Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• LordAndrew

tag

Sziasztok, sokat nézegettem a Popcorn Hour nevű HD lejátszót, de annyi szenvedést tapasztaltam a lejátszó fórumában, hogy végül is lemondok róla (és a szenvedésről is). Viszont szeretnék HD mozizni, tehát kéne egy HTPC gép. Amit szeretnék vele:

-HDMI kimeneten lejátszani mindenféle videót
    -Full HD lejátszási képesség (elégnek kell lennie Full HD X264, WMV és MPEG2 lejátszásához)
    -Távirányítás (az iMon VFD-hez van valami frontend szoftver is?)
    -Barátságos frontend (a feleségemnek is tudnia kell kezelni, mindenféle útmutatók elolvasása és magyarázatok nélkül is. Ha ennek nem felel meg, akkor kapok a fejemre :DDD )
    -Rádiós billentyűzet+egér (vagy billentyűzet tapipaddal)

Opcionális jó dolgok (ami nem feltétlenül kell, de jó lenne, ha lenne benne, illetve kíváncsi vagyok, hogy mennyi plusz pénz)
    -Tuner (amit kezel a frontend is, felhasználóbarát módon) és időzített felvétel, timeshift lehetőség
    -Firewire
    -TV nélküli zenelejátszás (kijelző+gombok)

Ami fontos még: legyen olcsó.

Kérdéseim:
    -Van-e olyan bolt, ahol készre szerelt HTPC hardvert lehet kapni (ha nem muszáj, akkor nem akarok szenvedni a szereléssel, beszerzéssel)
    -Ha nincs készre szerelve ilyen hw, akkor milyen komponenseket ajánlotok a gépbe? (Lehetőleg egy helyen lehessen megvenni őket, de 2 helynél ne legyen több a beszerzési helyek száma)

előre is köszönöm a válaszokat

Új hozzászólás Aktív témák