- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 17 - még mindig tart
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
üzenetére
nem arról már leszoktam
ez kék plasti dip, csak nem volt kéznél higító így kicsit sürü állapotában került felkenésre, de majd leszedem és megcsinálom szebben legközelebb.hétvégén elég sokat bencheltem, főleg Intel XTU-t és mint kiderült az Asrock Z170 OC Formula az egyetlen lap a piacon jelenleg ami 2 modullal hoz benchekben olyan teljesítményt/eredményeket amit a többi lap (Asus, Gigabyte, MSI) csak 4 modullal tud elérni. ez önmagában nem nagy dolog, eltekintve attól, hogy 2 modult sokkal jobban ki lehet hajtani és könnyebb nitrozni is. remélem ezek nem valami fizikai képességei a lapnak, hanem bios szinten javítható lesz a későbbiekben.
másik téma ami kiderült, hogy a gyári paszta a Skylake esetében gyakorlatilag használhatatlan komolyabb extrém tuningra. persze némelyik darab jobban sikerül, és az sem mindegy milyen terhelésnek tesszük ki. mert max órajelre és superpi-re még bírta eddig nekünk is, de pl XTU alatt -145 pot hőmérsékletnél XTU alatt vcore-tol függően de +30-40 fokokra is felugrik peak-ben. alig akartam elhinni. de amikor 5200mhz-nél feljebb nem tudtam XTU-t futtatni és 1.50-1.55v felett eldobta kapásból nem volt mit tenni. be kell látni, ha valaki komolyabb tuningot akar ajánlott delidelni, de ln2-es eredményekhez muszáj. egyrészt a cpu érdekében, mert simán el is sülhet 1.70v+ terhelés alatt szerintem, másrészt pedig mert többszáz mhz-et bukunk el így. sajnos persze a proci gariját is, de nincs mit tenni, extrém tuning esetében szerintem ez nem meglepő kockázat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Színház az élet
- Gumi és felni topik
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Apple asztali gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- Autós topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 12900KF 16 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KS 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- Bomba ár! HP Elite X2 1013 G3 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 13" 3K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4441, 100% Akksi
- Apple iPhone 12 64GB - Kártyafüggetlen, Fekete, 91% Akku - 1 Év Garanciával
- LG 27US550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / Forgatható / sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ez kék plasti dip, csak nem volt kéznél higító így kicsit sürü állapotában került felkenésre, de majd leszedem és megcsinálom szebben legközelebb.