Hirdetés

Aktív témák

• szacsee

nagyúr

Üdv Urak!

Régebben SSD tulajként látogattam a topikot, de idővel leszoktam erről a jó szokásomról.
    Akkoriban még nem volt ennyi adat az élettartamról, beállításokról... kb 2008 derekán.
    Vista volt a legelterjedtebb OS és ezért az 1 hsz-ban levő infók voltak elérhetőek.
    Alignálás, klónozásról nem is beszélve... még nem is mutatták a programok, hogy az SSD milyen élettartammal rendelkezik. :DDD
    Szóval tulajdonomban volt anno 2db MCBQE32G5MPP-0VA típusjelű SLC Samsung SSD (32Gb). Amit először single, majd Raid0-ban használtam. Éreztem hogy gyors, de főleg betöltőcsík eltűnése után. Addig meg néztem ki a fejemből, mivel Raid bios sem 1mp alatt töltődött be mint az új AHCI biosok, no meg a betöltőcsíkok száma sem csökkent egetverően. (nem tünt el hamarabb). Utána OS használata közben gyors volt és ez ami hiányzik. 2008 végén eladtam az SSD-imet így maradt a HDD.
    Gondolkodom, hogy idővel vennék valami normális árú meghajtót, mivel már elég jó áron lehet hozzájuk jutni. Lenne viszont pár kérdésem, amire találtam választ, csak nem tudom, hogy idővel mennyit változtak a dolgok.

SSD-re telepítés előtt ha jól sejtem diskpar-ral belőni és win7 alatt megformázni, majd aktívnak jelölni a partíciót, hogy a win7 ne hozza létre a 100Mb-os indító part-ot.

Trim ha jól olvasgattam MS drivert kell használni:
    "jelenleg az a probléma, hogy egyik gyártó (AMD, Intel, NV) AHCI-drivere sem küldi tovább a TRIM parancsot az SSD felé, ezért kell a microsoft alapdriverét használni, mert az igen." - by fLeSs

Bőngésző cache-t és egyéb apróságot HDD-re dobni, vagy ramdisk-ra feltolni .
    Superflech, virtuális memóriával mostanság mi a helyzet?
    Kell még valamire figyelnem és a fentebb írtak igazak, vagy már változott a helyzet?

Aktív témák