Hirdetés
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
fordfairlane #10299 üzenetére
Szerintem nem sok.
Bannani: vegyé tablettát.
-
itouchfan
senior tag
válasz
Bannani #10294 üzenetére
A talpad is begörcsölhet, úgy mint a combod vagy a vádlid. Ha nem ismerős az érzés gondolom nem volt még com vagy vádligörcsben részed, kívánom hogy ne is legyen!
Ha ezt érzed próbáld meg visszafeszíteni a lábfejed és húzd meg a kezeddel, és nagy terpeszben is csinálj nyújtógyakorlatokat. -
Bannani
tag
Tegnap vádliemelés közben borzalmasan feszült a talpam, a 3. szettben már annyira, hogy nem is bírtam egyben az 50-et megcsinálni. Ezt mi okozhatja?
-
-Solt-
veterán
Ez is egy kicsit más műfaj... [link]
-
brownus
veterán
válasz
Woodslave #10282 üzenetére
wow
én, és az új smr hengerem lenni jó barátok ma délutántól
hihetetlen jó érzés utána ami van :d ezt csinálom épp
-
Woodslave
félisten
[link] b+
-
brownus
veterán
válasz
Bannani #10274 üzenetére
nem, sztem elég ha naponta (egy kanálnyi) iszol szűz, hidegen sajtolt olívaolajat/tökmag olajat/kendermag olajat, stb. heti 1-2x tonhal, + tojás és ennyi. btw, én is recsegek-ropogok, kattogok szinte mindenhol már gimis korom óta. engem (is) így raktak össze... csak multit, és kalcium-mg-cink tabit tolok csak...
ja, és vettünk még januárban szőlőmagolajat, és grapfruit magolajat, ezekből elég napi pár csepp!
-
itouchfan
senior tag
Tegnap este amúgy lementem edzeni a kondiba mert tokre nem voltam fáradt és ha már ott voltam életem egyik legjobb edzése volt (hát+bicepsz)
megérte lemenni
Felőlem a közös edzés mehet
-
Bannani
tag
Ti szedtek valamilyen ízületvédőt? Gondolkoztam lehet, hogy nem ártana vennem, hátha nem kattogna úgy a könyököm, csuklóm, meg kevesebbet röccsenne a vállam.
-
Melorin
addikt
Egyre hülyébben érzem magam, mert mint kiderült, a bemelegítéskori 15db karkörzéstől is totál lefáradnak az karizmaim
-
kolosanyi
veterán
Akkor a nyomóerőd megvan hozzá, a törzsed viszont nem elég stabil igaz? Csinálj sok elülső hídtartást, abban ellentétes kar-láb emelést (ez a legjobb az egykezes fekvőhöz, mert hasonló "csavaró" erőhatás éri a tested), mérlegszerű tartásokat. A dinamikus, törzset összecsukó vagy hátrahajtó gyakorlatok nem sokat segítenek ebben sajnos.
-
westcoastog
veterán
Hopp, lehet elfogok járni a falusi konditerembe, már nem a zsémbes öregasszony kezeli, lehet lesz kulcsom ahhoz is.
Hideg időszakban jó az, ha meg van elég súly beiktatom tavasztól. -
brownus
veterán
tegnap átvettem a fekvőtámasz bakomat, király kis játékszer, jó lesz l/v sit gyakszikhoz is!
és ha már ott jártam a forgách utcában vettem egy 120 szemes mega daily one multit is. -
Dobi 562
addikt
válasz
kolosanyi #10256 üzenetére
Lehetseges, megmondom oszinten errol a genetikai osszefuggesrol nem olvastam, de peldaul az anyagcsere gyorsasaganak lehet hozza koze, hogy milyen gyorsan urul ki az izomlazat okozo tejsav. Az anyagcsere pedig genetikafuggo (reszben).
En csak abban vagyok biztos, hogy mielott elkezdtem az egeszseges eletmodot (clean eating), gyakran annyira lesavasodtam mar edzes kozben, hogy begorcsolt az eppen dolgoztatott izom, ezzel ki is nyirta azt az edzest. Azota ilyen problemam nincs es az izomlaz is tobbnyire elkerul.
(#10257) fmx: miert akarsz izomlazat? Ha fejlodsz, haladsz elore a gyakorlatokban, akkor jo uton jarsz. Ha ugy erzed megrekedtel, akkor nehezits.
-
fmx
aktív tag
válasz
Dobi 562 #10254 üzenetére
Igen napi 5 étkezés. 7óra alvás.De néha azt érzem,hogy szarul csinálok valamit,hogy nincs izomlázam.
pl. 3*15 fekvőtámasz
2*10 gyémánt fekvőtámasz(cél:2*20)
2*10 psuedo
2*15 fekvőtámasz feltett lábbal
2*10 felemás fekvőtámasz3*20 felülés
2*20 felülés törzsfordítással
2*15 lábemelés fekvésben
2*25 "sarok érintés"plank 1perc
plank oldalra 1 kézzel 2*30sec(mindkét oldalra)tricepsz nyújtás állva 2*20
Tolódzkodás feltámasztott lábbal 3*10
"lórugás állva" 2*15+2*15Ettől semmi izomlázam nemvolt.
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10253 üzenetére
Én 3-4 edzésnél képtelen vagyok többet megcsinálni. Ha tényleg rendesen lefárasztom magam, akkor erőedzés után 2-3 napig, állóképességi edzés után 1-2 napig van olyan izomlázam, amire inkább nem edzek rá. Ezen az SMR henger kicsit segít.
(#10254) Dobi 562
Genetika függő is, kinek mennyire van izomláza. -
Dobi 562
addikt
Gondolom jo a taplalkozasod, pihensz eleget.
(#10253) itouchfan: neked kell erezni, ha ki tudod magad pihenni, nem veszel eszre teljesitmenyromlast a faradtsag miatt, akkor mehet heti 6 edzes is akar. Amikor nem kell dupla muszakokat dolgoznom (6:00-20:30) akkor en is heti 6 napot edzek, mondjuk en nem jarok terembe (csak kulteribe, mellette futok).
-
itouchfan
senior tag
válasz
kolosanyi #10247 üzenetére
Addig visszaadom
Ma is volt meccs, vasárnap is, nyertünk is mindig, jó ez
Holnap elvileg pihinap van, pedig annyira lenne kedvem edzeni csak kondiba nincs időm menni, fekvőzni tegnap fekvőztem, ki menni meg nem akarok...nemtommi legyen.
Heti 2 pihinap jó vagy lehet 1 is? Tudom egyén függő de kíváncsi vagyok a véleményrkre meg hogy ki hányat tart? -
kolosanyi
veterán
De jó nektek. Én egyre jobban izomlázas vagyok. Egy kis futás vagy úszás után is simán érzem másnap az izmaim, úgy látszik öregszem.
-
fmx
aktív tag
Az miért van hogy nincs izomlázam? Csak nagyon kicsi...De az se mindig...Megcsináltam múltkor a MadBarZ hard szintű edzéstervét és akkor se semmi...
-
kolosanyi
veterán
Ma 3 óra menetelés után álltam neki edzeni. Nagyon nagyon fos volt, gyenge voltam, mint egy ovis. Kiveszi az emberből az erőt ez rendesen.
-
itouchfan
senior tag
válasz
westcoastog #10237 üzenetére
Gyémántot csinálom de edzés második felében megy a 3x10, ha magába csinálnám teszt szerűen akkor lehet a 3x20 is menne (2x20 ment multkor).
Akkor ppp íjász és az alapból könnyebbeknél + súly lesz. Ja és a gyűrűset is bevezetem. Támaszmérleghez a vállam halálgyenge, elkezdem a ppp-t intenzívebben. Viszont Nincs súlymellényem és nem is tervezek venni. Ti hogy oldjátok meg?
-
kolosanyi
veterán
válasz
itouchfan #10236 üzenetére
Támaszmérlegben karhajlítás (zsugor, egyenes hátas zsugor, egy láb nyújtva, terpesz stb.), ha gyűrűn csinálsz fekvő variációkat, jelentősen megnehezíted, robbanékony variációk...
---------------------------------
Ma toltam egy interval úszó edzést. 125 m bemelegítés, 500 m technikázás (lábtempó gyakorlás stb.) utána 20*25 m interval stílusban. Naaaaaaaaagyon jó volt.
-
Buster17
addikt
-
itouchfan
senior tag
Ma is megvolt a fekvős edzés, baromi jó volt!!
Tudnátok viszont mondani nehezebb fekvő variációkat (ppp-n, íjász fekvőn kívül) lehetőleg szimmetrikusakat?
-
kolosanyi
veterán
Ez kész...
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
westcoastog #10232 üzenetére
Jah, két csapat lesz, mindkettőben ugyanannyi fő. Egyik csapat a faltoló csapat, a másik a falhúzó, és a végén kiszámoljuk hogy a csapatteljesímények alapján hány méterrel sikerült eltolni vagy elhúzni a falat. Értelemszerűen ha elhúzni sikerült, akkor a felhúzó, ellenkező esetben a faltoló csapat nyert
-
Bannani
tag
válasz
Cathfaern #10225 üzenetére
Persze, hogy sokaknak gondja van vele, főleg 3x30-cal, mivel ez egy elég fárasztó gyakorlat. A baj szerintem csak annyi, hogy görcsösen ragaszkodnak a börtönkódexhez. Ha valakinek nem célja 3x30 evezés, akkor (szerintem...) fölösleges ennyit. Gondolom itt senkit nem az embertelen állóképesség és a nagy számok izgatnak. De ha mégis akkor nyáron csináljunk egy versenyt falhoz húzódzkodásban a fórumozók között.
Kíváncsi lennék, hogy mennyi után lenne bukás.
-
westcoastog
veterán
Legyen már jó idő, istenem, megőrülök idebent.
Kár hogy tornaterem is csak egyszer van a héten. -
kolosanyi
veterán
válasz
Cathfaern #10225 üzenetére
Egyáltalán nem biztos. Kétféle lendület létezik, az egyik a "külső lendület" (például crossfites húzódzkodás) és "belső lendület", ez meg az amikor nem szépen lassan történik a mozdulat, hanem egy nagy rántással elindítod a mozdulatot és utána már csak szépen követed. Ez utóbbi simán működhet alsó tartás mellett is.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Melorin #10214 üzenetére
Sokaknak gondja van a fegyencnek ezen lépésével, vitatják is, hogy jó helyen van-e. Nem egy olyan beszámolót találni neten, aki azt mondja, hogy könnyebb volt neki az ezt követő lépés (sőt, olyat is olvastam, akinek a rendes húzódzkodás már ment, de vízszintes húzásból továbbra sem tudta megcsinálni a 3x30-at). Szóval ha van lehetőséged rá, akkor érdemes lehet azzal is tenni egy próbát.
Amúgy tippre azért olyan nehéz ez, mert csak akkor tud igazán a letett láb besegíteni, ha törzs izomzata elég erős ahhoz, hogy minden terhelést átvigyen rá. Ehhez ugye hasat meg derekat is feszesen kell végig tartani. Ezzel szemben húzódzkodáskor a felsőtest ereje sokkal mérvadóbb.kolosanyi:
Lenti állapotban 1 seces kitartásnak annyi értelme lehet, hogy biztosan megtörik a lendületet. És nem lesz vergődő hal effektus, mint a nem túl régen belinkelt videóban -
-
Dobi 562
addikt
Ha kell egy kis valtozatossag, neha iktassatok be egy kis magas intenzitasu intervallum edzest. Rovid de gyilkos.
Epp most vagyok tul ezen:
(20 mp jumping squat, 10 mp piheno)*2
(20 mp burpee, 10 mp piheno)*2
(20 mp burpee, 10 mp piheno)*22 perc piheno
(20 mp burpee, 10 mp piheno)*2
(20 mp burpee, 10 mp piheno)*2Csak 10 perc de nagyon faraszto.
-
-Solt-
veterán
válasz
kolosanyi #10219 üzenetére
Köszönöm a megerősítést!
Igazából én mindent igyekszem maximális tartományban, lassan, kontrolláltan csinálni, és a nehezebb végponton kitartani 1-2 másodpercig. Ezért is haladok nagyon lassan a gyakorlatokban!
A vízszintes húzásnál eleinte például képtelen voltam addig felhúzni magam egyszer is, hogy a mellkasom hozzáérjen a rúdhoz, ezért kénytelen voltam magasabbra tenni a rudat, és kisebb szögben csinálni...
Elértem a 3x15-t, és több mint egy hónapig képtelen voltam emelni az ismétlés számon... úgy lendültem át, hogy kitoltam a két sorozat közti pihenési időt, majd egyre csökkentettem, és csak akkor léptem tovább, amikor 1 perces pihenővel is ment a 3 sorozat...
-
kolosanyi
veterán
válasz
-Solt- #10218 üzenetére
Mindig a lehető legnagyobb mozgástartományban érdemes dolgozni, ami még biztonságos számodra. Ha például laza a vállad, nem volt sérült és elég erős is vagy hozzá, el lehet kezdeni egyre mélyebbre engedni magad tolódzkodásnál. Én most már odáig leengedem magam, amíg a vállam majdnem hozzáér a kézfejemhez. Így mindjárt nem fog 20-akat megcsinálni az ember, hanem csak 4-et vagy 5-öt. Szóval igen, érjen hozzá a rúdhoz. Kitartani alul semmi értelme, felül se feltétlenül muszáj, de legyen meg a kontroll. Ergo az a nehézség a jó, amit ki tudsz tartani is ha kell, mert ez azt jelenti, hogy megvan a teljes kontroll. Igazából az a lényeg az alapgyakorlatoknál, hogy ne legyen semmilyen lendület a mozgásban. Az majd a lendületi elemeknél kell.
-
kolosanyi
veterán
válasz
Melorin #10214 üzenetére
Tarts egy hét pihenőt. 3-4 hetente szoktak a versenysportban is kikönnyítést csinálni, olyankor az intenzitás (esetedben a gyakorlat nehézségi szintje) megmarad, csak a mennyiség feleződik. Egy hét alatt kipiheni magát a szervezeted és utána szépen meg fogod dönteni a rekordodat. Ha a szettek száma nőtt, akkor erősödtél a gyakorlatban mindenképp, szerintem egyértelműen a pihenés hiánya miatt van, egyszerűen kimerültél.
Tipp a pihenő utánra: Mérd fel a max ismétlésszámod minden gyakorlatból, amin épp dolgozol. Tegyük fel, hogy 10 lesz a kapott eredmény. Veszed ennek a 80-90%-át és azzal dolgozol. Tehát megcsinálsz 8 ismétlést, ennyi egy sorozat. Kemény lesz, de nem csinálod az úgynevezett izombukásig. Utána megcsinálsz annyi sorozatot ezzel az ismétlésszámmal, amennyit bírsz. Ha még 1 sorozat megy, akkor annyit, ha 5, akkor annyit (1 vagy 2 fog menni). Szépen megjegyzed, miből mennyit csináltál az adott edzésen összesen. Tehát 3*8 evezés (vízszintes akárminek hívja a könyv, lényegtelen), azaz 24 a végeredmény. Legközelebbi edzésen megpróbálsz ennél 5-10%-kal többet csinálni, azaz 24 helyett 25-26-ot. Jellemzően egy-egy sorozatban csinálsz egy ismétléssel többet. A rá következő edzésen megint +5-10% és így tovább. Előbb-utóbb holtpontra jutsz, ahol nem tudsz többet csinálni -> jön a pihenő hét és mehet tovább a folyamat. Ez egy klasszikus edzéselméleti módszer, a "régi iskola".
-
Melorin
addikt
A vízszintes húzódzkodással problémáim vannak. Majdnem egy hónapja csinálom, 1x10-et kéne kezdőknek megcsinálni belőle a fegyenc szerint. Ehhez képest csak 8db megy belőle egyhuzamban. Az a vicc, hogy 1 hónapja is ennyi ment pontosan. A különbség annyi, hogy 1 hónapja elsőre 8db ment, majd pár perc pihenő után márcsak 5db aztán 2-3.
Most 3x8 kimegy belőle. Miért a sorozatok száma nő az ismétlések száma helyett?
Szeretnék haladni a középhaladó szintre ebből a gyakorlatból (2x20db), de még a 10db sem megy, ha megszakadok sem -
Dobi 562
addikt
Masnapossaguzo rovid, atmozgato, pulzusporgeto edzes. Futni akartam ma, de esoben nem tudtam magam ravenni, hiaba na, a civil elet elpuhit.
jumping jack 3*1 perc
(fekvotamasz 4, guggolas 4, fekvo 10, guggolas 10, fekvo 4, guggolas 4, fekvo 10, guggolas10) * 8
haskerek 3*10 terdelve, 1*6 allva
mountain climber 3*100A sorozatok kozott max 2 perc piheno, de leginkabb 1.
Most nagyon faradtnak erzem magam, de a kozerzetemen sokat javitott. Most lenyujtok, remelem nem fogom magam kinyirni vele
-
yootti
tag
válasz
westcoastog #10211 üzenetére
Köszi.Gondoltam.Akkor ez azt jelenti hogy nagyon lassan kell leengednem magam.
-
yootti
tag
Üdv.
Szeretném megkérdezni,hogy a fekvőtámasznál melyik mozgás a negatív? -
Woodslave
félisten
válasz
westcoastog #10203 üzenetére
szabályos mert megadják az ismétlést. A szabályokat csak egy adott viszonyrendszerben lehet értelmezni. lehet vekengeni ezen, de kb annyi értelme van mint azt mondani egy profi testépítőről, hogy undorítóan izmos
-
-Solt-
veterán
válasz
westcoastog #10203 üzenetére
+1
-
Rém
tag
válasz
kolosanyi #10202 üzenetére
Sajnos a súlyemelő gyakorlatoknál is csak a két végpont van megadva a helyes teljesítéshez.
Lehet hogy gáz, de elképesztő hatékony, és ott ahol a teljesítmény az isten, a forma csak másodlagos. Bár ezt a butterfly-nak nevezett dolgot azért elég nehéz tökéletesen elsajátítani. -
westcoastog
veterán
Hogy sanyit idézve tegyek fel egy kérdést:
Miért nem csinálnak mindent szabályosan és úgy a lehető leggyorsabban?
Attól mert a crossfittesek ezt találták ki, attól még nettó baromság a végrehajtása az egésznek.
Miért jó valamiből szarul sokat csinálni, mint szabályosan?
A sport teljesítményüket én is elismerem, tized annyit nem tudnék mint ők, de ez a lengedezős rugdalózós balfaszkodás kiborító.
-
kolosanyi
veterán
Attól még gáz. Ahogy a rugdalózós HSPU meg a nevetséges abcúg gyűrűn is. Miért nem csinálnak mindent szabályosan és úgy a lehető leggyorsabban? Érdekes, a súlyemelő gyakorlatokkal nem csinálnak ilyet, gondolom azt már tényleg sérülésveszélyesnek tartják. Persze a tornagyakorlatok is - főleg a lendületi elemek - borzasztó veszélyesek ha nem helyesen hajtják végre.
Ettől függetlenül tényleg durva sportteljesítmény, amit csinálnak.
-
Rém
tag
válasz
westcoastog #10188 üzenetére
Had védjem kicsit meg Őket. A Crosfitt meghatározása szerint a húzódzkodásnál a kar alsó állapotban nyújtva van, felsőnél pedig az áll a rúd felé kerül. Nagyjából ennyi, a középső résznél nincs semmi szabály. a versenyen vagy adott számú ismétlést kell leggyorsabban teljesíteni, vagy adott idő alatt legtöbbet. Ha valaki tud az ilyen "hal a szatyorban" style helyett valami gyorsabbat akkor azt használhatja nyugodtan. De valamiért mindenki ezt használja. talán nem véletlenül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobil flották
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Jogász topic
- Wise (ex-TransferWise)
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 04.24
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest