Hirdetés

Aktív témák

• Bodor

veterán

Érdekes dolog, ez a tévhit az indexelés kikapcsolásával kapcsolatban.
    Valaki, valamikor az őskorban ( talán az OCZ fórumán, vagy ki tudja hol) , túlzott aggodalmában kitalálta , hogy ki kell kapcsolni, és azóta ezt mindenki elhiszi, anélkül, hogy utána járna, hogy igaz-e. Ki kell kapcsolni, de miért is ? Mert állítólag sokat ír az SSD-re.
    Na most kérdezem én, hogy utána járt valaki egyáltalán, hogy mennyi is ez a "sok" ?
    Én vettem a "fáradságot"!
    Miután beállítottam, hogy az indexeket egy általam megadott ( SSD-n van ez is) mappában tárolja, az egész gépemet ( 5 merevlemez, + az SSD, több terra adat, és a titkosított rendszerfájlok is, mert így van értelme a keresésnek) indexeltettem, és megnéztem, hogy ez mennyi helyet foglal. Nos az egész 800 MB, ami azóta ( 3 hónap) is csak minimálisan változott. És csak akkor változik, ha új fájlok kerülnek a meghajtókra, ami az SSD-nél rendszermeghajtónak használva nem igazán számottevő, ha egyszer már feltelepítettünk mindent amire szükségünk van. Szóval ettől a nevetséges írási mennyiségtől óvja mindenki feleslegesen az SSD-t, de szíve joga.
    Amit viszont nyerek vele, hogy nincs olyan fájl, vagy rendszer dll, vagy bármi, amit ha elkezdek beírni a start menü keresőjébe, akkor ne adná ki azonnal. Ennyit nekem megér pár száz MB írás az SSD-n.

Az az igazság, hogy azt két elavult cikket ( LINK 1 , LINK 2 ) már igencsak aktualizálni kellene.

Aktív témák