- Magisk
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Aktív témák
-
RiddleR
aktív tag
Olyan egetrengető nagy gyorsulásra ne számíts. Gyorsabb lesz ez szinte biztos, de ne számíts fél vagy harmad boot időre.
Persze ez is attól függ mennyi mindent töltött be a HDD-de lévő XP, illetve mennyire volt fragmentált, milyen típusú winyó volt (mert azok között is van különbség), stb. -
Én belevágnék, de nekem nem a gyorsabb bootolás és programindítás lesz a cél. Ez inkább velejárója (remélhetőleg). Hasonló árban fogok hasonlót (talán ilyet?) venni remélhetőleg nemsokára de nekem az ár az első, majd hogy hangja ne legyen (de ez adott) + ha hozza nagyjából sebességre amit egy wd greenpower akkor már jó nekem
-
GBX
aktív tag
Megcsináltam a cluster méret szerinti teszteket az apacer ssd-n.
TotalCommanderrel másoltam egy 4GB os fájlt és figyeltem milyen másolási tempókat mutat.
Forrás HDD RAID 0 (stripe) kb 100MB/sec stabil olvasás.
32K cluster: 32-40MB/sec
8K cluster: 50-60MB/sec
4K cluster WinXp default : 60-80MB , de inkább 70-80MB/sec.Tehát a 4K jó választásnak tűnik.
-
GBX
aktív tag
Akkor próbálok pár dologra válaszolni eddigi 4 napos tapasztalatom alapján.
SSD nem egy csoda, mert nem 500-900 mb/sec a sebessége és nem 3 sec alatt indul rajta az Xp. Nekem a 7200 es noti vinyón az agyonpakolt xp eléggé lassan töltődött be, és még lassabban jutottam el pl egy firefox indításig (winxp csíkoktól kb 3perc).
Mostani szintén telepakolt xp-m az SSD-vel ez kb winxp csíkoktól 30sec en belül elindul a firefox.
JMicron-nal sokan nincsenek kibékülve, pláne a linuxos közösség... nekem eddig jó pár alaplapomon, vezérlőkártyámon volt ilyen márka és nem okoztak gondot WinXp alatt.Formázás... eleinte én az xp-t egy NTFS 32KB os cluster méretűre formázott ssd-re akartam felrakni. A gond az volt hogy xp telepítés után a notiban az xp el sem indult. Így maradt az alap 4K os cluster méret, avagy a XP telepítőjének NTFS gyorsformázási megoldása teljesen jó és működőképes.
Nemtom hogy 32K cluster esetében az SSD-re mennyivel gyorsabb az írás, lehet hogy ma a kedvedért csinálok egy tesztet erre.Lassulás tudtommal akkor következik be amikor SSD szinten a szabad összefüggő területek kicsik. Ezt talán OS szinten orvosolható az SSD+Optimizerrel , még nem tapasztaltam lassulást.
Házba való beszerelésre egy nagyon maszek megoldás, hogy pár csavarral rögzíted az ssd-t az egyik oldalt, másik oldal a levegőben lóg majd.Elvégre a tömeg kicsi, és a SDD állása sem fontos ( nem úgy mint a forgótányéros HDD nél), így az a helyén marad...
SSD élettartamát meghosszabbítandó beállításokat meg kell ejteni XP esetében.
RamDrive, NTFS 8.3 filenév tiltása, startup defrag tiltása, böngészők cache-t ramdrivera irányítani, swapfilet- ramdriveba, használd a FILEMON -t hogy lásd mely alkalmazás ír SSD -re [link]Esetleg nagyot lehet gyorsítani a rendszeren a FLASHFIRE driverrel is [link], írási sebesség a notimon HDtune szerint eredeti írási sebesség 10-30 szorosa lett...
-
canniball
nagyúr
"- talán JMicron vezérlős, ami valamiért hátrány"
A lag miatt."- XP és később Win7 simán rátelepül-e, vagy valamit varázsolni kell (mit?)"
Nem kell varázsolni: ugyanúgy lehet telepíteni mint HDD esetében."- miképp rakhatnám be az asztali gépembe, ahol ugye nincs 2,5"-os foglalat..."
Pl. ezzel két 2,5"-os meghajtót tudsz egy 3,5" helyre szerelni, >1k-ért beszerezhető (de akadnak még más hasonló eszközök is). -
GBX
aktív tag
Üdv. Persze megírom. Bár ezen SSD hez adtak egy progit amit SSDOptimizernek hívnak. Lényegében az a feladata winxp alatt, hogy a lemez fragmentációját gátolja, talán pont azért hogy ne legyen jövőben lassulás.... remélem nem csak marketingfogás áldozata lettem
A hozzá tartozó nyáladzás: [link]Pár hsz korábban írtam pár eredményt róla, de akkor notiban volt.
Kivettem és beraktam egy izmosabb gépbe.:
Intel P35 ICH9R
Core2 3.2GhzEredmények: [link]
Én a prémium csomagot vettem 24.5K ért és 5év garival.
-
Bodor
veterán
Szia! Igen, a laggolás az amikor pár másodpercre megáll a gép,( hogy mi okozza a jelenséget én nem tudom) és igen, evvel a hibával nem lehet együtt élni! A hiba általában MLC-s meghajtóknál jelentkezik. DE egy egyszerű módszerrel ez a hiba kiiktatható. Azt a meghajtót amire a WIN7-et telepíted, előtte formázd meg( ne a WIN7 telepítővel , hanem lehetőleg egy másik oprendszerrel) , és a formázásnál NTFS fájlrendszernél 16K vagy 32K cluster méretet adj meg, így a laggolás kiiktatható. Nekem még formázáshoz bevált az EASEUS Partition Manager Pro 2.1 program is, itt a megformázott meghajtónál jobbegérklikk, és advanced fül alatt lehet csak cluster méretet is módosítani.
Utána oprendszer telepítésnél figyelj oda, hogy ne formázzon a telepítő, hanem maradjon épp a jelenlegi fájlrendszer! Sokan panaszkodnak, hogy így nem telepűl fel a Vista vagy Win7, nekem nem volt problémám vele, de érdemes visszaolvasni a korábbi hozzászólásokat a megoldás érdekében.Úgy tűnik , újabban az is megoldás, ha az exFAT fájlrendszert választod, ott viszont nincs mit választanod, mert marad az alapértelmezett cluster. Erről bővebb tapasztalata Joachim kollégának van, Neki fut már egy xp exFAT rendszer alatt.Én a laggoláson kívűl más "hátrányt" nem tapasztaltam, csak előnyt a HDD-khez képest. A belassulás problémáról szerintem olvasd el a Diskeeper-rel kapcsolatos írásokat, nekem és Overlocker kollégának csak jó tapasztalatai vannak a programmal kapcsolatban, csak helyesen kell konfigurálni. Általában is érdemes visszaolvasni itt a fórumon a hozzászólásokat, ismételni nem sokan szeretik magukat.
Sok sikert!
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest