- Prohardver app (nem hivatalos)
- Magisk
- Samsung topic
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Aszi10
tag
válasz
subaruwrc #5232 üzenetére
uhh tényleg
énis csak most olvasom újra.elírtam tényleg.Nézegetem erőteljesen a videókat...elsőre nem tűnik olyan bonyolultnak...a lényeg igazából az ugy veszem észre h minél inkább lecsökkentsük a páraképződés lehetőségét az alaplapon illetve a proci környékén.A pot-ot holnap legyártom meg szerzek be ilyen armaflex szivacsot.Több videóban is láttam,hogy miután beletöltik a potba a nitrot elkezdik gázégővel melegíteni..ez gondolom a forráspontra jutáshoz szükséges?!nem?
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #5132 üzenetére
Gratulálok az eredményekhez!
Érdekes a vga-k órajele, hogy csak gyári értékeken voltak hajlandóak futni.
A másik a cpu kérdése: én is többször néztem szétszerelés után, hogy a cpu közepén ott marad a paszta, tehát akkor nagy valószínűséggel marad nekem is is polírozás.
A cpu ahhoz a frekvenciához elég szépen kérte a feszültséget. Sajnálom, hogy az ígéretesnek tűnt másik procit nem sikerült bench stabillá tenni a kívánt frekvencián.Akkor a labda ideát.
-
subaruwrc
félisten
válasz
subaruwrc #5127 üzenetére
Na, hát tovább próbálkoztam a retail cpu-val, 1 kártyára visszabutítva a rendszert, de látványosan magasabb órajelet nem sikerült kicsikarnom belőle, ( 30mhz volt benne 2 maggal az semmi ) de a szétszedés után beigazolódott a félelmem ami már a levegős teszt után fogalmazódott bennem, mégpedig, hogy ez a cpu is homorú kupakkal rendelkezik, tehát pont ott nem ér hozzá rendesen a pot, ahol kéne neki a mag fölött.
benchmarkokra instabil volt egészen 6100 on is, úgyhogy nem pazaroltam rá tovább az időt, és átszereltem a jó öreg bejáratott #2-es számú ES procit. ( átszerelés 1 óra, -190-ről visszamelegíteni, úgy hogy ne legyen használhatatlanul vizes a lap, jó móka. )hálisten az a cpu hozta a kötelezőt, így 2db eredménnyel tudok szolgálni.
igen a vga-k ilyen antituningosak voltak. ( 2 a 3-ból )ésakkor pápápááá
3DMark03-245.674
cpu 6337mhz - 1.97v - 190C
ram 2576 - 8-12-8-30- 1.79v3DMark05 - 61.507
cpu 6350mhz -1.97v - 190C
ram 2580 8-12-8-30-1.79vigen tudom, lehetne jobb, lehetne ütősebb, ezekből az alkatrészekből nagyságrendileg ez volt a maximum amit ki tudtam hozni.
3D06-nak is nekifutottam, volt 308fps GT3-am is, de a komplett tesztet nem sikerült végigküzdeni, a cpu teszten rendre elhasalt, sajnos megviselt már mindkét cpum, így ez javítás nélkül maradt, az Aquamark3 szintén. Majd legközelebb, bár most valószínű átevezek egy teszt erejéig a sötét ( AMD ) oldalra.stay tuned !
subaruwrc
-
-
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #5034 üzenetére
A papír használata szerintem sem mellőzhető, eddig nekem is az miatt maradt órákon keresztül tesztelhető a lap.
Ellenben a ramok miatt nekem is szokott lenni 55 debug-cod hibám. Arra lehet kipróbálom én is ezt a módszert.-180°C-nál szerinted számíthat valamit a polír?
-
szab.tam
nagyúr
válasz
subaruwrc #5028 üzenetére
bocs, ha már volt kérdés:
ez a testpad saját gyártmány? a bele lianli? vagy más?
ha lenne róla pucér kép, beszerzési forrás, azt megköszönném.****
a frottír törcsi (by suth park.
), valóban jó potszigetelő megoldás?
nem csak levezeti az összegyűlt, lecsapódott vizet a laphoz? -
subaruwrc
félisten
-
jones965
Modder
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #4999 üzenetére
ehh régen ilyen gyenge hatásfok nem volt, hogy 7 proci közül egyik se megy semmit, hiába ekkora csikszélességgel nem lehet mit kezdeni, elkeseritő
binning competition nem oc verseny... inkább jöttetek volna sörözni velünk péntek este
btw, eredményt ide már nem is linkeltek? facebookon nehéz megtalálni a sok sz*r között...
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subaruwrc #4999 üzenetére
Köszönöm a GIGABYTE Magyarországnak, hogy rendezték az eseményt, és a meghívást is.
Hibátlan volt bulinak, hibátlan volt OC Partinak is (talán a legjobban megszervezett volt amin én is jártam), a HWBOT UP7-es fórumában meg másnap hajnalban jött rá valaki, hogy majd jelzi, hogy kevés az 1,85V-os max. CPU fesz.
(#4990) gunyo: Pálesz, jéger, kinek mi. Én csak az Otard VSOP-t hiányoltam.
(#4992) jones965: Az én lapom nagyon szépen muzsikált, minden téren. A bele helyezett CPU-k voltak kevesek. Coldbugba is mindössze háromszor futottam, egy-egy reboot közbeni instabilitáskor.
(#4988) szab.tam: "csak nehogy valamelyik összekeverje a kávés termoszt a fagyissal...
(ezüst vs fekete.)" - Mindegyik termosz nitrogénes volt, így nem állt fenn a véletlen összekeverés veszélye.
"én elhiszem, hogy nem remeg a kezetek, és azt is, hogy még meg is úszható, ha mellémegy." - Remegett a kezünk és többször mellé is ment. Sőt, a lányok kezére locsoltuk is, szándékosan (szemléltetve a kíváncsi kameráknak és fényképezőgépeknek a Leidenfrost jelenséget), ők meg tartották nevetve. Megúsztuk mindannyian.
"de akkor is rossz nézni, a hogy kesztyű nélkül megy a tejeskannából az átfejtés.
szerintem pont addig, amíg valaki tényleg meg nem sérül..." - Nem volt hideg a füle, na. Amúgy dewar edény a tisztes neve, még ha formailag a tejeskannához való hasonlóság a megtévesztésig fenn is áll.HGyu
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #4967 üzenetére
Ismerős a történet, bár én még vga-t nem nitroztam.
Amivel majd hamarosan jelentkezni fogok, az egy HD 5970 lesz.
Ez detto azt csinálja, mint nálad a 7970. Mikor lehűl a vga a külső hőmérsékletre, még gyári órajeleken is lefagy. Csak 60°C környékén érzi jól magát.Bemelegítésnek: 3DM11 P11071
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #4944 üzenetére
Köszi!
A 3dm03 cf teszt volt az első, és a cpu energia beállításokat elfelejtettem kikapcsolni, egyébként 6180 Mhz-en ment.
A pifast-nál pedig elfelejtettem a ram időzítéseket visszavenni.
Majd legközelebb, most a GTX 285 következik, valamint a GTX 680 az elmaradt 3dm11 teszttel. -
válasz
subaruwrc #4925 üzenetére
!!Rossz hír!!
Írni akartam, hogy ha tetszik, akkor segíts nekem tweakelni, mert ez botrány, hogy gyengébb beállításokkal is agyonveri a srác az eredményem, de aztán nekiálltam tweakelni magamtól.
09.025@5085 lefutott, ami ugye 46k alá nyomott eff végre! De csak lenne, mert dobott egy hátast a gép és azután be sem kapcsolt. Hagytam egy fél órát, semmi. Bios elem ki egy kicsit, ram nélkül indít, új ram.
Így most megy, de nem engedi állítani a procifeszt sem biosból, sem pedig windows alól ET6-al.
És ráadásként indulánál a 6db "phase led" közül az 5-ös nem világít... Bad news, úgy látszik, hogy kell vmi 2000-es cl7 ramot kerítenem, ahogy 04ahgy mondta és beizzítanom a REX-em és megbüntetni a nem létező hibást egy komoly eredménnyel. -
tom_tol
addikt
válasz
subaruwrc #4932 üzenetére
akkor én nem jól használom a jeget
öntök némi szeszt a potba és teszek bele jeget
a massza nem alakul ki amíg hűl addig pezseg, utána már nem annyira és terhelés alatt szintén pezsgő fürdő
kipróbáltam egy tálban, abban massza lesz
mit csinálok rosszul ?akkor semmi esély 4 vga-t jéggel hűteni ?
-
válasz
subaruwrc #4920 üzenetére
Hogy hol voltam eddig? Ahogy a Schimán klasszikus mondaná: "bocsi-bocsi siettem, csak Ceglédnél felsővezeték szakadás volt"
(remélem az egyetemisták értik majd)Komolyra fordítva: Eddig olyan max. 4,7GHz, de 24/7 használható, Linx-ezhető tuningokat csináltam a gépeken, minél kisebb feszekkel mind proci, mind lap szempontjából. Most kapott el a láz úgy igazán.
Az új célom: 45500 alá nyomni az effem 5GHz körül. Van most kábé egy hetem rá, napi néhány órát rászánok. De légből sem valami toppos cooler-rel tolom, egy kölcsön középkategóriás hűtő izzik a kis duo-n és nem is kint este hidegben, hanem jó kis padlófűtéses, 22 fokos szobában a földön. Szóval ideálisabb körülményeket próbálok teremteni.
"durván mennek azok a ddr2-esek" Köszi! Bár 2,4V-on ajánlom is nekik, hogy menjenek!Tegnap megnéztem 1333MHz-en (vagy ebben a közösségben 667-nek jobb mondani?) és le tudtam szorítani a tRFC-m 28-ig! Bár az este végén már nagyon eldobált mindent a pi...
Van egy hasonló q9550-em is, azt is szeretném meggyepálni, most, hogy a 775 végleg kikerül a főgépeim közül. 3D bench-ekbe pedig egy alapfeszen(!) 830MHz magórajeles (576-ról) 216 Shaderes 65nm-es GTX260-at szeretnék befogni, de azon kell még egy ocp modot eszközölni és cseréltetni az nvio chipet, mert lesarkaztam a buta fejemmel.
Szép napot!
-
válasz
subaruwrc #4917 üzenetére
Köszi a biztató szavakat!
Na még egy kicsit játszottam vele, ezt sikerült kihozni:
09.125s@5067MHz a mai csúcs.
Lenyomtam az efficiency-met 46113-ra, ez még jobban tetszik?
A fentiben javítani szeretnék: van info a pink hátteres csodáról, a srác ddr2-es p35 asus lapban csinálta, 1:1 hajtott 2x1giga rammal, nem pedig ddr3-al!! -
jones965
Modder
-
04ahgy
nagyúr
válasz
subaruwrc #4889 üzenetére
Nem menőzni állt szándékomban. De ezt mindketten tudjuk, ahogy az általad linkelt eredményt is.
(#4890) joker1220: korrekt, de elég általános leírás. A benne foglalt irányelvek azonban követendőek, és a végén található táblázat miatt nem is off a topikban.
(#4888) joker1220: Ezért nem szeretem ezeket a topikokat, amiket említetteél. Nulla konkrétum, de arról baromi jól elcsevegnek.
HGyu
-
joker1220
őstag
válasz
subaruwrc #4889 üzenetére
Akkor ezek szerint még ilyen extrém fesz és órajel sem kínozza meg önmagában
ilyen hidegen tartva, max az élettartam rövidül mondjuk 15 évről 10 re
Addigra meg már sehol nem lesznek ezek a cuccok amilyen ütemben
a technika fejlődikEgyébként találtam közben leírást, ott ahol nem is gondoltam volna
http://sites.amd.com/us/Documents/AMD_FX_Performance_Tuning_Guide.pdf
Úgy érzem hogy be kellene szereznem valami jó kis ütős vízhűtést
-
joker1220
őstag
válasz
subaruwrc #4885 üzenetére
A hűtést egy Alpenföhn Groß Clockner adja + 4db venti a házban;
Dimensions: 104x155x125mm (WxHxD, w / fan)
• Material: Copper (heatpipes, base plate), aluminium (fins)
• Weight: about 780g
• Heatpipe: 4x 8mm diameter
• Fan: 120x120x25mm (16 to 25 dB (A), 800 - 1500 rpm, 80.91 CFM)4800Mhz @ 1,51v csak szorzót emeltem, itt Linx el nem hibázott 10 kör alatt sem.
5000Mhz @ 1,56v ref+szorzó és egy valid ra elég volt de Linx alatt már hibát dobott
első körben, viszont csak a proci és a ram (1600mhz 1,65v, itt én 1,55 adtam a ramoknak
mert 1450körül jártak) kapott + feszt, minden más feszültség alapon volt.Egyébként még ezen az órajelen is 38 fokot ír a magokra, a kupakra meg 42-őt (ami
furcsa mert a magok nem gondolom hogy hűvösebbek lennének mint a kupak),
viszont ha elindítok egy prime ot akkor azonnal felszalad 65 körülre.Egyébként amivel néztem; Overdrive, Aida64, Core temp, prime95, Linx.
-
tom_tol
addikt
válasz
subaruwrc #4847 üzenetére
az volt a bajom hogy kikapcsolt állapotban is csak - 40 volt
így aztán a tegnapi 3930-al való próbálkozásom teljes kudarc, még a vizes beállításaimmal sem ment a cucc
ma viszont egy E8500-al remekül szórakoztam, minden működött, simán tartotta a jég -68°C fokon csak kevés jegem maradt tegnapról
következő nitro lesz -
Szatesz.
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest