Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Törpella

csendes tag

Szia Mindenkinek!
    Bajban vagyok, sajnos nagyon megakadtam, pedig azt hittem, hogy menni fog :(
    Van egy szép nagy táblázatom és a következőket szerettem volna függvények segítségével megcsinálni (próbálom leegyszerűsíteni):

A oszlop: kódszám
    B oszlop: termékszám
    C oszlop: azonosító
    D oszlop: felhasználó
    E oszlop: időpont

(legyen ez a MUNKA1 sheet),
    minden kódszámhoz más-más termékszám és azonosító tartozik, de a felhasználó lehet azonos és az idő is lehet azonos. Így minden termékszámhoz rengeteg kódszám tartozhat...
    A problémát az adja, hogy ami fix adatom van, az a kódszám és a termékszám, az összes többi adatot egy még nagyobb adathalmazból kellene kihalásznom (legyen ez a MUNKA2), ahol ezek az oszlopok szintén szerepelnek, persze sok másik ebben az esetben feleslegessel együtt.
    Amivel próbálkoztam, az a VLOOKUP és az IF, de nem akar összejönni :(((
    Ami eddig sikerült:
    =IF(MUNKA2!Termekszam=MUNKA1!B2;VLOOKUP(MUNKA1!A2;MUNKA2!Kodszam:MUNKA2!Idopont;3;0);"nemjó")
    Ez ad néha eredményt, de több a "nemjó" a cellákban, mint az eredmény, és nem tudom mi a hiba :F

És ennek működnie kellene a felhasználó és az időpont esetében is, az azonosító is fontos, de másodlagos.
    Érzem, hogy valamit figyelmen kívül hagyok, de tegnapra kellett volna a megoldás és hittem hogy képes leszek rá... :(((
    Minden jótanácsnak nagyon örülnék...

Új hozzászólás Aktív témák