- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
válasz
brownus #11805 üzenetére
Én mondtam ezt már régebben, sokmindenhez adaptálódni tud a szervezet. Azt hozzá kell tenni, hogy a havi 30 óra edzés nagy része nem erőnléti, hanem a gyakorlatsorát tökéletesíti. Ettől független ami neki technikai, azt mi meg se tudjuk csinálni. Egyik interjúban olvastam, hogy alapozáskor szokott jobban szokott jobban rámenni az erősítésre, a szabad kézállásban karhajlításokat 20-asával csinálja a korláton, tehát teljes mozgástartományban.
(#11806) Woodslave
Ez is megszokás kérdése. Én nem is akartam megszokni, ezért hagytam abba 1 nap után.Mindenesetre nagyon szimpatikus nekem Krisztián. Tényleg szerény, higgadt, alázatos, igazi sportember. Az egész nemzet büszke lehet rá.
-
fmx
aktív tag
válasz
brownus #10459 üzenetére
Nem szabad edzés alatt ! A vércukrod összevissza fog esni.Teletöltöd aztán meg leesik,hányinger stb.Az a lényege hogy a glükögén raktárakat üritsd ki edzés alatt aztán meg feltöltöd glükózzal+fehérjével meg van pár káros mellékhatása olvass utána.[link]
Woodslave Nem csak ezen az oldalán irják,hitelesebb helyen is olvasható csak bekell írni a google-be,hogy "Szőlőcukros víz helyes" használata,és whoala. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
brownus #10376 üzenetére
Jah ez nekem is kiment a fejemből, vettem én is TRX-et
Ki is próbáltam, teljesen stabil strapabíró cuccnak tűnik, szerintem ennyi pénzt mindenképp megér. Azt sajnálom csak, hogy csak ajtós "kampót" adtak hozzá, szóval ha esetleg későbbiekben lehetőségem lenne rúdra vagy máshova felszerelni, akkor nem lesz mivel.
-
-
Melorin
addikt
válasz
brownus #10117 üzenetére
Én okosan csinálom, megtervezve miből mennyit kellene, nem pedig össze-vissza mindenfélét csak hogy mindenem fájjon.
Egyébként meg úgy tudom edzés végén hagyni kell némi erőt magunkban, nem pedig összeesésig nyomni.
Amúgy tudod egyáltalán mi az a fegyencedzés? Hogy jön a képbe az egykezessel bicepszezés? -
válasz
brownus #10117 üzenetére
vitatott, de én el se tudom képzelni, hogy ne legyen. (van pár testrészem ahol nem jellemző: bicepsz. Ja ez egy, de biztos nem edzem elég keményen) Fegyencről nincs tapasztalaton, valszeg a falnál fekvőzéstől nekem se lenne
ja és természetesen a legjobb érzések között van a világon
-
kk831228
addikt
válasz
brownus #9892 üzenetére
Nem azt írtam hogy nem nagy szám...
Azt hogy az egykezes teljesen más level... Amikor ráfogsz a csuklódra ugyanúgy 2 kézzel húzod fel magad, csak a tartás egy kezes... Próbáld me 2 kézzel felhúzni magad majd engedd el az egyikkel a rudat és próbáld csak megtartani magad...
Rögtön látni fogod miről beszélek...
-
kolosanyi
veterán
válasz
brownus #9876 üzenetére
Szerintem érdemes minél kevesebb, ámde minél összetettebb gyakorlatra építeni. Sokkal hatékonyabb úgy az edzés, illetve a fejlődést is könnyebb mérni. Ha
össze-visszaváltozatosan csinálja az ember, abból csak lesz, ami velem volt ősztől. Kb egyhelyben toporogtam, sőt a hajlított karos gyakorlatokban visszafejlődtem. Mindig követ el hibát az ember és mindig lehet tanulni belőle. Számomra világosan látszik már, hogy én pontosan meghatározott célok és precíz tervezés nélkül nem tudok hatékonyan edzeni, fejlődni. Más meg úgy van vele, hogy nem táblázatok meg tervek alapján fog edzeni, mert az milyen már. Na mindegy, én tudom, mit kell tennem. -
kolosanyi
veterán
válasz
brownus #9870 üzenetére
Nem is kerestem, szerkesztettem egyet.
Ez az, a naplós táblázatot minden gyakorlathoz kinyomtattam. 12 hét egy makrociklus, addig foglalkozok egy progressziós lépéssel és minél jobban felhozom az állóképességet benne. A kezdeti felmérés alapján lövöm be a terhelést. A max ismétlést (másodpercnyi tartást) fogom, veszem a 70%-át és abból 4-5 szett. Minden edzésen az össz ismétlésszámhoz hozzáadok 5%-ot (jellemzően plusz egy ismétlés) és minden negyedik héten kikönnyítek. Egyszerű tervezés, de hatásos. -
kolosanyi
veterán
válasz
brownus #9868 üzenetére
...hogy írjak edzés naplót, és kaja naplót...
Nálam is ez a terv. Most azt csináltam, hogy az edzéstervet, meg a naplót kinyomtattam és lefűzettem A5-ös méretben. Szépen viszem majd magammal minden edzésre és feljegyzem a dolgokat.
Más: Ez és ez szerintem kurva jó ötlet. Megvan az új bemelegítésem, legalábbis egy része.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
brownus #8971 üzenetére
A nem házi csirke sajnos amiatt esik főleg össze, mert zsíros. Hiába a tenyésztés, ahogy az ember se tud egy bizonyos mennyiségnél több izmot ("húst") magára pakolni, úgy egy csirke se. Szóval a hatalmasra növesztett csirkék bizony jóval zsírosabbak, mint a "hagyományos" csirke.
-
kolosanyi
veterán
válasz
brownus #8966 üzenetére
Az a vicc, hogy általánosságban több gázos eset van kistermelőkkel, mint nagyvállalatokkal. A nagy multikat fossá ellenőrzik, a legkisebb kihágás is presztízsvesztést és milliós büntetési tételt jelent. Igyekeznek is kiszűrni a nem megfelelő beszállítókat, de előfordulhatnak így is problémák.
-
válasz
brownus #8966 üzenetére
én vidéken élek, de komolyan még nem sikerült úgymond őstermelőt találnom. A zöldség-gyümölcs is gázos lehet, de a piacon sztem 80%-ban a szegedi nagybaniról van, 10% olcsón megvett teszkós aztán kiáll vele, talán 10% bio házi néhány nénikénél
(de az meg qrva xarul néz ki - nem a nénike az áru)
-
kolosanyi
veterán
válasz
brownus #8895 üzenetére
Attól nem fogsz kézállást csinálni. Mihók Ádám azt mondja, hogy egy gyakorlatra csak azzal a bizonyos gyakorlattal tudsz erősíteni. Egy dolog számít csak, a mennyiség. Van akinek 50-szer elég gyakorolni, hogy menjek, van akinek 5000 ismétlés kell. Fejben kell ott lenni, hogy végigbírja az ember. Neki elhiszem, van "némi" tapasztalata ebben.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
brownus #8892 üzenetére
Kézenállás igazából törzs izomzaton (főleg has), valamennyire comb, illetve egyensúlyérzéken (értsd: gyakorlás) múlik. Kézből igazából nem dolgozol, mivel egyenes a kezed, szóval a "csont" tart meg, nem az izom. Alapvetően kézenállásban nincs olyan dolog, amit bárki (értsd: aki sportol valamit) ne tudna megcsinálni, csak gyakorlás kérdése.
-
kolosanyi
veterán
válasz
brownus #8616 üzenetére
Eszköz nélkül is megvalósítható. Alacsony ismétlésszamok, kicsit több sorozat és nagy intenzitású, maximálishoz közeli izomfeszüléssel végzett gyakorlatok. Például megy 8-10 egylábas guggolás? Csinálj egylábas guggolásból felugrást, amilyen magasra csak megy, mondjuk 3-4 ismétléseket, 6-8 sorozaton át. 5 ismétlés és 5 sorozat (tehát összessen 25 ism.) fölé ne menj, izometrikus tartásoknál meg 5-6 másodperc legyen a max és ugyanígy 6-8 sorozat. Nyilván izolációs gyakorlatok kilőve, minél összetettebb gyakorlatokra érdemesebb támaszkodni. Például Sommer rendszerben:
• támaszmérleg
• mellső függőmérleg
• fekvő variációk (pseudo planche pushup -> ez megemelt lábbal, gyűrűn stb, a támaszmérlegben karhajlítás a vége)
• kötélmászás (a húzódzkodást cserélte le erre)
• támasz ülőtartás
• zászló
• egylábas guggolásDe ha nem mászol, hanem húzódzkodsz, zászló helyett pedig csinálsz mást, semmi bajod nem lesz.
-
-
westcoastog
veterán
válasz
brownus #8608 üzenetére
Hidazni akarok, de nem tudom normálisan felnyomni magam a csuklóim miatt, nagyon kényelmetlen úgy, nem elég hajlékonyak. (kevés fap biztos.
)
Mára meg szurkoljatok hogy a lányokra rátudjam dumálni hogy ők márpedig 6-tól fognak a tornaterembe járni focizni. Előveszem a meggyőző oldalamat és addig dumálom rájuk míg be nem látják.
-
kolosanyi
veterán
válasz
brownus #8505 üzenetére
2 rib eye (hozzá ingyen feltét, ami szószt és salátát jelent), 2 röszti (köret valami 400 forint) és 2 kis üdítő volt majdnem 10 ezer. És ez a legolcsóbb steak, a t bone, meg a bélszín csak ezután jön, de vannak még egyéb különlegességeik is.
Ez sok, bár amennyit mi étterembe járunk, belefér. Más eliszik ennyit egy este, meg elszív dupla ennyi értékben cigit egy hónapban.
-
kolosanyi
veterán
válasz
brownus #8485 üzenetére
Köszi. A Buffalo Steak House volt az és egy gyönyörűséges rib eye steaket ettem rösztivel, bbq szósszal és amerikai káposztával. Ez úgy 1500 kcalt és 100 g fehérjét jelentett, majdnem fél kilós volt a hús.
-
emiki6
veterán
válasz
brownus #8438 üzenetére
remélem annyira nem komoly. mivel bedagadt nem mozgatom. bekentem valami zselés reuma krémmel és betekertem, hogy stabil legyen, de lehet hogy igazad lesz, bennem is felvetődött a gondolat.
nagyon remélem, hogy nem tört... még nem megy az egykezes fekvőfan: az egész csuklóm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest