- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- iPhone topik
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Google Pixel topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
pyth
tag
válasz
Eep 101 #18073 üzenetére
Szia! Azt hiszem tudok neked segíteni. Kb. 20 éve vettem Gábortól a CD-ket, úgyhogy super minőségre ne számíts, azt hiszem 240X320 felbontású a videó és szerencse hogy évekkel ezelőtt lementettem a CD-ről az avikat, mert a CD-k már nem is használhatók. De a tartalom a lényeg!
Keress meg privátban és adok elérhetőséget a NAS-omhoz, ahonnan letöltheted. -
energomatt
őstag
válasz
Eep 101 #17837 üzenetére
Mit tudunk a konfigurációdról pl. ? Kitöltötted a profildban úgy mint pl. sokan mások teszik a pc-d összes adatát? Mindent kérdezzünk ilyenkor meg, ha segíteni próbálnánk? Mit tudunk az általad használt kiegészítőkről, valamint arról, hogy mivel próbálkoztál eddig annak érdekében, hogy ezt a konkrét jelenséget megpróbáld megszüntetni és valóban csak Berlinnel van-e probléma? Mennyi tesztet végeztél más területeken azóta, hogy ezzel a problémával szembesültél? Próbálkoztál e üres Community könyvtárral, szolídabb grafikai beállításokkal és más logikus tesztelő lépésekkel? Rengeteg információval tehát csak te magad rendelkezel, amivel mi nem, amit tehát magad is megtehetnél, hogy mi valamiféle képben legyünk a helyzetedről azt nem kellőképpen teljesítetted.
-
Jadro
veterán
válasz
Eep 101 #17796 üzenetére
Megoldódott? Nekem most Innsbruck néz ki üresnek. Eltűnt az épület, csak az üres beton van helyette. Ez ugye ráadásul handmade airport gyárilag. Nincs limitem, nem lassú a netem, van online kapcsolatom. Keresem még az okát.
Ez a játék minden frissítés után egyre "jobb" lesz. Elmegy az embere kedve a játéktól.
Szerk: Le kellett tölteni újra. De hogy miért, amikor eddig megvolt...
-
dareal
tag
válasz
Eep 101 #17755 üzenetére
0.4 után jön 0.5, benne LHBP és LHDV, meg itt-ott javítások. ennek semmi köze az LHSim féle verzióhoz. ez hobbi projekt, az professzionális. nem véletlen, hogy az még nem készült el, ez meg mondhatni pár esténket vette, veszi csak el.
a HVFR moduláris felépítésű, azaz amint az LHSim féle verzió megjelenik, törlöd a HVFR LHBP-t és kész, attól a többi HVFR (vagy vegyes kombinációk) továbbra is működnek.
a HVFR LHBP leginkább arra szolgál, hogy a default reptér azért nézzen ki valahogy. -
ToMy_
tag
válasz
Eep 101 #17589 üzenetére
Esetleg tegyél még egy próbát, az alábbiak szerint:
az Nvidia weblapjáról szedd le a legfrisebb drivert, és egy clean telepítést csinálj.
A telepítéskor a Geforce Experience-t is telepítsd fel, ez egy kvázi keretrendszer azoknak, akik nem akarnak a különböző játékokon belül babrálni a grafikai beállításokkal.
Ha ez megvolt, restart, és indítsd el ezt a GF Experience-t.
A programon belül meg tudod mutatni neki, hogy merre találja a gépeden telepített játékokat, amiket kezelni akarsz vele. (ha magától esetleg nem találta volna meg)
Ezután a bal oldalon válaszd ki az MSFS2020 programot, és a jobb oldal közepe felé a nagy zöld OPTIMIZE gombbal mondd meg neki, hogy állítsa be a játék grafikai opcióit a legoptimálisabbra (ami passzol a géped konfigjához)
Ezután indítsd el az MSFS-t, és nézd meg, mi a helyzet. -
Jadro
veterán
válasz
Eep 101 #17587 üzenetére
Ezek így nem jók sajnos, túl kicsik. Ha nem az örökkvalóságnak akarod feltölteni, hanem csak megmutatni valamit, akkor érdemes külső képmegosztókat használni. Pl ezt: [link] Feltöltöd, beállítod hogy meddig őrizze meg és hozod ide a linket. Ezzel nem tolja szét a topikot sem, és megfelelő méretben, olvashatóan látható a tartalom.
A link és képbeszúrás gyakorlására emlékeim szerint van külön topik, ott még tanácsokat is találsz a mikénthez.
Üzenet elolvasás pedig jobb felül a boríték ikon.
-
energomatt
őstag
válasz
Eep 101 #17571 üzenetére
Azt írtad, hogy háromszor telepítetted újra a programot. Ilyet nem javasolt volna senki. Ha válaszoltál volna és látnám a részleteket (a konfigurációdat sem tetted közzé a profilodban), akkor javasoltam volna, hogy a Hungary VFR kiegészítőt használd az itthoni VFR repüléshez. De erről sem derült még ki, hogy használod-e.
Ez a program egyébként 32e Ft-ért magasan túlteljesít. Bizonyára nem mindenkinek, de nem is kell mindenkinek megvennie. -
-
sheep
addikt
válasz
Eep 101 #17562 üzenetére
Azt írják a neten hogy sokaknál előjött ez a probléma, és nincs rá megoldás igazából. Van akinél a windows usernév tartalmazott ékezetes karaktereket és az kavart be, volt aki újrarakta a játékot és jó lett, van aki átrakta ssd-re és megjault, volt akinél a windows visszaállítás segített. Van akinél meg semmi sem sajnos.
-
Csorbi
addikt
válasz
Eep 101 #17490 üzenetére
Nem vagyok szigorú, de tudomásul kell venni, hogy ez már nem "csak" egy számítógépes játék, jóval több hozzáértést kíván, ezt kvázi "üzemeltetni" kell! Nem ugyanaz, mint 20 évvel ezelőtt, és a világ is elment afelé, hogy kb. mindent "félkészen" adnak ki (nem csak a MS, ergo minden fejlesztő), az igazi tesztelést majd a felhasználók végzik, és a visszajelzések alapján majd javítanak utólag. Nem jó, de ez van, ma már ez a jellemző mindenütt! A 20 évvel ezelőtt megszerzett, és nem aktualizált számítógép felhasználói ismeretek már olyanok mintha nem is lennének, Neked is képezni kell magad folyamatosan, anélkül sajnos nagyon-nagyon nehéz lesz, és egyre több lesz a panaszos jajkiáltás. Rengeteg youtube videó létezik, ezekre tudni kell rákeresni is (pl. MSFS engine cold and dark) és máris megtudhatod, hogy lehet rampától, kaputól indulni: [link]
Szívesen segítek én is, akár a telepítésben, távolról, ha van kedved, és megnézzük hol csúsznak el a dolgok! -
Rakamaz
tag
válasz
Eep 101 #17482 üzenetére
A " kreálni szeretnék egy repülést, másodszor is-harmadszor is mindig az első reptérre tölt be" hibára elvileg itt van a megoldás az utolsó hozzászólásban: [link]
Dobozosat felesleges megvenni, mert egyből a frissítéseket tölti az internetről. (És szerintem net kapcsolat nélkül el sem indul, bár ebben nem vagyok 100% biztos.)
Ha álló motorral szeretnéd indítani a repcsidet, akkor ne a futót válaszd indulásnak, hanem egy "parking spot"-ot, vagy "gate"-et.
"üzenem a fejlesztőknek, hogy a munkájuk nálam kettes alá" hozzászólásoddal messzemenőkig egyetértek, mert még 4 hónap után is durva hibák, bugok mindenhol. Szóval vagyunk még páran, akik "nem teljesen!!! elégedettek"!
-
Csorbi
addikt
válasz
Eep 101 #17482 üzenetére
Sajnos erre mind azt kell mondjam, hogy erősen felhasználói hiba
Nálam nincs semmi ilyesmi gond, igaz, én rászántam legalább egy órát, mire beállítottam mindent (joystick, billentyűkombinációk, stb.) Aztán a nehézségi fok (pl. ettől függ hogy indulásra készen kapod a gépet, vagy sem, stb). Tessék szépen nekiesni és nem morgolódni! Mi az hogy az első reptérre tölt be?
-
wollnerd
aktív tag
válasz
Eep 101 #17472 üzenetére
Ez valszeg megoldja neked is. Nálam is megállt a letöltés a 99%-nál és a linkelt megoldás nekem is megoldotta, azóta teljes sebességgel végigtöltötte a legutóbbi update-t.
-
válasz
Eep 101 #17473 üzenetére
Ebbe már én is belefutottam párszor, valóban rendkívül frusztráló. Ilyenkor indítsd újra a játékot! Szerencsére nem nulláról fog újraindulni a letöltés. Nekem legutóbb 2-3 nap alatt jött le a játék, 5-6 újraindítás után. Plusz nem akarlak elkeseríteni, de nálam a legújabb fícsör az volt pár hete, h nem töltött le magától az összes gépet és repteret.
-
Vesa
veterán
válasz
Eep 101 #17461 üzenetére
Ha én a jelenlegi 16-hoz 8-at adok, az ugye nem probléma...?
Nem ajánlott!
Dual channel memóriakezelés miatt párban kell őket hasnzálni, tehát 2x8, 2x16 stb. Ha 4db RAM slot van a gépen, akkor is így kell, csak ebben az esetben a bővítés könnyebb, mert nem kell a régit kivenni. Viszont a meglévő mellé ilyen esetben azonos típusú, azonos órajelű verziót érdemes tenni, ha nem akarsz instabil gépet létrehozni. Tehát ha van még 2db üres slot az alaplapon, akkor a meglévő 2x8Gb mellé tegyél velük azonos típusból még 2x8-at. -
LWhite
tag
válasz
Eep 101 #17461 üzenetére
Ne hagyd magad rábeszélni, legyen ez saját tapasztalat, ez csak egy nézőpont volt, nyilván simán elleszel 16 GB rammal is, max ultrán néhány nagyvárost kerülni fogsz, vagy módosítod a beállításokat kicsit
. Most én is azt csináltam, NYC fullHD-ban így már 30 fps fölött azért összejön, de valamikor a nem túl távoli jövőben valószínűleg nálam lesz bővítés.
Ha mégis vennél még memóriát, érdemes megfogadni #17462 MzperX07 tanácsát. Még akkor is ha így csak pár hónap múlva tudnál venni. -
MzperX07
tag
válasz
Eep 101 #17461 üzenetére
Saját tapasztalat: nem ajánlom, hogy a meglévő 2x8gb mellé vegyél még 2x4gb-ot (vagy 1x4gb-ot). A 2x8gb Ramjaim 3000MHz-en mentek. Vettem melléjük ugyanolyan típusból 2x4GB-ot, de a 4 slotban egyszerre már csak 2400MHz-en tudtam őket működésre bírni és sokszor volt kékhalál gondom, fagyások. Eladtam mindet és vettem inkább 2x16GB 3200-as ramokat. Sokkal kompatibilisebb és végre nem fagy a gép, ha a FS mellett fut a chrome vagy viber, stb. Összvissz 10k-t buktam az egészen (bár ha azt nézem, adtam el még régi tech cuccokat is, így ,,nullára" kijöttem egy hét szívás után...). Gondold meg jól
-
LWhite
tag
válasz
Eep 101 #17435 üzenetére
Ehhez csak egy ilyen megjegyzésem lenne:
Szóval ha ki akarod használni a 2070 Super erejét és elmész a High vagy Ultra beállítások irányába viszonylag magas felbontáson, akkor lehet, hogy nem árt még memória a gépbe. Nálam mostanában sokszor majdnem fullra megtelik (vagy elfogy?) a 16GB ram. Persze lokáció függő is, de a nagyvárosoknál ez gyakran előfordul.
-
LWhite
tag
válasz
Eep 101 #17431 üzenetére
Most jelent meg egy új patch (1.11.6.0), ami 12.75 GB, de nem lett a sebesség bajnoka még most sem a letöltés. Ingadozik a 0.40 Mbits/s és a 40 Mbit/s között. Utóbbival még kibékülnék, de a 40-ről nagyon gyorsan elindul lefelé és bőven 10 alá jut...
(Érdekes, hogy amikor elkezd egy új fájlt tölteni, akkor gyors a letöltés, majd szép lassan csökken a sebesség) -
válasz
Eep 101 #17431 üzenetére
Nem akarom őket védeni, mert én háborogtam miatta a legjobban az elmúlt napokban, de igen, most ez van. Nem tudni mi okozza a problémát, még megjelenéskor is nagyon jó sávval lehetett elérni a szervereiket, pedig akkor aztán mindenki ezt töltötte. Nyilván ez így tarthatatlan állapot, biztosan meg fogják oldani. Amit tudok mondani, azok a múlt heti tapasztalataim, lehet pl. hogy már elhárult a probléma és megy jól, aki a héten töltögetett telepítőt vagy kiegészítőt az majd megmondja.
Természetesen újra megvenned nem kell semmit, ha a retailt veszed, akkor egyszer fizetsz, és bármikor letölthető a store-ból. Havidíjas game pass esetén addig éred el, amíg van előfizetésed (és nyilván elindítani is csak addig tudod).
-
válasz
Eep 101 #17429 üzenetére
Pontosan hol, és milyen formában vennéd meg? Ha a hivatalos MS store-ra gondolsz, akkor nincs igazán sok teendőd, kiválaszthatod hova települjön, majd vársz kb. 1-3 napot, és utána tudsz is repülni (sajnos ez most átmenetileg ilyen lassú, talán megoldják a problémákat, régebben még hasított mindenkinél). A frissítéssel nem kell foglalkoznod, megoldja magának. Offline telepítő exe-t nem kapsz, értelem sincs nagyon.
Ha bizonytalan vagy, akkor fizess be inkább 1 hónap Xbox game pass for PC-t. 300Ft az első hónap, így mindent kipróbálhatsz gyakorlatilag fillérekből. Ezzel a Standard változatot kapod meg, utána eldöntheted hogy megveszed valamelyik retail csomagot (standard, premium, deluxe), vagy maradsz a havidíjas game pass konstrukción (az első promo hónap után 3000Ft, szóval ha bejött az FS2020 ÉS nem érdekel más game pass-os játék, akkor nem nagyon éri meg).
-
Vesa
veterán
válasz
Eep 101 #17294 üzenetére
Szerintem érdemesebb digitálisan megvenni és akkor nem kell mókolni. Én is a CD-s, DVD-s korszakból jöttem (Fs5.1 még floppy-n volt meg), de ma már nem preferálom a dobozos verziót, annak ellenére, hogy mai napig itt van vagy 150db dobozos játék a polcon, egészen a 90-es évektől kezdődően. A gond az, hogy számos CD-t már nem is tudok beolvastatni pedig nem sérültek meg. Lassan optikai olvasót sem szeretnék a gépben látni. A frissítés úgyis netről történik, ha pedig másik gépre akarom telepíteni, vinnem kell magammal a dobozt, ami körülményes, tehát valójában semmi nem szól már a doboz mellett. Ráadásul sok esetben már a dobozban is csak egy kód van (bár Fs2020-nál talán pont nem, nem tudom)
-
Cypresss
senior tag
válasz
Eep 101 #17267 üzenetére
Szia,
Soma egy élő legenda, nagy tisztelője vagyok.
Más: nem a közeljövőben lesz FSLabs A-320 FS2020-ra:
In a final comment, Kalamaras told the community that although FSLabs does not intend to provide MSFS users with their aircraft in the near future, they have experienced a close collaboration with Asobo and Microsoft. FSLabs’ intention is to wait for further developments to MSFS and its Software Development Kit because it does not currently support high-fidelity third party products such as those from FSLabs. The focus for the team will, for now, be strongly on Prepar3D.
Lényeg, hogy további fejelsztésekre (feltételezem, it upgradekre gondolt) valamint egy használható SDK-ra várnak, addig amíg ez nem készül el csak a P3D-re fókuszálnak.
Ha jól értem szerintük is elég bugos az FS2020, idő kell, amíg kiforrja magát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OTP Bank topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- HiMedia lejátszók
- Autós topik
- Xbox Classic / Xbox 360
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest