- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #14687 üzenetére
Delila!
Köszönöm a gyors reagálást, segítséget.
Az eddigi próbálkozásaimból hiányzott az ActiveSheet.CopyPicit azért én is "komplikáltam" az egészen.
Sub LapotMent()
' Ctrl + w
ChDir "C:\Users\Ferke\Desktop\XX"
Do
fName = Application.GetSaveAsFilename(fileFilter:="Excel Workbook (*.xlsx), *.xlsx")
Loop Until fName <> False
ActiveSheet.Copy
'ActiveWorkbook.SaveAs Filename:=fName, FileFormat:=51, CreateBackup:=False
ActiveSheet.SaveAs Filename:=fName, FileFormat:=51, CreateBackup:=False
End SubHa nincs ez a sor akkor nem tesz kiterjesztést az újonnan létrehozott file után.
fName = Application.GetSaveAsFilename(fileFilter:="Excel Workbook (*.xlsx), *.xlsx")Az ActiveWorkbook.SaveAs... és az ActiveSheet.SaveAs... ugyanazt eredményezi.
Lehetne még automatizálni az egészen csak sajna meghaladja a képességemet
Nem is kellene bekéretni az fName-t ha meg tudnám oldani, hogy a kiírandó aktív lap A17 és K7-es cellájában szereplő adatok adják az fName-et. Valahogy így &A17+"-"+&K7üdvözlettel
-
Tyren
aktív tag
válasz
Delila_1 #14674 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást, de 2010-ben én nem találok "Naptár" nevű vezérlőelemet. Az egyetlen, aminek a neve legalább hasonlít, az a "Ms Outlook Date Control". A többinek a neve alapján még köze sincsen semmilyen naptárhoz/dátumhoz.
Utánaolvastam egy kicsit és néhány külföldi fórumban olvastam, hogy a 2010-es Excelből állítólag kivették ezt az elemet...
Ez csak azért gond, mert nekem olyan megoldásra lenne szükségem, ami akkor is működik, ha valakinek átküldöm az Excel-t...
Még keresgélek egy darabig, de lehet, hogy ezzel most belehúztam
Más nem ütközött még ebbe a hibába? -
pirit28
csendes tag
válasz
Delila_1 #14580 üzenetére
Hú !!!
Köszönöm szépen,a megadott tartományos megoldás a legmegfelelőbb. Igaz 10 percembe telt míg rájöttem hogyan tudok még egy tartományt hozzáadni,de sikerült ,meg kitöröltem egy then-t.Viszon ha megőszültem volna se jöttem volna rá arra amit megoldottál nekem.
Kössz a fáradságot.
-
-
lacipapi
csendes tag
válasz
Delila_1 #14544 üzenetére
Az előző változatot kiegészítettem a saját ízlésem szerint, (mert már ilyet is tudok, hála a fórumnak
) és tökéletesen működik. A lappy féle változat is tökéletes, csak ott a hibakezelő részt nem értem teljesen, azt, hogy mi okozhatja a hibát (de idővel majd csak rájövök).
A megjelenés szempontjából lenne még egy kérdésem. A makró futása alatt van e lehetőség arra hogy egy üzenetablak megjelenjen? Arra gondolok hogy mentéskor "Az eredeti mentése", majd a másolat mentésekor a "A másolat mentése" üzenő ablak felugrik (a státusz báron való megjelenés nem elég feltűnő), majd magától eltűnik.
Mindenki segítségét előre is köszönöm -
válasz
Delila_1 #14539 üzenetére
1. A példámban a C oszlopra semmi szükség, pusztán azért jelenítettem meg, hogy fejben ki lehessen számolni, hogy milyen eredménynek kellene születni
2. Szerintem csak elbeszélünk egymás mellett, mert szintén az én példámat alapul véve, azokkal az adatokkal dolgozva, a Te képleted nem adhat 11-et, 43-at kell.
(11-et azért nem értettem, mert azt feltételeztem, hogy az adataimmal ad annyit, de nyilván nem az én adataimról van szó) -
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #14536 üzenetére
Javítás:
Sub Masolat()
Dim WB As Workbook, FN As String
Set WB = ActiveWorkbook
FN = Left(WB.Name, Len(WB.Name) - 5)
Application.DisplayAlerts = False 'kérdés letiltása
If InStr(FN, "masolat") Then
WB.Save
Else
WB.SaveAs FN & "_masolat"
End If
Application.DisplayAlerts = True 'kérdés engedélyezése
End Sub -
-
-
-
-
-
-
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #14462 üzenetére
Ez a "soreltüntető" Elrejt() makró működik.
Lenne még egy óhajom ezzel kapcsolatban.
Amikor kiválasztom a lapot akkor mindig az előző állapot látszik.
Frissítem a Pivot-ot.
Megjelennek azok a sorok amelyekre nincs szükségem.
Klikk a gombra, hogy eltűnjenek a felesleges sorok, amelyekre soha nincs szükség.Hozzá lehet-e rendelni az egészet ahhoz az eseményhez, hogy amikor megnyitódik a lap akkor lefusson egy makró automatikusan. Frissítse a Pivot-ot és lefuttassa az Elrejt()-et.
Így nem kell a felhasználóra hagyatkozni, hogy frissítse az adatokat és a gombra kattintva futtassa le az Elrejt()-et, hogy a megfelelő adatok látszódjanak.
köszi
-
bozsozso
őstag
válasz
Delila_1 #14453 üzenetére
Köszönöm szépen ezt is ki fogom próbálni.
Az alábbi kis makróval oldottam a feladatot. Nem egy gyors, de így működik.
Set cel = ActiveSheet
fnev = Application.GetOpenFilename("Forgalmi adatok (*.xls),*.xls)")
If fnev = False Then
Exit Sub
End If
Workbooks.Open Filename:=fnev, ReadOnly:=True
For i = 2 To 3398
For a = 2 To 4964
If ThisWorkbook.Worksheets(1).Cells(i, 2) = Cells(a, 3) And Cells(a, 6) = ThisWorkbook.Worksheets(1).Cells(i, 6) Then
ThisWorkbook.Worksheets(1).Cells(i, 9) = Cells(a, 20)
End If
Next
Next
ActiveWindow.CloseEsetleg ha valaki tuds segítené még abban, hogy kicsit gyorsabb legyen az jó lenne.
Előre is köszönöm.
-
lacid90
csendes tag
válasz
Delila_1 #14461 üzenetére
Igazad van, összekevertem a dolgokat, figyelmetlen voltam, bocs.
Megcsináltam a változtatásokat és láss csodát, működik- köszönöm szépen. A subrutin a modulban van, és a gombok vezérlése a munkalapokon. Mivel minden munkalapon ugyan az a táblázat van (12 hónap) ezért úgy gondolom, hogy az lenne az elegáns megoldás ha ezt a részt is csak egyszer kellene beírni. Ezért gondoltam hogy beteszem a ThisWorkbook mappába, és így az egész munkafüzetre vonatkozik majd. Hát sajna ez nem igaz, biztos innen is hiányzik valami, vagy lehet ez nem is kivitelezhető így.
Mégegyszer köszönök minden segítséget. -
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #14451 üzenetére
Hát valóban, ez túl egyszerű lenne.
Mindenesetre nem ragaszkodom a Pivot-hoz.Feladat:
Egy munkafüzetlap adataiból készíteni egy kimutatást (másik lapot, amit majd esetleg nyomtatok is).
1.LAP adatai
- dátum, számlaszám, cég, fizetési esedékesség dátuma, számlázott összeg, befizetett összeg, számlázott-befizetett összegEzekből kellene egy összesítést készítenem, sorba rendezve 1.cégnév, 2.számlaszám szerint. Összegezve cégek szerint és a végén GrandTotal.
Ebben az összesítésben természetesen nem kell, hogy szerepeljenek azok a számlák amelyek már teljesen megfizettetésre kerültek.Egyszerűbben, adósok listája cégek szerint rendezve, összesítve.
köszönöm
-
lacid90
csendes tag
válasz
Delila_1 #14445 üzenetére
Köszönöm.
Jól működik, csak véletlenül előjött egy hibája. A számok közé, félreütve bekerült egy betű és hibaüzenettel leállt. Ez OK., de a makró leállítása után már nem kerekített, hanem az eredeti számot hagyta meg. Úgy tudtam csak helyes működésre bírni, hogy kiléptem az Excelből és újra betöltöttem. Ha megkérhetlek még nézd meg légyszí egy régebbi, a 14395-os hozzászólásomat hátha tudsz abban is segíteni.
Köszönöm -
-
detroitrw
addikt
válasz
Delila_1 #14330 üzenetére
Szia!
2010-el próbálkozok
a különböző kategóriák külön táblázatot alkotnak szal egyénileg szűrve vannak
és duplán nem lehet szűrni (legalábbis nem jöttem rá hogyan lehet)kipróbáltam hogy csak ez a szín szűrés legyen, ki is listázta azokat a cellákat viszont ha kijelölöm őket egybe ("E1116:E1308") akkor ha megszüntetem a szűrést a többi számot is hozzáadja
ha meg egyessével csinálom akkor egyszerübb ha manuálisan végzem az összegzést mint eddig is tettem
a másik az hogy két oszlopba lennének ezek az értékek persze más más sorba ... -
foregister
tag
válasz
Delila_1 #14320 üzenetére
Köszi Delila a választ, de ez jelen esetben sajnos nem megoldás.
Az nem tettem egyértelművé, hogy az Adatok sheeten az "A" oszlop nem forrás a "B" oszlopra, tehát ott teljesen más értékek / adatok vannak, amit B oszlop nem tud hasznosítani.
Az adatok sheeten a kiszínezett "B" oszlop az egyedüli amivel lehet operálni, tehát ezek értékeit kell megváltoztatni a Szótár sheeten látható tartalomra.
Az "Adatok" sheeten lévő A, C és D oszlop csak szemléltetésre van, azok jelen pillanatban teljesen "értéktelenek", tehát nincs segédcella.
Amondó vagyok, hogy erre VB makró a megoldás, csak tőlem az nagyon messze áll, ezért kérek segítséget
-
lacid90
csendes tag
válasz
Delila_1 #14277 üzenetére
Nagyon köszönöm
. Lenne még két kérdésem ha lehet. A munkalap nevét kellene megjeleníteni az A1-es cellában, de úgy hogyha változik a lap neve automatikusan változzon a cellában is. Ha lehet makró nélkül lenne jó, de ha nem lehet akkor jöhet makróval is. A másik kérdés, hogy a munkalapon létrehozott szövegdobozt lelehet horgonyozni úgy, hogy scrollozáskor mindig látható legyen. Ez egy a felhasználót segítő ablak lenne. Ha így nem lehet, akkor hogyan.
Köszönöm a segítséget. -
Metathrone
csendes tag
válasz
Delila_1 #14278 üzenetére
Ezt egy programmal 2 mp alatt fel lehet törni, csak sajna nem tudja meg az ember az igazi jelszót. Arra van valami mód, hogy a valódi jelszót megtudjam? Persze nem úgy, hogy megkérdezem
Nem rombolni vagy lopni akarok vele.
Továbbá egy korábbi kérdésemen picit átsiklott mindenki. Lehetséges makróval beilleszteni a ctrl+f keresőablakba az aktuális vágólap tartalmát?
Köszönöm
-
buherton
őstag
válasz
Delila_1 #14025 üzenetére
Ez idáig oké, de ezt hogyan tudom az összesre excel fájlra kiterjeszteni, hogy azok önállóan is tudjanak működni?
Közben van egy másik problémám is. Ezt "egyszerűen nem engedi bemásolni a cellába
.
SheetNumberReport-ban 2 az érték, ami létezik.
ReportBook.Worksheets("Summary").Range(SheetNumberReport, "N") = "=IF(COUNTIF('CT alr. (Linux) - LT - 001'!H5:H31;Summary!Q2)='CT alr. (Linux) - LT - 001'!A5;Summary!Q2;Summary!Q3)"
A függvényt ha manuálisan másolom be, akkor jól működik!
-
buherton
őstag
válasz
Delila_1 #14015 üzenetére
Köszi! Végre ezen a vonalon is elindulhatok
. Csak a probléma, hogy nincs elég időm kidolgozni rendesen
.
Lehet olyat csinálni, hogy a makróból létrehozott excelhez rendelek saját makrót? Például én azt szeretném ha a makró által létrehozott excelben ha beírok egy számot akkor a másik lap váltson piros háttérre valamilyen esemény hatására. Nekem elég az absztrakt megközelítés is. Fontos, hogy ahhoz az excelhez tartozzon, vagyis önállóan működjön, és makró legyen ne függvény, és nem tudom hogy angolul hogyan keressek rá.
-
buherton
őstag
válasz
Delila_1 #14009 üzenetére
Köszi! Én vagyok a hibás, mert nem írtam le rendesen a feladatot. Az a feladat, hogy adott pl. a Static Planar, akkor abból a nagy betűket olvassa ki, és tegye bele egymásik cellába. Viszont ha nem több szóból áll a kifejezés, akkor olvassa be az első nagy betűt, és a közvetlenül utána közvetkező kisbetűt is. Bonyolódik a dolog, azzal, hogy nem lehet két azonos rövidítés.
Csak példának lett betéve
. A másodiknál különböző műveleteket csináltam, hogy még mire fog leftuni az sheet active szubrutin
-
Forchalad
tag
válasz
Delila_1 #13964 üzenetére
Köszönöm a válaszod, de szerintem rosszul fogalmaztam
Szóval akkor úgy néz ki a helyzet hogy:
Van egy értékem, egy célszám amit el kell érni. Naponta vezetem, hogy aznap mennyit értem el. Ez eddigi napokon elért számokat összesítem (SUM) függvénnyel. A kettő különbségével megkapom hogy mennyi az amit még hozni kell.(amit még el kell érni)
Ebből a számból(tehát hogy mennyit kell elérni) szeretném kiszámolni azt hogy mennyit kellene NAPONTA elérni hogy a kampány végére végezzek.
DE ugye ez a szám változik ahogy a hátra lévő napok száma csökken.
A képleteddel nekem az a bajom, hogy az oké hogy van egy kezdő dátum, de nincs benne az hogy meddig nézze(milyen dátumig) tehát hogy hány nap van még hátra...!
Jelen esetben még van hátra 17 napom a kampány végig. Holnap már csak 16 értelemszerűen.
Magyarán az kell hogy az értéket a hátralévő napok számával szeretném osztani, ami ugye dinamikusan csökken napról-napra egyel. Erre kéne egy képlet.
Köszönöm
-
hallgat
csendes tag
válasz
Delila_1 #7514 üzenetére
Delila_1(#7514)
-------------------------------------------------------------------------------
Ha számok vannak a C4 és F4 cellákban, akkor
=INDEX(Munka2!$A$1:$P$97;Munka1!C4;Munka1!F4),ha viszont az F4-ben betűt adsz meg oszlopazonosítóként, akkor
=INDEX(Munka2!$A$1:$P$97;Munka1!C4;Munka1!F4)Mindkét példában a Munka1 lapon van a C4 és F4, az adatokat pedig a Munka2 lapról veszi a képlet. Figyelj, következetesen kevered a munkafüzetet és a munkalapot!
-------------------------------------------------------------------------------Sziasztok!
Ez a képlet és leírás sem mai darab, de küzdök vele és nem jön össze
Hasonló a feladat, mint az akkori kérdezőnek, Retekegérnek.
Röviden:
Munka1 lapon "A" oszlop cikkszámokat tartalmaz szám formátumban.
"B" oszlop tárhely azonosítókat, számként
"C" oszlopba kéne bekeresnem az "A" cikk készletét, ami "B" tárhelyen fellelhető.Munka2 lapon vannak a készletek, de mátrixban
"A" oszlop a cikkszámokat tartalmazza
Az 1. sor pedig a tárhely azonosítókat,
a metszéspontokban vannak a készletek.Az idézett Delila megoldás engem #HIV! hibára dob és nem tudom miért, pedig olyan szép
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
Metathrone
csendes tag
válasz
Delila_1 #13949 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Jól működik a dolog, ám történt egy apró félreértés. Az adott makrónak akkor kell lefutnia, ha a cella értéket kap, nem akkor ha töröljük a cellából az értéket. Így is jó, mert akkor is kell egy frissítés, ha az értéket kitöröljük a cellából, de akkor is, ha értéket kap. Erre szeretnék egy megoldást.
Köszönöm
-
hallgat
csendes tag
válasz
Delila_1 #13834 üzenetére
Szia!
A segítséget még egyszer köszönöm!
Végül ez lett a nyerő kód, bár fogalmam sincs, hogy miért nem működött addig, míg Nem a munkalap azonosítókkal együtt jelölgettem ki a területeket
A lényeg, hogy működik:
Sheets("Munka1").Range("B1:T1").Copy
Sheets("Munka2").Range("L2").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=True
usor = Sheets("Munka2").Range("A1").End(xlDown).Row
Sheets("Munka2").Activate
Sheets("Munka2").Range("L2:L20").Copy
Sheets("Munka2").Range("L21:" & "L" & usor).Select
ActiveSheet.Paste
Application.CutCopyMode = False
Selection.AutoFilter Field:=14, Criteria1:="=", Operator:=xlOr, Criteria2:="<1"Hátha valakinek még jól jön...
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #13875 üzenetére
Ha jól értem a képletet akkor:
Melyik a sora annak a cellának,
-amiben lévő szöveg kezdődik valamivel
-azután jön a keresett szó első két betűje
-végül befejeződik valami mással.Sajnos ilyen szempontból rossz a példám (bocs
) mert a nem odaillő karakterek bárhol lehetnek a keresendő szóban akár a legelején is.
-
-
hallgat
csendes tag
válasz
Delila_1 #13834 üzenetére
Köszönöm!
Látszik, hogy láma vagyok, még a kérdést sem tudom rendesen megfogalmazni.
A Munka2 L oszlopának második sorától az utolsó adatot tartalmazó sorig (a táblában, nem L oszlopban vannak adatok más oszlopokban) szeretném bemásolni transzponálva Munka1 B1:T1 értékeit.
Munka2 L oszlopa üres, az A oszlop az, ami üres sor nélkül folyamatosan adatokat tartalmaz az utolsó sorig. Ezért gondoltam, hogy az usort onnan definiálom.
Ha A oszlop az 500. sorig tartalmaz adatot, akkor L oszlopba is az 500. sorig kellenének transzponáltan másolva az adatok Munka1 Bi:T1-ből.Tehát usorként nem L oszlop utolsó sora az érték, hanem A oszlop utolsó sora és L-ben is eddig kellenek az adatok.
Bocsánat, a pontatlanságomért (és csak remélem, hogy most jól írtam le.)
Köszi!!
-
hallgat
csendes tag
válasz
Delila_1 #13826 üzenetére
Sikerült kipróbálnom, de sajnos nem működik.
Ez a programrész most:usor = Range("A1").End(xlDown).Row
Sheets("Munka1").Activate
Range("B1:T1").Select
Selection.Copy
Worksheets("Munka2").Activate
Sheets("Munka2").Range("L2").PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=True
Application.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Range("L21:L" & usor).Select
ActiveSheet.PasteMunka1-ről áthozza az adatokat Munka2 L2:L20 részébe, be is másolja transzponálással, ki is jelöli, látszik, hogy ki is teszi vágólapra, de itt leakad. A Debug pedig annál a sornál áll, ami kijelölné L21:Lusor területet.
Lehet nem is szintaktikai a hibám, hanem a logikai felépítéssel van a gond.
Elvesztettem a fonalat...
-
hallgat
csendes tag
-
hallgat
csendes tag
válasz
Delila_1 #3014 üzenetére
"Másik módja az utolsó sor, ill. utolsó oszlop megkeresésének, arra az esetre, ha a lapon több, egymástól üres sorokkal, oszlopokkal elválasztott adataink vannak:
Kiválasztjuk egy olyan oszloponak az első celláját, amelyikben biztosan folyamatosan vannak az adatok, pl. A1.
Range("A1").Select
Selection.End(xlDown).Select ' ez azonos azzal, mint amikor Ctrl+le-nyilat nyomunk
usor = Selection.Row"
-------------------------------------------------------------------
Sziasztok!Nem egy mai bejegyzése Delilának de éppen ezen vagyok elakadva.
Ha ilyen módon megkerestem az utolsó használt sort, akkor mi a szintaktikája, hogy az "usor" értékét felhasználjam egy másik oszlopban?
Mondjuk munkalap1 B1:T1 celláit (19 cella) transzponálással másolja be munkalap2 B oszlopába a 2. sorától az utolsó soráig kijelölt területre, ismételgetve (ha 190 sor, akkor 10x. Elvileg mindig kijön egészre a sorok száma / 19)Előre is köszönet!!
-
Nikola.
csendes tag
válasz
Delila_1 #13726 üzenetére
Bocsánat, belezavarodtam azért írtam le még egyszer, hogy kell az egész rész, mert próbáltam tizedesre venni és úgy kerekíteni, és hozzá adni az értéket, de rá kellett jönnöm, hogy ez így nem megy, és az előtted szólót is bezavartam.. Viszont, amit most írtál működik! Nagyon szépen köszi!!!
-
Bazunga
tag
-
csdm
senior tag
válasz
Delila_1 #13711 üzenetére
Köszi!
Másik felmerült probléma:
Alsó táblázat fölött B11:E12-ig szerepelnek intervallumok.
Azt kell megvizsgálni, hogy az A oszlopban szereplő csapat, hányszor kapott 1, 1és2, 1 és 3 stb közti pontot.
KÉP
Nem tudom hogyan kellene megadni a kirtériumot, mert ez így nem jó, ugyanis az 1-3-as itnervallumba 2-esnek kellene szerepelnie, mert van egy 2 és egy 3 eredményük a felső táblázatban. -
Bazunga
tag
válasz
Delila_1 #13685 üzenetére
Hát én próbálkoztam, de csak nem megy ez nekem. Már a módosítás.13668-as megoldás jó lenne, csak úgy, hogy egy táblázatnyi területet másol le.
Pl. A15-től J21-ig lévő terület, amit a másik lapon már az első cellát az A7-be teszi.Asszem ezt kellene átvariálni valami mássá.
Range(WS1.Cells(sor, "A"), WS1.Cells(sor, "G")).Copy Sheets(nev$).Cells(usor_1, "A")
Ezzel sikerült megoldanom önmagában kb, de az meg kevés úgy.
WB.Sheets(1).Range("A1", "G7").Copy Range("B4")A mentése is majdnem jó lenne, csak a lapokat egy darab külön füzetbe kellene befűznie, nem teljesen szét szedve a lapok alapján. Amúgy teljesen jó lenne, szépen elnevezgeti a füleket a megadott cella alapján
Mindig valami hibát nyomat, ha változtatok valami komolyabbat. -
Oly
őstag
válasz
Delila_1 #13703 üzenetére
A képleten belül létrehozott "virtuálisan" egy tömböt, melyben 3999-og szerepelnek a római számok és a hol.van-nal megkeresi, hogy hanyadik helyen van. Mivel sorban jönnek egymás után, megegyezik a számmal...
=HOL.VAN(A1;RÓMAI(SOR(INDIREKT("2:3999")));0)
Ha így írod, akkor 2-től indul, tehát eggyel kevesebbet kapsz eredménynek...
-
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #13673 üzenetére
Most hogy már ismertem hogyan kell normálisan használni a képletet
így sikerült kiegészíteni a táblát egy vasárnapi pótlékos óra számolással is
=HA(ÉS(A24="SZOMBAT";D24=12);6;HA(ÉS(A24="VASÁRNAP";D24=12);6;HA(ÉS(A24="VASÁRNAP";C24>=8);C24;0)))
(a pótlék % szorzást végül kiszedtem hogy átláthatóbb legyen, azt majd egy kiegészítő tábla mutatja, azért vannak a képletben egész számok)
-
slashing
senior tag
válasz
Delila_1 #13673 üzenetére
Huh, nagyon faszán működik, de nem kellett volna ám a százalékos számítással bonyolítani és plusz munkát/időt beleölni... mondjuk ezért én vagyok a hibás mert nem írtam hogy van már egy táblázatom ami számolni fog ezekkel az adatokkal, csak ez jelenleg 12 órával tud csak számolni, ezt fogom most átírni hogy vegye át az adatokat, meg persze néhány sorral bővíteni...
De nagyon király
, én ott hasaltam el hogy nem jöttem rá hogy két HA függvény is lehet egy képletben
pedig tök alap, aztán próbálkoztam HA ÉS, HA VAGY kombinációkkal amik mindig csak az egyik részére működtek
Hatalmas köszönet!!!
szerk.: jaja 12 órás éjszakás nincs mert ugye este 6-kor kezdődik a du 12-es.
-
Bazunga
tag
válasz
Delila_1 #13651 üzenetére
Sikerült megcsinálni amit szerettem volna, köszönöm szépen.
Már csak azt lenne jó megoldani, nem tudom, hogy egyáltalán lehetséges-e, hogy
például van egy 3x3-as rácsunk, mindegyik ilyen érvényesítéses listás cellás és azt megcsinálni, hogy soronként kiszűrje azt amit már egyszer kiválasztottam.
Pl.: B2-be kiválasztom a 3-as számot, akkor azt ne tudjam A2 és C2-be már kiválasztani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest