- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lappy
őstag
Sziasztok
Van két Comboboxom ezekhez adatok tartoznak.
Pl.: Könyv: Gyűrűk ura1 Gyűrűk ura2 Gyűrűk ura3
Kocsi: bmw ferrari merci
Állat: kutya macska
stb
Ha az elsőből kiválasztok egy adatot (könyv kocsi állat) a második Comboboxban csak az ehez tartozó elemek közül lehet választani.
Pl: állat (combobox1) kutya macska (combobox2
Ezt sikerült megoldani.
A problémám ott kezdődik hogy nem tudok mas megnevezéssel felvinni csoportokat, és nem tudom átnevezni őket, ilyenkor hibát ír ki.
Hibaüüzenet: Could not set the RowSource propety. Invalid property value.
Debug: .RowSource = strRangePrivate Sub ComboBox1_Change()
Dim strRange As String
If ComboBox1.ListIndex > -1 Then
strRange = ComboBox1
Label2.Caption = strRange
strRange = Replace(strRange, " ", "_")
With ComboBox2
.RowSource = vbNullString
.RowSource = strRange
.ListIndex = 0
End With
Else
Label2.Caption = "Associated Items"
End If
End Sub
A próbléma megoldásához keresek hozzáértőt!!
-
-
Hali!
Igen, valóban, adatbázishoz kellene kötni, természetesen a legnyilvánvalóbb választás az Access. Vannak olyan feladatok, amelyek esetén már nem érdemes(még ha lehetséges is) Excelben makrózni.
Mondjuk ez a csoport dolog így nem teljesen világos a számomra, ezt látni kellene, meg azt is, hogy mi legyen a végeredmény(amit ki akarsz hozni belőle). Így csak vaktában lövöldözné(n)k.
Fire.
-
Delila_1
veterán
válasz
nagytomi10
üzenetére
Az
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count + 1
végéről töröld ki a +1-et. -
Delila_1
veterán
válasz
nagytomi10
üzenetére
Hibakezeléssel:
Private Sub CommandButton1_Click()
Application.ScreenUpdating = False
Sheets("Találatok").Select
ActiveSheet.Rows("2").Select
ActiveSheet.Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
Selection.Delete Shift:=xlUp
sor_k = 2
sz = Sheets("Munka2").Cells(1)
Sheets("Munka1").Select
On Error GoTo Hiba
Cells.Find(What:=sz, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt _
:=xlWhole, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:= _
False, SearchFormat:=False).Activate
sor = Selection.Row: sor_m = sor + 1
Rows(sor).Copy Sheets("Találatok").Rows(sor_k)
sor_k = sor_k + 1
Do 'Keresés ismétlése
Cells.FindNext(After:=ActiveCell).Activate
sor = Selection.Row
sor_k = sor_k + 1
Loop While sor >= sor_m
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count + 1
ActiveSheet.Rows(usor).Select
ActiveSheet.Cells(1).Select
Application.ScreenUpdating = True
Exit Sub
Hiba:
MsgBox "Nincs '" & sz & "' érték a Munka1 lapon"
End Sub2003-as verzióban írtam, ahhoz nem kellett az ActiveSheet. Látom, áttetted a Munka2!A1-be a keresendő értéket. Jobb, mert ha az adatok között egyébként nem szerepelne, a Find ezt az egyet megtalálná.
-
perfag
aktív tag
válasz
nagytomi10
üzenetére
Biztos, hogy akarsz üzenetet? Nem tudom mennyi adattal dolgozol, de beleszaladhatsz egy olyanba, hogy csak kattingatsz és kattintgatsz ...
A VBA On Error hibakezelőjét nézd meg a súgóban, vagy olvasd el Chip Pearson összefoglalóját. [Error Handling in VBA]
Én az On Error Resume Next-re szavazok, de ha kellenek a cellák ahol az ismétlődések vannak akkor inkább gyűjtsd ki egy listába.
Óvatosan a hibakezelővel, ki is kell kapcsolni! különben nagyon elszáll az Excel, ments gyakrabban. -
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni... Van egy könyvtáram a wincsesztere, és van benne 1000 filesom. Azek txt file-ok kiterjesztés nélkül. A txt filesokban mindig ugyamabban a sorrendben vannak adatok ,-vel elválasztva.
Én ezeket az adatokat szeretném sorba beolvasni egy excel file-ba. tehát egy file egy sor, következő file következő sorMeg lehet ezt makróba csinálni?
Ja a filesok nevében nincs rendszer.. tehát vélelen szerűen generált 16 jegyű szám és betű kódok.
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ez így tökéletes. Bár jobb lenne, ha Excel táblába rögzítené, de utána olvastam és az egy kicsit bonyolultabb, mert valami adatbázisnak kellene kezelnie.
A következő kérdésem:
Adott egy táblázat.
Van 4 csoport. a csoportokon belül több elem. Minden csoportban más számú elem.
Például: Iskolai osztályok.Azt szeretném elérni, hogy az osztályfőnökök listájából választva már csak az adott osztály névsorából választhassak.
Most két Vezérlő Listapanelem van.
Az egyikben ugye az osztályfőnökök, majd a a kiválasztott elem alapján egy "keres" fügvénnyel kilistázom egy oszlopba az adott osztály névsorát és ez lesz a forrása a következő Listapanelnél.Valakinek van jobb ötlete?
-
nagytomi10
csendes tag
Az ActiveSheet. beillesztése lett a megoldás, pedig nálam 2007-es Excel van. Köszi!
Azt hogy lehetne megoldani, hogy ha nem talál azonos cellát a keresés, akkor ne Run-time error-ral szálljon el, hanem dobjon egy felugró ablakot, valamilyen üzenettel?
Application.ScreenUpdating = False
ActiveSheet.Rows("2").Select
ActiveSheet.Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
Sheets("Munka2").Select
ActiveSheet.Cells(1, 1).Select
sor_k = 2
sz = Selection.Value
Sheets("Munka1").Select
Cells.Find(What:=sz, After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas, LookAt _
:=xlWhole, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:= _
False, SearchFormat:=False).Activate
sor = Selection.Row: sor_m = sor + 1
sor_k = sor_k + 1
Do 'Keresés ismétlése
Cells.FindNext(After:=ActiveCell).Activate
sor = Selection.Row
sor_k = sor_k + 1
Loop While sor >= sor_m
usor = ActiveSheet.UsedRange.Rows.Count
usor = usor + 1
ActiveSheet.Rows(usor).Select
ActiveSheet.Cells(1).Select
Application.ScreenUpdating = True
End Sub -
Hali!
Private Declare Function GetUserName Lib "advapi32.dll" Alias "GetUserNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long
Private Sub Workbook_Open()
MyFile = "d:\" & "myfilename.txt"
fnum = FreeFile()
Open MyFile For Append As fnum
Write #fnum, Now(), Environ("USERNAME")
Close #fnum
End SubFire.
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ohhh...
Ez nagyon f@cányos. Már csak olyan kérdésem van, hogy hogyan tudnám ezt a munkalap megnyitására futtatni?
-
Hali!
Remélem erre gondolsz
Private Declare Function GetUserName Lib "advapi32.dll" Alias "GetUserNameA" (ByVal lpBuffer As String, nSize As Long) As Long
'List_All_Environ_info
WriteToTextFile
End Sub
Function List_All_Environ_info() As String
Dim Counter As Integer
Counter = 1
Do Until Environ(Counter) = ""
Cells(Counter, 1).Value = Environ(Counter)
Counter = Counter + 1
Loop
End Function
Sub WriteToTextFile()
MyFile = "d:\" & "myfilename.txt"
fnum = FreeFile()
Open MyFile For Append As fnum
Write #fnum, Now(), Environ("USERNAME")
Close #fnum
End SubFire.
-
Oly
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Halihó!
Most van egy ksi időm foglalkozni a dologgal.
Mire majdnem kész lettem, esszembe jutott, hogy a kollégáknak csak read onlyban engedem megnyitni a filet. Ilyenkor hogyan lehetne ezt megmókolni?
A macró egy másik fileba be tudja másolni az adatokat? Amit persze write-ba nyitna meg.
-
attiati
veterán
Köszi mindkettőtöknek, felraktam egy HP color laserjetet, most már jó.
Tiszta menő, lett egy nyomtatóm
-
perfag
aktív tag
-
ro_bert17
őstag
Akkor viszont én megvagyok lőve. Ha át állítom nem szines nyomtatóra, nálam akkor is szines a nyomtatási kép!
(ezt már az előző hsz-nél is így tapasztaltam, ezért is nem írtam bele)(#7078) attiati: egy virtuális nyomtató nem fog megártani. Szóval szerintem próbáld ki. (Lehet még az office-é is elég.)
-
perfag
aktív tag
-
attiati
veterán
-
einstein
senior tag
Sziasztok, van egy őrjítő Excel 2007 hibám.

Worksheetek között kattintgatva néha (illetve inkább nagyon gyakran) nem vált át a másik fülre, hanem mintha csak elvesztené a fókuszt az aktív fülön. Tehát hiába kattintok mondjuk a mellette lévő munkafüzetre, nem vált át... Néha mintha jobb gombot nyomtam volna, felugrik a menü is.
Csak úgy tudom megoldani a problémát hogy rákattintok valamelyik másik fülre, amire aztán átvált, majd vissza arra amelyikre eredetileg rá akartam menni...
Találkozott már valaki hasonlóval?Pontosítok: tehát egy fájlon belül meglévő munkafüzet váltásoknál van ez a hiba, nem fájlok közötti ugrálásnál.
-
scott_free
senior tag
hali,
le szeretném védeni az excel-fájlomat, hogy ne lehessen belepiszkálni, csak a kijelölt mezőkön lehessen módosítani és a tábla mögötti adatokat se lehessen látni.
beírtam egy jelszót a "Lapvédelem"-nél, gondolván, hogy ez segít.aztán a netről leszedtem egy "Passware Password Recovery Kit"-et, ami 0 mp alatt fel tudta törni ezt a védelmet.
beírtam egy hosszú, változatos jelszót, ami a www.passwordmeter.com-on 100%-ot kapott, de ezt is 0 mp alatt törte fel. gondolom, hogy megkerüli valahogyan.
(valami MD5 attack-ot ír a progi)persze nem a valós jelszót adja vissza, de mégis hozzáférhetővé teszi a fájlt.
na erre tud valaki valamilyen megoldást?

-
attiati
veterán
Hogy lehet megoldani, hogy excelben a nyomtatási kép színes legyen?
A nyomtatási képről szeretnék képlopóval képet menteni. Szóval nem azt szeretném, hogy színesen nyomtassa, hanem a képernyőn a nyomtatási kép színes legyen. Köszi előre is! -
perfag
aktív tag
válasz
nagytomi10
üzenetére
Most a munkahelyemről, itt 2003-as Excelen: Activesheet. kell az 5., 6., 30. és 32. sorokba és műxik.
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
nagytomi10
üzenetére
2003-at használsz amúgy?
Nekem egyszer volt hasonló jelenségem (tán még a hibaüzenet is ez volt). Delila_1-val néztük ugyanazt a fájlt. Ő 2007-es excelben, én meg 2003-asban és nekem ugyanígy hibaüzenettel megállt, nála meg ment rendesen minden. Én azt csináltam, hogy nyitottam egy új modult a VBA-ban, átmásoltam oda a kódot, töröltem a régi modult és működött. Ez csak egy tipp, ha 2003-ad van. -
perfag
aktív tag
válasz
nagytomi10
üzenetére
Tegyél elé egy ActiveSheet.-et, és a következő sorba is a Range elé is.
-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
nagytomi10
üzenetére
Tehát akkor a Sheets("Találatok").Select sor még jó.
Próbáltad idézőjelek nélkül? Rows(2).Select (így is működnie kell)
Mert ez ugye kijelöli a második sort, majd elmegy az utolsó sorig, ahol adatot talál (próbáld ki manuálisam: kijelölöd a 2. sort, majd Shift+End+lefelenyíl), végül a kód következő soraiban törli a tartalmát a kijelölt résznek.
Szerintem szedd ki az idézőjeleket, ha nem lesz jó, akkor próbálkozunk mással. -
nagytomi10
csendes tag
válasz
WildBoarTeam
üzenetére
A harmadik sornál akad meg:
Rows("2").Select -
WildBoarTeam
senior tag
válasz
nagytomi10
üzenetére
Próbáld meg linkelni a fájlt, mert így nehéz lesz megtalálni a hibát.
vagy próbáld meg lépésenként futtatni a makrót (VBA-ban F7 bill.) és látni fogod, hogy hol akad meg a hibával. -
perfag
aktív tag
válasz
nagytomi10
üzenetére
nem működik - ennél azért több infót adj, ha kérdezel!
Milyen Exceled van? Ha 2007-es, akkor Office gomb, Az Excel beállításai ..., Adatvédelmi központ, Az Adatvédelmi központ beállításai .., Makróbeállítások: Az összes makró engedélyezése -- ez megvolt? Ettől fut a makró.
Ha a makró fut, de hibát jelez, akkor valószínűleg nincs Találatok, vagy Munka1 nevű munkalapod. Ebben az esetben ugyanis a makró Subscript out of range üzenettel kiakad. -
WildBoarTeam
senior tag
válasz
nagytomi10
üzenetére
Ez attól függ mit akarsz csinálni.
Például nézted a #6541 hsz-ben lévő xls-t?
Én kipróbáltam. A Munka2-t átneveztem Találatok-ra, a hét számait tartalmazó címsort átmásoltam rá a Munka1-ről
Beírtam a Munka1 A1 cellájába a nevet, amit ki akarok gyűjteni és szépen hozta.Ja, és én modulként vettem fel a VBA editorban és nem a Microsoft script editorban.

-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Fire-nek igaza van. működnie kell. Sőtt, ha van egy könyvtárszerkezeted és azt komplettan másolod, akkor is. Értem ezt így:
1. gép.:
C:\munka\január mappa - itt vannak a doc fájlok
C:\munka\akármi mappa - itt van az excel fájlod, amiből hivatkozol a doc fájlokra.Ha te a komlpett munka mappát lemásolod egy másik gépre, akkor is működnie kell.
De akárhova másolva is működik. pl.:
C:\valami\munka\január mappa
C\valami\munka\akármi mappa
A lényeg, hogy a könyvtárszerkezet egyezzen. -
válasz
VANESSZA1
üzenetére
Hali!
Ha a doksik ugyanabban a könyvtárban vannak mint az excel munkafüzet, akkor a hivatkozásban nem kell útvonalat megadni. Simán 1.doc, 2.doc, stb nem pedig c:\ubul\1.doc, c:\ubul\2.doc stb. Első esetben, ha könyvtárastól átmásolod a doksikat, az excel munkafüzettel együtt, akkor a másik gépen/könyvtárban is működnie kell.
Fire.
-
VANESSZA1
őstag
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem:
Van egy mappám, amiben .doc fájlok. Ebben a mappában létrehozok egy excel fájlt amiben elkészítek egy listát,ezekről a .doc-os fájlokról. Minden egyes sorba be herül egy hivatkozás is az adott fájl-ról.
A kérdésem a következő:Létre tudom ezt úgy hozni, hogy ha a mappát átteszem egy másik gépre ott is működjenek a hivatkozások?
-
perfag
aktív tag
válasz
Benarivo
üzenetére
Az adatok rendezetlensége nem gond.
[A KERES függvény használata nem rendezett adatokhoz az Excel programban] -
Benarivo
csendes tag
hat egy angol tutorial azt irja h a vlookup csak akkor muxik ha az elso oszlop es sor abc vmint novekvo sorrendbe vannak... nalam osszevissza vannak. lehet ez a baj?
-
Delila_1
veterán
válasz
Benarivo
üzenetére
Megpróbálom én.
Kijelölöd A2-től a neveidet, és nevet adsz a tartománynak, ahogy a képen látod.
Hasonlóan kijelölöd az A1:R1 tartományt, és a Címsorok nevet adod neki.
A Sheet2 lapon beállsz a C2 cellába. Az érvényesítésnél a listát választod a legördülőből, a forráshoz pedig beírod: =Nevek
A D2 cellán állva újabb érvényesítés következik, aminek a forrása a Címsorok.
Ezekből az elkészült legördülőkből kiválasztod a nevet, és az oszlopcímet. Az E2 cellába beírod a képletet, amit a #7047-ben írtam. -
Delila_1
veterán
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ha mindenképp másik lapon szeretné látni a kikeresett értéket, akkor érdemes a Sheet1 lapon nevet adni az A oszlop neveit tartalmazó tartománynak, a Sheet2-őn C2-be bevinni egy érvényesítést a nevekről, a D2-be újabb érvényesítés a címekről (névadás után) – de mindegyiket lehet direkt címzéssel is –, végül az E2-be
=VLOOUP(C2,Sheet1!A:R,MATCH(D2,Sheet1!1:1,0),0) -
Benarivo
csendes tag
-
-
Benarivo
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Ok, de igazabol ez egy kis pelda volt szoval tobb parameter lenne nem csak ez a 3 ezer akarnam ugy megcsinalni h mind a ket parameter valtoztathato legyen
konkretan:
cimszavak A5 tol R5 ig Nevek A6 tol A13 ig ( a keresendo adat ugye a B6 tol R13ig tablaban)es en szeretnek egy olyat h mondjuk C2 es D2 be beirom a sort es oszlopot(pl 4.cimszo es 5.nev) es az E2 be meg kiadja a kivant cella tartalmat.
-
Delila_1
veterán
válasz
Benarivo
üzenetére
Akkor az A:B tartomány helyett A-tól az utolsó kitöltött oszlopig adod meg a táblázatot, következő paraméter pedig a lekérdezendő adat oszlopszáma (pl. a mobilé 4)
=VLOOKUP(C2,Sheet1!A:D,4,0)Írd be a címsort a Sheet2-re. A telefon cím alá jön az azt kikereső Vlookup, a címhez a címé, stb.
A felhasználó beírja a nevet, és mellette azonnal megjelenik minden hozzá tartozó adat.
-
Delila_1
veterán
Elnézést, nem kapcsoltam be a Konvertálatlan módot.
=VLOOKUP(C2,Sheet1!A:B,2,0)
-
Benarivo
csendes tag
hello!
egy olyan kerdesem lenne,hogy a kovetkezo dolgot meg e lehet csinalni es ha igen hogy..
van egy tablazatom mondjuk elso sor cellaiban cim telefonszam mobilszam szuletesi datum. elso oszlopban egymas alatt nevek, bela geza jozsi stb...
namost kene nekem egy uj lapon(munka2/sheet2) egy cucc amibe ha beirom hogy jozsi telefonszam akkor kiadja azt a cella tartalmat(C3) ami hozza tartozik..
/tudom h valszeg mashogy is meglehet csinalni de nekem ez kene igy/
koszi a segitseget elore is -
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem jó az OR. Azt az oszlopot, ahol 1-2 adat hiányzik, nem kell törölni, csak azt, ahol a 2:40 sorok egyikében sincs adat. Ezért elég, ha az oszlop CountA értéke 0.
-
válasz
Delila_1
üzenetére
Hali!
Nem, szerintem kellhet, csak nem And hanem Or...

Azért írtam, mert az látszott, hogy a CountA, az mindig felülbírálja az IsEmpty-t, ellenben ha külön is kell vizsgálni, hogy egy adott cella üres-e(tartalmaz-e értéket stb), akkor szükség lehet az IsEmpty-re is, viszont ez esetben akkor Or.De ezt majd megvizsgálod és elnézést a szörszálhasogatásért...

Fire.
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Igazad van, nem kell. Elég a counta. (Nem rontotta el, csak felesleges).
-
-
Delila_1
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nosza!
Működik. -
-
Delila_1
veterán
válasz
k.zola219
üzenetére
Ímé:
Sub valami()
Dim cv As Object
For Each cv In Range("C2:N40")
If IsEmpty(cv.Value) And Application.CountA(Range(Cells(2, cv.Column), _
Cells(40, cv.Column))) = 0 Then
Range(Cells(1, cv.Column), Cells(40, cv.Column)).Select
Selection.Delete Shift:=xlToLeft
End If
Next
End Sub -
-
Delila_1
veterán
válasz
WildBoarTeam
üzenetére

-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Ugyan miért reagáljon gyorsan?

Majdnem 100 hsz érkezett azóta, biztos ki akarta várni ezt a szép kerek értéket.
(#7018) shev7
Sajnos így van, bármit képesek elrontani
Ha azt kéred, hogy 3 tizedesig írjon be értéket, akkor tuti egész értéket kapsz, vagy szövegeset. Na jó, tisztelet a kivételnek. -
Delila_1
veterán
válasz
scott_free
üzenetére
Nem látszik a képlet a szerkesztőlécen (védett lapon), ha a cellák formázásánál a Védelem fülön bejelölöd a Rejtett négyzetet.
-
Delila_1
veterán
válasz
k.zola219
üzenetére
Sub valami()
Dim cv As Object
For Each cv In Range("C2:N40")
If IsEmpty(cv.Value) Then
Range(Cells(2, cv.Column), Cells(40, cv.Column)).Select
Selection.Delete Shift:=xlToLeft
End If
Next
End SubKérlek, legközelebb tisztelj meg azzal, hogy hamarabb reagálsz a válaszomra. Múltkor 9 perc alatt kaptad meg a megoldást, és csak 8 napra rá írtál. Szívesen segítek, de talán elvárhatom, hogy ne egy bő hét múlva közöld, mire mentél vele. Ne kelljen utólag kikeresnem, mi is volt az eredeti kérdés.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
perfag
aktív tag
válasz
scott_free
üzenetére
Kijelölöd az első oszlopot amit el szeretnél rejteni (esetedben ez az I oszlop), lenyomod és nyomva tartod a Shiftet, leütöd az End billentyűt (még nem történik semmi), leütöd a jobbra mutató kurzormozgató billentyűt (kijelölted az összes oszlopot), jobb egérgomb, Elrejtés.
A sorokkal ugyanezt csinálod, csak az End után a lefelé billentyű jön.
Nézd meg a Súgóban az End + billentyűkombinációkat, még a Windows előtti időkből használjuk, nagyon hasznosak. -
k.zola219
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Szia!
Köszi a segítséget!
Annyival módosult a történet, hogy az üres cellák oszloponként ismétlődnek.
Ezeket az oszlopokat kellene úgy kitörölnöm, mint amikor kézzel kijelölök cellákat, ott a cellák törlését választom majd azt, hogy cellák eltolása balra. Viszont ebben az esetben nemcsak a kijelölt tartományt kell törölnöm, hanem az eggyel fölötte lévő sort is. Pl.: ha B2
40 a tartomány és C2-től C40-ig üres cellák vannak akkor C1-től C40-ig kell kitörölnöm a fentebb említett módon a cellákat.Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
scott_free
senior tag
válasz
ro_bert17
üzenetére
köszi, végülis megoldottam fapadosan: fehér szövegszín + a zárolt cellák kijelölésének tiltásával.
viszont egy újabb kérdésem is lenne: ha pl. csak 8 oszlopot és 16 sort használok, akkor a többit el lehet valahogyan tüntetni, hogy nem látszódjanak? (tehát mintha egy fehér lapon lenne az aktív táblázat)

-
shev7
veterán
válasz
WildBoarTeam
üzenetére
ha nem akarom hogy belepiszkaljanak, akkor nem excel tablat kuldok a usernek, hanem egy webes formot, amit nem tud elrontani (tudom azt is el tudja rontani)
-
WildBoarTeam
senior tag
Hát a leggyaloglósabb, ha első lépésként 6 cellával alá kihozod a jó eredményt, majd a képletet másolod és irányított beillesztéssel rakod át a másik alá.(bár a szerkesztőlécen történő képletkijelölés és beillesztés is ugyanezt adja, mivel ilyenkor a hivatkozott cellák nem változnak).
-
Sziasztok,
ezen a héten még csak a második buta kérdésnél tartok.

A problémám az lenne, hogy egy táblázat bizonyos helyére súlyozott átlagot kell számolnom. Ez rendben is van. Szeretném még az alatta lévő 3 cellára alkalmazni, ámde a táblázat azon része, ahonnan az adatokat szedem, az nem 1-1 sorral van lejjebb, mint ahogy a "húzás" nyomán számolja a gép, hanem mindig 6 cellával lejjebb van a számomra kellő alapadat.
Tehát azt hogy lehet megcsinálni, hogy az eredmény szempontjából egyetlen lefelé történő cellaugrásnál a hivatkozott adatok mindig 6-ot csússzanak? Lehet, hogy csak én értem, amit kérdezek, szóval remélem érthető voltam. Minden segítséget előre is köszönök. -
WildBoarTeam
senior tag
Így van, ro_bert17-nek teljesen igaza van....
Ha valamibe hagyod belepiszkálni a júzert, akkor meg is teszi. Sajnos ez mindenkire jellemző (főleg azokra a felhasználókra, akik nem értik mit is látnak, ezért belepiszkálnak).
Előfordul, hogy kiküldök egy táblázatot 5 embernek, akkor 5 verziót kapok belőle vissza és szerkeszthetem újra az egészet.
(nem egy eset volt már).
Sőt egyszer úgy hagytam az szerkesztőt (XML), amíg elmentem kajálni és mire visszaértem kitörölték a tartalmát, elmentették, és bedöglött a rendszer, mert újraindították azt a gépet is és nem találta a fájlt....Még jó, hogy mindig egy biztonsági mentéssel kezdek neki az ilyen melónak...
-
perfag
aktív tag
válasz
scott_free
üzenetére
Makróval nagyon el tudod rejteni, a lapnak beállítasz egy xlVeryHidden tulajdonságot.
Sub Rejt()
Sheets("Munka3").Visible = xlVeryHidden
End SubDelila (#6948-ese elrejti a lapot, de a Formátum, Lap, Felfedés ...-sel elő tudod csalogatni, az xlVeryHidden-est csak makróval.
-
ro_bert17
őstag
válasz
scott_free
üzenetére
Nem csak a súgót nem árt olvasgatni, de az is hasznos sokszor, ha itt visszaolvasol!

Pl.: [link]Ja és ha nem menne a makró életre keltése: [link]
(#7011) shev7: Sajnos egy munkahelyen bármi megtörténik. Pl. kiadsz egy táblázatot, hogy töltsék ki, erre visszaküldenek egy teljesen más struktúrájú word!! táblázatot. Szerinted?

-
shev7
veterán
válasz
scott_free
üzenetére
sosem ertettem, hogy emberek miert akarjak az adatokat elrejteni. Ha nem akarod hogy zavarjon berakod az utolso munkalapra, nem fog ott zavarni senkit...
-
scott_free
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
hogyan tudom a leghatékonyabban elrejteni és zárolni a táblázat egy részét, vagy az egyik munkalapot? (ami a számításhoz szükséges forrásadatokat tartalmazza)
azt láttam a súgóban, hogy a Lapvédelemnél be tudom állítani a zárolást, de a Formátum/Lap/Elrejtés menü nem elég hatékony, hiszen bármikor vissza lehet állítani és akkor újra látszanak az adatok.
(próbáltam fehér alapon fehér szöveget írni, de a kijelölésnél már látszanak az adatok) -
scott_free
senior tag
válasz
WildBoarTeam
üzenetére
igen, ezt a $-módszert közben megtaláltam a neten, kellett is!

-
WildBoarTeam
senior tag
válasz
scott_free
üzenetére
Pont ezt írtam volna, amit Delila_1

És ugye azért is jobb a duplaklikk mert, ha több száz vagy ezer sorod van, akkor elég macerás görgetni... Ha meg egy-két üres sor mégis akad benne, azt áthúzod és utána megint lehet duplaklikkelni.
Még egy tipp:
Ha pl konkrétan egy cellára akarsz hivatkozni a egy képletben, akkor tedd az oszlopazonosító és a sorazonosító elé is a $ jelet. Ezzel fixálod a helyzetét (pl.: C1-be: =$A$1*B1). Ezután bárhova másolod a képletedet, mindig ugyanoda ($A$1-re) fog mutatni a képleted (pl.: ha átmásolod H4-be, akkor eredmény: =$A$1*G4).
Ha csak az oszlopot akarod fixálni, akkor akkor csak az oszlopjelölő elé teszed a $ jelet: $A1
(ilyenkor, ha oszlopot váltasz, akkor is az A oszlopra hivatkozik, csak a sor változik)
Ha a sort akarod fixálni, akkor meg a sorjelölő elé: A$1 (itt csak az oszlop változik, a sor fix)Amúgy ezt akkor fogod megérteni jobban, ha kipróbálod.

Hasznos, ha egy sok képletből álló táblád van, és nem akarod egyesével szerkesztgetni a képleteidet.
-
perfag
aktív tag
válasz
scott_free
üzenetére
Ha jól látom C oszlopban akarsz maradni. Használd az Ofszet függvényt és használd a Súgót, erre van kitalálva!
=C9+OFSZET(C9;9-B1;0)
C9-hez hozzáadja a C9-től B1-nyivel feljebbi cella értékét, a 0-val azt adod meg, hogy az oszlopon belül maradsz. -
perfag
aktív tag
válasz
scott_free
üzenetére
Jézusom! Egy kijelölt cella tartalmának másolásához fogjuk meg és húzzuk vízszintes vagy függőleges irányba a cella jobb alsó sarkában található kitöltő jelet.
A kitöltő jelen az egérmutató fekete kereszt alakúvá változik, csak ekkor foghatjuk meg a kitöltő jelet. A művelet eredménye a cella tartalmától függően másolás vagy egy sorozat létrehozása lesz.
-
scott_free
senior tag
na még egy: meg lehet adni egy cellát úgy, hogy pl. egy művelettel jönne ki a sor száma?
pl. C10=C9+CX, ahol X=9-B1

-
ro_bert17
őstag
válasz
scott_free
üzenetére
Jelen esetben: Ctrl+c => ctrl+v
Új hozzászólás Aktív témák
- Horgász topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Mikrotik routerek
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

hat en nemtudom milehet a baja, megprobalom majd otthon a magyarba beirni..

,2,0)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

40 a tartomány és C2-től C40-ig üres cellák vannak akkor C1-től C40-ig kell kitörölnöm a fentebb említett módon a cellákat.
(nem egy eset volt már).

Fferi50