- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csdm
senior tag
hogyan kell irányított szűrésnél beállítani, hogy csak a feltételben megadott mezőnevekhez tartozó eredményeket mutassa?
-
csdm
senior tag
válasz
Delila_1 #13711 üzenetére
Köszi!
Másik felmerült probléma:
Alsó táblázat fölött B11:E12-ig szerepelnek intervallumok.
Azt kell megvizsgálni, hogy az A oszlopban szereplő csapat, hányszor kapott 1, 1és2, 1 és 3 stb közti pontot.
KÉP
Nem tudom hogyan kellene megadni a kirtériumot, mert ez így nem jó, ugyanis az 1-3-as itnervallumba 2-esnek kellene szerepelnie, mert van egy 2 és egy 3 eredményük a felső táblázatban. -
csdm
senior tag
Hogy kell AB.SZUM-nál megoldani, hogy a kritérium mezőcíme F10 legyen de maga a kritérium pedig F12?
katt rá
Ahogy a képen is látható, az egyesületre szűrök, és apontszámot adja össze. de nekem úgy kéne, hogyha lehúzom, akkor csak az adott egyesülethez tartozó pontszámokat adja össze.
Mostani formában az a hiba, hogy ahogy húzom le, minden egyesület pontját összeadja. -
csdm
senior tag
Sziasztok!
hogy kell egy cella tartalmáról eldönteni, hogy az szerepel-e egy tömbben?
pl A1 tartalma "A"
és B1: B5 ezek vannak= A B C D E
?Illetve az nem szokott menni, amikor egy AB függvénynél kritériumot kell megadni, mondjuk egy SZUM-nál, nem értem, hogy kellene megadni, hogy pl az első oszlopba ha "A" érték szerepel, akkor adja össze a hozzá tartozó értéket.
-
csdm
senior tag
ha egy 50 elemű tömbben, meg akarom számolni a 400 és 500 érték közötti cellák számát, akkor azt lehet valahogyan egy darab darabteli függvénnyel megadni?
-
csdm
senior tag
Milyen függvénnyel lehet egy adott feltétel teljesülése esetét, a cella háttérszínét megváltoztatni?
-
csdm
senior tag
=HA(D2=MIN($D$2:$D$31);1;DARABHATÖBB($E$2:E2;">" & D2))-1 --> így már tényleg jó
Hivatalos megoldás:
=DARABTELI($E$2:E2;ÖSSZEFŰZ(">";D2))-1összefűz-zel mit érek el?
mind a két megoldásban szerepel a ">" . miért nem hiányzik előle és mögüle cella/érték, amit összehasonlítunk? nem tudtam, hogy így "csupaszon" is szerepelhet..
amúgy 2007 Excel-t használok, szóval a 2010 tökéletes!
amúgy ez a feladat, amin ennyit szenvedtetek 2 nyomorúságos pontot ér, azt hiszem, ezt simán elengedtem volna a 150-ből.Köszi mindkettőtöknek!
-
csdm
senior tag
Sziasztok!
egy emelt érettségi feladattal fordulok hozzátok.
Feladatsor itt van (6.oldaltól kezdődik)Forrásfájlok a feladathoz
Egészen konkrétan a 4. feladattal van problémám. Döbbenten állok előtte, fogalmam sincs, hogy csináljam. Próbáltam sok HA függvény egymásba ágyazásával, de nem jött jó megoldás ki, soha. Azt sem értem, hogy az első helyre is a jól másolható függvénnyel kell kitölteni az adatot, holott, nem tudjuk, hogy az első autós előtt volt-e valaki, kellett-e várakoznia.
Ebben kérnék segítséget, hogyan lehetne megoldani a fent linkelt 2.feladat(Kocsimosó) 4.feladatát. -
csdm
senior tag
Hogyan lehetne megoldani a következő problémát?
Vannak külön-külön cellákban nevek(vezeték és keresztnév szóközzel elválasztva), kizárólag függvény segítségével hogyan lehet csak a keresztneveket kiíratni másik cellába? Jól másolható függvény kéne. -
csdm
senior tag
Hogyan kell sortörést alkalmazni egy cellán belül?
-
csdm
senior tag
-
csdm
senior tag
Hali!
[link] Hogyan kell a táblázatkezelős feladatsorban 4.feladat, 11.-es feladatát megcsinálni?Itt a forrás -
csdm
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #10283 üzenetére
Azt én is próbáltam, de ahol 17-et kellene mutatni ott 18-at mutat, tehát vannak eltérések.
-
csdm
senior tag
Hogyan kell megoldani, hogy egy diagram, mindig azonos méretű legyen a felette lévő adatokkal? Vagyis amikor az adatokcelláit növelem/csökkentem, akkor a diagram képe is nő/csökken.
-
csdm
senior tag
Hali!
[link]
Itt elakadtam egy feladatban.
Exceles feladatsor (3.A vasút hossza Európában) a 11.-es feladatot nem tudom megcsinálni. Hogyan kell több adatot kigyűjteni egy feltétel megszabása után??
Köszi előre is! -
csdm
senior tag
SEMMI megoldottam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Philips LCD és LED TV-k
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Jogász topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Energiaital topic
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- További aktív témák...
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest