- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mobil flották
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
Syl
nagyúr
Én is szeretem! A két plusz vinyó szivacságyon fekszik, a VGA passzív, proci+ház hűtő előlapi panellel leszabályozva amennyire csak lehet.
Gorneck23
Nekem az SSD mellett van két fix 3,5" vinyóm, meg két 2,5" USB tokban. -
Bagira01
veterán
Nem, mivel snv125-s2 40gb helyett kaptam gariból, azt nem is nagyon tudtam használni annyira gyorsan kifingott, szóval lényegében transcend után jó ideig ősrégi ide hdd volt aztán ezt nem bontottam ki mert el akartam adni, végül megmaradt. Egyelőre nincs vele semmi gondom 38% van lefoglalva, win7 elég sokat foglal, nem kapcsoltam ki semmit úh teljes valójába az ssd-n van. Az biztos h annyiért nem venném meg mint amennyibe itthon kerül, de más alternatíva nem nagyon van
-
VGYke
addikt
IDE... TRIM-től elbúcsúzhatsz
Hú azannyát! Engem is idegesít, ha a "Hardver biztonságos eltávolítása" között ott van olyan, amit nem akarok eltávolítani. Már így is van egy USB-s wifi adapterem, amit néha, véletlenül el szoktam távolítani
Mi történik akkor, ha eltávolítom az SSD-t? -
Gorneck
legenda
Főleg, mert nem is tudja az Samsungom...
Viszont, akinek AMDje van...az mindenképp rakja fel az AHCI drivert...nekem az gyorsította be nagyon pl az üdv képernyőt...vagyis amiatt nem látni belőle semmi...pénteken újrapakoltam rendszert (csináltam egy ökörséget, ami miatt megadta magát a rendszerem) és pár napig a win7es driverrel használtam....sokat nyomott a dolgon...persze csak a saját rendszeremből indulok ki nemtom másnál mit csinálna...
-
Gorneck
legenda
Ezen rajta van már minden, ami köll a hétköznapokban...szal minden telepítve van, ahhoz, hogy netezzek, office feladatokat végezzek, filmet nézzek stb.
Mostanában ugyan nem játszom, de van egy velocim, most meg inkább ezt nyúzom...[link]
Kell ennél több szted?
8 gigát nyertem már azzal hogy hibernálás/lapozófájl kikapcs...És profi mód elsajátítottam...
Amúgy nagyon sokan írták már, hogy klassz...
-
lapa
veterán
tudod én már a nagyon drága dolgokról se hiszem el, hogy sokáig tartanak.
ténykérdés, hogy nagyságrendileg 1 hónap használatot követően egy clean restart utáni ütemezett fsck hibát talált. ilyen volt korábban is, ha nem rendesen lett leállítva. itt viszont sima restart után talált valami biszbaszt, amit javítania kellett. azért ilyenem a hita travelstar vinyókkal még sosem volt.
persze lehet, hogy benézem a dolgot és valami egész más oka van. mindenesetre majd ha 10 év múlva is műxik elhiszem, hogy milyen tartós. addig bakupolódnak a lényeges dolgok külső vinyóra.
-
lapa
veterán
minden relatív, sok kicsi idővel sokra mehet. intel azt mondta, hogy napi 4 giga 5 év.
jópofa dolog még a letöjtött hd filmek kicsomagolása is, az dupla pontot ér. persze ha van 2 giga ram, akkor abból lehet egy max 1 gigás ramdrive-ot csinálni és abba egy divx kicsomagolása meg letöltése még belefér.
-
bozont
veterán
Remélem ez a gyors változás az árakon is meglátszik majd és gyorsan elindul lefelé. Még mindig azon az Intel meghajtón gondolkozom, megér-e 50k-t a rendszerhez, átlagos felhasználásra + játékokhoz. Néztem a Kingston V SNV425 verziót 35k körül, már nem rossz a zára, de csak 64GB az Intel 80GB-hoz képest. Nekem meg legalább az a 80 kellene, mert a rendszer+programok+játékok így is már ~68GB helyet emészt fel.
Amúgy az Intel is belassul valamennyire, ha a tárterület nagy része meg van töltve?
-
hati
addikt
Többen írták, hogy akadozik vele a rendszer, ha párhuzamosan több minden fut. Van egy Intel x25-v 40GB-os SSD-m, de egy másik gépbe is kellene, viszont oda nem ártana pár plusz GB. Félek, hogy nem fog annyira simán menni a gép, ha nem bírja a párhuzamos műveleteket, ezért is kérdeztem.
-
ffodi
veterán
Persze, persze, csak azért kiváncsi voltam, hoz -e valami gyorsulást(1-2 benchen kívül) ha esetleg váltanék, gondolok itt rendszerindításra, programok futtatására, stb.....mert a mostani is szerintem villámgyors. Egyébként nem tervezem a cserét. Megvárom a sata3-as darabokat, aztán majd közülük választok.
-
proof88
addikt
ok de végül is számít a trim, elvileg a trim előbb volt, és utána vezették be a GC-t, szóval attól hogy nincs TRIM-ed bekapcsolva, pont a GC miatt jó lesz
ha egyik sem lenne, lehet akkor már más lenne a helyzet ... lehet h pl Gorneck azért nem hiányolja, mert slc-je van...
-
luciferk
senior tag
" Az Intel ill. drágább SSD-k meg a bench-ekben aratnak, amire neked kell ott nincs igazán nagy különbség. "
Egyet értek, bár nincs ( még ) SSD-m de a topikot olvasgatva nekem hasonló véleményem van.
Amúgy mi van a nagy SSd guru fleSs szakival, már lassan 2 hete nem ír ide okosságokat, vagy annyira lefoglalta a tesztelés, hogy nincs ideje rá?
-
WiZARD
addikt
a szintetikus tesztek eredménye egy dolog.
másik, hogy mennyi egy windows boot másodpercben. vagy egy program betöltési ideje másodpercben. persze ssd gyorsabb, de csak minimálisan, mérhető a különbség biztos, de nem érezhető. (legalábbis számomra)
a használat se mind1, és ezt nagyon nem gondoltam át ssd vásárlás előtt. gépemet sose kapcsolom ki, csak néha reboot, programok nagyrésze nonstop fut, csak reboot után kell újra elindítani őket. (kivéve 1-1 game, photoshop...)nem azt mondom, hogy rossz az ssd. csak abba a kijelentésbe kötöttem bele, hogy az jobb minden vinyónál, mindenkinek stb.
a velociraptor is qrvadrága, többet fogyaszt, hangja is van. -
Gorneck
legenda
Értelek, de te is értsd meg más ott ülni és használni...mint megnézni egy ilyen tesztet...ez csak bencs...0,1es a Samum és raidbe rakott veloci mellett nem veszed észre...gyorsabb de elmarad a várt csoda...próbáltam/használtam...
Szal senki nem vitatja, hogy nem jobb, hanem csak azt mondjuk, hogy annyival nem, mint amire számít az ember...single raptorok esetén csúnya a vereség...fLeSs: 890GXM SB-e még mindig nem az igazi...de már sokat javult az elődhöz képest...
-
Gorneck
legenda
-
AirBooms
addikt
Nem baj, ha mindenki a sajátját ajánlja. Amúgy nekem is ez a típus volt az egyik kiszemeltem, mert jónak tűnt az ára és a sebessége. De mivel nem értek a témához, így gondoltam, inkább kérdezek! (esetleg priviben megírhatod, hol sikerült beszerezned)
Köszi!
Jöhet még tanács!
-
fLeSs
nagyúr
btw azzal, hogy kikapcsoltad a trimet eléggé megszivatod magadat is és az SSD-t is, ugyanis a trim parancs elküldése után a vezérlő gondoskodik arról, hogy minél több legyen az írható, teljes értékű blokk, amik ezek után a "spare area" részét képezik. minél jobban feltöredezik (vagy hogyan lehetne ezt mondani) az SSD, tehát minél több a "szennyezett" blokk, annál lassabb lesz az írás, ráadásul annál jobban fognak használódni a cellák is, mert egyre kevesebb lesz a "tiszta" blokk ami a pótterületbe beolvadhat.
remélem érhető -
fLeSs
nagyúr
már megtaláltam a forrást
"SSD lifespans are usually quantified in the number of erase/program cycles a block can go through before it is unusable, as I mentioned earlier it's generally 10,000 cycles for MLC flash and 100,000 cycles for SLC. Neither of these numbers are particularly user friendly since only the SSD itself is aware of how many blocks it has programmed. Intel wanted to represent its SSD lifespan as a function of the amount of data written per day, so Intel met with a number of OEMs and collectively they came up with a target figure: 20GB per day. OEMs wanted assurances that a user could write 20GB of data per day to these drives and still have them last, guaranteed, for five years. Intel had no problems with that.
Intel went one step further and delivered 5x what the OEMs requested. Thus Intel will guarantee that you can write 100GB of data to one of its MLC SSDs every day, for the next five years, and your data will remain intact. The drives only ship with a 3 year warranty but I suspect that there'd be some recourse if you could prove that Intel's 100GB/day promise was false."
szal alapvetően ez az OEM-ek feltétele volt az Intel felé, ami az Intelnek meg is felelt, sőt, a napi 100 GB-ot is bevállalta.
az egy napi 20 GB/5000-szer írható SSD-nek felelne meg, ami éppen az aranyközépút.
-
fLeSs
nagyúr
1. a 9.6-os rapid storage driver már támogatja a trimet
2. IDE-módból át lehet váltani AHCI-ra csak előtte a registryt kell buzerálniteasüti: ez a mondat "Firmware 02HA is TRIM capable" régebben nem volt ott. egyébként nem is értem miért van ott, ugyanis a HA nem támogatja a TRIM-et, különben nem adták volna ki a HD-t. a Kingston nem kapott TRIM-es firmware-t az Inteltől ezért szüntették be a 40 GB-os Boot Drive forgalmazását. egyébként is ha támogatná akkor mi értelme lenne ennek az egész leírásnak a firmware-frissítésről? szóval ez így nem kerek. a HD tuti támogatja a TRIM-et, a HA pedig 99,9%, hogy nem.
-
Újraindítás után így változott:
AS SSD Benchmark 1.4.3704.27281
------------------------------
Name: KINGSTON SNVP325S264GB ATA Device
Firmware: AGYA0201
Controller: msahci
Offset: 103424 K - OK
Size: 59,63 GB
Date: 2010.03.21. 23:15:00
Sequential:
Read: 222,25 MB/s
Write: 152,24 MB/s
4K:
Read: 13,44 MB/s
Write: 7,98 MB/s
4K-64Threads:
Read: 14,02 MB/s
Write: 6,14 MB/s
Access Times:
Read: 0,187 ms
Write: 0,517 ms
Score:
Read: 50
Write: 29
Total: 107
------------------------------ -
-
TomiLi
addikt
Pedig az ssd lesz a gond (ramból van bőven 6Gb 2000MHz)
Most tettem egy rendszert egy hdd-re ugyanazokkal a driverekkel, mint ami az ssd-n lévő rendszeren volt. És megszünt a probléma...Hát nem vagyok boldog! Csak nem tudom, hogy mit lehetne ezzel kezdeni... Szeretném használni az ssd-ket... -
radi8tor
MODERÁTOR
Ez a DiskKeeper is biztosan írási műveleteket végez az SSD-vel. Szóval csökkenti az élettartamát.
Én is észrevettem ingadozást a szekvenciális olvasási sebességben Win7 telepítése után, de egy tesztben azt írták, ha lemented image-be a particiót, majd visszatöltöd megszűnnek ezek a kilengések. Így is lett. Az olvasási görbe kiegyenesedett.
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Chrome
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Tőzsde és gazdaság
- Linux kezdőknek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged