- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Nektek is eltűnt az opensubtitles felirat addon telepítési lehetőség az addonok közül?
A supersubtitles pedig már ezer éve hibát jelez
Mit érdemes telepíteni? -
flashpointer
őstag
válasz envagyok #38700 üzenetére
Köszi a gyors választ, noob vagyok ilyen téren
100-körüli a rászánt összeg.
akkor pl ilyenekhez még kell egy erősítő?az L alakú nappaliban egy kb 3x3 méteres kiálló csücsökben lenne berendezve, valami olyan módon hogy alapállapotban a falnál van a TV, filmezéshez meg egy guruló valamin a legjobb pozícióba húzva.
Mondjuk ennyi hangfallal akkor még elég sok pakolnivaló is jutna a kihúzás mellé -
Oszilaci
senior tag
-
envagyok
veterán
válasz Oszilaci #38703 üzenetére
Nem erről van szó, de 100-ért inkább sztereó rendszerben gondolkodnék, ha a minőségre törekednék.
Pl. 2-3 éves avr (dts-hd, stb.) 30 körül, és egy pár hangfal (dali zensor 1 v 3, vagy vmi hasonló 60-80 körül újan v 1-2 évesen (5 év rá a gari)
És később fejlesztgetném. Egy Sub 80-tól, surround 60 körül, center 40-50.
Egy ilyen rendszerrel már élmény zenét, filmet hallgatni, nem rémálom.
Egyik szomszédnak is ilyen 100k-s rendszere van, hát.. Se mély, se magas, se részletesség.
Én is olcsón akartam, vettem is, el is adtam.
Most viszont maximálisan elégedett vagyok
Amit írtam, azzal csak időt, és pénzt spórolok neked.[ Szerkesztve ]
-
_Smooth
senior tag
válasz python1 #38682 üzenetére
Nem a magasabb igényekkel (vagy bármilyen igénnyel) van/volt probléma, hanem a hozzászólásod stílusával. És az se hiszem, h vitaalapot képezhet, hogy ki mire használja. Van, aki kihegyezi egy bizonyos célra, más kicsit több dologra használja.
Elég bután is sikerült megfogalmaznod (és ezt ne vedd sértésnek, inkább kritika) a "véleményed".
Ez az "engem olcsó alkatrészek és pcnek nem nevezhető gyufásdobozok hidegen hagynak" dolog elég lesajnáló és sznob ebben a formában. Ha kiegészítetted volna, hogy azért veszel drága gépet, mert extra szoftvereket és képjavítókat akarsz futtatni, amit csak az visz el, vagy mert más felhasználási célokat is szem előtt tartasz, akkor az elfogadható lenne.
De képzeld, nekem egy olcsó asrock lapom van egy kis cerkával, és hibátlanul teszi a dolgát (az én igényeimnek megfelelően). A hálóban még ennyire se volt szempont a komoly vas, ott egy RPi2 (gyufásdoboz, nem pc) egy OE+Kodi teszi kiválóan a dolgát. Elérem vele a NAS-t? Tudjuk a sorozatokat, esetleg 1-2 filmet nézni esténként? Működik a katalogizálás, az előzetesek, film infók?
Miért kellett volna ehelyett nekem egy 100-150eFt-os riget építenem oda?
És ha abban az általános formában olvasom a szöveged, ahogy írtad, akkor max ablakon kidobott pénz mind, amit egy RPi2-n felül fizetsz. Ha valaki elolvassa az ilyen kommenteket, akkor rögtön el is megy a kedve az egésztől. "Micsoda? HTPC-t nincs értelme 50eFt-nál olcsóbb alaplapra építeni?"No offense
[ Szerkesztve ]
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
-
canniball
nagyúr
válasz varmi2 #38693 üzenetére
A fHD lejátszást már évekkel ezelőtt az Ion is tudta, manapság pedig már bőven lehet válogatni a lapok között ha valaki csak ennyire vágyik.
Ugyanakkor nem egy kolléga van itt aki vászonnal és nem alap kategóriás hangrendszeren mozizik, valamint bűvöli a különböző képjavítókat; ők azt állítják igenis látható/hallható a különbség (amit csak drágább rendszerrel lehet elérni). Ennek fényében erősnek gondolom de facto kijelenteni, hogy az 50k feletti bekerülési költség nevetséges... Neked és nekem elég az olcsóbb/egyszerűbb gép, nekik drágább/nagyobb tudású kell. Csak ismételni tudom magam: fogadjuk el, hogy mások az igényeink!flashpointer!
Kelleni fog egy erősítő és hozzá a hangfalak, melyeket megvásárolhatsz egyben vagy külön-külön (2.0, 5.0, 5.1). 100k-ból ha újban gondolkodsz szerintem csak az erősítő és a két front fog kijönni. De ez inkább ide tartozik: Házimozi belépőszintenhttps://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
róland
veterán
válasz Oszilaci #38698 üzenetére
De jól írtad le! "Tipikusan filmek, videók, képek, rádió, internetezésre használt eszköz, amelyet igény szerint játékra is használhatnak, esetleg Skype vagy egyéb internetes telefon szoftver."
Nekem pont erre kell a HTPC.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
flashpointer
őstag
Köszi a tippeket, akkor a linkelt hangfal+erősítő páros lesz a befutó rákeresve is csupa jó véleményeket olvastam, habár kicsit túlmutat a rászánt összegen úgyhogy remélem nem okoz csalódást : )
Meg hogy jópár évig azért működni fog. -
-
canniball
nagyúr
A téma összefoglaló útjára indítva. Mint látható nem egy mély tartalmú esszé, inkább csak próbáltam összegyűjteni a hasznos irományokat amelyek utat mutathatnak az abszolút kezdőknek és melyek nem túl régiek. Ha bárkinek bármi ötlete lenne (oda nem illő link került be, esetleg kimaradt valami hasznos, netán "linken kívüli" okosságot kéne bevésni) kérem jelezze!
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
törölt tag
válasz tom_tol #38695 üzenetére
Persze, nyilván arra gondoltam, hogy a ph értelemszerűen inkább "techesebb" közösség, mint házimozis, ezért egyáltalán nem csodálkozom, hogy messze nem kizárólagos mozigépek épülnek, nagyrészt teljesen mások az elvárások.
Állandó felesleges vita megy 2 tábor között, egyiknek azt kell elfogadni, hogy nem elég a pi2, 1080p-re sem, ahogy a BFS és N3150 sem, másiknak pedig hogy nem szar a 20k-s lap, nem szar a pi2, Kabini és Braswell, legtöbbek igényét maximálisan kiszolgálja. De valahogy ez nem akar leesni...
-
xtremetuning
addikt
válasz envagyok #38719 üzenetére
Legyen az a kijelző egy projektor, 3 méteres vászonnal és rögtön rájössz.
Hihetetlen, hogy nem láttok az orrotoktól/saját szokásaitoktól.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
envagyok
veterán
válasz xtremetuning #38720 üzenetére
Nekem volt projim, 2.5m széles vászonnal 3-4 éve.
Wdtv live-al, és asrock ion mini pc-vel használtam.
Sokkal több problémát okozott a projektor és a vászon képminőség szempontjából, mint a lejátszó hardver. El is adtam, most 65-ös plazma van és egy 4k-s 60-as ips tv-m. Hidd el, itt is számít a minőségDe a komoly hardver csak skálázáskor kell, ott is főleg felskálázáshoz, és interlaced<>progresszív átalakítások, Ill 24->60 fps koverzióhoz.
Ha 1080p anyagot 1080p kijelzőn fps konverzió nélkül néz vki, akkor kizárt hogy képminőség javulás hoz. Persze lehet élesíteni, stb, de az már nem az eredeti anyag.[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz envagyok #38721 üzenetére
Csak ennyi tv-d van ?
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
sas55
aktív tag
-
nagyúr
igen anno én is nézegettem ezeket az előre gyártott "profil"-okat HTPC terén, de jobb szeretem azt, amikor én válogatom össze alapossággal az alkatrészeket és én rakom össze. Így nem marad el a fülig Jimmy érzés mikor megnyomom először a power on gombot rajta...
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
varmi2
nagyúr
válasz envagyok #38727 üzenetére
A téma összefoglaló első mondata: Minden ami htpc, de ez már nem az. Ez a topik nem általános célú, nem gémer gépekről szól.
De ha játszol is a gépel, akkor az már nem htpc, hanem egy gép, amin lehet filmezni, meg játszani is. De az már nem htpc. Ha egy szamarat lónak nevezek, attól az még nem ló.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
varmi2
nagyúr
válasz Vikthor #38732 üzenetére
Végül is minden pc alkalmas htpc-nek. Akkor mi is e topik lényege? Na de nem akarok vitatkozni
Itt az én véleményem szerint a mozizásra kihegyezett hardver, és szoftver körtyezetet tárgyaljuk ki, nem egy általános pc-t, aminek több feladata is van.[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Doky1988
senior tag
Üdv!
Az aqua.hu -n találtam egy cikket, egy ilyenhez mit szóltok, vagy mit ajánlotok konfigurációnak?
Amire szükségem volna- Média szerver (Plexre gondoltam)
- FTP szerver
- Torrent szerver
- Fájl szerver
- WebszerverPersze halk legyen és energia takarékos.
Mostanra 2015 -re milyen konfigot ajánlanátok?Egy ZyXEL NSA-310 -et cserélnék le
DokY | www.zsolti.hu
-
python1
veterán
válasz varmi2 #38731 üzenetére
Az már csak hab a tortán,hogy a legmodernebb játékok is vígan futnak rajta,miért baj ez
Nálam a srácok előszeretettel használják játékra is,bár gondolkodom egy másik PC építésén is.De attól függetlenül neked is igazat adok,jobb ha adott dologra vannak kihegyezve a hardverek.
Na,csak lesz itt egyetértés.
[ Szerkesztve ]
-
rappit4
őstag
Hali!
OE alatt a transmission mitől lehet ilyen lassú? Alapból az asztalin a qBittorrent 24MB-al szed, míg ugyan azt a kábelt illetve torrentet használva a HTPC 1.4MB-al. Valami beállítási gond lehet? -
Melorin
addikt
válasz canniball #38709 üzenetére
Igen, az emberünk összerakja a többszázezres gépét, feltelepíti a Kodit, elindítja a filmet és azt hiszi, hogy az ő gépén automatikusan jobb lesz a képminőség mert drágább. Ez itt a téveszme!
Mert ha nem használ pl. MadVR-t és különböző skálázást akkor ugyan olyan lesz mint egy 30k-s gépen.
Szerintem ezt értik félre sokan. -
justice84
aktív tag
Hogy lehetne szétválasztani a szinkronos, felíratos sorozatokat?
Intelligens lejátszáslistával probáltam de nemakar összejöni
Tipust átálítottam "Sorozatra" , szabálynak megadtam ,hogy "elérési út" "egyenlő" betallózom a mappát de csak egy üres listát kapok. ötlet? -
törölt tag
válasz xtremetuning #38720 üzenetére
És hangminőségről ma még szót sem ejtettünk.
-
devil-k
nagyúr
válasz Patice #38666 üzenetére
AUDIOPHILE OPTIMIZER 119 € ? Elég durva ára van... majdnem annyi, mint egy oprendszer...
(#38697) Janaboy
Egyszerűen csak különbséget kell tenni HTPC és PC között.Oszilaci
Látom, minden létező dologba belekötöttél, amibe csak lehet.(#38704) flashpointer
Inkább ne legyen házimozim, de ilyennel nem indítanék, ráadásul ez itt erősen OFF téma, vannak erre szaktopikok is, ahol segítenek neked.(#38731) varmi2
+1(#38732) Vikthor
Nem rasszizmus, igaza van. Ennyi erővel minden PC-t lehetne HTPC-nek hívni amit egy HDMI kábellal hozzákötünk bármilyen megjelenítőhöz, akár monitorhoz is.
---------------------Úgy látom, hogy ebben a topikban is minden sz*ról írnak már, csak arról nem, amiről illene.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
bajnokpityu
félisten
válasz devil-k #38747 üzenetére
119ért kapsz még egy jókora lökést is, mintegy megnyugatás képpen, hogy mekkora király a progid.
anno még leveleztem Phillel, mondja, h simán megveri majd a pc a lumin futóműjét.
Megvettem a proggit még anno olcsóbban, aztán összehallgattuk Luminnal. Hát ez sajnos nálam nem bizonyult igaznak. De máshol se..jó a cucc egyébként, hoz a hangon, kb árral arányosan, de nem lesz belőle mindenverő.
eladó topping dac
-
törölt tag
válasz devil-k #38747 üzenetére
Majdnem ua, mint a Comp audiophile, linkeltem a bemásolós processeket, nyilván kicsit nyomozni kell, ha valami nem működik, de a próba ingyen van. Össze lehet dolgozni a Black viper és vagy Fidelizerrel, végül némi munkával ingyen van ua jó rendszered. Mondjuk ha a saját 8.1 és 10 belefektetett munkámat nézem, nem drága 120 euróért, főleg ha lesz megint esély mennyiségben vásárolni.
-
Melorin
addikt
Nálatok sem tölt le feliratot sem az opensubtitle sem a supersubtitle?
Megtalálja a sorozat feliratát, de amint enterezek rá, azt írja: nem sikerült letölteni a feliratot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- GTA V
- Napelem
- Óra topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Android szakmai topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest