- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Satyricon
addikt
válasz
Fandango #3928 üzenetére
Én alapból szeretem az igényes dolgot/dolgokat. Hiába szól valami szépen, ha kinézete egy rakás sz... És is szeretem a szolid dolgokat, de az alap foobar még finoman szólva sem szolid, hanem egy kezdetleges kinézetű fos. Az a tiétek, ez pedig az én véleményem.
Példának, hogy értsd: Valaki költ a kocsira, hogy jól nézzen ki(ez én vagyok), más meg pl szar lerobbant kocsival jár, elrohadt kasztnival, belül szakadt minden, és benne kutyaszőr, kutyasz*rszag. Ez volt a volt főnököm. És nem azért volt ilyen kocsija, mert nem volt másra pénze, hanem azért, mert a csávó egy igénytelen pöcs. Neki jó volt úgy is. Nem is értem, miért írtam le, csak valahogy ez jutott eszembe és gondoltam megosztom veletek, mint példa. És most ne vedd magadraSzóval van aki ad a külsőre és ez legyen bármiféle dolog(ebben az esetben a foobar) van aki pedig úgy van, hogy lesz*rom, jó az alapjáraton. Engem pl boldoggá tesz, ha ránézek a lejátszóra és szép dizájnos, ráadásul még az album borítót is látom. Ha pedig nem lehetne skint berakni, akkor már a legelején áttértem volna pl a jetaudiora.
-
Pierre75
senior tag
válasz
Fandango #3930 üzenetére
Írtam egy példát, hogy vki miért is nézi zenehallgatás közben a skin-t.
Neked még ezen is sikerült fennakadnod.
Egyébként neked miért nem teljesen mindegy, hogy vki miért babrál vele?
Ez már érdekesebb kérdés lenne.
Azt értem hogy te nem használsz skin-t, felhagytál vele, de őszintén kit érdekel? -
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango #3644 üzenetére
Szerintem azért, mert állandóan talál hibákat az 1.5-ös vonalban. Ezért adja ki az előző vonal hibajavításait. Úgy látszik nehéz megcsinálni az 1.5-ös újdonságait. Elhamarkodta az 1.5-ös kiadását. Még csiszolgatni kellett volna rajta, vagy úgy gondolta teszteljék a felhasználók.
-
Kékes525
félisten
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango #3239 üzenetére
Mások a felhasználó szokások. Szomorú lenne, ha mindannyian egyformák lennénk. A trolloknak az egyformaság teszik, ha mindenki rájuk hasonlítana. A félreértések elkerülése érdekében írom, hogy nem rólad beszélek.
Lásd fentebb.
Nekem például fontos, hogy lássam a technikai jellemzőket és azt, hogy milyen materinggel készül a zene, mert az már elég sokat elárul a zene minőségéről. Egy jó masteringgel készült zenéből létrehozott mp3 is sokkal jobb lehet, mint egy nagyon rossz masteringből készült flac.
(#3241) csicso82
"elsősorban FLAC-ben legyen"
Mint fentebb írtam, ez önmagában nem sokat mond. Fontos még a mastering, a dinamika -DR- érték és a mintavételezés (bit mélység és a mintavételezési frekvencia).
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Fandango #3060 üzenetére
Igaz nekem nem foobarnál van, hanem MPC-HC-nál van ugyanez a hiba.
Win10 x64 (win7 x64-ről upgradelve), UAC off, rendszergazdai jogú a felhasználói fiókomnak(win7-ből jött) amit használok.
Akkor nem tudom behúzni bele a filokat, mappákat, ha vagy az mpc-hc vagy a totalcommander van rendszergazdakét futtatva (ne rendszergazdaként legyen futtatva egyik sem).
Rendszergazdaként futtatás:
- vagy az ikonon jobbgomb és futtatás rendszergazdaként
- vagy az ikonon jobbgomb, tulajdonságok -> kompatibilitás -> lent a futtatás rendszergazdaként pipa -
Kékes525
félisten
válasz
Fandango #3054 üzenetére
Ami az egyik embernek triviális a másiknak nem biztos, hogy az. Habár itt szerintem nem ez volt a gond. Egy szóval sem említetted, hogy a foobaron belül keresem a configot. Sőt, mivel kizárólag csak a discogs.com-ról írtál, nem is gondoltam a foobarra. Csak annyit kellett volna pluszként írnod: foobar jobb egérgomb egy számnál - tagging - discos- config. Mindegy, az a lényeg, hogy mos már OK.
-
Cs1csó
titán
válasz
Fandango #3034 üzenetére
Discogs Tagger én is próbáltam de nem tudom, hogy működik e egyáltalán, te tudod hogy működik?
-
Patice
nagyúr
válasz
Fandango #2986 üzenetére
Én még azért hozzátenném, hogy az OK, hogy törekszünk a bitperfekt adatfolyamra a DAC-ig. Aztán a legtöbb DAC szépen felkonvertálja magának a bármilyen bejövő jelet az előre beállított értékre és ebből végzi az átalakítást analógra.
DSD-s DAC-oknál van, hogy a felkonvertálás DSD-be történik. A kérdés az, hogy mely konvertáló algoritmus végzi jobb eredménnyel a munkát. Ha történetesen egy PC-n ez az algoritmus jobb eredményt ad a DAC-ban futóhoz képest, akkor nem biztos, hogy nincs értelme a konverziónak. Megint más kérdés, hogy ez a felkonvertálás - on-the-fly - mennyire erőforrás igényes. Egyesek ugye azért építenek PC-t zenehallgatáshoz, hogy HQ Player-rel feltolják az anyagot DSD256, vagy DSD512-ig és ezt streamelik a DAC-nak.Kivételek pl. a mostanában divatos R2R DAC-ok.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango #2982 üzenetére
A konklúzió:
"I hope you have followed enough of what I just wrote to at least enable you to understand why I always recommend sample rate conversions between members of the same “family” of sample rates. One family includes 44.1kHz, 88.2kHz, 176.4kHz, 352.8kHz, DSD64, DSD128, etc. The other includes 48kHz, 96kHz, 192kHz and 384kHz. If you feel the need to up- or down-sample (for any number of good reasons), try to stay within the same family. In other words, convert from 44.1kHz to 88.2kHz rather than 96kHz. But in any case, SRC does involve a substantial manipulation of the signal, and the principle that generally guides me is that if you can avoid it you are usually better off without it."
Ezt viszont nem értem:
"And when you buy digital downloads, if 88.2kHz or 176.4kHz are available as format options, choose them in a heartbeat over 96kHz and 192kHz."
-
Engineer086
Modder
válasz
Fandango #2850 üzenetére
A történethez hozzátartozik, hogy azért húztam újra a Wint, mert a DAC, amit vettem, nem működött és abban bíztam, hogy tiszta lappal indulva megjavul a dolog. A hipotézis nem működött, a DAC kikerült a rendszerből, a hangkártya visszatért. Minden meghajtóprogram, ami a DAC-hoz kapcsolódott le lett gyalulva a gépről.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango #2833 üzenetére
A beépített is elég jó (Resampler (dBpoweramp/SSRC)). Ez jobb mint a másik beépített a Resampler (PPHS). A dBpoweramp-nek nagyon jó konvertáló programja van, ha nem a legjobb. dBpoweramp A pro-t megvettem, nagyon jó.
-
Kékes525
félisten
válasz
Fandango #2716 üzenetére
Tehát azt használja alapból. Viszont szerintem többet tud a FFmpeg mint amit a foobar2000. Ezek szerint még a teljes tudását nem implementálta. Például azt amivel múltkor próbálkoztam (Blu-Ray Audio 192/24 DTS-HD Master Audio Quadrophonic Mix, 192/24 DTS-HD Master Audio Stereo (.m2ts)).
-
kingabo
őstag
válasz
Fandango #2674 üzenetére
Jahogy ez is kellett.
Bocs totál kiment már a fejemből, sok éve egyszer mindent beállítottam és azóta nem nyúltam semmihez sem, mert műxik.
Jól mondod, így kell beállítani. Ha nincs infó, akkor ? jelenik meg, viszont ahol van adat ott már a jó érték.
@Exodius: összepakoltam egy képre a beállításokat (kép közepén a pref ablak), melyik verzió hogy jelenik meg (utolsó 2 oszlop, alul van 1 ahol próbaként beállítottam értékelést, egyébként nem használom), ill a jobb egér klikkes menüben tudod beállítani az értékelését a kijelőlt számnak (a jobb felső részen). Ez utóbbira én felvennék 5 gyorsbillentyűt, úgy sokkal könnyebb használni.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Fandango #2661 üzenetére
mert előtte azok a kártyák (is) voltak benne és megjegyezte a foobar...
ugyanazt a portable foobart használom egy ideje, csak időnként ráfrissítek.
anno heteket molyoltam vele, hogy legalább a jéghegy csúcsát megértsem, nem tudnám még egyszer így összerakni...
okozhat gondot?update: köszi a linket, szerintem ezt már letöltöttem, ez van benne
update2: az nem jóm mert az XonarD2-nek a koax optikai kimenete van bekötve egy külső DAC-ra. amit írtál, az a hangszórókimenet. kipróbáltam a WASAPI (event) S/PDIF Pass-trought Device kimenetet is, de kuka... (olyan mintha 100x lassításban szólna a zene
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Kés topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Dying Light: The Beast
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest