Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CES 2026: Meglepően sok haszna van egy okostalpbetétnek
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Az alaplapnak támogatnia kell ezt a funkciót. Eddig csak Asrock lapoknál találkoztam ezzel a képességgel.
Mondjuk én USB CEC adapterrel kapcsoltattam be a gépet. -
superTibcsi
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ez engem is érdekelne. link ilyen egérrel használom jelenleg.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Egyszer próbáltam. Szerintem problémamentes.
Egyszer már elkezdtem írni a Win10 kézi optimalizációs Logout bejegyzésemet, de még nem sikerült sosem befejeznem.

-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Multiboot rendszerre gondolsz?
Megoldható. A nehézségi fok attól függ, hogy mit akarsz még a Win mellé felrakni.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
A Himedia-n kitudod próbálni, nemrég írtam egy linket a fájlhoz. 4:4:4 legyen a kimenet ha lehet, hogy ne a TV skálázza fel a chroma-t.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Mit jelent az, hogy "kimaxolt"?
Egy normál különálló lejátszó sosem fog egy erős madVR beállítással szembe szállni képminőség szinten. Egy RX550 vagy 560 simán hozza madVR-rel szinte bármelyik asztali lejátszó szintjét, kivéve a prémium 200k-s lejátszóékat, amit körülbelül 5 ember vesz meg egy egész országban. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
"Amúgy pfff, gondoltam egy eléggé időt álló "kimaxolt" HTPC-t azért már 60-70K-ért össze tudok rakni..."

Bocs, de ez kb. eleve halott ötlet volt. Még akár dupla keretből is.
Jelenleg olyan átmeneti időszakot élünk, amikor az a legjobb stratégia (szvsz.), ha nem PC-ben gondolkodik az ember. ARM oldalon a 4K/HDR/10bit már jó pár hónapja nem probléma, és egy ilyen játékos HTPC árakhoz képest fillérekből (8-10k) megvan.
Mostanában pont azon töröm a fejem, hogy eladom a PC-s cuccaimat, de a RAM árak miatt inkább arra jutottam, hogy mégis megtartom azt, ami megvan (jó lehet majd a gyerekeknek
), mert iszonyat pénz lenne most a fejlesztés, ha integrált rendszert szeretnék. Aztán lehet mégis meggondolom magam, oszt a befolyt összegből maradok a minimál rendszernél. -
hm15
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Azt kell tudni erről a VGA-ról, hogy full HD-ig elég madVR mega-algoritmusokkal (
). 4k-t lejátssza akár 60 fps-ig is, de 4k-madVR-hoz kevés, nagyon vissza kell venni, főleg ha felskáláznál 4k-ra. Ha 4k tévéhez vennéd, RX 580-nal lehetne madVR-t kitekerni. -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Már az RX460 is elég volt, de az RX550 is elég, ha madVR-ben nem állítunk be mega-algoritmusokat.
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Főleg azért cseréltem AVR-t is, hogy kezelje a TV távirányítója. Ráadásul az enyém ilyen
és a TV-be építet YT kliens is ezzel kell kezelni.De belátom, ízlések és pofonok. Leginkább azért írtam le, hogy ismert legyen ez az alternatíva is.
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
A kérdezőnek egy G20-as Pana plazmája van (jó kis cucc). Az fullHD-t tud. Ilyen erőgép teljesen felesleges hozzá.
-
tipcsi72
csendes tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Erősítőt és hangfalszettet nem szeretnék. Sokat gondolkodtam rajta, de ez nekem praktikusabb és elég egy 20 m2-es nappaliba tv-zni meg filmezni és az 5.1 is elég.
Amúgy mindkét készülék HDMI ARC-t tud, úgyhogy megoldható HDMI kábelekkel minden jelátvitel. -
tipcsi72
csendes tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ilyen lesz a soundbar.
https://www.extremeaudio.hu/jbl-bar-51-soundbar?utm_source=arukereso&utm_medium=cpp&utm_campaign=direct_link
A tv meg egy pana g20 fullhd 50"
-
tipcsi72
csendes tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Köszi.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Wetek Play2 és nincs dedikált VGA. Egy 4th gen i3 van bent procinak, a T-s modell. Asszem 4330T
Patice
NFS-sel is volt valami nyűgje.
De már nem emlékszem. -
tamasgal
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem próbáltam manuálisan megadni, megpróbálom! Köszönöm a tippet!

Cetlis, szerintem az után van gond.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Hát, pont ugyanez a hasonlat jutott eszembe nekem is
Ha hiszed, ha nem, így igaz 
Amúgy, én nem vettem észre semmit, de lehet, hogy csak figyelmetlen voltam. -
hati
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ahogy előttem is írták, ha nem az otthoni wifi-s hálózatodról szeretnéd nézni a filmet, akkor az smb megosztás nem játszik.
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ahogy mások is írták már, ha nem az otthoni hálózaton keresztül nézed, hanem mondjuk mobilneten bárhol a világon, akkor ne olyan nagy sávszélességgel menjen. Én a TVHeadend-et használtam így, mobilon mindössze 2-300 kb/s-mal jött. Nyilván nem ugyanaz a minőség, de valamit valamiért.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Sokaknak tetszik és kényelmes.
Leginkább azért használják, hogy otthoni szerverről, NAS-ról tudjanak BÁRHOL filmet/sorozatot nézni, stb. mobilon.Nekem nem tetszik.
Amúgy jól látod.
Otthoni hálón elég egy SMB megosztás is, vagy egyéb. -
WP14
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ezért is jobb a HTPC és lejátszónak az MPC-HC. Főleg, ha már a fórum témája is arról szól.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Megtettem, még tegnap este.
Most teljesen alap Kodi, csak a DTS, DTS-HD ... stb beállításokat végeztem el. Első blikkre, időnként pattog a hang. Kattan egyet, egy pillanatra elhalgat, és megy minden tovább.
Nem minden release-nél, de elég soknál.Én azt hiszem, ez valami egyedi eset lehet, és valszeg gyári hibás a cucc.
-
kmarci25
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
A kodit ismerem, sőt van is már több S905X-es box a családban LE-vel. Nekem nem probléma, de szülőknek az lenne.
canniball: átnézek a javasolt topikba, köszönöm.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
A WeOS eleve tartalmazza a 17.4-et
Erre is gondoltam, de így, hogy része a firmnek, szerintem kizárható.
MX player meg nem kezel médiatárat. Mármint coverek, tartalmak, valami korrekt megjelenés .. ilyesmikre gondolok.
Az úgy nagyon puritán. #hajaismilyen
-
törölt tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Jó, de milyen user error? Kodit már újraraktam, firm frissítés megvolt. Most a legfrisebb van fenn.
FR is megvolt.
Nekem is gyanús a dolog. Néztem, nem e hamisítvány, de nem tűnik annak. Lehet gyári hibás? Végülis használtan vettem, de ezzel nem reklamálhatok. Minden működik. Csak nem úgy, ahogyan kellene. -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Működik és nem veszélyes.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Root kell és ez: [link]
-
WP14
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Köszi.

-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
S905X-nél nincs gond a HDR-rel, ezt többször írtam már: [link]
Tudom, nehéz elfogadni hogy 8000 Ft-ért egy hibátlan 4K 60p médialejátszót kapsz, de ez van.
És úgy néz ki, hogy a 3D frame packed kimenet is jó lesz majd egyszer a Nougat kernellel. -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
LCD-n simábbak lesznek tőle a színátmenetek, eltűnnek az esetenként feltűnő lépcsőzetes színek például égboltnál
Rossz és Jó. Sok erőforrást egyébként egyáltalán nem zabál, minimális a különbség egy 8bit és 10bites anyag között CPU használatban. A probléma ott van, hogy a VGA-k hardveres egységét régebben 8bitre tervezték és ennyi. -
bajnokpityu
félisten
válasz
SunMount3r
üzenetére
hát nem valószinű.
1. jó lenne, ha egy vetitő tudna 8 bitet (nem tud).
2. ezt a bitmélységet tovább csökkented, ahogy bekalibrálod. lsd. digitális hangerőszabályozás.3. de majd a forrás oldali 10bit, majd az hozza el a kánaánt... hogyne.
mondaná az ember, hogy akkor még a lejátszó programon belül elvégzett kalibrálással nem nagyon csökken a bitmélység, ha 8..10bitet használ, és akkor van miből csökkenteni. lsd. 3dlut.
viszont a proji kalibrátorok azt mondják, hogy a projin belüli kalibrálás célszerű, mert a 6+2 bitet sokkal ügyesebben képes helyretenni a célhardver. LCD esetén egyébként ez logikus (mivel DA átalakítás történik a projin belül) , DLP esetén nem, de még erre is ezt ajánlják.
szóval ha valaki azt mondja, hogy húúú, mekkora király az 1-20M közötti árú projijával a 10bit, akkor nyugodtan húzzuk fel a szemöldökünket

-
ratkaics
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Úgy is próbáltam, de akadás az eredmény, nameg CPU terhelés 100%.

-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Szoftveres dekódoláshoz kevés lesz az i3.
Durvább bitrátás HEVC video szoft dekódjához négymagos i7 is néha kevés.... -
ratkaics
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Az MPCHC lejátsza, de nagyon akad.
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
OK, akkor S905x. De legalább a HW képes rá és nem drága.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
AQ kábelekkel vannak összekötve, 1m-es és 2m-es darabbal.
Az AVR is tudja elvileg, de egy próbát megér hogy kikerüljem, este kipróbálom. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen, a linked jól mutatja, hogy milyen minősítésű lehet egy HDMI kábel.
Azért high speed és high speed minősítésű kábel között is simán lehet különbség.
Nem tudom pontosan milyen érték teljesítése esetén kaphatnak high speed jelölést, de a 4K-hoz ha jól rémlik 18Gbit/s sebességet kell tudnia max. a kábelnek.
Szerk.:
(#48960) Dorian:
Csak kipróbálással tudod eldönteni, hogy hallasz-e különbséget, és ha igen, akkor számodra az árral arányos-e a minőségi előrelépés.
Igen, macerás az áramtalanítás és újra bekapcsolás, de nem kivitelezhetetlen. Ha elég gyorsan csinálja az emberfia, akkor simán lehet tesztelni.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem, nem a kábel végén lévő csatlakozó 2.0-ás.
Az aktív készülékeken van egy minősítése a csatlakozónak (igazából a mögötte lévő hardvernek), hogy milyen HDMI szabványt tud. A kábelnek meg átviteli képessége van csak. Egységnyi idő alatt átvitt adatmennyiség. Ez vagy elég az adott szabványú készülékek összekötéséhez, vagy nem.
HDMI kábelből nem akarok vitát generálni. Nem kell nekem elhinni.
Próbáljátok ki.Hallottam/láttam különböző HDMI kábeleket otthon (a cuccaim között le van írva a láncom). Drága és no name között nem képben, hanem inkább hangban hallottam különbséget.
Másnál is ugyan ezt tapasztaltam. Nem a kép lett élénkebb színű egy jobb kábellel, hanem a rendszer hangja lett jobb.
-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
A csatlakozó is csak egy fém darab, hogy lenne már az 2.0-ás...?
Csak logikailag szoftveresen van 2.0.
Minden fizikai résznek sávszélességben kell tudnia támogatnia ezt. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nincs olyan hogy "2.0-ás kábel". Az a csatlakozó.

A kábelnek elég nagy frekvenciát kell bírnia, hogy minden adat átmenjen rajta. A kábelen csak azt kell látnod, hogy "high speed". A többi megjelölés nem mond semmit.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha integrált proci és nagy támogatottság kell, akkor amúgy erre az Intel házon belül már megcsinálta a számodra (is) ideális hardvert: Intel NUC.
Van belőlük sokféle változat, de a csúcskategóriások tudják/ fogják tudni azt, amit szeretnél.
(Pl.)
Ezek tulajdonképpen desktop gépek, mobil procival, vagy ha másképp nézem laptopok kijelző nélkül.
Egyedüli hátrányuk az az áruk. Előbbi linkelt gépecske RAM-mal SSD-vel 200k körüli összegbe fájna.
Külföldön ezeket sokkal lazábban megveszik az ottani fizetésekből. Kész gép, boltok árulják természetesen készre szerelve OEM Win10-zel.Desktop vonalon csak ezekben láttam olyan Intel IGP-t, ami nem GT1 vagy 2 konfigurációs (mint az összes asztali prociban), hanem akad GT3-as is köztük (a GT3-as kiépítésnél az IGP kap prociba integrált RAM-ot (eDRAM), ami sokkal nagyobb sebességen pörög, mint a rendszermemória, mert a rendszermemória sebesség az, ami a legjobban visszafogja az IGP-ket).
Ilyen IGP-vel már a visszafogott MadVR sem lehetetlen.

Itt van egy friss roadmap a várható megjelenésekről, Coffee Lake-es újdonságokról.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Pedig úgy néz ki, hogy október 5-től van HDR támogatás: [link]
-
canniball
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
10 év múlva már nem a 4 vagy a 8, hanem minimum a 24K-nál fogunk tartani.

-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Pont az SD anyagokhoz kell nagyobb erő. Amúgy szerintem egy i3-mas Kaby Lake is már látványos javulást tud okozni madVR-rel, a magasabb algokat már nehéz észrevenni film közben és az Intelnél nem lesz gond a kadenciahelyességgel sem.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SunMount3r
üzenetére
vásznon szerintem nagyon zavaró tud lenni, egy LCD TVn, LCD projin talán kevéssé.
eleve nagyon kevés a 23.976Hz, ha ebből 1 kimarad, vagy duplázódik, akkor a mozgás folyamatosságának az illúziója is odalesz.epzon vetítők mozgása elég gyenge, ott, meg sonykon szokták bekapcsolni a frame interpolationt, ezzel próbálják kevéssé zavaróvá tenni azt, hogy kúszik a szereplő, nem mozog. Nyilván ilyen vetitőkön kb mindegy hogy megakad-e másfél percenként, de egy tűéles képű, ultragyors megjelenítőnél (plazma, DLP vetitő) szerintem jobban látszik az ilyen probléma.
szóval ember, film, és megjelenítő függvénye mennyire zavaró. mindenesetre amin lehet, én javitanék.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Attól függ mennyire vagy érzékeny erre.
Én pl. látom a TV-ben sugárzott filmeknél is a kép rángatózását, meg természetfilmeknél a kamera svenkelésénél. Minimálisan zavar ugyan, mert nem sokszor nézek TV adást, de azért szerintem gáz, hogy erre sem figyelnek az adók.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
RX550 elég madVR-re alacsonyabb beállítás esetén

(#48905) Celtis: Csak akkor vedd, ha nem számít a kadenciahelyesség, mert az NVIDIA nem tud pontos 23.976-ot

-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Állítólag de, TV-n is látni a hatását, de inkább vetítésnél van haszna.
Átlag TV-khez szvsz. elég az IGP is.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SunMount3r
üzenetére
adatbáziskezelése sztem sokkal jobb.
-
hati
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
Pl. integrált TV tuner kezelés van benne. A KODI ezt magában nem tudja. Nekem ezen alapul a TV-zés. 4 szoba, 4 TV, 4 HTPC. Központi helyen vannak a felvételek, bárhol lehet felvételt ütemezni és bárhol (akár Androidos eszközön) vissza lehet nézni. Plusz persze a szokásos movie, zene, kép funkciót és sok-sok plugin.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
nálam egy próbát megért, aztán kuka..
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem CEC lesz a hiba. Ha jól tudom neki nem is CEC képes a HTPC-je.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Beebox-ból van az integrált procis vonal. Azok sima BeeBox néven futnak. A BeeBox-S-ben mobil Kaby Lake procik vannak, azok tudják azt, amit szeretnél, csak barebone változatban is kb. 100K-tól kezdődnek, amibe kell még RAM, meg valamilyen SSD.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Állítólag idén év végén az Intel Gemini Lake. De azon sem lennék meglepődve, ha csak jövőre jelennének meg.
De ne számíts arra, hogy ezek olyan hű de olcsók lesznek.

-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Jelenleg csak 15k-s alaplap + 10k-s Intel proci + GT1030 vagy RX550 kombó van legolcsóbban HDMI 2.0 és 4K 60fps

-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Lesz.

-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Az átalakítós módszerrel nem mentek ki a HD hangok HDMI-n, talán lett rá megoldás (patch), de nem tudom, hogy ezt minden gyártó terméke implementálta-e.
(#48808) tomic:
Nem szükséges külön VGA. Vetítőnél már elgondolkozhatsz rajta.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Hoppá, rosszul informálódtam.

Akkor GT1030-tól fölfelé szabad a vásár.ARM procis vonalon a fejlesztések sokkal előrébb járnak IGP tekintetében, pont ezért szeretjük ezeket.

-
MasterMark
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igazából annak sem gond, csak gyárilag nincs elég pontosan beállítva. Egyedi időzítésekkel, meg mókolással azt is meg lehet csinálni.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
"Pontosabban a "mindent az egyben" játékos + HTPC gép gondolata."
nVidia Shield-en nem gondolkoztál még?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SunMount3r
üzenetére
Le az a dirac le azaz butított verziójára vonatkozott, nem a librere.

Amúgy én is csípem az let. -
envagyok
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Libreelec a legutolsó kernelt használja, azért kompatibilis szinte mindennel.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SunMount3r
üzenetére
különböző gyorsításokat használnak az algoritmusok, ezt tudjuk. azt is, hogy a kisebb gépigényűnek gyengébb a képe. ebből az következik, hogy csak közelítő algoritmusok vannak a kép renderelésére, nincs letárolva pixelenként az információ, és minél pontosabban számolnak a gépek, annál inkább azt kapjuk meg, ami a lemezen van. Ez annyiban vág egybe a tapasztalattal, hogy a nagyobb gépigényű számításokat természetesebbnek szoktuk látni.
ezek természetesen az utófeldolgozás nélküli renderelésre vonatkoznak, se a renderelés közben, se utána nem szoktunk használni sharpent, zajszűrést, ilyeneket.
dunkel: 2016os U1es luminból van az a kép. A régebbi ramok drágábbak, ha a maximális profit a cél (mert az), akkor francnak szivatnák magukat lejárt technológiával, kérdéses beszerezhetőségű alkatrészekkel, drágábban? Sajnos elég nagy cég ahhoz a pixelmagic, hogy tervezővel valaha tudjunk beszélni.
A Human Audios X42 gépet nem néztétek még? ha zenelejátszás a cél, akkor én biztos megpróbálnám megtudni, mi van abban a dobozban. Amennyire tudom, direkt audio célra épült PC-s alaplap, kiegészítve a saját fejlesztéseikkel.
-
canniball
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nincs semmi gond az Asrock-kal. Évek óta azt veszek, sosem volt velük problémám és itt is szép számmal vásárolják a kollégák, nem emlékszem panaszra.
Arról nem is beszélve, hogy ebben a szegmensben kb. elsőként dobják piacra az újdonságokat és egyik más gyártó sem kínál olyan jól felszerelt lapokat mint ők. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
Hasonló Asus lapot nehezen fogsz találni, max. Braswellel. Szvsz. manapság már mindegyik alaplapgyártó egykutya. Mindegyikből van jobb, rosszabb. Asus pl. Apollo Lake-re egyáltalán nem cuppant rá annyire, mint az Asrock.
És hogy mitől olyan nagy szám ez a lap? Attól, hogy megfelelő szoftverrel tökéletes HTPC-t lehet belőle csinálni 4K-hoz is! És akinek nem kell a gyári MP-ek viszonylagos korlátozottsága, és nem akar MadVR-ezni, annak ajánlott vétel.
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Szerintem nagyon jók az Asrock lapok. Nem tudom még most is ez-e a helyzet, de korábban pl. csak az Asrock lapokat lehetett USB-ről bekapcsolni, ami HTPC-nél eléggé alapkövetelmény lehet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SunMount3r
üzenetére
de, amd kadenciahelyes. akár alaplapi, akár VGAról beszélünk.
valaha nem zavart a 15percenként 1 röccenés, de most már zavarna 1-2 drop is.
nem csak ezért, de sztem htpcbe AMD való. -
dunkel
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
24p-t meg lehet rajta csinálni. 60p-t nekem nem sikerült helyesre.
-
StLui
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Hát tuti nem jellemző htpc-ben

-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Úgy látom akkor még senkinek nincs itt 1060-as kártyája se...

-
sb
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Szerintem önsz*patás lenne.
Nem is hw-sen. Ahogy írták, működhet együtt két vga is, de egy vga-val is megoldható és egyszerűbb. kadencia gond úgy sem lesz.Az sw része szívatós szerintem. Ezt a dedikált vga-k felállást, vagy akár az egy vga, több kimenet dolgot sem támogatja minden 100%-osan. Onnantól meg csak az állítgatás, vacakolás lesz vele.
-
válasz
SunMount3r
üzenetére
Az "All-In-One" ötlete nem rossz, a megvalósítás már nem olyan könnyű, de szvsz. nem lehetetlen.
nVidia kártyával sincs szerintem gond mondjuk Kodival, de nincs tapasztalatom.
Ha úgy is veszel új gépet a játékra, akkor utána szoftveresen tudsz próbálkozni, hogy filmezéshez is megfelelő legyen.
A két videókártyás felállást felejtsd el.
Hajrá!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
SunMount3r
üzenetére
intel driverek megjelenésükkor brutál bugosak szoktak lenni, fél-1 év után már oké. nvidia-val volt már olyan, h driverfrissitéskor odébbrakta a szineket, kalibrálhatod újra. működésileg meg egyik se tökéletes, de mindegyik használható.
perpillanat az Rx-2xx Rx-3xx kártyákkal nincs gond, ha nem cseréled másnaponta a VGAt. AMD driver ott szokott hanyattesni, amikor csereberéli az ember a VGA-t. kadencia intelnél AMDnél oké, nvidiánál nem teljesen oké.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
"Már rákérdeztem erre ezen a Fórumon és egybehangzó volt, hogy az Intel-nek kadenciahelyességben nincs versenytársa. Az AMD-t írtátok másodiknak, de, hogy annál is van egy kis lutri a dologban."
Nincs semmiféle AMD lutri
Az igaz, hogy az Intel a legpontosabb, de úgy sem látod a különbséget az AMD-vel szemben."Az NVIDIA-ról pedig a játék kompatibilitás miatt nem mondok le az AMD-vel szemben. "
Milyen játék kompatibilitás? Minden játék fut mindegyik kártyán, még integrált Intelen is
Az új játékok háromnegyede amúgy is AMD-s lesz (például Battlefield 1, Mass Effect 4). -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Mert a leírtak alapján szerinted nem felesleges?
Miért lennél előrébb az integrálttal? Cserélgeted majd állandóan a HDMI kábelt? Egyébként Gigabyte 4GB-is RX460-at is vehetsz, nem csak NVIDIA-t, bár ez 15-20W körül fogyaszt filmnézéskor. -
dunkel
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
24p-n nVidia is tud kadenciahelyes lenni, 60p-nél nem sikerült megoldanom mert oda már nem enged custom profilt megadni.
Miért nem veszel egy AMD vga-t, ott minden oké? -
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ennek semmi értelme, ugyanis egy mai VGA kártya madVR nélküli videózás közben 6W-ot fogyaszt és leállnak rajta a ventilátorok

-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Mivel a 950GTX tudja a HEVC-t, ezért ez semmilyen processzor használatba nem kerül, csak a hang dekódolása, ami pedig kisujjból megy minden processzornak
madVR-ben semennyit sem számít a processzor. 750Ti régi kártya, nem tudja a HEVC-t, de előbb írtam, hogy a GTX950 alatt semmi nincs, ami tudja, ezt nem viccből írtam le 
zsola32: Nem

-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
"Nagyon észrevehetőek a beröccenések Nvidia kártyák esetén?"
Ha beállítod rendesen, akkor ugyanúgy kell működnie, mint bármelyik más kártyán, de az is lehetséges, hogy alapértelmezetten tök jó lesz

"A HEVC-t meg R7 360 esetén nyugodtan bízhatom a procira is, nem?! "
Mivel az R7 360 nem tud HEVC-t és a procid egy jó régi darab, ezért nem
HEVC-hez mindenképp kell egy gyorsabb mai modern processzor 
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen, de az R7 360 nem tud HEVC-t, csak a GTX950 az egyetlen kártya jelenleg, ennél olcsóbb nincs
Ezért lehet érdemes várni nyárig az új VGA-kra. madVR nélkül az Intelnek a legjobb a képminősége 
-
Balerik
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Akkor pl. egy R7 360 tuti kadenciahelyesen képes a lejátszásra? És képminőségben van olyan jó, mint egy ilyen emlegetett dedikált lejátszó?
Igen, madvr-el bőven rá ver a dedikált lejátszókra.Azt tudom, hogy HTPC-hez leginkább az integrált Intel-eket szokták ajánlani és hogy képminőségben is ezekből lehet kihozni a legtöbbet, hol áll ehhez képest egy ilyen AMD?
Ha mondjuk azt vesszük alapul, hogy semmilyen plusz képjavítót nem használunk, mint a MadVR...
Erre sajnos nem tudok válaszolni, de madvr-el sokkal jobb a AMDIlletve a MadVR kapcsán kérdezném, hogy tudnám valamilyen szinten alkalmazni a fentebb említett konfiggal és egy R7 360-al pl.?
Már elléggé "jó (erős)" algoritmusokat tudsz futtatni.
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Mondjuk nekem AMD-m van mindkét gépben, de semmilyen kompatibilitási gondom nincs
A legnagyobb előny AMD-nél, hogy a több kijelző nagyon jól megy: simán kinyom egy 3D Blu-ray filmet TV-re 23.976Hz-en, miközben DVI-n a monitor vígan megy 60Hz-en
NVIDIA-val ezt lehetetlen megcsinálni 
-
PuMbA
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Tápcsatlakozó nélküli GTX950 tud ilyet 4K-val együtt és pont 50k-ba kerül. Egyedül a kadenciahelyes lejátszással kellhet egy kicsit trükközni, mert alapból nem olyan pontos, kicsit többször van reccenés, mondjuk AMD-et képest. Megvárhatod a nyáron érkező új AMD 400-as vagy az NVIDIA új alsó kategóriás VGA-it is, azok 2x gyorsabbak lesznek ugyanakkora fogyasztásnál, de a GTX950 is bőven elég egyébként.
-
Spuri2000
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Raspberry Pi3 jobban jársz
-
Balerik
aktív tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Szerintem egy új AMD videó karival jó lenne. Mondjuk egy R7 360, 370 bőven elég lenne. Az AMD kártyáknál nem szokott gond lenni a kadenciahelyes lejátszással
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
SunMount3r
üzenetére
Téma összefoglalóban a linkje: [link]
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Inkább a Himedia lejátszó.
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ezt a 10m-es HDMI kábelt próbáld meg.
Már nem árulják. Van ugyanott 15m-es, de jóval drágábban. -
Gombinyó
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ha nem sürgős nézz körül ebayen.

-
sugarforce
addikt
válasz
SunMount3r
üzenetére
50 ezer alatt én se vennék hdmi kábelt.

Soha nem értettem amúgy ezeket a kábel árakat, persze nincs is több milliós rendszerem.devil-k: mert amúgy megfelelő átmérőjű védőcsőbe nem lehet belerakni? akkor semmit nem kell bontani.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Gondolom a kábelt nem fogod beépíteni, ami azt jelenti, hogy ilyen téren szerencsés vagy, mert ha bármi gáz lenne vele, akkor nem kell falat bontani, álmennyezetet lekapni stb. ha ez a helyzet, akkor vegyél egy 3.500 Ft-os 10 méteres kábelt és használd, ha jól működik. Ha nem, akkor vegyél drágábbat.
-
devil-k
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Inkább ez. De próba szerencse. Lehet, hogy az általad linkelt is megfelelő lesz.
-
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Nem néztem, de valószínűleg bármelyik jó. Neked egyébként az 1.3-as kábel is elég lenne sávszélességre, lévén az ugyanz, mint az 1.4-é. Az 1.4 inkább azt jelenti, hogy tud a TV-d ARC funkciót, meg bizonyos 3D formátumokat, amik az 1.4 szabványban jelentek meg.
Én azért szoktam 1.4-es kábelt venni, hogy biztosan be legyen kötve benne a CEC.
A bedugásra (is) értettem, hogy túlaggódod. Én soha nem figyeltem ilyesmire. Ezek egységsugarú fogyasztóknak vannak kitalálva, tehát barombiztosan kell működnie.
-
_Smooth
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Én ilyen rémhírekkel nem találkoztam.
Csatlakoztatás szempontjából a HDMI se kényesebb, mint a SCART volt, vagy akár az USB.3m-en létezik olyan kábel (ultra thin, flexi slim), amelyiknél nem mindegy, melyik felét dugod a megjelenítőbe. De ezt a gyártó jelzi a kábelen, és ez sem okozhat károkat, csak nem lesz kép.
(#39371) Celtis
Az általa használt eszközökön nem fog minőségbeli különbséget tapasztalni, amennyiben a kábel sávszélessége elegendő (és valóban tudja, amit ráírnak) a rajta keresztülküldendő anyag számára. ilyen formán tényleg bármi elég lehet, ami legalább high speed (10Gbps).
De ettől még a kábel minősége, anyaghasználata sem elhanyagolható. Én spec nem örülnék, ha pl egy 1000Ft-os vacak feje beleszakadna a TV-be, vagy valahol könnyedén megtörne és emiatt elmenne a kép - pláne vasárnap, amikor az üzletek is zárva vannak (de én vagyok a hülye, hogy moziznék templomba járás helyett).
Szóval ha kicsit túl is izgulta a kérdést, azért én se venném a legolcsóbb darabot.
SetTopBox és erősítő között egy 1m ECO kábel van (kb 1000Ft-os)... de nem nézünk TV-t, és ha elmenne a kép, se halnék bele.
Viszont Ő egy notit szeretne a TV-re kötni, ahol valszeg a levegőben lobogna, mozogna a kábel, gyakran húznák ki/dugnák vissza. -
Celtis
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Kicsit szerintem túlaggódod ezt a dolgot. Vedd meg ezt. Ennél olcsóbb talán nincs is.
Ha találsz később olyan kábelt, ami akár egy fikarcnyival jobb kép vagy hangminőséget produkál, kifizetem neked az árát. -
Spuri2000
senior tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
3 méterre bármilyen szutykot vehetsz nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Futás, futópályák
- Napelem
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- World of Tanks - MMO
- Okos Otthon / Smart Home
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4065, 90% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Egy normál különálló lejátszó sosem fog egy erős madVR beállítással szembe szállni képminőség szinten. Egy RX550 vagy 560 simán hozza madVR-rel szinte bármelyik asztali lejátszó szintjét, kivéve a prémium 200k-s lejátszóékat, amit körülbelül 5 ember vesz meg egy egész országban.
). 4k-t lejátssza akár 60 fps-ig is, de 4k-madVR-hoz kevés, nagyon vissza kell venni, főleg ha felskáláznál 4k-ra. Ha 4k tévéhez vennéd, RX 580-nal lehetne madVR-t kitekerni.
és a TV-be építet YT kliens is ezzel kell kezelni.
De már nem emlékszem.

Ha hiszed, ha nem, így igaz
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Erre is gondoltam, de így, hogy része a firmnek, szerintem kizárható.

(
Külföldön ezeket sokkal lazábban megveszik az ottani fizetésekből. Kész gép, boltok árulják természetesen készre szerelve OEM Win10-zel.