-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Törpella
csendes tag
Sziasztok,
még mindig VBA-val birkózom...Azt szeretném elérni, hogy a munkalapon néhány combobox van beszúrva és az egyikben állva a tab vagy enter leütésére a következő lenne aktív. Formon menne, de ezek activex vezérlők és hiába böngészem a netet, nem találtam alkalmazható megoldást...
Tud valaki segíteni?
Előre is köszönöm... -
Törpella
csendes tag
Sziasztok,
Tudna valaki egy életmentő segítséget adni? Lehet, hogy van megoldás Excelben is és nem kell VBA, de nem jöttem rá...
Van egy táblázatom, sacc 130 oszlop és 1000 sor. A oszlopban tömény szöveg cellánként, B oszloptól az oszlopnevek azokat a kulcsszavakat tartalmazzák, amiket az A oszlop celláiban keresek. Minden egyes eredményt 1 jelöl.
Eddig simán ment minden, de nem tudom kigyűjteni, hogy melyik szöveghez mely kulcsszó tartozik, mert van olyan sor, ahol több darab találat is van (vagyis a szövegben több kulcsszó van).Akár Excel akár VBA adná a megoldást, nem sikerült rájönnöm :/
Valaki ötlet...?
-
Törpella
csendes tag
válasz
poffsoft #27930 üzenetére
De igen, mutatja, vlookup függvényre hivatkozik. Az viszont rendesen működik, kivéve, ha kézzel törlöm a comboban levő értéket :/
A tartományban, ahol a függvény keres beszúrtam egy üres sort a tetejére, de asszem nem ez a megoldásÍgy vagy ezt a beállítást kellene megtalálnom, hogy ne jelezzen hibát, vagy a kézzel történő belenyúlást tiltani :/ Egyik se megy egyedül
-
Törpella
csendes tag
Sziasztok,
Tudna nekem valaki abban segíteni, hogy miért jelez a VBA Runtime-errort, ha a ComboBoxban kitörlöm ami ott van (kijelölés-Enterrel, Del-lel vagy backspace-szel, teljesen mindegy :/ ) és hogyan lehet ezt orvosolni?
Köszönöm
-
-
Törpella
csendes tag
válasz
theo11 #27048 üzenetére
Szia,
Szerintem ha táblázatban használod a képletet, akkor nem ké'ne neki elcsúszni...
Úgy értem ahonnan az átlagot számolod, alakítsd át táblázattá (vagy a beszúrás - táblázat, vagy a ctrl+L kombival)
Asszem sikerülni fog ezen a módon(és itt már nem kell beszúrogatni a sorokat, mert ha a végére írod, automatikusan hozzáadódik a táblázatodhoz...
)
-
Törpella
csendes tag
Sziasztok,
Tud valaki abban segíteni, hogy milyen módon tudom kilistáztatni excelben "n alatt k" eredményeit?
Köszönöm
-
Törpella
csendes tag
válasz
huliganboy #26595 üzenetére
Szia,
valóban, az első napnál nem gondoltam tovább...
6 oktató, 7 nap, az 126 sor
ha épp nincs semmi esemény aznap, arra szerintem egy IF(hivatkozott cella="";"";(képlet)) alkalmazható akár az összes cellához... (bár gyakorlatom naptárral pont nincs, de azt gondolom, hogy ha egy naptár app egy excel fájl vagy bármilyen egyéb alapján másol be adatokat, az üres vagy nullával egyenlő értékeket valszeg nem veszi figyelembe...)
egyébként nem szükséges minden egyes cellába egyenként beírni az adatokat, start time és end time lehúzható, a 22. sorban kell a képletet módosítani, ami aztán a köv. 21 sor alatt kitart, a start date és end date háromsoronként változik, ugyanígy a location és a description is.
Hááát, ha nem megy másképp....egy óra intenzív munka
Sajnálom, most nem telik több tőlem :-/
Találkoztam hasonlóval, de ott hagyták magukat meggyőzniAzt hiszem, bármi is a helyes megoldása ennek a feladatnak, még mindig jóval egyszerűbb, mint az eredeti változtatását engedélyeztetni egy excel által kezelhetőbbre.
-
Törpella
csendes tag
válasz
huliganboy #26591 üzenetére
Szia, én első nekifutásra úgy csinálnám, hogy:
a munka1-re kerülne az aktuális heti időbeosztás a kötött formában, a munka2-re pedig a sablon, amibe az adatok kellenek a munka1-ről.
munka2:
Subject lenne a csoport neve (A2 cella ) (=munka1 fül A5 cella) (ez ugyanaz az A3-ban és az A4-ben is)
Start date =Munka1!$B$1, a nap (B2)
Start time (C2) =LEFT(Munka1!B3;5) =-tól
End date (D2) =B2
End time(E2) =RIGHT(Munka1!B3;5) =-ig
Description (F2) =Munka1!A$3 =oktató neve (ez ugyanaz az F3-ban és az F4-ben is)
Location (G2) =Munka1!C$3 = helyszínMinden oktató/csoporthoz így három sor tartozna.
Ha a kötött forma mindig ugyanaz, (és miért ne lenne, hiszen ezért kötött), akkor lényegében csak a munka1-re kell bemásolni frissítéskor az adatokat és a munka2-re a képletekkel automatikusan átmásolódik.
a dátumnál kell figyelni, hogy minden egyjegyű szám elé kerüljön nulla (tudom, vicces, de nem jut most jobb eszembe).
A sablont kell egyszer kitölteni helyesen a képletekkel, szerencsére nem túl nagy... aztán működik szinte magától :-)színek másolására viszont nincs ötletem (bár ha jól emlékszem, nem is egyező színek voltak)
... -
Törpella
csendes tag
válasz
Nocsesz1 #26583 üzenetére
az Excel a ctrl L után (jó a kisbetűs L) automatikusan kijelöli az aktív celláddal összefüggő területet.
ha bárhol van üres sorod a táblázatban vagy oszlop, vagy ha csak egyszerűen biztos akarsz benne lenni, hogy a kijelölés pontos, mielőtt leokézod csekkold azé' le
ha nem tetszik az eredmény, akkor belekattintasz jobb gombbal, és lesz ott egy menüpont, ami asszem valami hasonló a 'táblázattá konvertálás'-hoz. Az visszaállítja. -
-
Törpella
csendes tag
válasz
PindurAnna #26566 üzenetére
B1;" ";F1
idézőjel, szóköz leütés, idézőjel -
Törpella
csendes tag
Hibaüzenetet kaphatsz akkor is pl, ha a hivatkozott cellák bár számokat tartalmaznak, de szövegként vannak értelmezve. Az excel ezt jelzi kis zöld háromszöggel a cella sarkában. Ezt a hibát én úgy tudtam mindig kiküszöbölni, hogy belekattintottam az első ilyen cellába, kijelöltem az oszlopban az alatta következő összes többit, az első cellánál ilyenkor megjelent egy kis figyelmeztető fülecske, klikk arra és konvertálás számra. Ezt meg kellett oldani minden egyes képletben használt oszlopnál, ahol ez a probléma jelentkezett.
Azzal a feladattal, mit a linkelt képen mutattam szintén hasonló problémám volt.
Ha nem boldogulsz, küldj egy mintát és megoldjuk -
Törpella
csendes tag
Én hibáztam. Bár ha klikkelsz a cellákba, akkor nincs jelentősége, de másolásnál igen: kifelejtettem az aposztrófokat a munkalapneveknél
Így könnyebben érthető:
sárgával jelölve a saját kód, a szélső ahova az egyezést keresed (0 ha nincs és 1 ha van)
ez meg a beszállítós munkalap, sárgával kiemelve ahol keresed a saját kódodat. Gyakorlatban úgy működik, hogy minden új listaellenőrzéskor a legegyszerűbb mód törölni az összes adatot a beszállító fülről, egy ctr+c/ctrl+v-vel bemásolni az új adatokat és kész... persze csak akkor, ha minden bemásolt táblázat elrendezése és mérete egyezik. (Ha nem, akkor a táblázat oszlopaként kell hivatkozni az oszlopokraitt is így kellett volna
)
-
Törpella
csendes tag
-
Törpella
csendes tag
Szia,
Excel 2010-ben a Wiev -> Arrange all -> Tile vagy Vertical (magyar excelben asszem a Nézet -> Mozaik ) beállítás csinál hasonlót, ekkor ha két aktív excel ablakod van, egymás mellett látod az egészet. Volt más megoldás is, amikor külön ablakként lehetett kezelni, de elfelejtettem és arra én is kíváncsi vagyok!!!
-
Törpella
csendes tag
Szóval újra, az eleje ismétléssel: :-)
A oszlopban van:
alma, szilva, körte, barack, cseresznye
B oszlop:
barack, szőlő, egres, alma
csináltam egy másolatot az A oszlopról a D-be
tehát D oszlop:
E oszlop képlet:
=IFERROR(VLOOKUP(D2;$B$2:$B$6;1;0);"")
F oszlop képlet:
=IF(D2=E2;"";D2)tehát E-ben megjelenik minden olyan az A-ból, aminek van párja a B-ben és
F-ben megjelenik minden olyan az A-ból, aminek nincs párja a B-ben.G oszlopba másolat a B-ről:
barack, szőlő, egres, alma
H oszlop képlet:
=IFERROR(VLOOKUP(G2;$A$2:$A$6;1;0);"")
I oszlop képlet:
=IF(G2=H2;"";G2)tehát H-ban lesz csak az a B-ből aminek van párja az A-ban, és
I-ben lesz minden olyan a B-ből, ami csak a B-ben szerepel.Lényegében az E,F és az I oszlopok adják az eredményt, amit aztán le tudsz szűrni és látod az egyedi gyümölcseidet :-)
Sajnálom, egyszerűbben most nem ment :-) -
Törpella
csendes tag
Megpróbálom....
A oszlopban van:
B oszlop:
barack, szőlő, egres, almacsináltam egy másolatot az A oszlopról a D-be
tehát D oszlop:
E oszlop képlet:
=IFERROR(VLOOKUP(D2;$B$2:$B$6;1;0);"")
F oszlop képlet:
=IF(D2=E2;"";D2)tehát E-ben megjelenik minden olyan az A-ból, aminek van párja a B-ben és
F-ben megjelenik minden olyan az A-ból, aminek nincs párja a B-ben....???
nemtom mennyire használható.... -
Törpella
csendes tag
Szia,
Szerintem ha a te listád mondjuk az "A" lista és amit a beszállítótól kapsz az a "B" lista és csak Excelt akarsz minden extra nélkül
akkor pl "A" lista a sheet1-en, "B" lista a sheet2-re, sheet1-en (vagy egy harmadikon) a VLOOKUP és az IF remekül működik :-)
Pl ha a te azonosítódat az A oszlop tartalmazza, akkor
IF(VLOOKUP(sheet!A1;sheet2!tartomány;sheet2!azonosító_oszlopa;0);"1";"0"))
vagy
IFERROR(IF(VLOOKUP(sheet!A1;sheet2!tartomány;sheet2!azonosító_oszlopa;0);"1";"0"));"")...vagy nem....????
-
Törpella
csendes tag
-
Törpella
csendes tag
válasz
Fferi50 #26509 üzenetére
Nekifutok mégegyszer:
1. Beviteli form, ami a data1 sheetre másolja az adatokat:
[link]
A data1 sheet:
[link]
2. A lekérdezés űrlapja.....:
[link]
.....ami a sheet1-en levő pivot(ok)ból nyeri az adatokat (minden lekérdezéshez külön pivot tartozik és minden lekérdezésnél azok frissülni fognak):
[link]
3. Elképzelésem szerint a lekérdezés űrlapján megadott adat (product code) alapján kellene szűrni a kész és fix helyen levő pivotot, azt annak a keresőmezőjébe bemásolva:
[link]
A lekérdező űrlapon megadott adat elvileg a sheet1 A2-es fix cellájába másolódik, eddig jutottam el.
Innen szeretném a row labels search mezőjébe bemásolni (makrón belül), aminek az eredménye
[link]
lenne tovább másolva, ami majd egy gyönyörű feladat lenne ismét, csakhogy félúton megbuktam az egyszerűbbeknél :-/
Röviden ennyi....
Minden segítségnek vagy javaslatnak örülnék... :-) -
Törpella
csendes tag
válasz
Fferi50 #26509 üzenetére
Szia, Excel 2010-et használok.
Próbáltam megfelelő képfeltöltő megoldást találni, remélem sikeres...
[link]http://kepfeltoltes.hu/view/150413/9494202901_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ez a beviteli form, amit sikerült megcsinálni rendesen, és a data1 sheetre másolja az adatokat.
-
Törpella
csendes tag
Excel 2010-et használok (többnyire).
Képfeltöltéssel próbálkozom, sajnos a box-ból nem megy :-/
-
Törpella
csendes tag
Sziasztok!
Igen rég jártam erre, és nagy segítséget kaptam :-) ebben reménykedve kérném a segítségeteket most is.Az elképzelés, hogy szinte egyetlen gombnyomással lekérdezhető legyen egy-egy megadott adathoz tartozó halmaz. Formon és azon belül multipage, combo box, sima text beviteli mező, ilyesmikkel lenne lekérdezhető az adat. Elképzelésem szerint egy pivot a megoldás excelben, és abból lehetne kinyerni a szűrt adatokat.
addig eljutottam, hogy pivotot létre tudok hozni, de konkrétan erre a megoldásra nem találtam semmit.Amit szeretnék: meglévő pivotból vba-val form beviteli mezőn megadott értéket keresni a fix helyen levő pivot (row labels - search mezőjébe....)
Azt hiszem annyi mindennel próbálkoztam már, hogy teljesen belezavarodtam.A következő terv az az lett volna, hogy ha ez megvan, akkor a leszűrt pivotot másolja valahova....
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim wt As Worksheet
Dim wp As Worksheet
Set wp = Worksheets("Sheet1")
Set wt = Worksheets("data2")
lastrow = wt.UsedRange.Rows.Count + 1Dim pi As PivotItem
pi = Me.Product_CodeQ.Value'vagy pi= sheet1-en az A2 cella'
'data2 C2'
wt.Cells(lastrow, 3).Value = Me.Product_CodeQ.Value'Pivot_Product_Code Macro
'
Sheets("data2").Select
Cells(lastrow, 3).Select
Selection.Copy
Sheets("Sheet1").Select
Range("A2").Select
ActiveSheet.PasteActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("Product Code"). _
ClearAllFilters
ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("Product Code").CurrentPage _
= piApplication.CutCopyMode = False
Selection.Copy
Sheets("dashboard").Select
Range("F5").Select
ActiveSheet.Paste
Columns("F").EntireColumn.AutoFit
End Sub
_______________________________________itt: ActiveSheet.PivotTables("PivotTable1").PivotFields("Product Code").CurrentPage _
= pi megbukik a dolog. persze ez már csak az a része, ahol próbálgattam, hogy egyáltalán mi csúszik át vélhetően helyes megoldásként, tehát sok értelmet ne keressen senki benne... :-/'data2 C2'
wt.Cells(lastrow, 3).Value = Me.Product_CodeQ.Value ------ez meg csak odamásolja az adatot, először onnan akartam kiszedni a pivothoz.Nagyon hálás lennék, ha valaki segítene.
Ha egy picit is megoldhatónak látszik, akkor szívesen feltöltöm akár az összes részletét a feladatnak (nem titkos) :-) -
Törpella
csendes tag
válasz
Delila_1 #20162 üzenetére
Köszönöm a segítséged :-)
Sajnos valamit nem csinálok megfelelően, mert
ezt az üzit kapom:Run-time error '13':
Type mismatchDebug után ezt emeli ki:
If WF.CountA(Range("F" & sor & ":H" & sor)) = 3 And Range("K" & sor) <> "" And _
WF.CountA(Range("P" & sor & ":Q" & sor)) = 2 ThenValamit elrontottam?
Egy "Save" gombhoz akartam hozzárendelni a megírt makrót, de nem sikerül... :-(
Esetleg még egy kis segítség, tanács...?
Az, hogy tanuljam meg, ezek után az elsők között van a listán... -
Törpella
csendes tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség...
Amit Excelben elértem:
Egy adathalmazból vadászom ki függvények segítségével termékazonosító, vonalkód utolsó számjegyei vagy kötegszám alapján a szükséges adatokat, ez működik is rendesen.Szeretném egy másik munkalapra elmenteni ezeket a kinyert adatokat.
Amit szeretnék elérni:
Adatok munkalapfül F,G,H,K,P,Q oszlopainak sorait amennyiben nem üresek (a sorokban a cellák természetesen összetartozó adatokat tartalmaznak) szeretném átmásolni a Mentett munkalap A - F oszlopainak soraiba úgy, hogy az Adatok munkalapfülről mentésre kerülő minden sor a Mentett munkalapon a következő üres sorba kerüljön (felülírást elkerülendő), és értékként legyen beillesztve (tehát a függvények ne működjenek tovább és a dátum is /Adatok P oszlopából/ változatlan maradjon. Plusz szeretném a Mentett munkalap minden mentett sorának végére (G oszlop) odabiggyeszteni az Adatok munkalapfülön a W1 cellában levő nevet, ami napról-napra változhat.Próbáltam egyszerű makrófelvétellel, de mivel az Adatok munkalapfülön a kitöltött sorok száma szintén napról-napra változhat, így ez a megoldás amellet, hogy túl bonyolult, nem vezetett eredményre.
A legegyszerűbb megoldás asszem simán kijelölni és átmásolni a kitöltött adatokat, hogy azután a Mentett munkalapról tovább tudjak dolgozni függvényekkel, pivottal, stb., de egy stabilabb és belevalóbb megoldást megbízhatóbbnak tartok :-)
Attól tartok, hogy valódi makróírás nélkül nincs megoldása a feladatnak, azonban az én tudásom ehhez nem elég még.
Ötlet valakinek...? :-)
-
Törpella
csendes tag
Szia Mindenkinek!
Bajban vagyok, sajnos nagyon megakadtam, pedig azt hittem, hogy menni fog
Van egy szép nagy táblázatom és a következőket szerettem volna függvények segítségével megcsinálni (próbálom leegyszerűsíteni):A oszlop: kódszám
B oszlop: termékszám
C oszlop: azonosító
D oszlop: felhasználó
E oszlop: időpont(legyen ez a MUNKA1 sheet),
minden kódszámhoz más-más termékszám és azonosító tartozik, de a felhasználó lehet azonos és az idő is lehet azonos. Így minden termékszámhoz rengeteg kódszám tartozhat...
A problémát az adja, hogy ami fix adatom van, az a kódszám és a termékszám, az összes többi adatot egy még nagyobb adathalmazból kellene kihalásznom (legyen ez a MUNKA2), ahol ezek az oszlopok szintén szerepelnek, persze sok másik ebben az esetben feleslegessel együtt.
Amivel próbálkoztam, az a VLOOKUP és az IF, de nem akar összejönni
Ami eddig sikerült:
=IF(MUNKA2!Termekszam=MUNKA1!B2;VLOOKUP(MUNKA1!A2;MUNKA2!Kodszam:MUNKA2!Idopont;3;0);"nemjó")
Ez ad néha eredményt, de több a "nemjó" a cellákban, mint az eredmény, és nem tudom mi a hibaÉs ennek működnie kellene a felhasználó és az időpont esetében is, az azonosító is fontos, de másodlagos.
Érzem, hogy valamit figyelmen kívül hagyok, de tegnapra kellett volna a megoldás és hittem hogy képes leszek rá...
Minden jótanácsnak nagyon örülnék...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi haladó szinten
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged