Hirdetés

Aktív témák

• Ueda

senior tag

Nekem máma eltűnt a rendszerpartícióm a Samsung SSD-mről. Először jó kisfiúként az utasítás szerint betettem az eredeti Win764 telepítő lemezt és nyomtam egy javítást, már persze ha lett volna miről. kicsit pötyögtem a parancssorba, de valójában semmit sem tudtam csinálni. indítás helyreállítás sem működött. majd lemezről induló Linux változatokkal próbálkoztam, bár ebből csak a Sidux működött. Ezzel az lett volna célom, hogy usb- háttértárra átmentem az esetlegesen meglévő adatokat. De sidux sem látta rendesen az SSD-t, így nem maradt más, hogy beraktam egy használaton kívüli vinyomat (HDD, ez amúgy ilyen akadozva működött, ezért nem bízok már benne teljesen, bár úgyis szükségem lesz rá.). Így erről (HDD) egy üres partíciót feláldozva feltelepítettem a Win764-t és a telepítés végefelé, amikor újraindítja a rendszert - meglepetésemre - csinált egy ilyen CHKDSK fájlrendszerhelyreállítást az SSD-n. Mivel gyorsan csinálta, a sok adat között csak annyit láttam, hogy 0 hibával sikerült javítania. Majd a rendszer felállása után hibátlanul megvoltak az adatok, ezt gyorsan lementettem, majd kapva az alkalmon firmware frissítést is végeztem az SSD-n windows alól. Ezek után is megvolt minden adat, sőt a HDD-t lecsatlakoztatva, az SSD-ről indult a rendszer, mintha nem is történt volna semmi. Há bammeg .... :D

Aktív témák