- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
pincehely #5171 üzenetére
"Olvastam, hogy van valami program ami optimalizálja az SSD-t."
Erre gondoltál?fLeSs!
Nem tudnád berak(at)ni az első postba? Meglehetősen termékeny vagy, eltartott egy ideig mire megtaláltam a hsz-t. -
g.gergo
senior tag
válasz
pincehely #5171 üzenetére
Disabling Prefetch
Key: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\SessionManager\Memory Management\PrefetchParameters
Name: EnablePrefetcher
Type: REG_DWORD
Value: 0Amit én kikapcsolattam:
• Hibernáció tiltása
• Töredezettségmentesítő ütemező törlése és letiltása
• Rendszervisszaállítás letiltása
• Indexelés letiltás
• Lapozófájl letiltása
• Ideiglenes internet fájlok áthelyezése
• Felhasználói változók érték (hely) módosítása
• Superfetch, Prefetch letiltása
• Boot defrag letiltása
• NTFS 8.3 filenév tiltása
• Firefox cache mappa áthelyezése hdd-re -
-
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
pincehely #4955 üzenetére
A gyári vadiúj SNV425 64GB szekv olvasás 250MB/s, az írás inkább egy kicsit 110MB/s alatt.
Később az olvasás alig vált., míg az írás 60MB/s-ra lecsökken, ezt azonban csak a tesztekben veszed észre, mert ahhoz GB-os fájlokat kellene másolgatnod, ezt az SSD-vel pedig nem illik még csinálni! -
DV
senior tag
válasz
pincehely #4951 üzenetére
Mindegyik ugyanaz, a gyarto honlapjara ranezve azt is meg tudom mondani, hogy a:
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2/64GB - csak egy alap SSD
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BD/64GB - alap SSD + Desktop upgrade kit
KINGSTON 64GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V SNV425-S2BN/64GB - alap SSD + Notebook upgrade kit.
"Notebook bundle includes Acronis® True Image HD™ system cloning software, USB enclosure and cable.
Desktop bundle includes Acronis True Image HD system cloning software, mounting brackets and cables". -
canniball
nagyúr
válasz
pincehely #4134 üzenetére
Úgy nézem nagyjából ugyanazt tudják (Kingston SNVP325-S2/64GB, OCZ Vertex) és mindegyikhez (elvileg) 3 év gari van. A különbség amiről tudok hogy az OCZ eddig többet villantott support terén. Nézz teszteket, az alapján talán könnyebben tudsz dönteni.
AndrewTdi!
Sok post között néha elsiklik az ember egy-kettő fölött.
HDD-hez képest gyors lesz mindegyik, a többi a pénztárcádon múlik. -
canniball
nagyúr
válasz
pincehely #4129 üzenetére
Én hirtelenjében nem találtam, talán neked több türelmed lesz hozzá, de elég "friss hús" még...
-
canniball
nagyúr
válasz
pincehely #3902 üzenetére
No offense, de három post született mióta megkérdezted... Használd inkább a keresőt.
-
Edge
veterán
válasz
pincehely #3824 üzenetére
ma du ráteszem a trimes fw-t, és elkezdem a telepítést aztán majd mondok tapasztalatot, bár én SCSI-ről váltok ami gyorsabb az elérési időkben mint egy hagyományos HDD, de szegény már eléggé meg van fáradva(jó ha 60mb/secet olvasott és 50-et írt) ezért is váltok SSD-re, nameghát már rég rá voltam izgulva az SSD-kre
Amúgy sokáig ne várj a váltással mert el fog fogyni a 40-es kingston iponban még van(gondolom bestokiztak belőle) de pl jópár nagykerben már nincs és intelvezérlős SSD-ből ez a legolcsóbb vétel. -
fagy53
nagyúr
válasz
pincehely #3798 üzenetére
Én ugyanebben a helyzetben vagyok, de én az F3-at választottam. Rendszervinyónak leginkább az ára és felépítése miatt a 40GB Kingston éri meg leginkább az SSD-k közül, ez igaz. Az is igaz, hogy a win 7 boot jelentősen, pl a felére lerövidülhet, nincs zaj és keveset fogyaszt.
DE: a tapasztalatok szerint a rövidebb boot időt hamar meg lehet szokni és már nem is tűnik olyan gyorsnak.
Zaja nincs , de mivel van még a gépben merevlemez, ezért ez nem jelent előnyt.
A kevés fogyasztásból eredő spórolás csak a notiknál számít, asztali PC-nél mindegy.
Nagyon oda kell figyelni a körülményesebb kezelésre, mert hónapok alatt szépen csökkenhet a sebessége.
A kezdeti lelkesedést idővel beárnyékolja a 40GB szűkössége, csak az SSD-n lévő progik fognak gyorsan működni, ez elsősorban a sok kis fájl olvasására igaz, viszont a több GB-os progik pl játékok amelyek a merevlemezen vannak, csak a HDD sebességével töltődhetnek be.
Dönts okosan! Én a szkeptikus oldalt képviselem és egyúttal a kivárót. -
Edge
veterán
válasz
pincehely #3798 üzenetére
Enyém nemsokára megjön hétvégén ráhúzok egy win7 64bit-est nekem is lesz már tapasztalatom vele, ráadásul én SCSI-ról megyek át SSD-re vagyis az elérési időm eddig is jobb volt(5.3milisec) mint ATA-s vinyóval, kiváncsi leszek. Amúgy a random read/write miatt jók ezek a 40-esek és pedig ez az intel vezérlőnek köszönhetően, a többi vezérlő ebben sokkal gyíkabb rendszervinyónak épp ezért nagyon jól bevállhat.
-
DV
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vírusirtó topic
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- DUNE médialejátszók topicja
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DOOM - The Dark Ages
- PlayStation 5
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged