Hirdetés

Aktív témák

• Simi121

aktív tag

Lenne egy érdekes dolog amit szeretnék megosztani itt akik laptop esetén "szenvednek" sata1-el, főleg DV-nek szánom, anno vele társalogtunk erről. Kb 2 hónapja vettem egy 1.8"-os 120gb-os Samsung ssd-t és szomorúan tapasztaltam, hogy a laptomom csak sata1-et támogat annak ellenére, hogy GS45-ös chip van rajta amelyik bizony támogatja sata2-öt is. Volt pár levélváltásom Acer-el de sajnos eredménytelenül, szerintük ez a chip támogatja sata2 módot. Arra a kérdésemre, hogy ez az Acer hivatalos álláspontja vagy csak szerintük van így nem kaptam választ :( . Átrágtam egy rakás külföldi fórumot ahol az én gépem típusával foglalkoztak de megoldás nem született a sata2 módra. Kiváncsiságból felraktam rá egy Linux-ot is de túl profi nem vagyok benne ezért csak olvasás tesztet tudtam futtatni amely meglepetésemre sata2-es eredményt hozott a windows sata1-es eredményével ellentétben. Nagyából beletörődtem dologba, ez van. Közbe arra gondoltam, hogy veszek egy olyan házat amelyikkel 2.5-es hdd-t bele lehet tenni dvd író helyére. Kicsit sokat kellett rá várnom de a héten megjött. Mindjárt bele is dobtam egy ssd-t és már kitalálható lehet milyen eredményt kaptam :U hdd kontra dvd . Bizony ott virít a sata2 mód dvd-nél. Sok mindent nem tudok hozzáfűzni a dologhoz de az tény, hogy a gyártók szívatnak mindeket rendesen :Y

Aktív témák