrive elkészítéséhez segítség egy videón a rar-ban +leírás.
Akit érdekel nézze meg
[link] -
A_ScHuLcZ
addikt
Tudtok ajánlani stílusos felületet a programhoz? Az alap túl egyszerűnek tűnik, de mégis eddig az volt a leghasználhatóbb. Jelenleg ezt használom, külsőre tetszik (és külön piros pont, amiért megoldotta a milkdrop plugint), de a könyvtár, keresés ebben számomra átláthatatlannak tűnik a gyárival szemben..

-
flash-
veterán
jól emlékszem hogy foobarnal wasapi - Wasapi event Hangszórók(Asus Xonar D1 Audio Device)
beálltás esetén mindegy hogy 24 vagy 16 bites ,44,vagy 96 khz-es a hallgatott anyag, nem kell ennek megfelelőn sem a foobart, sem a hangkártya driver programjában sem a windows Lejátszóeszközök beállításaiban az alap 44.1khz,16 bitről átállitani a forrásnak megfelelően ezeket, mert a wasapi magától megteszi?
-
Kékes525
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
Szívesen!

-
Kékes525
félisten
válasz
MasterMark
üzenetére
-
MasterMark
titán
Tudtok valamilyen feltételes újramintavételezőt, ami mondjuk a 44,1, 48, 96 khz-eket átengedi a többit pedig 96-ra csinálja?
-
Kékes525
félisten
A foobar2000 zöld színe a Windows 7 rendszer színéből van. Sokkal jobb -szerintem- mint az eredeti tényleg világos színek.
Azonban ez nem világos, hanem közép mély, és nincs váltakozó a háttér. Azt hiszem kettőnk közül nem én vagyok színvak.
Amúgy a szín állítás pár másodperc, a hangsúly a felrakott extra funkciókon és az elrendezésen van, persze kötözködni könnyebb, mint érdemi hozzászólásokat tenni.
-
N0zer0
senior tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Már 91-ben már NC 3.0-val toltam, és valóban kék volt, meg pirosas is volt benne, de nem ezek a színek, és nem volt ez a haloványzöld és váltakozó háttér, emiatt jobban nézett ki, meg voltak benne más színek. Akkor még tetszett is, de aztán 94-ben már rákaptam a DN-ra, és abban már voltak normálisabb színtémák, megváltás volt.
-
N0zer0
senior tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Hú, ez baromi ronda. Vizuális terrorcselekmény a köbön, ö Bama mindjárt küldi érted a sötétített üvegű fekete terepjárót, és visznek Guantánamóra. Tudom, hogy a kékes nevet nem lehet meghazuttolni, de ettől csak jobb kék témákat lehet fabrikálni rá. Nem vagy te kicsit színvak?
Bár az is lehet, hogy ha a Májkrémszaft csap rá előbb, akkor rádbízzák a Win9 grafikai dizájnját, hűen továbbfejleszted a Metro/ModernUI-t

-
kingabo
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Dalszövegre az yt-t jobban szeretem, ott biztosan jól van időzítve a szöveg. Előadó, album infókra meg ott a net. Meg ugye ezeket az infókat is be kell szerezni, a plug-in által is emészthető formában, amit valakinek meg kell csinálnia.
De mint írtam is én annyira látom a felületét, amíg bedobálok számokat, vagy átváltok másik listára.
Szerintem a WinAmp is akkor kezdett el lecsúszni, amikor egy sima zene lejátszónál több akart lenni.A kettő szerintem nem ugyanaz. Egy (okos)telefont nem tudsz igazán úgy használni, hogy nem látnád. Egy zene lejátszóra ez totál nem igaz. Fut a háttérben...
Mellesleg pont ez (is) jó a FooBarban, hogy mindenki úgy alakítja át, használja, ahogy neki tetszik.

-
Kékes525
félisten
"Tehát a kérdés inkább úgy lenne jó; ki milyen kiegészítőt, extra funkciót használ?"
Lehet, hogy ez a jobb kérdés, de a képek önmagukért beszélnek. Mindegyik tab-on rajta van hogy micsoda.
Azért bárki bármit is mond a kinézet is fontos. A pc-és programoknál nagyon sokat fordítanak rá.
Persze egyetértek, a funkció nagyságrendekkel többet ér.
-
disy68
aktív tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Tehát a kérdés inkább úgy lenne jó; ki milyen kiegészítőt, extra funkciót használ?
Nálam: dalszöveg, biography, tag kezelő, könyvjelző (hangoskönyvekhez), upnp, last.fm scrobbler, scheduler (ezzel lehet időponthoz/eseményhez kötni dolgokat, lehet ébresztőként használni - alvó/hibernált állapotból is ébreszti a gépet, ha az energiagazdálkodás engedi). Amíg működött, addig last.fm radio (stream). No meg jó dolog lehet a globális gyorsbillentyűk használata is.
-
Kékes525
félisten
válasz
kingabo
üzenetére
Soha nem szoktál érdeklődni a dal szövege után (nem mindenki perfect angol), a szerzőről és a hallgatott albumról, mindig minden pluginod (user-components) tökéletesen működik?
A telefont is használni kell, és ha átmész azokba a topikokba nagyon sok hozzászólás a kinézetről szól, annak ellenére, hogy sokan tokkal használják.
Itt nem kell keresgélni, azonnal kéznél van, ha érdekel. Csak egyszer kellett megcsinálni (kb 10 perc) és utána már "csak" a zene hallgatás marad. Ennyi munkát szerintem megér.
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango
üzenetére
Ez igaz. Azonban itt fontos információk vannak a zene minőségéről (Metadata, General-pl.: bit mélység mintavételezési frekvencia), a művészről, a hallgatott albumról (nem kell az interneten keresgélni), hiba konzol, hogy tudjam ha valamilyen probléma van, ha szükséges equalizer, a dal szövege, média könyvtár és néhány díszítő elem (spektrum, spektrogram, VU meter)
-
-
-
andorra
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
Ez gyakorlatilag azonos azzal a kérdéssel, hogy "kinek milyen az ízlése?". Nekem az alap skin sötét háttérrel teljesen megfelel. Ha neked ez tetszik, akkor használd ezt, mások meg használjanak másféléket. A Foobar jobb estben munkaeszköz, nem pedig látványelem a zenehallgatáshoz.
-
donmackó
addikt
Üdv!
Foobar2000 magyarítás után érdeklődnék.Egy korábban linkelt oldalon nem találtam. 1.3.3-as verzió ha ez számít.
-
Exodius
őstag
"Default User Interface: improved handling of high DPI displays, added high-resolution button images."
Miben kéne látnom a különbséget?

-
Kékes525
félisten
-
putu33
tag
Sziasztok!
Felraktam ezt a komponenst és meg kell mondjam baromi jó! Végre működik a lejátszási lista streamelése. Eddig eldobta a tévém hibával és akárhogy állítgattam mindent nem akart működni.
Viszont azt valahogy nem lehet megoldani, hogy én foobarból tudjak hangerőt állítani? -
G@ben
addikt
Megoldható-e valahogy a Foobar-ban, hogy ugyanúgy, mint a Winamp esetében, ha nyomom a jobbra vagy balra nyilat, ugorjon a zenében 5 másodpercet?
Illetve lehet-e törölni zenét úgy a lejátszási listából, hogy a hozzá tartozó fájlt is törölje a gépről? -
N0zer0
senior tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Jók az ilyen leírások, hasznosak, de szerintem egy Dummy nem fog SACD-zni, meg ASIO-t mélyebben bolygatni, és mindenféle pluginnel zsonglőrködni, hanem alap foobar2000-et fog használni, integrált hanghulladékkal, mp3-at vagy max. sima audio CD-t hallgat rajta, alapértelmezett Windows-hangkimeneten.
-
Kékes525
félisten
Aki nem ismeri, hasznos olvasmányok:
-
Exodius
őstag
Kedves mindenki!
Azt szeretném megtudni, hogy miért nem enged átmenni ASIO-ról WASAPI-ra a program. Azt írja ki, hogy:
Unrecoverable playback error: Device invalidatedMi lehet a gond? Nem mintha nagyon át akarnék menni, de azért kipróbálnám annak is hangzását.
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Foobar alatt most vettem észre, hogy nem szól a center. Hangkarim X-Fi Elite Pro, hangcuccom Z-5500. A hangkari beállításoknál mindent alapra tettem, mégse szól a center. Vezetékeket átnéztem, minden ok! Filmeket néztem vlc-n mind az 5 szatellit szólt, szóval tuti a fopobar-ral van valami. Létezik a lejátszóba valami mindent alapra állítós gomb?

-
Zenebohoc
tag
Sziasztok!
Átfutottam a fórumot (és a Foobar-ban is kezdő vagyok), de nem találtam választ.
Tervezek egy saját adatbázist, mely előadó, stílus stb szerint rendezné zenéimet.
Adott szempont lekérdezve egy lejátszási listát hozna létre, ami alapján már játszható is lenne a zenecsoport.Ennek felépítéséhez kellene egy excel, vagy egyszerű szövegalapú fájl.
(Adatok: cím stb; és fájl elérési út)Itt következne kérdése,
A Foo lejátszási listája 3 formátumban menthető.
.fpl - nem tudok belőle adatokat kilopni.
.m3u8 - csak a fájlok.
.m3u - olvasva, csak címek, de a Total Commanderben (F3-ra) elindul egy alkalmazás, melyben minden adat, szerző, album. stb benne van,
Van-e tapasztalatotok, hogyan lehetne kiszedni, vagy van-e más megoldás a gépelgetés helyett egy forrás fájl kinyerésére?
Köszi előre is. -
Kékes525
félisten
Bocs kifutottam a szerkesztési időből.
Ezen a linken látod is, hogy miről beszéltem: dBpoweramp Batch Ripper
-
Kékes525
félisten
Két megoldás van:
1. Konvertálod mp3-ban (ha nem ez lesz a leggyengébb láncszem) és akkor MP3Gain -al könnyen be tudod állítani.
2, Az igazi profi megoldás a dBpoweramp fizetős verziója, mert ott convert-DSP/Action fülnél az Add-ra kattintva DSP effektek közül választva ReplayGain (Apply) funkció is van, amivel erősíteni tudod a hangzást. Egyszerre is megtudod tenni az összes zenéddel, ha egy könyvtárba helyezed és az összeset kijelölöd. Track és album erősítést választhatsz. Hasonlóan mint az mp3gain esetében. A trackkal minden szám egyforma hangerővel szól, az albumnál az eleve halkabbak halkabban is fognak szólni. Különben ez a program nagyon profi, ennél sokkalta többet tud. Minden veszteségmentes zenei formátumot ismer többek között.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
Kékes525
üzenetére
Köszönöm a segítő szándékot, de sajnos egyelőre nem jutottam előrébb.
- Emlékeim szerint a konverzió előtt szólt a program, hogy a megadott változtatásoknak megfelelően megváltoznak végérvényesen a fájlok, biztosan akarom-e. Hogy pontosan hogyan hívtam ezt életre azt sajnos nem tudom, ma is kísérletezem még vele.
- az ilyen utólagos erősítés negatív hatásaival nagyjából tisztában vagyok, csak amolyan szükségmegoldásként alkalmaznám (ebben a láncban momentán a fejhallgatóm a leggyengébb szerintem - Philips SHS 8200)
- Az általad említett PreAmp funkció ha jól látom, akkor a foobar beállítása, de a Sony lejátszómon ugye nem foobar fut... csak én futok

szerk: A replay gaint elvileg lehet állítani a beállításokban külön-külön számonként, amit csak TAG-ben tárol, de látszólag (hallszólag) nincs változás.Még egyszer leírom a célt, hogy ne vesszünk el részletekben:
szeretnék egy több albumról összeválogatott zenei gyűjteményt "azonos hangerőre hozni" (normalize), úgy hogy eközben ne csökkenjen a számok hangereje "túlzottan nagy" mértékben - lásd Sony gyenge kimenete korlátozó tényező.Valahogyan
az azonos hangerőre hozás sikerült, de ha jól értem, akkor nem hajlandó számot erősíteni, így mindent a leghalkabbhoz igazított, ami nekem nem jó.
Ha más szoftverrel egyszerűbben/ egyáltalán meg lehet oldani ezt a dolgot, azt is szívesen várom.Üdv:
Attila -
Kékes525
félisten
válasz
andorra
üzenetére
Ha nyelvtanozunk, akkor pontosan idézz.
Nem azt írtam, hogy mire jó (ez teljes nem tudást jelent), persze ezzel sem hiszem, hogy gond lenne, hanem azt hogy pontosan mire jó (ez már feltételez valamilyen tudást a funkcióról) és erre voltam kíváncsi és ha már pontosabban tudom, akkor a pontos használatát is szerettem volna tudni.
A kérdés sorrendje csak így logikus. Ha tudom hogy mire jó (nagyjából tudtam, azért telepítettem) csakis akkor van értelme tudni a használatát.
Attól, hogy neked nincs rá szükséged és ezért nem érdekel a használata, attól még másnak szüksége lehet rá....
-
andorra
őstag
válasz
Kékes525
üzenetére
A mire jó és hogyan kell használni kérdés sorrendet. Nekem például nincs rá szükségem, mivel SACD felbontésú anyagokat a beépített resamplerrel átalakítok CD felbontásra ha szükséges. Tehát akkor azt sem kell tudnom, hogyan kell használni, még ha érdekelne is, hogy mire jó. Rengeteg plugin van a Foobarhoz, ha valamire szükségem van akkor megkeresem és nem a pluginok vizsgálatából következtetem ki, hogy mire van szükségem..
-
FB2000
csendes tag
"Egy orosz audiophile oldalon találtam egy elég jó verziót ebből a lejátszóból mindenféle kiegészítőkkel már kiegészítve".................
Korábbi bejegyzésemben írtam csinálok hozzá leírást mivel páran érdeklődtek ez ügyben.
Beüzemelés 1.[link]
Beüzemelés 2.[link]
Beüzemelés 3.[link]
Beüzemelés 4.[link]majd folyt köv...
-
disy68
aktív tag
válasz
cili.ke
üzenetére
Üdv, teszteltem magamnál foobar2000 v1.2.3 ColumnsUI esetében a Preferences -> Display -> CulumnsUI alatt a Main fülön a Main window title format script. Itt teljesen jól működik.
Első körben a Status bar fülön állítgattam a Title format script-et, de az nem változtat semmit (legalábbis nem tudom ennek hol kéne érvényesülni).
-
cili.ke
csendes tag
Tapasztalta-e valaki, hogy a status bar-on nem működik a %filesize% és a %filesize_natural% szintaxis?
A kodek, a bitráta, hossz stb. után szeretném kiíratni a fizikai méretet, de sehogy se akarja. A neten nem találtam támpontot, mi lehet a hiba. -
itroh
tag
Segítséget szeretnék kérni.Egy cikk alapján beállítottam mindent ahogy írták, de pattog/recseg az ablakok megnyitásakor a Foobar. Igazából alapból is pattog egy kicsit.Mi lehet az oka?
-
N0zer0
senior tag
válasz
Satyricon
üzenetére
Erre van egy egyszerű megoldás. Az egyik menüben van egy olyan menüpont, hogy a kurzor kövesse a lejátszást. Kifejezetten erre találták ki ki, amit te is keresel.
Amúgy hiányzik a foobar2000. Áttértem végleg fő OS-ként Linuxra, lecuppantam a Microsoft csöcseiről, de olyan mértékben, hogy egy angol-magyar szótárat kivéve még Wine-t sem használok. Viszont a linuxos lejátszók meg sem közelítik a foobart, még a Clementin, Amarok, Banshee sem. Legjobban a tagkezelő és konvertáló funkciói hiányoznak, főleg a konvertálás. Linuxra valami miatt nem hogy audiolejátszóban, de egyáltalán nincs is olyan konverter, ahol profilokat lehetne csinálni, és parancssoros konvertálókat paraméterezve meghívni. Ott van még a foobnix, az foobar2000 klón akar lenni, de csak a felhasználói felületét és menürendszerét koppintotta le, funkciókat tekintve 10-ed annyit nem tud

-
Satyricon
addikt
válasz
kingabo
üzenetére
Másfél évre rá ráférne a gépemre 1 újra telepítés... Szerintem emiatt nem jön be a foobaroon semmiféle skin, semmiféle hangzás javítás, se betűtipust nem enged a foobarba tenni, stb stb... Sokan próbáltak a topicból segíteni privátban, de senki nem értette, mi a francért nem lehet semmit kezdeni a foobar-ommal. Szóval tuti win reinstall lesz a bűnös első sorban...
Másod sorban pedig nem tanulta senki az anyja hasában a foobar2000 program beállításait
MIndenki foobar analfabéta volt a lejátszó használatának elején...Azért köszi

-
kingabo
őstag
válasz
Satyricon
üzenetére
A szám címe ott van az ablak fejlécében.
A listában is legyen: jobb klikk az oszlopok fejlécén: columns és pipa azok elé amik kellenek.
A kijelöléshez: menüben Playback: pipa a cursor follows playback elé. Ha azt szeretnéd, hogy a következő az a szám legyen amin van a kijelölés akkor pipa a playback follows cursor elé.Sok skin volt itt ajánlva korábban leírásokkal. Bár sokan úgy vagyunk a skinekkel, hogy betöltjük a zenét, elindítjuk és hallgatjuk, a progi meg le van küldve a tálcára, ehhez nem kell csilivili skin.
Egyébként a beállítások között: display/default user interface-ben a quick setup alatt van több fajta felosztás, különböző színekkel. 
szerk meta adatok: alt+enter és kitöltöd. Ez nehéz?

-
Satyricon
addikt
Üdv srácok
Előre szólok, a foobar beállításaiban nagyon amatőr vagyok! Az lenne a kérdésem, hogy lehet beállítani úgy a lejátszót, hogy mutassa valami, hogy melyik számot hallgatom éppen? Ugyanis elindítok egy számot, és ha a következőre lép, azt már nem mutatja. Nos, egy tök új ismeretlen albumnál ez baromira zavaró tud lenni,

A másik: És azt hol lehet beállítani, hogy ne csak az album nevét és az előadót írja ki, hanem a szám címét is? amint látjátok ez így baromira nem jó

Szerk.:
A Sabaton első számán az a vízszintes vonal azért van, mert arra kattintottam! Szóval ha a következő számra ugrik, az a vonal ugyanott marad az első számon.A skinezést ezek után már meg se merem kérdezni

-
Kékes525
félisten
1. Semmiféle baj nincs, mert a beírt információ törölhető, azaz az eredeti állapot így visszaáll.
2. Törvényszerű, hogy halkabb lett, mert általában túl hangosra állítják a számokat a hangmérnökök, mert ez a divat és így torzíthat is a felvétel. Az a jó, ha vágás nélkül állítod a legmagasabb értékre.
3. Ha a hangerőt mindenáron emelni akarod, akkor állítsd nagyobb értékre a Preamp-ot (ReplayGain alatt van). Habár ezt nem javaslom, mert akkor már torzíthat. Inkább jó erősítővel (hangkártyával, külső DAC-al) és hangfallal, fejhallgatóval kell hallgatnod, amelyek nagyobb hangerőt is torzítás nélkül lejátsszák.
-
DBAtti
aktív tag
Sziasztok!
Még csak itt a fórumban kerestem a replay gain funkcióra, erről érdekelne, hogyan lehet minden szám hangerejét feljebb venni egyszerre.
A következő történt: normalizáltam egy válogatást a futáshoz használt lejátszómra, de így minden nagyon halk lett (most csináltam ilyet először, ha jól emlékszem, akkor apply replay gain per track info alapján csinálta, és át is írta a számokat - ami nem baj, mert FLAC-ból konvertált másolatokról van szó).
Egy Sony E353-et használok sportoláshoz, és az amúgy sem túl kraftos kimenet így már végképp gyenge max. hangerőn is.Tehát: szeretném minden a lejátszólistában szereplő szám erősítését valamennyivel emelni. Ez végrehajtható, vagy csak a program által észlelt szélsőértékekhez való igazítás?
Üdv!
Attila -
Kékes525
félisten
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Lehet hogy alapértelmezetté kell tenned.
-
Kékes525
félisten
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 1TB 1 év teljeskörű garancia
- Asus PN50 mini pc /Ryzen 5 4500U(6 mag)/8GB/250GB/WIN11 PRO/
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- KARÁCSONYI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3878
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
(nagyon imádom ezeket )

az azonos hangerőre hozás sikerült, de ha jól értem, akkor nem hajlandó számot erősíteni, így mindent a leghalkabbhoz igazított, ami nekem nem jó.
MIndenki foobar analfabéta volt a lejátszó használatának elején...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)