- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6939 üzenetére
szivesen és gratula. örülök, hogy ezzel a karival jobban ment mint a 7970-nel
sajnos a vastag szigetelésnek ez az átka, néha bekavar a vramtuningban, de hosszabb session-höz viszont elengedhetetlen. az 1 réteg ami rajta volt eredetileg 1 óra után niagaraként folyik végig.
gyári vrm-el szerintem sokkal több nincs már a gpu-ban, talán még az 1700-at el lehet érni, aztán kb ennyi. -
jones965
Modder
válasz
jones965 #6938 üzenetére
Ma sikeresen túl vagyok a TitanX és 5960X tesztelésen.
A végeredmények többé-kevésbé sikeresnek mondhatóak, de egy-két tesztben, mint pl: a 3dm11 még maradt bent néhány pontszám. A TEK9fet potot külön köszönöm Achill3uS-nak, amit ugye eredetileg a HD7970 teszteléséhez kaptam kölcsön, de remélem nem gond, hogy a TitanX-t is megtiszteltem vele.
A cpu -78° és -90°C között érezte jól magát, -100°C-nál coldbugos lett. A gpu pedig-45° -60°C között tette a dolgát. Ez utóbbinál sajnos mire rájöttem, hogy a szigetelés miatt a ramok nem bírják az 1800-1900mhz feletti tartós tempót, addigra sajna az LN2 eléggé megcsappant, lévén 15 literrel kezdtem hozzá, így a tesztelés végén néztem meg, hogy csak gpu tuningnál 1630 mhz-ig bírta a kártya. Ez megfelel a HWBOT-on is látható gyári állapotban tesztelt vga-k eredményeinek.Az alábbi redmények születtek:
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #6927 üzenetére
egyébként bár nem olyan élű a vita de azért annyiban Achi mellé kell álljak,hogy ami 4500-hoz 1.4v-t kér az bizony potato. 1.55v-on naivság volt elvárni tőle magasabb órajelet,de mint látod,1.7v-on már azért megy.
nem degradálódott a chip semmit,pusztán csak egy fokkal gyengébb mint mondjuk ami nálunk járt. 5400 felett meg amúgy is különösen megnő a fesz igényük. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6927 üzenetére
jones szerintem nem én tituláltam elsősorban potatonak a procidat, hanem te magad: [link]
ha ez számodra bántó volt sajnálom, de mint látható a vcore hatására megindult, amit említettem is neked a Veletech-en, 1.55vcore az csak bemelegítő fesz. de tény, hogy láttunk már ennél sokkal jobbakat.
másodsorban sajnálom, hogy nem sikerült a 7970 CF-el elérni eredményeket, mindazonáltal, nem ilyen módon számítottam tőled a nevem említésére. -
jones965
Modder
válasz
jones965 #6734 üzenetére
Leteszteltem a tegnap említett progival a kártyát. Kb 1/2 óráig tököltem vele, mire használható beállítást sikerült találnom úgy, hogy a beállított feszt fel is vegye a gpu. A kártya meg is indult (-130 -140°C), viszont random teszteknél (3dm11) kidobott. Gyanítom, hogy az 1.5V gpu feszültségnél már elkelt volna az ocp mod.
Ezen még gondolkodom, hogy újra megcsináljam. Holnap hoznak egy ilyen másik HD7970 vga-t, így reményeim szerint jövőhéten már az X99 platformmal együtt ezeket is élesben letesztelem. -
NFree
addikt
válasz
jones965 #6730 üzenetére
Ha sikerül majd midkét kártya tipusnál jutnod vmire , számolj be rólla kérlek itt ha lehetséges , mert engem érdekelne. Eddig csak afterrel tudtam a lightningnak 1,4v ot adnom , de az nem minden nv karival mükszik, de gondolom a régebbi nv -s karikkal sem lehet boldogulni, de azért majd érdekel , ha nem gond
-
04ahgy
nagyúr
válasz
jones965 #6713 üzenetére
Attól tartok, akkor rossz modot készítettél, a szövegkörnyezetedből az tűnik ki, mást vártál, mint az csinál.
OCP - Over Current Protection, azaz túláramvédelem. Csak a beavatkozását tolod ki a moddal, feszültséget nem kap nagyobbat tőle a VGA.
OVP - Over Voltage Protection, azaz túlfeszültség-védelem. Még ettől sem kap nagyobb feszt, ha megmoddolod, csak máshol fog lekapcsolni.
Ha a GPU feszültséget akartad növelni csak, akkor azt szoftveresen is lehet referencia NYÁK-nál.HGyu
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6709 üzenetére
köszi a képek sokkal élvezhetőbbek
a karidat nagyon sajnálomde az alapján amit leírtál, ez sajnos nem volt elegendően kiszigetelve amit a 40-50 fokos (vagy mégtöbb) hőmérséklet ugrálás jelent a cb/cbb között. a maszkoló szallag+armaflex kevés, a gyurma nem jó mert a felületén ugyanugy kifagy és máris folyik a víz+eltávolítani láttátok milyen. vazelin vagy plastidip az egész nyákra végig + szilvia + armaflex kell egy ilyen hőingadozás tolerálásához az én tapasztalataim szerint.
-
válasz
jones965 #6709 üzenetére
Kár érte!
Száradás után sem megy? Pár nap után próbáld újra esetleg.
Víznél talán jártál így te is (hisz azért elég régóta tolod vízzel), én jópárszor, hogy elázott desztvízzel, de akár simával is a videókártya. No kép, szemetes, stb... aztán szétszedtem, 3 nap pihi és utána vígan ment.
Kivettem az egyenletből a hiányzó smd kérdését, azt feltételezem, hogy anélkül is kellene valami életjelet adnia, ha száraz és nem maghalott -
Achill3uS
nagyúr
-
jones965
Modder
válasz
jones965 #6618 üzenetére
Ma késő délután leteszteltem LN2 alatt a HD7970 vga-t, egyelőre gyári állapotban. A hőfokot nagyon jól viseli a kártya, (-130°C) legalábbis az eddig adható 1,38V mellett. Ez 1390 Mhz-ig volt elég, így holnap megcsinálom az OCP módot, valamint ha még lesz rá időm, akkor a tesztet is.
Ha hozza a + 1500 mhz-t, akkor még 1 ilyen kártyát is átalakítok, és mehet a cf teszt. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6620 üzenetére
a competition pontokat elvileg eltörölték mert nagyon felborította az erőviszonyokat. azóta nincs változás ha jól tudom.
ettől függetlenül megnéznék egy 7970 ln2-t akár cf-ben uh ne fogd vissza magad
mivel tervezed szigetelni a karit? elég sok az smd a gpu körül, nem lesz könnyü dolgod. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6390 üzenetére
gratula
elképesztő órajeleket megy ez a 980. hány fokon volt a gpu amikor az 1900at vitte? ezek szerint a vizes vrm is bevált és nem vizelt le több óra alatt sem? ugyanakkor hihetetlen számomra, hogy ln2 alatt 5G-t se megy firesrike-ra a cpu. de 4790k uh bármi megtörténhet
-
Johni5
őstag
válasz
jones965 #6390 üzenetére
Grat!Catzilla brutál pontszám!
Este vergődtem a 3258-al. A 2-es számú példány 5200-as frekin spi 16k-nál is lassabb az elsőnél.Valahogy 78ms alatt egyszerűen képtelen leszámolni.A másik 62ms alatt teszi ugyan ezt.A 78-assal teszteltem,mert nem volt ingerenciám procit cserélni.Subaru ramjait használva azért megindult a rendszer,bár nem az igazi még.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6364 üzenetére
dícséretes munka, ilyet még külföldön sem láttam.
de én spec tartanék tőle, hogy ha nem szigeteled le valami durva anyaggal, plastidip vagy vazelin akkor levizelhet a gap pad alatt a vrm. persze ha nem fogod nagyon behűteni és nem tervezel órákat benchelni vele jó lehet. nalam a 780Ti-nek -80 fokos cb-je volt. és -100-110 körül még kellemesen lehetett járatni és ha bsod volt könnyü volt visszamelegiteni is. de azért ott már rendesen átfagyott a nyák. mindegy elso sessionnel kiderül müködik e vagy sem. hajrá! -
CosmO_O
tag
válasz
jones965 #6249 üzenetére
Tiszteletem az Uraknak!
Már kétszer leírták a nevem, az idézés sikerült!
A Plastidip szvsz egy nagyon jól használható anyag. Igen, az eltávolítás legalább kétszer annyi idő, mint a felvitel, de cserébe 100%-os zárást kapsz. Igen, drága, de mihez mérten? Nekem még van egy fél tégely, de már vagy 3 lapot kentem vele telibe, vastagon, ami a kulcsa az eltávolításnak, szépen lassan, egyben lejön, kapsz egy nagyon frankó kis maszkot a nyákrólEllenben a vazelint egyszer játszottam be, 3 napig vergődtem az eltávolítással. A nagyját leverettem vízzel, aztán oldószerrel, papírral tisztogattam a végén benzinnel, végül 24 óra plusz pihentetés után összeraktam és a lap már csak füstjelekkel kommunikált
Amit több alkalommal is bevált, komoly lapokon 4-5 órás bencsek alatt az a következő volt:
- Plastidip a CPU körül smd szigetekre vastagon, hogy lejöjjön.
- Erre egy rizs réteg a kondik és CPU foglalati körül részre, kiszintezni (Utálom fsragcsálni az armát, na!).
Szépen körülkerítve maszkolószalaggal, hogy ne szökjön ki a rizsa.
-Majd erre armaflex és egy réteg vileda kendő középen a potra kivágva.Ennél a szubmisinél csatolt képen kb látszik a felépítmény.
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #6302 üzenetére
Nem,ugyanazt produkálta mint eddig,6ghz 3d05 kivág 124-es bsod-val,fesz emelés csak ront rajta.
Elmelegszik,windows 7 alatt amúgy is több fesz kell neki. De hogy 6.2 01 se volt benne az a vicc teteje.
Majd ellenőrzöm léggel hogy degradálódott-e vagy mi van vele..05-t akartam főként levadászni de legalább a 01 egy kis szépség tapasz,köszi
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6251 üzenetére
vga igy nézett ki takaritás közben:
lefujtam és fogkefével végigsikáltam, papirral letöröltem, majd 1-2 nap száradás. nem mondom, hogy olyan mint ujkorában, de 90%-osan tiszta. számomra ez már kielégitő eredmény. vannak akik irták, hogy mosószer nélkül mosogatógépbe nyugodtan be lehet rakni melegvizzel szépen lejön, én inkább nem tettem ki egy órán keresztüli gőzfürdőnek.
de teljesen mindegy, a zsirosabb gyurma, a folyékony gumi és a plasztik spray - amit régebben használtam is mind nyomot hagynak. vga-ra viszont muszáj ez az áldozat. alaplapnál én azt mondom még ki lehet kerülni jó szigeteléssel és légkondis bench helyiséggel. -
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #6253 üzenetére
Furdalt a kíváncsiság és még volt pár liter lé úgyhogy nekifutottam megint. Aztán fél óra óra elteltével megint előjött ez a hülyéskedés és most egy másik ponton találtam nedvességet...
majd 3D előtt beburkolom a lap hátulját is.Még az is lehet h simán ennyit bír a chip,1 óra bench után elfárad..
ez esetben 05-tel kezdek majd
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #6245 üzenetére
Az első alapszabály Ln2 használatakor hogy kőkeményen kell szigetelni mert tuti hogy a kihagyott 2 centin fagy le valami. Közben kiderült nálam is hogy valószínű csak ilyen bibi volt,nem degradálódás,feszültség függetlenül jött egyre lejjebb az instabilitási határ gondolom azzal arányosan ahogy épült fel a jég a pici alkatrészen.
ott azok a pici alkatrészek jégben álltak mikor szétszedtem,remélem ennyi volt a probléma forrása.
Jövő héten lesz VGA-m úgyhogy reményeim szerint tudok rendesen 3D-zni majd. Ma a maradék nitrot akartam elfogyasztani hwbot és sima wprimera de ez a kis baki közbeszólt.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6226 üzenetére
aham, hat erdekes, h neked ilyen magasan jobban megy. legalabb tudjuk h a 2v sem oli meg
en ilyen ertekeken szoktam a haswellt jaratni ln2 alatt attol fuggoen h reagal ra:
vcore:1.70-1.90 kozott
vccin(input voltage): nalam a +0.5 jott be mindig, ln2 alatt is max 2.4v-ig
vring(cache voltage): 1.45v max es ez alt 53-5400ig eleg 32Mben, 3Dben
system agent es io feszek +0.2-0.3 a gyarira
pch(chipset): 1.20
vdimm meg attol fugg milyen kit, de alt 1.90-2.1v kozottlegkozelebb szerintem kivancsisagbol probalj ra hasonlo ertekekre hatha eleg neki ez is, bar tobbet nem hinnem h fog menni de a cb lehet h a magasabb feszek miatt van alacsonyabban. persze csak egy eszrevetel.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6222 üzenetére
anyam, pedig az a vcache a vring lesz. elnezegetve azokat a feszeket a gigaban a system agent es az io feszek uigy egymas alatt vannak 3 ertek ami nalunk +- 0.001-esevel allithato 0,5os elteresig kb. es ln2 alatt max 0.3mat ir a giga z97 oc guide. jones megnezned ugyanezeket az ertekeket egy bios default utan is es screenshotolnad? de ha jo a sejtesunk elegge tul van feszelve az a cpu.
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #6215 üzenetére
az asus lapban valami effektív feszültségnek lehet akkor feltűntetve,nekem a system agent mutat 2.0v körül amikor hardware monitort elindítom bár az mutat pár baromságot szóval nem tudom mennyire hihető.
ha arról a feszről beszélünk ami vring néven van pl giga biosban és az uncorehoz állítod akkor a 2.0v netto gyilkos. 1.45-1.5v körül szükséges maximum nitro alatt. lehet hogy a cpu-d döglött meg és nem a lap, 00 kód inkább cpu halál.érdekes ez a magas bclk dolog is,az már bebizonyosodott hogy picit stabilabb és kitolhatók a határok bclk emelés / alacsonyabb szorzóval. 2.85v vcin még egy 4770k ES-nek is durva lenne.
próbáld ki vcore +0.5v-on tartani,stabilitást hoz devilnek,és cserébe kevesebbet is fűt mint a majdnem 3v.
A VID turbo off vagy on? mert nem mindegy. Ha kikapcsolod a turbot és úgy hagyod auto-n a vcoret akkor mennyi? mert turbo on az enyémnek 1.212v a 4400mhz-hoz beállított.
t1
majd megérintheted,na
Achi
lebuktam .. és meg is delideltem meg kupakot is cseréltem rajta
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #6209 üzenetére
Nagyon úgy tűnik egyelőre hogy 6.1+ 3D procim van végre. 6.1 esetleg 6.2 3d06 benne lehet, illetve 6.3 05,vagy felette.
VGA-m egyelőre nincs ütőképes de folyamatban van az is. Be vagyok sózva egy jó 3D05-re
6.1 az sajnos nem túl acélos a te procidtól,milyen vcin meg vcore beállítások mellett van ott vége ?
sima validra vagy benchre ? 2c/2t-ből előbbire következtetek.
A -140°C cb viszont elég szép,eddig csak 1 chipet láttam ami bírta, az is egy 4670K volt.Mi a VID-je a procidnak? Abból a tapasztalataim szerint ki lehet indulni hogy mire lehet számítani tőle nagyságrendileg. Az enyémnek 1.025v.
ez ekkora feszen futotta az 5900-at csak az effem volt fika az alacsony ram / uncore órajel / xp miatt.
viszont itt annyira lelkes lettem hogy húztam pi32m-et tesztelni -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6168 üzenetére
köszönjük, dolgoztunk is rajta rendesen, over teljesen kimerült
feljebb irtam, Asus DC2 kártya ln2 bios-al vmoddal.
biztos vagyok benne, hogy az ecc raptor egy brutális pot, rengetegen dicsérik, de a 400 euro nevetséges ár érte. még a 270 dollár is olyan a tek 9 fat-ért a jelenlegi devizával, hogy valoszinüleg lemondok róla.sok sikert neked a ROG showdown-on, ha lenne lapom az elso ket fordulón énis indulnék szivesen, meglátjuk.
04ahgy köszi
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #6123 üzenetére
jaja igy mar korrekt.
kozben talaltam egy régebbi infot:"Let’s take a closer look at what exactly ASUS has accomplished. Haswell uses an FIVR (Fully Integrated Voltage Regulator) and as the new processor architectures have appeared, Intel has become more and more secretive about the workings of the pinouts. Not knowing where the voltage lines lay, ASUS basically bruteforced the entire contact points present on 2011 processors to figure out where the new pins should touch to grant unhindered access to voltage. The result? ASUS OC Socket lets you effectively bypass any FIVR compulsions Intel has in place. This means that you will be able to achieve higher and more stable overclocks probably at a lower voltage."
ami tok jo csak nem segit az uncore-ban, ahogy subaru is mondta. vagyis Derbauer írta hwboton.
itt még + 6 pinrol irnak, de a kommentekben van lga 2071-ről szó ami inkább közelít a valósághoz. hát ez valóban elég similar a 2083-hoz ami a Championban van. no mindegy, ehhez ténylegesen neki kéne esni mindkét lappal, hogy kiderüljön az igazság az uncore modokkal kapcsolatban.
ettől függetlenül a rampage 5-ben te ln2 alatt elérted a 4ghz+ szférát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- E-roller topik
- Proxmox VE
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- HP EliteBook 835 G7 AMD Ryzen 5 4650U
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB ZALMAN I3 NEO Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest