-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
válasz
Achill3uS #7551 üzenetére
Dhenzjhen elég halk a témában, félek, ha kiderül a módszer, az lesz, mint a 771 Xeon matricás buli után, csak most nem a használtpiac árai mennek fel, hanem az újé. Vagy Intel bácsi kiad egy kötelező mikrokódot, amit minden gyártónak implementálnia kell egy újabb bios verzióba, irreverzibilis formában és többé megint nem megy a bclk "trükk".
Ha már feltételezések: Hallottam olyat, hogy ES proci, csak jelöletlen, hogy microkód, hogy a proci alján van forrasztásos mod. Annyi, de annyi elmélet kering, hogy tényleg csak akkor lesz biztos, ha elárulja DJ, vagy valaki utána csinálja.
DJ-ről jut eszembe... Azt feltételezem, hogy sandbag-el, mint állat. Értem a lényegét és a motivációt a sandbag-ek mögött, de miért ennyire alacsonyat tesz fel? 6700K-val 470BCLK a ref clock wr. Ha gyengébbek is az i3-ak, 300-at feltételezem, hogy mennek. Csak a pont és a "pionírság" motiválja? Abszolút értékben a score vadászat nem? Oké, övé minden global1, de nem lenne menőbb 5500-on eredményeket felrakni mondjuk? Sosem fogom én ezt az iparos hwbot-ot megérteni...
-
-
-
-
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #7411 üzenetére
Szándékosan nem tettem be a verseny kiírás háteret, lévén extrem lapban teszteltem, illetve a szükséges cpu-z ablakokat sem nyitottam meg.
Teszteltem már win10-el is XTU-t, nekem nem volt szignifikáns különbség a Win7-hez képest, pedig próbáltam több intel drivert is.
A mostani cpu-t már hirdetem, aztán beszerzek még egyet, bár úgy látom sok szerencsém nem lesz hozzá.
Valahogy az intel nem akar küldeni egy tálcányit. -
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #7406 üzenetére
Igen, ez nekem is megfordult a fejemben, hiszen köztudott, hogy a legjobb effje az Asrock lapnak van.
Ennyi erővel azt is limitálhatták volna. ma este készítek immár LN2 teszteket, majd próbálok odafigyelni. A memória órajel tesztet azt hiszem hanyagolom, ott nincs nagyon lehetőségem a 2400Mhz-es ramokkal. Ahhoz meg nincs LN2 felszerelésem. -
Alpi.
addikt
válasz
Achill3uS #7392 üzenetére
Bazz... Az nem túl acélos.
G. Skill sem tudja tartással viselni a hírnevet úgy látom.Players : Hallgassuk meg együtt !
(az első mondat a lényeg, nehogy Valaki végighallgassa ! ) -
válasz
Achill3uS #7373 üzenetére
Az az egyben lehúzott és formát megtartó plastidip nagyon jópofán néz ki, nálam is így szokott lejönni, ha elég vastag, tetszetős!
Oké, talán neked nagy fail volt a session, de mégis milyen órajeleken bencheltél vele? 1100MHz kategória? GTX2xx fanok hadd csörgassák pár számra is a nyáluk, léégyszi.
Csak azért kérdem, mert nálam járt az évek alatt 4db ASUS Matrix GTX285, de azok léggel valami félelmetesen fosok voltak. A legjobb példány 730MHz-et, ha ment erős léghűtéssel. Nem pazaroltam rájuk se vizet, se jeget/nitrót. Azt hallottam viszont, hogy hidegre iszonyat beindulnak. Ez igaz?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS #7373 üzenetére
Nitróztam GTX285-öt, egy kalap kakszi az egész. A GTX280-akhoz képest egy fosch. Spórolós ahogy van. A ref NYÁK-ot egyébként az XFX tudta még kurtítani, megsúgom.
Ellenben egy GIGABYTE ref. GTX275 igen szépen futott anno.
Az OCP egyébként modolható, meg az OVP és a feszek is.
HGyu
-
Brekk
addikt
válasz
Achill3uS #7340 üzenetére
Én egyelőre sikertelen voltam, úgy néz ki, hogy a socket mellett lévő kondisor leszigetelve (gumi + papír) már olyan magas, hogy felfekszik rá a pot, és nem sikerül a jó kontaktot elérni. A lapot megnyuztuk Balázzsal, eddig igéretes, a procira hittük azt hogy gyenge. De ezek szerint nem rossz darab, a gigában már egész jól teljesített.
Itt egy kép az Extreme rendszerről a szokásos drón kivitelben már az új lefogatóval. A lefogatót GumisPetinek köszönhetjük, speckó műanyagból van CNCzve. A Kingpin pot fém lefogatója a hűtés megkezdése utáni 1. percben kezd el lefagyni, és egy órás teszt alatt (ami inkább 3-4 órára rúg) már elkezdhetném zacskózni a jeget, és árulni a benzinkúton.
Ui: A plasti dipet leteszteltük, és elég jól teljesített.
Balázs a visszamelegített pot teljes tartalmát beleöntötte a lapba, egy "jó volt a kontakt a pot alján?" kérdés után.
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #7294 üzenetére
Nekem ez van, dupla benchpad.
Arra gyanítok, hogy hétfő óta minden este ment az LN2 tesztelés, és néhol a gumi elvált a laptól, és pára kerülhetett alá, ami nem tudott kiszáradni. 5800mhz felett állandóan eldobott még gpu tesztnél is.
Ezért szigeteltem újra. Kiderül hamarosan. -
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #7285 üzenetére
Gratula itt is! A benchtable melyik verzió? Van ehhez is LN2 pad?
players111: a héten eddig minden este teszteltem, inkább kevesebb mint több sikerrel. A 6700K cpu-m nem hozza azt a teljesítményt, mint delid után. Ma vagy holnap kap még egy esélyt, tegnap este újra "gumiztam" a lapot.
04hgyu:: gratula az elért eredményhez!
-
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS #7285 üzenetére
Jujj, de szép, jujj de izgalmas!
Én egy szerény FX-9590 7248MHz CPU-Z validdal neveznék, amely létrejöttéért köszönet illeti meg Achill3uS-t és Brekk-et!
A képek megtekintését különösen javaslom!
http://hwbot.org/submission/2985550_04ahgy_cpu_frequency_fx_9590_7248.83_mhz
HGyu
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #7264 üzenetére
Köszi! Viszont elrontottam a mentést, így törölték is az eredményemet a hwbot-ról. Képmentés megvolt, majd validálni csak úgy lehet online, hogy előtte a details ablakot be kell zárni. Ekkor észrevettem, hogy a memoria fül nincs megnyitva, ezt módosítottam, újra képmentés, így sajnálatos módon szabálytalan lett az eredmény. De legalább maradt a kihívás. Van egy gyengébb eredményem, az legalább szabályos.
-
válasz
Achill3uS #7211 üzenetére
Köszi!
Én most csinálok a Gemini-hez egy nagy talpat, kb 4 centivel magasabb a gyári slow base-nél. De még nem tudom, hogy milyen mintázatot lenne érdemes bele vágni, mi most a menő (értsd: leghatékonyabb).
Illetve azért kérdeztem a súlyt tőled, mert azt illetően is lehetne még tweakelni az enyém, mert a talp nemsoká kész, furatok nélkül és így olyan 2600gramm körül van csak a talp, külön.05: grat a cr-hez. Kemény, hogy ez a bench még mindig ennyire cpu limites csak. GT1 még egy GTX280-nal is procin stoppol.
-
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS #7205 üzenetére
Beigazolódni látszódik a felvetésed a skylake kapcsán. Ma este 2x futottam neki a tesztelésnek, és a proci 1,55V felett elkezd fűteni, mint kazán és képtelen átadni a hőt a kupakon keresztül.
A proci 1,52V mellett is képes 5.5Ghz-en működni, úgyhogy nincs mese, delidelni kell nekem is. Nevetséges, hogy XTU alatt 1,52V 5.3Ghz-en közel 40°C-ra ugrik fel a magok hőmérséklete, a cpu pot pedig -165°C.
Volt olyan futtatás, ahol még throtlingolt is a cpu.3 eredményt sikerült össze varázsolni, 3dm05, geekbench, és xtu. Utóbbinál nagyon kellene neki a több fesz a magasabb órajelhez, de fentebb írt okok miatt bsod.
-
-
04ahgy
nagyúr
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Achill3uS #7186 üzenetére
Valóban figyelemre méltó, egyetértek! Elolvastam, értelmeztem, de mégis ez ragadott meg leginkább: "Our communities need to work harder together, we need to support each other more through positive reinforcement and camaraderie. If we work together we will get stronger." Ahhoz képest idehaza csak egy kezdeményezés volt, Tőled, ami jelenleg romokban hever. Sajnálatos. A Team Hungary-ra gondolok egyébiránt.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest