Hirdetés

Aktív témák

  • Laslow

    senior tag

    válasz Bodor #1525 üzenetére

    "Ehhez csak annyit, hogy az ssd-d jó esetben single módban is kb. 150 MB/sec-mal fog olvasni, és 90-el írni , ami a Samu F1 750-esnek a duplája ha jól emlékszem. Nem is ez a leglényegesebb, bár már ez is érezhető , de az elérési idő az ami szerintem sokkal jobban számít, ami ha MLC-s az ssd , akkor 0.2 ms, szemben a 9 ms-os samuval már igenis jelentős sebességkülönbség..."

    Én úgy tervezem, hogy amikor kijön a Win7, veszek neki egy 32 (esetleg 64) GB-os SSD-t, és arra rakom a programokkal együtt. A cél az, hogy gyorsabban induljanak a programok és a rendszer, mind 7200-as HDD-ről.

    Viszont megrémítettetek. Mi az a lagolás? Pár másodpercekre időnként megáll a gép? Hogy lehet egy ilyen hibával együtt élni? Mi okozza a jelenséget? Mindenképp jelentkezik? Van még más hátránya is a sima HDD-khez képest?

    Ráadásul valaki írta, hogy mire feltelepített minden drivert és proggit, SSD-ről is ugyanannyi idő alatt indult a gépe, mint HDD-ről. Most akkor hogy van ez?

    (RAID, meg hasonlók nem érdekelnek, csak egy db SSD-ben gondolkozom, meg mellette egy HDD-ben az adatoknak.)

    "A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu

Aktív témák