Új hozzászólás Aktív témák
-
G4bi89
senior tag
Sajna csak kérdőjelet kaptam továbbra is.
itt a kép róla -
Khaal
őstag
Tálcán azt írja ami az ablak fejlécében is láthetó, az pedig szabadon állítható:
Preferences > Display > Default User Interface > alsó részen Window Title sorba kell beírni a megfelelő kódot%list_index%
az amire neked szükséged van szerintem, simán csak bökd be a kód elejére.
-
G4bi89
senior tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy a tálcán a program ikonja mellett ugye kiírja a szám címét és az előadót...,de sehogy se tudom megoldani,hogy kitegye a sorszámát a számnak.(playlist-ben már még van oldva beszámozza sorba faszán itemindex ugyebár...)
Késő van már nem tudok jól fogalmazni ilyenkor nézzétek el
-
Apollyon
Korrektor
Valaki hallott/látott már olyat hogy RDS legyen a rádióhoz foobarban?
Jól jönne mert vannak olyan rádiók amik kiírják az éppen játszott nótákat..
-
Khaal
őstag
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valaki tudja a megoldást:
foobar 0951 verzióm van , azt szeretném elérni, hogy a Logitech billentyűzetem multimediás gombjait akkor is vegye a foobar ha éppen nem az övé az aktív ablak.
Szóval ha a foobar aktív akkor megy a számléptetés pl, viszont ha háttérbe kerül az ablakja akkor már nem, nekem az kellene, hogy mindig működjön. -
Tibiajax
nagyúr
Vki tudja a megoldást a dts-fileok lejátszására a foobarban?
Plugint már beraktam, de nem képes dekódolni így sem. -
kisimi
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek már! Vettem egy Nortek webcam 100-ast driver nélkül, és nem tudom letölteni sehogy sem. Megvan ez valakinek? Tud valaki segíteni?
Üdv! Kisimi -
Teasüti
nagyúr
Igen? Ezt gyárilag hozza a vista, vagy trükközni kell vele?
Ha default ezt csinálja, akkor bocsi, pofára estem.
Nem ismerem a működési elvét pontosan, de eléggé idiótának tűnik elsőnek ez a megoldás -> pölö az alchemy driver auzentech kariknál, mert vista alatt nem elérhető az eax, a ddl, hardveres gyorsítás, stb. -
Sanyix
őstag
Miért baj, ha pont ugyan az mint a kernel streaming, csak mostmár hivatalosan megoldva? Bár kicsit különbözik, mert itt közvetlen az audiochip memóriaterületére való írási jogot kap a lejátszó (tehát DMA elérés), tehát még közvetlenebb mint a kernel streaming, mert az a kernelhez csatlakozik, és az küldi tovább. Viszont ezért nem is megy más hang ki, mert csak 1 program érheti a memóriaterületet.
-
Sanyix
őstag
AAAAAAAAAAA megjelent!!!
[WASAPI PLUGIN]
(kernel streaming helyett, vistára)
Naggyon zsír, bár csak 16bit-en műxik egyenlőre, többinél unrecoverable playback error, amivel a fejlesztő egyenlőre nem tud semmit kezdeni, mert a minőségi m$ doksikból ez a hibakód is hiányzik... -
G4bi89
senior tag
Na nekem lenne egy olyan bajom,hogy szoktam rádiózni és pár napja ha VBR (váltakozó bitsűrűségű) mp3 megy igaz nálam tökéletes,de a többiek már úgy hallják,hogy recseg és nem tudom miért mindennel próbálkoztam már,de vannak bizonyos számok amelyeknél recseg és nem lehet vele mit csinálni.A vicces az egészben,hogy eddig nem volt vele baj csak most pár napja egyszer csak gondolt egyet.Oddcast-ot használok műsorszorásra és így van beállítva:
Kép
Van mikor 192kbps -ben tolom vagy még jobban,de ettől független bizonyos számoknál akkor is recseg a magas és a mély hangoknál. -
dni
őstag
Sziasztok!
Állandóan megszakadnak a netrádiós adások (kivétel nélkül mindegyik, bármikor hallgatom őlet), illetve tag frissítési problémákat dob fel mp3 hallgatás közben. Mi lehet a megoldás a problémára?
Could not update tags (Access denied) on:
"http://radio.mesh-server.com:8050/"Unable to resume decoding at 1:02.563 (Unsupported format or corrupted file):
"http://radio.mesh-server.com:8050/"Media Playerrel, Winamppal minden frankón megy.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
frankie!
őstag
Ez nem csak neked jó, hanem ha lossless codecet használsz, pl. flac, és mondjuk meg is osztod, úgy etikus, hogy az bitpontos másolatból készüljön! (az más kérdés, hogy a megosztás mennyire etikus, na de ez a horrorosztikus lemezárakra is mondható...)
Tehát emiatt tessék használni az EAC-ot (mindenkinek)!

-
Rusher
őstag
válasz
hammered
üzenetére
Ez ok, de én azt akartam mondani, hogy feltétlenül szükség van-e az EAC-re, mert alapból a dekódolást a flac végzi nem pedig ez a progi....a foobar nemhogy alap, de semmit nem csinál, mert kell hozzá dekóder tehát én feltettem a flac dekódert, kijelöltem a foobarnak mint "external decodert", ugyanúgy beolvassa az album címet előadót stb..és ripel...nem használtam EAC-t...tehát miért jó az nekem? Minőség szempontjából számít valamit? Én úgy látom nem....de lehet rosszul

-
hammered
csendes tag
Az EAC az egyik "legprofibb" grabbelő program.A korábban mellékelt linkeken találsz beállításokat némi magyarázattal is.Szerintem a foobar csinál egy alap minőséget(ami nem feltétlenül rossz) ezzel szemben a EAC jól bekonfigolva v8-as minőségű 100%-os másolatot csinál az adott cd-ről.
Pedron vagy az ehhez hasonló oldalakon alap hogy az ember beállítja az adott guide alapján és úgy szedi le a cd-ről az anyagot.
Én EAC-val csinálom a flac-et és ha ki kell írni valamelyiket akkor frontend-el visszafejtem vaw-ba és burrrn-el írom meg .cue file-ból.
Így lesz egy tökéletes cd másolat a végeredmény.
Jah és ami jó még benne hogy elég egyszer egy helyre feltelepíteni az EAC-ot és elmenteni egy profil filet,win telepítés után csak a profil-t kell betallózni neki és lehet használni újra
-
Rusher
őstag
válasz
hammered
üzenetére
Köszi! Namost egy kérdés csak, hogy miért van szükség erre az EAC progira? Feltettem azt is utánna, de ezzel igazából csak finomhangolni lehet? Ha igen akkor mit? Én annyit csináltam, hogy letöltöttem a flac decodert és a foobarnak megadtam az elérési útját és kész gyönyörűen megcsinálta albumnévvel, számcímekkel meg minden, mert freedb-ről a foobar is letölti az előadót címeket és megcsinálja a flac dekoder hibátlanul....

-
hammered
csendes tag
-
-
Rusher
őstag
Üdv.!
Tudna nekem valaki segíteni cd rippeléssel kapcsolatban? Az lenne a kérdésem, hogy FLAC formátumban rippelnék és eljutok oda, hogy ki kéne választani egy mappát ami tartalmazza a "flac.exe" fájlt...
Hogyan tovább?Köszi

Roxy Vista alatt nekem is előfordul ez léptetek kb. 3-5 számot és leáll ezzel....nemtom mitől van....
-
Roxy
tag
Hali van egy furi hiba, amivel csak Vista alatt talalkoztam foobarral.
[link]
Szamvaltasnal szokott elojonni. Egy skint hasznalok mar regota, es XP alatt semmi baja nem volt. Most tesztelem az uj 0.9.5.3. at hogy ezzel csinal e ilyet. -
Teasüti
nagyúr
Meg abx comparator-nál vettem még hasznát; a hangerőkülönbségekből túl könnyű lenne...

-
Teasüti
nagyúr
válasz
bendeguz 76
üzenetére
replaygain-nek van létjogosultsága:
éjszaka, ha a szomszéd szobában már alszanak...
Ilyenkor berakok mellé még egy drc-t is és totál agyon nyomja a zenét, de legalább nem fordulhat elő, h felriadnak a többiek.
-
bendeguz 76
tag
ezt most találtam egy másik forumon.akinél jobban szolt ape formátum mint a FLAC talán ezért:"Akinek rosszabb minőségű volt a .flac lejátszás, az kapcsolja ki a Replaygain-t, de gyorsan!!!
Foobar: Playback - Replaygain - Source mode: none, Processing: none legyen beállítva.''replaygain: A jelszintre vonatkozó információt tárol el, aminek következtében nem fordulhat elő, hogy az egyik szám miatt fel kell tekerni a hangerőt, a következő szám meg leüvölti a fejemet. Ráadásul albumonként is megadhatók ilyen értékek.''
''- replaygain: átelemzi a fájlt, megkeresi benne a csúcsokat, a végén pedig 1, azaz egy értéket ír a fájlhoz (pl. a TITLE-hez hasonló tag-ként), ami lejátszáskor megmondja neki a szükséges előerősítés mértékét."
Szval a Replaygain szoftveresen belenyúl lejátszáskor a hangerőbe, (ami mint tudjuk jó nem lehet) és esetenként sokkal halkabban játsza le a számokat, ami miatt a dinamika is szűkül."
-
-
frankie!
őstag
NEm tudjátok hogy lehet azt beállítani, hogy Ctrl+F-et lenyomva az összes listában keressen? Valahogy már beállítottam egyszer, úgy emlékeztem, a ColumnsUI, de nem..
-
Sanyix
őstag
válasz
underdark
üzenetére
playback -> cursor follows playback
Egyébként most a felraktam az torzulós integrált hangkarihoz friss drivert. Többet bír már a mélyhangkiemelésből mint eddig, de ezen kívűl, egyszerűen fantasztikus lett a hangja. Olyan tiszta lett, és olyan hangokat hallani a zenében amit eddig nemnagyon hallottam. Így már van egy kis "HD" szaga

Közben utánaolvastam, ez a directsound ami a vistában van ez már csak emuláció, mivel átdolgozták a hang rendszert teljesen, ez is elvileg már közvetlenül bitre pontosan küldi az audio chipnek a hangot, tehát nincs szükség kernel streamre. És így friss driverrel ez már hallható is

-
underdark
aktív tag
hi
van egy problémám
bentvan a lejátszóban Xezer szám és randomra van beálítva, és a kijelölősáv nem követi az éppen jáccott számot
pl elindítom 5. számot, amikor vége átugrik pl 400. számra de képernyő 5. számon marad, és elég zavaró
nemtom menniyre érthető, ha vki tud segítsen!
kösz -
Sanyix
őstag
Éppen ezért kérdezem, vista 64-ről, mert nem akarok xp-t rakni. Torzulás meg a directsoundnak, és a win hülye mixelgetésének köszönhető, amit ugye most nem lehet kikerülni, mert vistán nincs kernel streaming (vagyis a foobar nem tud). Persze a hangchip miatt is betorzult eddig is, de olyan hangerőn ami már fájt. Directsounddal viszont jóval kisebb hangerőn is torzul az említett okok miatt. Vehetnék kártyát, de a ds miatt ugyanúgy nincs értelme.
-
Tibiajax
nagyúr
Kérdezném, vista sp1 alatt egyenlőre nem sikerül használnom a billenytűzetet a foobarban, xp alatt tudtam. Tehát se hangerö, se delete a playlistből, se semmire nem reagál, csak egér. Be kell/lehet ezt valahol külön kapcsolni?
Köszi! -
Teasüti
nagyúr
Ha betorzul a hang, akkor ott az új hangchip a ludas. Nem képes megfelelő jelszintet leadni a kimenetén. Vegyél vmi olcsón beszerezhető igazi kártyát.
Vagy más esetben okozhatja ezt szoftveres hiba is, de ilyennel én magam csak egyzser találkoztam. Béta ill. alfa verziós komponensekkel fordult elő ilyen. Próbáld meg kiforrt rendszerrel is (értsd: nem 64 bites driverekkel, hanem a jó öreg 32-es xp-n friss meghajtókkal)!
Bár írtad, h ha lejebb veszed a hangerőt, akkor nem torzul. Ez egyértelmű jele az integrált megoldás korlátainak. De azért próbáld ki más szoftverkörnyezetben is! -
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
Létezik egy ilyen plugin: [link]
Próbálta ezt már vki?
Elsősorban a hifisekre gondolok, aki bi/triamp-ban használják a dobozaikat!
Mennyire használható a szoftveres váltó?
Ha jól müxik, akkor alternatíva lehet a pc transzportot használóknak az aktív váltóra.
Más kérdés, h minden más, az alkalmazáson kívüli hangforrás használhatattlan lesz. De ez mondjuk nem lenne gond, ha audiofil igényeknek épített pc-t használunk, ott amúgyis fel van áldozva mind hardveresen, mind szoftveresen a pc lényege és kizárólag audió megy róla... -
Sanyix
őstag
Aaaaa kicsit megújítottam a konfigomat. Eddig abit nf-7 volt, 32 bites winxp-vel, foobar kernel streaming, brutális zúzós mélyhangok (equalizerben jól fel volt húzva, és a channel mixerben is), full hangerőn halláskárosodást okozós. Most az új lap asus m3a, és rajta valami realtek HD csoda (nf7-ben is valami realtek volt, de régebbi), vista 64bit sp1... Kernel streaming nincs(csak directsound), az eddigi mélyhang konfigokkal, még alacsony hangerőn is torzul mint az állat, ezek nélkül meg tücsökprüntyögés...win mixer hangerő maxon. Tud valaki mondani valami tippet amivel elérhetem a régi minőséget? Mert ez borzalom...
-
hammered
csendes tag
64 bites vista alatt SP1-el olyat csinal a foobar hogy ha elindítok egy .m3u filet akkor nem indul el automatikusan hanem meg kell nyomnom a play gombot hogy elinduljon vagy be van állítva hogy program induláskor onnan folytassa ahol abbahagyta az aktuális számot és azt se folytatja.Én az SP1-re gondolok mert eddig ugyan egy nem végleges SP1 volt fent amivel működött minden szépen viszont ujratettem a rendszert és azóta ezt csinálja.Valakinek valami ötlete lenne a megoldásra?
-
cousin333
addikt
válasz
Chubbyinc
üzenetére
Van ilyesmi.
A Library menüben válaszd ki az Album List parancsot. Ekkor add meg a mappát, ahol a zenéid vannak.
Használd a View, Layout, Enable Layout Edition Mode kapcsolót. Lehetőség szerint kattints a View, Layout, Create Scratchbox pontra is, ekkor egy külön felületen tudsz "ökörködni" és csak akkor változtatod meg a gyári felületet, amikor ez a minta már megfelel neked.
A Cut paranccsal tüntess el minden elemet, majd kattints az üres területen és adj hozzá egy elválasztót (Splitter (top/bottom)), A felső mezőbe kattintva add hozzá az Album List-et. A View legördülő menüjébe meg válasz ki a By Folder parancsot. Alulra meg adj egy Playlist View-et, és kész is vagy nagyjából.
-
Chubbyinc
csendes tag
még olyan kérdésem lenne,hogy létezik e olyan skin vagy mod hogy pl: fent látom a könyvtárszerkezetet, és amelyik mappára rámegyek, kijönnek az ottani zenék.
-
cousin333
addikt
-
Chubbyinc
csendes tag
hello!
valaki nemtud 1 módszert hogyan tudnám a számokat Dátum szerint sorbarakni? úgy mint a totalcommandernél, szóvan a módosítás dátuma szerint. -
dni
őstag
Megtudnátok mondani, h hogyan tudnám átlátszóvá tenni a Foobar ablakát?

-
Apollyon
Korrektor
Hm a legújabb foobarban az említett változtatások mellett kicsit több "design" átalakítási lehetőség van, meg pl új styleja van a spectrum visualization-nek...
-
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Én állítottam be egy új mp3-as profilt és nem kértem VBR-t, akkor került oda a -V 0. Mindenesetre kipróbálom a gyárilag beépítettet is, oszt beírom az eredményt.
MOD: ua. hiba, csak most -V 2 --new-vbr opciókat is beillesztette a lame-nek. Egyébként azért szeretnék magas bitrátájú (lehetőleg 320-as) mp3-mat belőle, hátha későbbiek folyamán CD-t kell írnom belőlük.
-
-
válasz
Cathfaern
üzenetére
Ezt próbáltam, de mindig hibaüzenetet kaptam, mikor nekiállt volna a tömörítésnek.
An error occured while writing to file (The encoder has terminated prematurely with code 0; please re-check parameters) "G:\Depeche Mode\001 New Life.mp3"
Additional information:
Command line: "D:\Program Files\lame-3.97\lame.exe" -S --noreplaygain -V 0 - "001 New Life.mp3"
Working folder: G:\Depeche Mode\Érti ezt valaki, mit akar jelenteni?
-
Cathfaern
nagyúr
Kijelölöd a fájlokat amiket szeretnél, majd jobb klikk, "Convert to", ott kiválasztod a neked tetsző formátumot (ez esetben MP3 (LAME), 190 kbps, V2, fast teljesen megfelelő, de úgy állítod be hogy szeretnéd), majd rányomsz az OK gombra. Akkor bekéri, hogy hol van a LAME.exe-d (amit pl. leszedhetsz Innen ha nem lenne meg), s utána már tömöríti is őket.
-
-
Hogyan lehet a wv (wavpack) fileokat 44 KHz-es mp3-má konvertálni foobar-ral?
-
törölt tag
Azt tudja valaki, hogy miért lassul be feltűnően foobar, sőt az egész gépem, ha 96KHz/24bit ape-val találja szembe magát? Engem nem is idegesítene annyira, de nem túl esztétikus, hogy az egyébként egybefolyó számok között (amelyek valójában nem is különálló számok fizikailag, hanem egy cue fájllal van "szétdarabolva" az egyetlen ape fájl) van 2-3-4 másodperc szünet.

Érdekesség, hogy a saját, szintén 96 KHz mintavételezésű, 24 bites, bakelitról felvett wav anyagaim egyáltalán nem lassítják be.
-
frames
tag
Üdv! Van egy kis problémám... Vista Home Premium 32 bit van fenn a notebookomon, a hangvezérlő egy alc888c. Bemásoltam a kernel streaming plugint a components-be, de az output-nál nem lehet átállítani ks-re a kimenetet. volt valakinek hasonló problémája? Hogy lehet mrgoldani, hogy működjön?
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G6 - Ryzen PRO 5 I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 Edge 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KARÁCSONYI AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Apple iPhone 8 64GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, és igazából fingom sincs, hogy miért nem megy
... Megoldás: VLC viszi gond nélkül
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ennyire barbár én se vagyok...