Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli03
őstag
Hogyan tudok dalszöveget megjeleníteni? A Lyric Show Panel 3 0.4.5-öt próbáltam, de sehogy se akart működni, millió beállítással próbáltam, de kb 95%-ban "Found Nothing", a maradék esetben pedig ezt a hibaüzenetet kaptam:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?><result errmsg="Search ID or Code error!" errcode="32006"></result>
Próbáltam a DarkOne skint is, ott is "Found Nothing" hibaüzenetet kaptam, alapbeállításokon is.
-
Fandango
veterán
1.3.10 beta 1
Fixed writing of empty ID3v2 tags when attempting to remove all attached pictures from files that do not have an ID3v2 tag yet.
Added handling of M4A tag “Conductor” metadata value.
Fixed crash on too long URLs.
Updated Opus decoder to 1.1.1
Worked around spurious context menu items in Windows Explorer.
Fixed reading of iTunes “compilation” flag from ID3v2.2 tags as written by default by iTunes.
Improved handling of malformed AIFF files.
Updated FFmpeg to 3.0Már kezdtem aggódni, hogy mivan a fejlesztéssel.

-
Wolfskin
őstag
válasz
Tomacko
üzenetére
szia, köszi. hát oda van tekerve, de mivel végtelenül forgatható a poti, valami szoftveres szabályzást vezértel, tutira. nem tudom kikötni, mert azon van a koax digit kimenet.

majd megpróbálom úgy, hogy először a gyári drivert teszem fel és csak utána a moddoltat (mist kihagytam) hátha akkor lesz egy olyan opció (mert elméletileg van) hogy ki lehet kapcsolni. -
Tomacko
őstag
válasz
Wolfskin
üzenetére
Tekerd maxra, Általában a szoftveres hangerőszabályzók miatt hangerő csökkentésnél, veszít a dinamika is. A legtöbbről azt olvasni, hogy ha maxra tekerve hagyjuk akkor nagyjából nem efolyásol semmit. De ezt neked kell hallanod, gondolom ki lehet kötni és enélkül is 100%-s a hangkártya nem ? Én tuti kipróbálnám mit csinál vele illetve nélküle a hanggal

-
Wolfskin
őstag
sziasztok, ismeri valaki az audigy kártyák külső egységét? pl audigy 2 platinum ex. a külső dobozon van egy maszer hangerő szabályzó, ami valahogy szoftveresen szabályoz, mert végtelenül körbe forgatható, biztos, hogy nem a windows mixerbe nyúl bele, mert a csúszkák nem mozogna, és a foobart is szabályozza bármilyen kimeneten (wasapi).
ennek nem örülök igazán. nem ronthatja ez a hangminőséget? még akkor is, ha maxra tekerem? -
Fandango
veterán
válasz
Archttila
üzenetére
16, 24, 32bit attól függ mit képes a hangkártyád még kezelni, de nem fogod a különbséget hallani az 99,9%. Dithering nem kell.
Fidelizer nevű program amit szoktak ajánlani ha a minőségi zenehallgatás a cél, de olvasd el mit csinál, hogy csinálja és ennek függvényében használd, ha akarod. Van egy user guide része ami a foobar beállításokat is taglalja azokat érdemes megcsinálni.
-
Archttila
veterán
Úgy néz ki, hogy nálam is marad a foobar, viszont érdekelne pár, hangminőséget jelentősen befolyásoló beállíts. A WASAPI-t már belőttem!

-
Pazolini
senior tag
válasz
Wolfskin
üzenetére
Semmiképpen nem mondanám rossznak, bár ezt a DAC-ot kicsit lehúzzák a médiajátszó topikban (főleg nagytestvérhez hasonlítgatják), de streamre kiváló, és az a 114dB sem rossz számszerűleg.

Cirrus link -
Wolfskin
őstag
válasz
Pazolini
üzenetére
24-bit Delta-Sigma, CS4382
ez itt egy részletes teszt, a platinum ex-ről, ami kb ugyanaz:
Creative Labs Audigy 2 Platinum EX
itt pedig a különbségek, a kvázi "utódmodell" vagyis a fejlsztett Audigy 2 ZS verzióhpz (a legfontosabb fejlesztés, hogy a 6.1-el szemben ez 7.1, tudja a DTS-t és 106 helyet 108dB a SNR (a zaja)).
végül azért döntöttem e mellett, mert van hozzá extrában előlapi panel meg távirányító.amúgy rákerestem a cirrus logic chipre és pl a OPPO BDP-103EU 3D Blu-ray lejátszó is ezt használja, itt van két test, mindkettő 2013-as, tehát nem régi. itt meg itt pl. a mai hangkarik többféle 3D dekódolást ismernek, meg felemelték a jel-zaj viszonyt 110dB fölé, meg ilyenek, de ezt szerintem csak ilyen marketinges parasztvakítás, mint egy időben a megapixel-háború gagyi fényképezők piacán. szóval szerintem sztereóban még most is megállja a helyét. zenét meg amúgy is 2 csatornán kell hallgatni, mert az embernek is 2 füle van (2 pont közti, azaz a jobb és bal füled közti fáziskülönbségből számolja az agy a zaj forrásának helyét, ezért veszik fel 2 mikrofonnal és játsszák vissza két csatornán L/R) . a többi a filmekhez és játékokhoz való. és sztereóhoz meg érdemes venni egy jó DAC-ot szerintem hangkártyán sosem lesz olyan komol analóg op amp (rősítő rész) az analóg kimenetnek, ami egy asztali gép házában lazán elfér. csak nézd meg ezeket a kondikat pl.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Wolfskin
üzenetére
Szerintem is jó így elsőre... DAC-járól nem találtam konkrétumot, csak hogy 24/96-os. Melyik Oppo használja?
Tudnál küldeni linket a kariról?
Nézd meg azért az Asus D2-t is, hátha van használtan. Kristálypenge hangot tud analógon, vagyis kellen hozzá egy multichanneles AVR...Nem tudsz visszaállni arra a rendszerállapotra, amikor még nem generált problémát a portable Foo?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Pazolini
üzenetére
szia, igen a másik hangkártyára már gondoltam, veszek is egyet egy audigy 2 zs kártya, pci+előlapi panel távirányítóval. utánaolvastam, a dac csipjét még ma is használják (oppo), de amúgy egy nagyon jól megépített karinak tűnik. szerintem az újak inkább az új szabványok miatt kellenek (na jó, biztos vannak jobb d/a chipek is), de optikai kimenetnek jó lesz szerintem (kezeli a DVD-A-, tehát tud 24 bit 192Hz-es felbontást is lejátszani, és ASIO2 kompatibilis, kíváncsi vagyok, a foobar hogyan akceptálja.
a foobart leinstallálni nem tudom,mivel sosem telepítettem, mindig portabele módban használom/használtam. de lehet, egy regysztri takarítást csinálok megint.
am igen, a rendszer maga megérdemelné, hogy ez is jól működjön a front-end is. igazából 2 rendszer is van rákötve, az egyik egy a mindennapi zenehallgatáshoz, a másik meg A zenehallgatáshoz...
-
Pazolini
senior tag
válasz
Pazolini
üzenetére
Wolfskin:
Bocs, nem olvastam eléggé vissza!
Digitális jelforrásnak/streamnek így lehet, hogy oké az alaplapi...
(Noha erre is simán jobb egy komolyabb/okosabb kártya.)Én legyalulnám a Foobart (registry), ProgramFilesból is mindent törölnék, és újraraknám. Sima újratelepítéssel benne maradhatnak a hibák. Párszor átéltem már hasonlót sok éves foobaros zenehallgatással.
-
Pazolini
senior tag
válasz
Wolfskin
üzenetére
Ha már ilyen zenéid vannak, megérne a dolog egy dedikált kártyát és /vagy egy külső DAC-ot, vagy legalább egy jó network/media playert integrált dackal, amire kiküldöd a jelet Foobarral.
Nekem Asus D2 van mindkét HTPC-mben, ezek hoznak egy komolyabb minőséget, de e felett is van bőven szint...
De ez a minimum SACD-hez, s akkor még nem beszéltünk erőlködőröl (stereo, HM, HPh) meg normális falakról. Realtekkel tuti nem fogod kihallani az SACD, DVDA, BD előnyeit... akármik is legyenek még a láncon szvsz
Bocs, most látom, van HC DAC-od, bár gondolom, jó volna usb_B-ssel szerelt cucc a helyébe...

-
Fandango
veterán
-
G@ben
addikt
Wav fájlokat szeretnék áttenni flac-ba, a level 0-ás konvertálással próbálom, de a fájlok mérete kb negyedével kisebb lesz. Ez így normális? Nem szeretnék a konvertálás során minőségromlást.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin
üzenetére
van pl egy mka file (6.1GB)
A file info szerint:
2008 - The Four Seasons, Concertos for Double Orchestra (2.0 24-96).flac.foo_dr.txt:
Number of tracks: 18
Official DR value: DR15
Samplerate: 96000 Hz
Channels: 2
Bits per sample: 24
Bitrate: 2922 kbps
Codec: FLAC
============================
az EAC logfile szerint:
2008 - The Four Seasons, Concertos for Double Orchestra (2.0 24-96) - Log.txt:
The original audio track has a constant bit depth of 24 bits.
The processed audio track has a constant bit depth of 24 bits.
Starting 2nd pass...
Decoding with ArcSoft DTS Decoder...
Downmixing multi channel audio to stereo...
Reducing depth from 64 to 24 bits...
Encoding FLAC with libFlac...
Applying -2.71dB gain...
============================
A foobar jobbklikk/properties szerint:
Sample rate: 48000Hz
Chamel: 6
Bitrate: 14075 kbps
codec: DTS
encoding lossypreferences/output/device:
DS: realtek Digital Output (optical) = rendben lejátssza
ASIO : ASIO4ALL v2 = játssza, de nincs hang (valszeg a hangkártya kimenetre küldi)
ASIO: foo_ds_asio = "Unrecoverable playback error: Could not set sample rate to 48000 Hz"
WASAPI (event) : realtek digita output (optical) /32-bit /24-bit: =
"Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 48000 Hz / 32-bit / 6 channels"
"Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 48000 Hz / 24-bit / 6 channels"
de 16 biten is ugyanez a hibaüzenetén állítok be valamit rosszul...? vagy akkor ne használjam a wasapi-t? marad a DS?
-
Wolfskin
őstag
-
Wolfskin
őstag
Fú...
közben megtaláltam azt az egy dll-t, ami a dizájnér felelős, úgyhogy csináltam egy újat nulláról. tulajdonképpen akkor ott tartok, hogy csak a dts-t nem játssza le, kivéve DTS már csak azt nem játssza le, ha wasapi vagy asio van kiválasztva. mindegy, hogy mit hova állítok be. csakis akkor, ha DS az output device.(DS: Realtek Digital out (optical)). gondolom ez a MS diect sound, azaz a win beépített, amit kerülni kéne...
de ha külő dac-ot használok, ennek akkor is van jelentősége? (H/K HD 970)
Wiedergabe-Abtastfrequenz : 32 - 96 kHz
Umwandlung digital/analog : Multi-Level Delta-Sigma
Oversampling : 24 Bit bei 384 kHz Abtastrate; asynchroner Abtastratenkonverteregyébként érdekes módon a hangkártya a hangszóróbeállításoknál csak a 24 bit 48000Hz-el szó, a a 24/96000 nem szólal meg...
megpróbáltam a stereo konvertert is, nem tudom, jót találtam-e, de nem segített.
Vagy Wasapi vagy Kernel stream a kernel stream az = asio? de végül is mindegy, egyelőre a dts hangot nem játssza le egyik sem. de lehet, hogy azt az egy lemezt átkonvertálom flac-ba és kész...
van egyáltalán ilyen anyagod ami ezekhez kell?
igen, kellenek, mert elég sok nagy felbontású anyagom van (van ami 11.000 kbps) és van köztük ami nincs flac-ba konvertálva, hanem csak iso.a sound touch a lejátsztási sebességet tudja állítani. ha a tempo adjust be van pipálva és -1,85%-ra van beállítva, akkor visszahangolja a zenét 440Hz-ről (A hang) 432Hz-re.
-
Fandango
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
Vagy Wasapi vagy Kernel stream nem kell mind2 (maradjon a Wasapi).
Wasapinal állítsd a csúszkát 24 bitre, DSP chainbe rakd be a Resampler (dbpoweramp/SSRC)-t (gyárilag tartalmazza 1.3.9 beta óta 1), ennél állítsd be a 96000 Hz-t.
DSDIFF, DVD-A, HDCD, SACD dekóder valóban kell, van egyáltalán ilyen anyagod ami ezekhez kell?
Multiresampler sem kell, jobb a gyári amit már írtam vagy a SoX.
Sound Touch mire kell? -
gorbep
őstag
válasz
Wolfskin
üzenetére
Csupa olyan üzemmódot küldesz rá amit nem támogat a driver!!! 96Khz 24 bit csak 2 csatornán támogatott!!!
DTS forrásokban szokott lenni beágyazott sztereó FLAC sáv is... vagy tedd fel a sztrereó konvertert is a DSP-k közé...
vedd le sztereó 44.1kHz 16 bitre.,... az tuti megy... és onnan lépésenként felfelé... amíg a driver engedi...
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin
üzenetére
gondoltam, tabula rasa:
1. fogtam egy futó, stabil 1.01-es régi verziót (mert az ebben léfő kinézetet nem tudtam, átvinni az új telepítésbe)
2. rámásoltam egy új telepítést (update)
3. fut, stabil
4. elkezdtem bemásolgatni a szükséges komponenseket. (ami abban is benne volt, amelyik most haldoklik és elkezdett nem mindent lejátszani)
•APE - monkeys decoderr\
•DSDIFF decoder\
•DTS Decoder\
•DVD-A decoder\
•HDCD Decoder\
•Kernel stream\
•MultiResampler\
•SACD - Super Audio CD Decoder\
•Shell Associations Updater\
•Sound Touch Plugin - 432Hz\
•spdif\
•WASAPI output support\
5. elindítom:
6. ez vár:

a tervem: kiveszek egy hét szabit, napi 10 órában megpróbálok összehozni egy futó foobart, amelyik MINDEGYIK zenét lejátssza (nem úgy, hogy az egyik fajtát az egyik verzió játssza le, a másikat a másik), és ha sikerül (mert most már látom, van esélye, hogy nem) akkor kiírom egy m-dvd-re, lefagyasztom és minden nap végé delete az egész könyvtár és másnap azt visszamásolom. ez lesz az örök (foobar)élet titka -
Wolfskin
őstag
visszaállítottam, azóta új hibaüzenetet ír ki: "device in use"
a többinél meg azt írja ki: "Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 96000 Hz / 24-bit / 6 channels" - már nincs nagon opció, amit ne állítottam volna át valahova. ami érdeke,s hogy ugyanez a verzió, csak a learchivált portable (amiből egyet használok) simán lejátssza.
egy részét a zenéknek elkezdte nem lejátszani. úgy érzem, megkezdődött nála az agónia, kezdhetek egy újat kinevelni...

legfeljebb azt tudom csinálni, hogy tarok egy régi verziót mindig készenlétben, aztán amikor meghal, vagy előjön a misztikus hiba, akkor delet és elő a régit.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
az igaz, tényleg, de valójában 44100 Hz, 1400 kbps, 6 ch, DTS, lossy, etek vanna a properties-ben....
és a hibaüzenetde most ugyanezt írja ki egy másik lemezre is, amit pedig eddig játszott...

a zoomplayer volt régen ilyen progi, minden kodek, beállítás, minden paraméterezhető, de minden indulás előtt gyomorideg, hogy vajon még elindítja e a filmeket. volt egy kb 3-4 hetes életciklusa, utána meghalt. minden error. újra kellett telepíteni és megint újra beállítgatni mindent rajta...
-
Wolfskin
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
a foobar oldaláról
https://www.foobar2000.org/components/view/foo_input_dts
0.3.3 veró.
korábban nem, mert új a zene[General] Format: Wave
[General] Format/Family: RIFF
[General] File size: 44.4 MiB
[General] PlayTime: 4mn 23s
[General] Bit rate: 1411 Kbps
[Audio] Codec: PCM
[Audio] Codec/Family: PCM
[Audio] Codec/Info: Microsoft PCM
[Audio] Bit rate: 1411 Kbps
[Audio] Channel(s): 2 channels
[Audio] Sampling rate: 44 KHz
[Audio] Resolution: 16 bits -
Wolfskin
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
hát jah...

csak ahhoz kell érteni...ilyenkor mi a teendő?
*.dts fájlokat nem akar játszani
foo_input_dts.dll -t bemásolta a components mappába
a számok címeit megjeleníti, de hibaüzenettel nem játszik:
" Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 96000 Hz / 32-bit / 6 channels"
a preferencesben nincs semmi setting option -
Wolfskin
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
hu, köszi... egyre több mindent sikerül beállítani... ez a foobar lehetne egy 3 féléves tananyag bármelyik egyetemen...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ez a foobar2000 controllert (android) sikerült már valakinek beüzemelnie? az IP címnél nem jutok tovább...

-
Fandango
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
Upsamplinggel nem vesztesz a minőségből.
Options/Playback/DSP
Itt a jobb oldali választóból átrakod a bal oldalra a Resampler (dbpoweramp/SSRC)-t, aztán katt a configure selected-re, ott kiválasztod a 96000 Hz-tDrivert mindig érdemes a legfrissebbet használni, ha nem az van fent akkor hajrá.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
nekem is van egy x-fi külső hangkártyám, de csak alaptophoz használom.
a gépen viszont egy külső dac van (H/K HD970) optikai kábellel. tehán nekem csak egy digital out tell. nem tudom, így van-e jelentősége, hogy asio vagy wasapi...?
az adatsűrűséggel igazad, van, végül is 128-as mp3-t is fel lehet konvertálni 320-ra, de attól nem lesz jobb, csak nagyobb. viszont, ha feltételezem, hogy valaki tudta mit csinál, nem hinném, hogy 1440 Kbps-es CD-ból 2500Kbps Flac-ot csinált. vagy igen? volna értelme?
-
Fandango
veterán
válasz
Wolfskin
üzenetére
A flac kbps ertéke beállítás kérdése konvertálás során, tehát nem mérvadó úgy nézni, ha 800-900kbps akkor CD, ha 1440kbps felett van akkor SACD, mert ez így nem igaz.
Válaszd az ASIO4ALL v2-t vagy a DS: Hangszórók, de vigyázz mert ASIOval valószínűleg nem fognak menni a 96Khz-nél nagyobb samplerate értékű fájlok, hacsak nem csinálsz resamplinget ami lekonvertálja az olyan fájlokat (DSP rész alatt be kell állítani pl a Resampler (Sox) vagy Resampler (dbpoweramp/SSRC). Nekem ez a tapasztalatom ASIO-val, igaz nekem egy X-Fi Titanium van és a Creative saját ASIO-ját használtam. -
Wolfskin
őstag
válasz
pendre54
üzenetére
szia,
köszi, de nálam ez nem áll fenn, a programjaim 95% portable, így értelemszerűen ezt is úgy használom. am nekem a jetaudio van társítva alapértelmezettnek, mert már megszoktam az elmúlt 15 évben, de zenehallgatáshoz használom a foobart. (vicces módon a jetaudiot telepíteni kell, mert akk bekerül a total commander jobbklikkes menübe a saját menüje, többek közt a címkét is meg tudom nézni onnan. am az is fut 100% portable módban).
de. ha portable használod attól még tudod társítani a foobart is: ha a "portable_mode_enabled" fájl bent van a foobar2000 könyvtárban, akkor nincs bent a Preferences/Shell Integration menüpont alatt a társítás...
így megvan az az előny, hogy többféle skint, beállítást használhatsz.
nálam pl alap, hogy vissza van hangolva 432Hz-re, de van egy 440-es verzió is, egyszerűbb elindítani, mint állítgatni (teszt)valszeg az lesz, hogy beásom magam még egyszer és az egészet nulláról beállítgatom. mert valamit ez játszik, van amit egy másik. az 1.01 játszott bizonyos problémás flac-okat, ráfrissítettem, már az sem játssza.
most pl ezt írja ki:
"Unrecoverable playback error: Unsupported stream format: 88200 Hz / 32-bit / 2 channels"
Egyébként nem értem miért, de a nagy adtsűrűságő flac-okat (2500-5500 Kbps) a jetaudio nem tudja elindítani. Egy kérdés: ami 1440 Kbps-nél nagyobb, az valószínűleg SACD-ről, vagy DVD-A-ról van betömörítve igaz? A CD-ről grabbelt flac-ok jellemzően 800-900 Kbps-osak lesznek, nem? Csak mert egy barátomtól másoltam át egy csomó zenét és most tesztelhetem őket.
-
válasz
Wolfskin
üzenetére
Üdv!
Tapasztalatból mondom, ha ilyen gondjaid vannak, telepítsd tisztán újra a Foobart úgy, hogy előtte lehetőleg egy olyan progival szedd le, ami a registryben lévő cuccokat is leszedi. Én pl. az Iobit Uninstallert használom már nagyon régen, erre a célra.
Gondolom, hogy Te is a Winben alapértelmezettnek állítottad be a Foobart a zenelejátszáshoz. Így a Foobar elég rendesen beássa magát a Winbe. Nálam a Win 10 alatt az összes dll fájl Foobar ikonal jelenik meg, az olyanok is amiknek egyébként semmi köze a zenelejátszáshoz.
Itt van egy példa:Ha találomra bármelyik dll fájlra dupla katt, akkor azonnal a Foobar nyílik meg, meg persze utána egy hibaüzenet, érthető módon, mert ennek a dll-nek amúgy semmi köze a Foobar működéséhez.
(L:/dl/upc/2016-01/26/297223_u6uzbhvfy99zmv85_syswow2.jpg)[/
L]Lényegében azt akartam csak kihozni ebből, hogy ha gond van, nem érdemes kísérletezgetni, hanem tisztán újrarakni a Foobart.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin
üzenetére
itt a következő, ezt sem játssza le...

az 1.01 meg simán viszi... lehet, el nem tudom képzelni, milyen beállítás csúszhatott félre...
lehet egyzserűbb a régi verziót elővenni és elkezdeni frissítgetni?és az normális, hogy ha fut a foobar, akkor a böngészőnek (FF) nincs hangja?
1966 - Carmina Burana - Popp, Unger, Wolansky, Noble, New Philharmonia Chorus and Orchestra, Rafael Frühbeck De Burgos (DTS-HD 5.1 24-48, FLAC 2.0 24-192).mka
Teljes név : 1966 - Carmina Burana - Popp, Unger, Wolansky, Noble, New Philharmonia Chorus and Orchestra, Rafael Frühbeck De Burgos (DTS-HD 5.1 24-48, FLAC 2.0 24-192).mka
Formátum : Matroska
Formátum változat : Version 4 / Version 2
Fájlméret : 4,10 GiB
Idõtartam : 1 óra
Teljes adatsebesség : változó
Teljes adatsebesség : 9 572 Kbps
Kódolás dátuma : UTC 2014-04-07 02:53:16
Kódoló szoftver : mkvmerge v6.6.0 ('The Edge Of The In Between') built on Dec 1 2013 17:55:00
Kódoló könyvtár : libebml v1.3.0 + libmatroska v1.4.1Hang #1
Sáv száma : 1
Formátum : DTS
Formátum/adatok : Digital Theater Systems
Formátum profil : MA / Core
Format_Settings_Mode : 16
Formátum beállítások, Endianness : Big
Kódek azonosító : A_DTS
Adatsebesség mód : változó
Adatsebesség : Ismeretlen / 1 509 Kbps
Csatornák száma : 6 csatorna
Csatorna kiosztás : Front: L C R, Side: L R, LFE
Mintavételezési gyakoriság : 48,0 KHz
BitDepth/String : 24 bit
Compression_Mode/String : / Lossy
Cím : DTS-HD 5.1 MA/Core 4510/1509 Kbps 24 bits 48 kHz
Default : igen
Forced : nemHang #2
Sáv száma : 2
Formátum : FLAC
Formátum/adatok : Free Lossless Audio Codec
Kódek azonosító : A_FLAC
Adatsebesség mód : változó
Csatornák száma : 2 csatorna
Mintavételezési gyakoriság : 192 KHz
BitDepth/String : 24 bit
Cím : FLAC 2.0 5061 Kbps 24 bits 192 kHz
Kódoló könyvtár : libFLAC 1.2.1 (UTC 2007-09-17)
Default : nem
Forced : nem -
Wolfskin
őstag
Sziasztok, kellene egy kis segítség, elromlott a foobarom

Frissítettem 1.33-ról 1.39-re (portable telepítés bemásolás/felülírás)
több is volt, érdekes módon az egyik elkezdett pattogni (mint egy hanglemez), és gyorsan (felgyorsítva) játszotta le a számokat. pedig régen jó volt… (kár érte, mert ebben volt több minden (ne kérdezzétek, hogy mi, különféle fórumokról letöltött okosságokkal van tele, amiknek 90%.ról fogalmam sincs mi, vagy hogyan kell használni. ez az egész foobar amúgy is olyan misztikus, mint valami titkos tanítás, itt-ott sutyorognak róla az emberek, és ha neked is megszólal, akkor kiválasztott vagy…)
na mindegy, a másik is szólt szépen, csak bizonyos flac fájlokat nem játszott le ez a két file van egy könyvtárban:
The Dark Side Of The Moon.cue 802 b
The Dark Side Of The Moon.flac 1,6 Gvagyis lejátssza, mert a szintjelző mutatja, csak nem szólal meg.
kipróbáltam egy régi verzióban (1.01) az szépen játssza és SZÓL is.
megnéztem a beállításokat, ott van egy olyan fül, a preferences/tools/converter, ami az újban nincs. semmi beállítást, engedélyezést nem tud, de na. legalább van.átmásoltam a régi converter dll-t, hátha
foo_converter.dll 431,0 k 2010.03.06 13:42 -a--
foo_converter.dll 523,5 k 2015.11.02 14:30 -a—
de így se szól, de legalább ott van a preferences/tools/converter
viszont nem az a megoldás. tud valaki segíteni ebben? -
G@ben
addikt
Sejtem, hogy mi lesz a válasz, de nincs valami kiegészítő ehhez, amivel a listában lévő számokból lejátszik mondjuk 30 másodpercet és nem feltétlen az elejét, hanem mondjuk 30 és 60 másodperc között?
-
S. Szabi
őstag
válasz
jaffa 2843
üzenetére
Nálam nincs semmi féle pattogás ASIO-val (rendszerem az adataimnál). Én amúgy nem hallok különbséget a DS-hoz képest (Windows 10), annyira még mindig nem is hasonlítottam össze az igaz. DS-ot használok, mert akkor nem kell bezárni a foobart, ha másnak a hangja is kell. Majd ha nagyon unatkozok, megpróbálom kifülelni, hogy számomra van e különbség a kettő között, addig jó így.
-
válasz
S. Szabi
üzenetére
Úgy vettem észre, hogy a Windows 10 Direct Sound jobb mint a WASAPI vagy a KS, de az ASIO-nál már nem olyan biztos. Az egyetlen hátránya az ASIO-nak Windows 10-en a pattogás ha mást is szeretnél csinálni a gépen, pl böngészni. Windows 7-nél teljesen jó volt itt viszont gyatra a DPC Latency. Próbáltam mindenhogy, magas prioritással és 64 bites ASIO driverrel kicsit jobb a helyzet, de még messze nem jó.
Azt szerettem az ASIO-nál, hogy nem kell állítgatnom semmit, mindent nyersen kiküld, nem zavar be semmi hangkártya szoftver vagy Windows beállítás.(Asus Xonar Essence STX, Beyerdynamic DT190, Sennheiser HD600)
-
Fandango
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem hasznalok skint, nem szokasom nezegetni a foobart, inkabb hallgatom.

-
Fandango
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ezt a kis apro megjegyzest olvastad?
Works with foobar up to 0.9.5.2 only, NOT higher.
-
kingabo
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Melyik skinre gondolsz? Van amit simán bemásolsz a themes könyvtárba (fth a kiterjesztése) és a beállítások között megjelenik. Van amelyik komolyabb átalakítást igényel, ahhoz szokott egy leírás is lenni, mit, hol, hogyan.(deviantarton vannak ilyenek pl) Ill vannak olyanok is, amiket kompletten a foobarral együtt zippel be a készítője, mert annyira mélyen nyúl bele a foobarba, vagy így sokkal egyszerűbb terjeszteni. (itt a topikban lehet ilyeneket találni pl)
-
DonThomasino
veterán
Hogy tudok SKIN t telepíteni?
-
Kékes525
félisten
Tudnátok javasolni DFF ==> DSF konvertálót, amely kezeli a cue file-t? Ezt ismeritek: AuI ConverteR 48x44, How convert DFF to DSF audio files ?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
S. Szabi
üzenetére
Shuffle a pillanatnyi playlistet (albumot, stb) összekeveri. Tehát mindegyik számot pontosan egyszer fogja lejátszani, csak véletlenszerű sorrendben, és ha végigért mindegyik számon, akkor megáll. Továbbá beállításokban konfigurálható valamennyire a véletlenszerűség is, hogy pl. egy 10 számos listában lehessen olyan hogy az első után rögtön az utolsóra ugrik, vagy nagyjából sorrendben játsza le őket, csak nem 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 hanem 2,4,1,3,5,6,8,7,9,10.
Ezzel szemben a random teljesen véletlenszerű, tehát olyan is lehet, hogy ugyanazt a számot kétszer egymás után lejátsza. Illetve nincs is vége, amíg le nem állítod mindig adni fog újra egy random számot.
-
S. Szabi
őstag
Mi a különbség a Shuffle (tracks) és a Random között? Azon kívül, hogy randomnál nem lehet vissza lépni az előző számra?
-
S. Szabi
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
Többek szerint a Windows 10 Direct Sound jobb, mint a Wasapi vagy az ASIO. Én is most DS-t használok, már csak azért is mert elhiszem nekik, meg így nem kell mindig bezárogatni a lejátszót, ha más hang is kell, pl. böngészőé, meg amíg nincsenek bejáratódva az új hangdobozaim, addig nem akarok így különbségek után "kutakodni".
-
Fandango
veterán
Windows 10 alatt mit erdemes hasznalni Wasapi, Asio, DS? Van egyaltalan meg kulonbseg Win 10 alatt?
-
kingabo
őstag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
2 kattintás(szó szerint!) meg a hsz-ek elolvasása után, kiderült, hogy baromi messze kell érte menni.
Ide -
Exodius
őstag
válasz
PrinceHerceg
üzenetére
Szép!

-
PrinceHerceg
őstag
Én meg történetesen ezt a témát akarom használni, hogyan lehetséges?

-
flash-
veterán
olyan foobar témát(skint) keresek amivel meg lehet oldani hogy az éppen lejátszás alatt álló dal címe, előadója és album nagy betűkkel legyen kiirva hogy 3-4 méterről is olvasható legyen vagy esetleg képernyőkímélőként megjelenjen(nem tudom van e erre lehetőség) de a fő szempont az a messziről való olvashatóság
köszi előre is -
Kékes525
félisten
válasz
pendre54
üzenetére
Sajnos nincs, legalábbis én nem találtam. De hát olyan sok variáció nincs, a foobar előtt kell indítani és ki kell választani az optimalizációs szintet, vagy egyenként engedélyezed az egyes sajátságokat. Én az exterem-et szoktam választani a networking bepipálásával, hogy a hálózatot ne kapcsolja le. De, gondolom, ezeket tudod.

-
S. Szabi
őstag
válasz
Fandango
üzenetére
Te milyen oprendszert használsz? Ha oda húzod a képernyő széléhez, és automatikusan beigazítja, a program bezárása és megnyitása után úgy marad?
Szerkesztés: Megoldottam okosba
Gyakorlatilag pixelenként húztam ki a lejátszó ablakainak széleit a képernyő és tálca széleihez, így nem akart már ~fél centi távolságból oda ugrani.
Így megőrzi az ablak helyzetét 
-
S. Szabi
őstag
válasz
kingabo
üzenetére
Sima Windows 10, semmi ilyesmi, sosem használtam ilyen
felesleges baromságotprogramot. Szóval alapból úgy kéne maradnia? Esetleg valami rossz beállítás okozhatja a Windowsban?Arra már rájöttem, hogy csak akkor csinálja, ha addig húzom a magasságot, hogy automatikusan elérje a képernyő tetéj, alját, illet automatikusan ugrik a képernyő széléhez. Különben úgy marad, ahogy hagytam.
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Hogyan tudom megoldani, hogy mindig ott maradjon a lejátszó ablak, ahova és ahogyan utoljára tettem?
Vagyis így: Kép
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Hol tudom beállítani, hogy az album listámat úgy jelenítse meg, ahogy a windows intézőben látom és ne a tulajdonságai alapján?
-
Üdv!
Itt van egy magyar leírás, ez nem annyira részletes ugyan, mint amit a kolléga linkelt, de az alapdolgok le vannak írva.[link]
Én is ezt használom már régóta, belőttem az ASIO-t, mert a DAC-om támogatja, meg felraktam még tarcsinak a Wasapit, oszt csókolom. Amit linkeltem, ott van egy fórum is, nézzél szét abban is, vannak egyedi beállítási leírások. -
Kékes525
félisten
-
EXIEZ
aktív tag
Valaki tudna segíteni foobar beállításban?
Megköszönném
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- LEGO klub
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Ubuntu Linux
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Android játékok topikja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)