- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Metathrone
csendes tag
válasz
Delila_1 #21224 üzenetére
Mégsem jó
Ez lett volna munka1-be, a thisworkbook rész helyett:
Private Sub ToggleButton1_Click()
If ToggleButton1.Value = True Then
Recalc
Else
Range("A1").Value = ""
End If
End SubDe sajna nem jó, mert a recalc nem deaktiválódik. Azt hogy tudom megoldani, hogy az else után a recalc leálljon?
-
Metathrone
csendes tag
válasz
Metathrone #21222 üzenetére
Megvan, köszi
-
Metathrone
csendes tag
Sziasztok!
Meg lehet valahogy oldani, hogy cellában stopperszerűen számláljunk időt? Óra perc másodperc formátumban.
Köszi
-
Metathrone
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék megoldást kérni az alábbi problémámra.
Van két darab activeX váltógombom, azt szeretném ha az egyik állapotát megváltoztatom igaz értékre, akkor a másik addig inaktív legyen, míg az első értéke igaz, ha mindkettő hamis, akkor legyen mindkettő aktív.
Tehát ha az egyik benyomva van, akkor a másikat ne lehessen benyomni.Előre is köszönöm a segítséget.
-
Metathrone
csendes tag
Sziasztok!
Autoszűrés után a kapott adatokat ki lehet valahogy jelölni makróval?
Köszi
-
Metathrone
csendes tag
válasz
Metathrone #19765 üzenetére
Megoldottam
-
Metathrone
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan makróra volna szükségem, ami csak az adott munkalapon hat, ha a B oszlop valamelyik cellájába beírok bármit, akkor a mellette lévő cella (C oszlop) értéke legyen az adott napi dátum.
Köszönöm előre is a segítséget.
-
Metathrone
csendes tag
Sziasztok!
Előző kérdésemre nem kaptam választ, de megoldottam, tehát már tárgytalan. Viszont az az új kérdés, hogy létezik-e vagy lehet-e csinálni valahogy olyan parancsgombot, ami az ablakkal együtt mozog lefelé vagy felfelé gördítésnél?
Hátha,
Köszi és Üdv -
Metathrone
csendes tag
válasz
Metathrone #15630 üzenetére
Még annyi az egészhez, hogy a makró egy üres munkafüzetben futna, így lenne hatással a többi nyitott táblára
-
Metathrone
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan makróra volna szükségem, ami automatizálja az FKERES függvényt.
Az argumentumok így néznének ki:
keresési érték = "valami"
tábla = aktív sheet A : D
oszlopszám = 4
tartományban keres = hamis
A makrónak továbbá a talált értéket vágólapra kellene tennie és mindezt mondjuk a ctrl+shift+q billentyűkombinációval.Összefoglalva; több egyforma táblából egyesével szeretnék kinyerni olyan számot, ami előtt 3 oszloppal minden esetben ugyanaz a szöveg van. Minden táblában csak 1 ilyen érték van, csak nem adott, hogy hol, csak annyi, hogy a szöveg az A oszlopban az érték a D oszlopban
Köszönöm a segítséget
-
Metathrone
csendes tag
válasz
Delila_1 #14278 üzenetére
Ezt egy programmal 2 mp alatt fel lehet törni, csak sajna nem tudja meg az ember az igazi jelszót. Arra van valami mód, hogy a valódi jelszót megtudjam? Persze nem úgy, hogy megkérdezem
Nem rombolni vagy lopni akarok vele.
Továbbá egy korábbi kérdésemen picit átsiklott mindenki. Lehetséges makróval beilleszteni a ctrl+f keresőablakba az aktuális vágólap tartalmát?
Köszönöm
-
Metathrone
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan makróra, amit az első sheeten helyeznék el egy gombon és csak annyit csinál, hogy átlép egy másik sheetre ott megnyit egy keresést (ctrl+f), a felbukkanó ablakba bemásolja az éppen aktuális tartalmat a vágólapról és elindítja a keresést.
Az is jó lenne, ha a keresés eredményét, ha van találat akkor is egy popup ablakban jelenítené meg, nem csak akkor, ha nincs találat.Köszönöm a segítséget.
-
Metathrone
csendes tag
Tényleg azt elfelejtettem, de közben meg is oldottam, úgy, hogy az EFGHI tömböt áttettem munka2-re A oszloptól sorban és most így néz ki egy működő függvény:
FKERES($A2;Munka2!$A:$E;HA((Munka2!B1="");OSZLOP(Munka2!D1);OSZLOP(Munka2!B1));HAMIS)Ha van más megoldás, akkor a kérdésedre a válasz, hogy az A1 cellát, azaz a nevet keresem az EFGHI tartományban, aminek az E oszlopa a név.
Az én függvényemben az oszlop függvényt kellene valamivel kiváltani, mert eredetileg nem az a oszlop tartalmazza a nevet.
-
Metathrone
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan fkeres függvényre, aminek a 3. argumentuma (oszlopszám) attól függjön, hogy két adott cellából melyikben van érték.
Tehát pl.: Adott "A" oszlop nevek, "B" munka kezdés, "C" munka vége, ezután "E" újra név, "F" munka kezdés1, "G" munka vége1, "H" munka kezdés2, "I" munka vége2. Oszlop nevek nem ezek, de magyarázatnak most jó. Szóval a fkeres függvénynek el kellene döntenie, hogy a "B" oszlopba az "F" vagy "H" oszlop megfelelő adatát írja, aszerint, hogy melyik nem üres.Fkeres függvényen kívül más megoldás is érdekel, biztos van
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Metathrone
csendes tag
Köszönöm az eddigi válaszokat, nagy segítség volt!
Annyi problémám van még, amire nem találom a választ. Több függvényt láttam már, amiben az egyenlőség jel után egy "+" jel van. Miért? Mit csinál vagy módosít a függvényen?
Itt egy példa: =+HA(SZÁM($Y10);FKERES($A10;$AI$7:$BC$49;6;0)+FKERES($A10;$AI$7:$BC$49;7;0);"")
-
Metathrone
csendes tag
válasz
Metathrone #13951 üzenetére
Előző hozzászólásom törölve, jól működik, csak találkoztam egy új problémával; szóval akkor kellene az adott makrónak lefutnia, ha ezek a feltételek teljesülnek: A1 és A3 nem üres illetve A1 és A3 üres.
Köszönöm a segítséget
-
Metathrone
csendes tag
válasz
Delila_1 #13949 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Jól működik a dolog, ám történt egy apró félreértés. Az adott makrónak akkor kell lefutnia, ha a cella értéket kap, nem akkor ha töröljük a cellából az értéket. Így is jó, mert akkor is kell egy frissítés, ha az értéket kitöröljük a cellából, de akkor is, ha értéket kap. Erre szeretnék egy megoldást.
Köszönöm
-
Metathrone
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet azt megoldani, hogy egy rögzített makró lefutása csak akkor történjen meg, ha egy feltétel teljesül?
Akkor kellene lefutnia 1 alkalommal a makrónak, ha egy adott cella nem üres. Egy lapon 6 db ilyen cella van, gondolom minden cellához külön meg kell írni a makrókat.
Köszönöm előre is a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Spórolós topik
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest