- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #11843 üzenetére
Nem kell Mikulásig várni.
A festéshez gratulálok, szép lett.
(#11853) Korcsii: Többek között az ilyen agy halott megoldások miatt kell mindenkinek aláírnia [EZT]
Őszintén: hallott már valaki, ennél unottabb stewardess hangot, vagy lehet, hogy ez egy gép?
Pedig 3:20-nál megérkezik egy régi tűzoltóautó is...[link]
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #11837 üzenetére
Ha egyáltalán lehet, akkor itt nézelődj:
Microsoft Flight Simulator X\aerosoft\Mega Airport Budapest\LHBP_AIRPORT\SCENERY(#11838) Korcsii:
Akkor összegezzük (idéznék);
"- Van egy külföldön eladhatatlan név
- Egy totálisan amatőr vezetés
- Egy elképzelt célközönség, amely még nem tartott el légitársaságot soha.
- Egy, a konkurencia viszonylatában gazdaságtalanabbul üzemeltethető típus (B737-500)
- Adóterror alatt működő gazdaságban
- Indulás előtti hetekben NULLA személyzet
- Közeli indulási időpont ellenére menetrend, és célállomások nélkül; azaz foglalások nélkül
Stb. . . "Ez így elég izgi lesz.
A festés legalább szép, a te munkád?
(#11839) wd.taz: Annyira jó, hogy tíz éve vagyok belebuzulva a repülésbe, de Galaxyt még nem láttam élőben. A hangja állítólag borzongató.
Barátom kint volt, azt mesélte olyan pokoli hőség volt, amilyet még nem élt meg, óránként ivott meg egy liter vizet és locsolt magára két litert. Gondolom jó volt a kb 60 fokos aszfalton órákat állni. -
-
Cypresss
senior tag
-
@matthew@
őstag
válasz
Korcsii #11732 üzenetére
Köszi a helpet!
Joystick-on már filóztam, de nem tudom h értékben mi az a szint, ami már jó, de azért nem is lehúzós a dolog, a tutorial-okat akkor végigviszem, de előtte akkor mindenképp joy vagy vmi hasonlóval megpróbálom.Amúgy a földön amikor gurulok, mivel lehet (alap beállítások esetén) irányítani az orrfutót? Mert ha a függőleges vezérsíkkal irányítottam, kb lehetetlen volt billentyűzettel normálisan földön manőverezni, de az orrfutó bill-jét vagy egyáltalán elnevezését sem találtam
-
BigBlackDog
veterán
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #11637 üzenetére
Más: azért HighFly-hoz képest itt kicsit jobb a grafika Madeirán: [link]
De ez már nem sokáig lesz így, mert épül egy új szim a városban ráadásul A320-as.
Igez egy hangyágyit dárgább lesz, mint a HighFly
[link]
(Igaz gerilla videó, vagyis nem túl hosszú, és nem túl jó minőségű, de a lényeg rajta van, ami nem más mint a vágyfokozás.
)
(#11636) wd.taz: Nekem Barcelona volt ugyanilyen és azt hiszem a support segített, hogy mit kell csinálni, ha megtalálom a levelüket átküldöm privátban.
-
wd.taz
aktív tag
válasz
Korcsii #11627 üzenetére
Megírtam a karácsonyi levelet a Jézuskának
(#11635) @matthew@
Attól függ, hogy mit akarsz repülni. Nem próbáltam mást, de nekem a Saitek bejött. Nekem Pro Flight Yoke és Rudder van.(#11624) Cypresss Azért, majd próbálkozok még a finomhangolással.
A hétvégén volt egy kis időm, repkedtem egy kicsit. LOWI-LPMA ; LPMA-LEMD ; LEMD-EHAM.
Ott, volt meglepetés (AS LEMD)2,8 FPS ???!!! Sikerült letennem a gépet de nagyon gáz volt.
Ezután kiléptem, restart, betöltéskor 15-18 FPS, de utána (hátratolásnál) megint bezuhant 2-3 közé és 2000 láb-ig nem is nagyon volt jobb.
Máshol nincs ilyen, ezért arra gondolok, hogy telepítési gond lenne?
Estleg használja valaki még ezt (LEMD) a scenery-t? -
@matthew@
őstag
válasz
Korcsii #11634 üzenetére
Ok, úgy lesz
Ja amúgy a joy-os dologra visszatérve: nekem jelenleg van egy kormányom, pedállal, utóbbira elméletileg a földön történő kanyarodást és függőleges vezérsíkot rá tudnám kötni, h azt irányítsa, illetve a kormányom van egy joy, amivel tudnám a gépet irányítani és pár kiegészítő doldog is ott lehet mellette, ilyen részletességig tudok állítani dolgokat rajta? Későbbiekben érdemes lehet vmi ilyet venni, ha igen, milyet? -
@matthew@
őstag
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #11598 üzenetére
Ez még csak béta szerintem, megjelenés után meg úgyis adják ki a frissítéseket. Így volt ez az FTX Englandnál is. Ott az első patch 500, a második meg 350 mega körül volt, ha jól emlékszem.
Tuti NAT track oldal+Google Maps: [link]
a két panel külön-külön is teljes értékű modulként használható:
http://flightlane.net/nat_tracks.php
http://flightlane.net/nat_szoveg.php(#11600) wd.taz: A naplementés képek gyönyörűek.
-
uRSul
tag
válasz
Korcsii #11561 üzenetére
Mondjuk egy LPPS-LPMA!
Talán már le tudok szállni a Madeira 05-ösön!
Igaz ez talán túl rövid táv, bár csapatban is úgy jó, ha történik is valami, mint pl. tegnap éppen leszállásnál egy 6 fős kötelékrepülésbe csöppentem, valamire gyakoroltak!
Ennyit sikerült megörökíteni belőlük:#11552) Cypresss: Nem is ismertem ezt az oldalt, de vannak rajta hasznos dolgok, köszönöm én is!
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #11558 üzenetére
Na várj, ez az FMC-be írt formátum, aminek semmi köze az FP formátumhoz.
Flightplan-be elvileg az amit írtam, mert úgy a legérthetőbb az irányítónak (itt most kizárólag szimes környezetről beszélünk). Perc pontosságot (ha kell) úgy sem lehet nagyon másként megadni.
Találtam egy tök jó [oldalt]. A forrás ugyanaz amit te is írtál, de átláthatóbbak a trackek.
Tényleg kellene repülni egy oda-visszát. Ki is találtam hogyan. Privát hoszton repülünk. Kezdőknek szerintem sokkal jobb így, mint rettegve az online irányítóktól. Csak FSInn kell hozzá.
-
Cypresss
senior tag
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #11541 üzenetére
Pár kiegészítés: NAT track FL285-FL420 között használható, a két érték alatt vagy felett egyéni útvonal engedélyt adnak.
NAT track repülésnél kötelező a fél óránkénti position report. Ez úgy tudom Vatsim-en is így van.
Ilyenkor meg kell adni, hogy mennyire vagy a következőt útvonalponttól és várhatóan mikor érsz oda (UTC időben kell megadni, FMC-ről könnyedén leolvasható). Erre azért van szükség, hogy ha lezuhannál, kb betudják lőni, hogy hol és milyen sugarú körben keressék a gép roncsait.
NAT track repülésnél nincs állandó rádiókapcsolat, SELCAL kommunikációt használnak HF frekin.
NAT repülésről minden [itt].
Helyes formátum: 60N20W 62N60W
A regény egyébként élvezetes volt.
-
czakof1946
tag
válasz
Korcsii #11541 üzenetére
Én is nagyon köszönöm a "regény írást"
Mindég vannak olyanok a fórumon, akik most kezdik a szimulátorozást.
Igaz az a mondás, hogy "Egy újszülöttnek minden vicc új" Remélem jól idéztem.
Sajnos a kezdőknek nincs fóruma. Az indexen volt FS2004 fórum /kettő is/, de azok megszüntek.
Írhatsz, írhattok ilyen regényeket. Valószínűleg sokan örülnénk neki.
Én eddig a PMDG737-800NG-vel "repültem" Most ismerkedem a PMDG747-400-val. Sok oktató videó van a YouTube-on, szöveges anyagot is lehet találni, van saját beépített oktató anyaga is. De a saját tapasztalat átadása életszerűbb.
Nagyon tettszettek a Kanadába tett utatokról készült képek. Az egymás melletti repülés látványa számomra szenzációs. Én még álmodni sem merek egy ilyen repülés megvalósításáról. -
uRSul
tag
válasz
Korcsii #11541 üzenetére
Huh! Köszönöm! Tudtam, hogy rád számíthatok!
Meg is néztem a routefindert, valóban a NAT használatával már ad valamilyen használható adatot is!
Igaz az Azori-ra továbbra sem adott ki semmit (sem oda, sem onnan indulva), de a Bermudákra és az amerikai repterekre már igen.
Viszont ezt a vataware-t, amit említettél még csak most láttam először, ott vannak komplett útvonalak is, pont amire szükségem van!Köszönöm szépen, így azért egyszerűbb lesz!
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #11535 üzenetére
A textúra optimalizálására nagyon ügyeltek, talán azért mert béta állapotban még úgy szaggatott, mint állat.
Egyébként teljes mértékben NGX-re épül és talán már írtam, hogy jobban fut ugyanazon konfigon.
(#11536) cintula187:: Nem, az ár komoly.
A release date már nincs messze, az Angle of Attack is elkezdte promózni a 777 (fizetős) training anyagokat. [link].
Nem lesz nagyon deep az anyag, dehogy.(#11537) Korcsii: Ezt állítom azért csinálják, hogy az elviselhetetlenségig növeljék a "shut up and take my money" hatást. [link]
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #11505 üzenetére
Én kb fél évig két monitorral repültem anno, nem mondom, hogy álmaim ne továbbja volt, de egymás mögé csúsztattam a két monitort, így csak egy káványi volt a szélesség. Nem volt annyira rossz.
(#11506) hunfatal: Fél nap kell hozzá az tuti, finomhangolással együtt.
(#11507) Ombi5: Nem gondolkodtam még rajta. Küldök privátot, ha igen.
(#11509) wd.taz: Ha lesznek gyakorlati tapasztalatok oszd meg velünk lsz, egyébként gratula.
Más: ha valaki az FS (9 és X) alapértelmezett navigációs adatbázisát szeretné frissíteni, akkor itt van hozzá a tök új [AIRAC]. Csak az alap GPS-szel és az EASY FMC-vel használható, fizetős gépek FMC-jével nem.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #11484 üzenetére
Azt hiszem ezt hívja a szleng "szopórollernek".
(#11488) cintula187: Nekem TrackIR5 van és nem használom, többek közt az általad említett okok miatt.
(#11493) skynet666: Nincs erőgépem, egy core2quad Q9400 4 giga rammal, meg egy hulladék radeon 3850-essel, ami vélhetően cserés lenne. Elkegyeg ezen használható módon egy jobb videókarival több monitor, vagy felejtsem el és maradjak a 27-nél?
Nem ketyeg. Ha meglesz a váltás (azt ugyan nem mondtad, hogy mire), akkor két 21-es vagy 23-as monitort javasolnék, 3x27-hez már erőmű kell (natív felbontás minimum 1920x1080, tehát három monitor esetén 5760x1080 lenne a felbontásod) VGA és CPU területen egyaránt. Az pedig sajnos neked nincs.
#11500) cintula187: Miért kell félmegoldásokban gondolkodni? Tök szűz FSX-el mi a baj?
-
wolruf
őstag
válasz
Korcsii #11382 üzenetére
Ja, hát nem ám kakával gurigázunk
2 féle helyzeti infó, 2 kamera. Cííípen felszerelt kütyürü ez a repcsi
Az A330-ason, amivel múlt évben japániába mentünk, olyan képernyők voltak, hogy ihajj-csuhajj. 3D repülőt renderelt a táj fölé, úgy mutatta a helyzetet, lehetett kérni műszeres képernyőt (magasság, függőleges sebesség, sebesség, irány meg még valami...).
De beszéljenek helyettem a képek -
cintula187
addikt
válasz
Korcsii #11355 üzenetére
Ott volt bizony. Mobiloztak a piloták vagy mifene. És a tableteket amin az eljárások vannak (pilots eye videókon simán használniuk kell) azt is majd FL100 felett nézik át?
A baixadoetravadosban se volt semmi rossz. De aztán jött ez a videó.
After some hard thinking, I'm deeply sorry to announce the ending of "Baixado e Travado" channel operations, this is in compliance to new airline's social network privacy guide lines.
-
-
wolruf
őstag
válasz
Korcsii #11266 üzenetére
Hát(-tal nem kezdünk mondatot), amin én ültem, az nagyon csúnya volt belülről, minden műanyag recsegett-ropogott, szét voltak színeződve, a központi ,,szórakoztatórendszer'' monitorán futott és tragikus volt a kép (nem mellesleg CRT volt, ráadásul lógott a borítása és volt vagy 3-4 centi hézag a kijelző és a keret között). Az ülések már szanaszét voltak kopva, a szőnyegek csúnyák... Lufthansa, there's no better way to fly
Kíváncsi lettem volna a lépcső környékére, az első osztályra, de közelébe sem jutottam. Nekem nagyon nem tetszett, pedig nagy izgalom volt a dzsámbóra szállás előtt
-
Korcsii
őstag
válasz
Korcsii #11192 üzenetére
No, azt hiszem ideje megírni a beszámolót. A képek minőségéért előre is elnézést, voltak technikai gondok, és én sem voltam a helyzet magaslatán. (ISO3200 + f/16, vagy állvány + IS, illetve nem állvány + nem IS, hogy a manuális fókuszról ne is beszéljek
Ez van, ha egyszerre túl sokat akar az ember (fotó, videó).)
Kezdődött az egész újév napján, amikor az airportaltól befutott a levél, ha akarok, csatlakozhatok hozzájuk szombaton. Hihetetlen nagy öröm, tervezgetés, aztán másnap végül mégsem jelentkeztem (túl sok volt a tervben a "ha"), csak egy köszönő levelet írtam. Rá egy percre már bántam is.
De a határidő már lejárt, elkönyveltem, hogy nem leszek ott. Aztán Cpyress csak elültette a bogarat a fülembe (utólag már köszönöm
): pénteken sajtós nap. Először valamiért átsiklott a figyelmem a hozzászólása felett, de amikor rá pár napra olvastam, akkor is figyelmen kívül hagytam. Aztán az ottani határidő előtt pár nappal csak nem bírtam, gondoltam belevágok. Úgy véltem, villanykarosként van elég közünk egy ilyen modern gép tervezéséhez, megépítéséhez, üzemeltetéséhez. E-mail-ezés ezerrel mindenféle irányban (most már legalább dupla annyi volt a "ha", de ha én egyszer valamit a fejembe veszek...), végül határidő előtt 3 perccel form kitöltve, majd fél órával rá már meg is volt a helyem.
Péntek
Sajtótájékoztató. Köszöntő, a LOT történetének, aktualitásainak és a 787-esnek a bemutatása, prezentáció, videó, stb. Ezt itt most átugranám. Aztán a Dreamliner ablakról mintázott torta felvágása, és fakultatív módon elfogyasztása, amíg vártunk a gép felszállására. Marcipán bevonatú csokitorta. Finom volt.
Flightradar24-et figyelő kollégánk jelezte, hogy már gurul a gép, úgyhogy szerintem induljunk el - hangzott el valami hasonló Hardy Mihály szájából. El is indultunk az UB vizsgálat felé (valaki táskájában találtak egy méretes villáskulcsot
pont láttam szemben a monitoron, míg vártam a cuccomra). Aztán A1-3 fapados váróban vártunk. Kicsit, kicsit többet, még többet, sokat. SP-LRB gurulni gurult, de össze-vissza, és nem igazán akart felszállni. Irány vissza Skycourt, várjunk ott. Aztán egy mini sajtótájékoztató: nem tudni, hogy jön-e ma egyáltalán a gép, úgyhogy aznapi program lefújva, holnap szeretettel várnak minket újra. Remek, és én még a reggeli köd miatt izgultam... persze benne volt ez is a pakliban, csak azért nem keveset utaztam emiatt, nem beszélve arról, hogy profibb felszerelést csak péntekre tudtam szerezni. No mindegy, végül csak nem fogom látni a gépet, irány haza. A LOT mentesítő járatként küldött egy 737-400-ast. Szegény utasok, akik csak a Dreamliner miatt utaztak volna ekkor.
Szombat
Nem akartam még egyszer potyára felutazni, így vártam a döntéssel - az utolsó pillanatig (amikor már az volt a kérdés, hogy elkések-e). Az idő jó volt, és a másik Dreamliner-t (SP-LRA) is beizzították (bár jan. 6 óta nem repült, de aznap a prágai járatot már megjárta) és SP-LRB is repült, igaz Krakkó felé, tesztelgetni. De az egyik csak eljön, hát hajrá!
Aznap a sajtón kívül már az aiportal népes csapata, illetve a virtuális légiforgalom szereplői is jelen voltak (utóbbiak főleg IVAO-ról, de végül találkoztam VATSIM-es ismerősökkel is). Ez a cockpit fotózási esélyeket nagyban rontotta - végül a csapat felének nem is volt rá lehetősége.
No de ne szaladjunk ennyire előre.
"Már gurul" - dejavu. "Itt már tagnap is tartottunk", megvártuk inkább, míg a fedélzeten lévő informátorunk megerősíti a pályára gurulást. UB (ja, itt is hátrány a nagyobb tömeg
), aztán felvettük a szokásos várakozó pozíciónkat a fapados váróban. Jött két busz, ajtó nyílik, mindenki fel a buszokra. (Egyébként utasította ezt bárki is?
) Mihály jött, késik megint (valaki valamit benézett a felszállással kapcsolatban), ha gondoljuk maradjunk a buszban - aztán végül a buszoknak el kellett menniük onnan, így egy Costa Concordia gyakorlatot tartottunk. Megint váró, megint várakozás. De végül ismét buszra szállás, irány az állóhely, pozíciók elfoglalása (a havazásra hivatkozva a touchdown megnézése ("bár ez a fotósokon nem segít, de legalább legyünk ott") végül elmaradt). 31R ILS out of servce, 31L-re jött.
Végre itt.
A belső dizájn valahogy nem fogott meg. Többre számítottam (talán már az ülések mintázata is sokat javított volna az összképen). Amúgy persze hightech itt is minden.
Már a napellenző sem a régi.
Business class ajtajában jártunk, amikor a pilóták kérésére végül elkezdtek minket kiszorítani a gépből, így a cockpithez érve már csak egy váll felett előtt, majd rögtön törölt képre volt lehetőség.
Aztán megint vártunk, jó sokat, tőlünk jobban talán csak a jégtelenítő kosarában lévő emberek fagyhattak meg. Állványom feje ekkor egyszerűen letört.
Na ezért is lett volna jobb, az előző napra kölcsönkapott felszerelés... (az érdemi fotózásnak itt vége is lett)
De végül jött a jégtelenítés, hátratolás, hajtóműindítás, taxizás.
Felejthetetlen nap volt!
Ezúton is köszönet érte a Budapest Airport-nak, illetve Hardy Mihálynak! Meg persze a LOT-nak, bár a ha nem lett volna az a pénteki baki...
Videó még lehet jön, de a képek megszerkesztéséig is alig jutottam el... piszok csendes egy madár!
-
Đusty
addikt
válasz
Korcsii #11199 üzenetére
"Azért nincs fent minden reptér nekik sem, de ha előre szólunk, akkor elvileg felteszik ami kell."
Ezt nem tudtam, akkor ha lehet kívánságlistázni:VHHH-VHHX, LGKR, TNCM, Madeira, szóval a szokásos ahol van valami izgalom is, biztos számtalan van még, de a VHHH-VHHX tényleg jó ötlet rövid és minden van benne ami kell, sokat szenvedtem mire itthon betettem őket FSX-be, de már rég nem repültem.
Airbus-al jó móka lenne, remélem lesz is. -
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #11160 üzenetére
"A SUPerviser-ek olyan öregrókák, akik már irányítottak pár száz-ezer órát, és most már joguk van a légtér felügyeletére is."
Rövid válasz: Khm-khm-khm.
Hosszabb válasz: Amikor kiépítették a struktúrát, akkor a SUP-ot pályáztatásra adták. Sajnos vannak olyan SUP-ok, akiknek éppenhogycsak megvan a 100 óra, de még sokat is mondok. Egyébként pont nincs 2 hete, hogy beszélgettem egy irányítóval és sajnos azt mondja, hogy megint elkezdett szétesni a rendszer, nincs elég ATC jelentkező és úgy osztják a STU+ rangot (azt hiszem ez már APP-ot is irányíthat), hogy csak na, csak legyen már valaki. Pedig ha belegondolsz az APP még majdnemhogy nehezebb is mint egy CTR, mert vektorálnia kell keményen. Egy CTR-en sokszor csak átrepülnek. Mesélte az irányító, hogy a srác nem tudta lehozni az ILS magasságára a gépeket időben ÉS mégis megkapta a rangot legvégül.wolruf: Bocsi, félreértettelek. A legjobb dolog egyébként, a legélethűbb. Mondom, ami sajnos kár, hogy nagy repülőterek is panganak keményen, mert sokszor kevesen repülnek. Egyébként FS9 alatt SB-vel meg lehet oldani, hogy online repülsz és generál AI forgalmat. Tudom, mert sokszor repültem úgy!
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #11153 üzenetére
Szombaton jöttem haza Alaszkából és 2x (kettőször!) volt SUP ellenőrzésem. Az egyik még Moszkva környékén, a másik meg Finnország felett pedig itt már kemény forgalom volt.
Én soha nem hagytam ott a gépen online (pontosabban 1x Spanyolország felett mert elmentem fürdeni olyan 6-8 éve, kaptam is egy 24 órás tíltást, azóta soha többet), de én úgy gondolom az elmúlt fél-egy év tapasztalata alapján, hogy az otthagyás már esélytelen, engem minden 2. repülésemnél ellenőriznek.
Persze az is lehet, hogy nem SUP van sok, hanem az én nevem gyanús, ezért ellenőriznek ilyen sűrűn!
-
wolruf
őstag
-
Geryson
addikt
válasz
Korcsii #11070 üzenetére
Hát hallod Te okosabb vagy, mint Vágó István! Bemásolok egy videót, Te ránézel és megmondod, hogy FlyTampa Dubai???
Hát én köszönöm, hogy a barátod lehetek!
Nagyon szép scenery és valóban furcsa ha ilyen jók az FPS eredények (mondjuk lehet 4 éves a konfigod, de azt tedd hozzá, hogy a NASA-tól vásároltad és egy 800 magos gépről van szó, ugye?)
Más. Én nagyon szeretem a történelmet és most találtam egy érdekes videót. Erich Honecker "Air Force One" gépéről van szó. Az idősebbek tudják is, hogy ki volt ő ill., hogy mi volt az az Interflug. Ami érdekes, hogy a gépe egy szabadtéri múzeumban áll és így az Il-62-vel egy vitorlázó repülőtéren kellett a pilótáknak leszállnia. Na ez az az érdekes momentum, amit miatt beteszem ide. Nézzétek meg, hogy hogy megemeli a gép orrát amikor végre leteszi!
És a reverse mennyi port vihetett be a hajtóműbe?
-
-
cintula187
addikt
válasz
Korcsii #11062 üzenetére
ööö nincs. De annak mi értelme van amúgy? exped nekem ha magam felé húzom az ALT gombot eléggé
Más. A T/D -nél minden alkalommal eddig benyomnom vagy kihúznom kellett az alt tekerőjét ha el akartam kezdeni a süllyedést. Más gépnél ha az MCP nél alacsonyabb magasságra tekerem mint a cruise a t/d nél elkezd magától süllyedni .Itt nem. Bug vagy feature?
-
Đusty
addikt
válasz
Korcsii #11059 üzenetére
ok, kivettelek, majd Cypresss megmondja mi fér bele, elvégre ő szervezi én csak felírtam a névsort :-)
Itt egy teszt az extended-ről egyébként ha még valaki nem ismerné:
[Airbus extended x] -
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #11009 üzenetére
Földrajzi adatokat nem fog tartalmazni, ami baj. FS Globallal nem lesz kompatibilis, ami (szerintem) óriási hiba. A hagyományos ORBX régiók továbbra is készülnek, tehát semmi olyat nem nyújt a csomag, amit a GEX ne tartalmazna már most.
Úgy látom elsősorban a szebb látványt szolgáló kozmetikai javításokra koncentráltak.
Mindezt 43ezer forintnak megfelelő ausztrál dollárért (ha PayPalon fizetsz, akkor kb 48ezer HUF lesz). Tehát drága.Ezt pedig csak viccként tudom értelmezni:
(I)The installer will be download-only for the first six months or so until we can bundle all the monthly Downloadable Content (DLCs) into a DVD release. (/I)2013-ban nem értem miért kell ennyire ragaszkodni a DVD-kiadáshoz és mi lesz azokkal a játékosokkal, akik az első fél év után találkoznak csak a programmal?
(Megjegyzem, Simmarketen is csak DVD-n lehet elérni az összes terméküket, online változat nem elérhető...)
Nagyon szép sceneryket készítenek, de ezt az FTX Globalt picit lehúzásnak érzem. Az persze így sem kérdés, hogy hatalmas siker lesz.
(#11010) cintula187: Az installerre azt írják, hogy 8 giga elég lesz neki (10 az ajánlott) a frissítések nagysága pedig nyilván tartalomfüggő lesz (max 1-2 giga). Az X-Plane Global Scenery 60G+.
-
Cypresss
senior tag
válasz
Korcsii #10953 üzenetére
[Tessék] a további viták elkerülése érdekében.
Jeppi T894-et nem is ismeri.
Megcsináltam a RF fizetős változatával is, egész más útvonalat dobott (AIRAC 1213):
RouteFinder auto-routing results
SID: can't locate fix WI001
Computed route from INNSBRUCK (LOWI, LO) to DUSSELDORF (EDDL, ED): 23 fixes, 356.5 nautical milesCruise altitude between FL120 and FL240
LOWI (0.0nm) -SID-> KOGOL (21.8nm) -M726-> KONIN (35.9nm) -M726->
MAH (60.5nm) -M726-> BESNI (83.5nm) -M726-> ERNAS (95.6nm) -Y101->
TALAL (112.3nm) -Y101-> ERMEL (117.3nm) -Y101-> INBED (130.0nm) -Y101->
AMOSA (138.9nm) -Y101-> IBAGA (156.0nm) -Y101-> EDUDU (174.2nm) -Y101->
OSBIT (191.9nm) -Z719-> ETOLU (212.1nm) -Z719-> BIBTA (228.0nm) -N850->
GISEM (250.3nm) -Z505-> ARPEG (280.3nm) -Z850-> BADGO (285.8nm) -Z850->
ABILU (307.4nm) -Z850-> ADEMI (312.4nm) -T854-> INBAX (318.5nm) -T854->
DOMUX (326.1nm) -STAR-> EDDL (356.5nm)Tracks are magnetic, distances are in nautical miles.
LOWI SID KOGOL M726 ERNAS Y101 OSBIT Z719 BIBTA N850 GISEM Z505 ARPEG Z850 ADEMI T854 DOMUX STAR EDDLSzerk: A RAD/CDR megkötéseket inkább kivettem, így is sok az adat.
-
cintula187
addikt
válasz
Korcsii #10943 üzenetére
LOWI - EDLL útvonalat úgy tervezett meg, hogy felvitt Amsterdamig:
LOWI SID KPT UL608 TEDGO UZ210 LIRSU UL608 TERLA UN852 ZANDA UP62 TEBRO STAR EDDL
Mielőtt jössz avval, hogy miért a végén vettem észre
Azért, mert eddig eszembe se jutott, hogy ne bízzak meg ebben a mocsokban
Maradni a vroute.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged