Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Mezga Aladár #19882 üzenetére

Persze, megoldotta. :)
    Tegnap raktam újra a 5-6 éves Win7-et, volt alatta kb 3-4 alaplap csere (intel-amd) meg kb. 4-5 vga csere (szintén mindkét márka).

Érdekes módon nem hekkeltem semmit mégis működött minden.
    Az más kérdés, hogy most a reinstallnál végignéztem és tele volt mindenféle szirszarral az egész. UGyanúgy találta nv maradványokat, mint ati maradványokat (még 4850-ről 3-4 évvel ezelőttről), de volt fent creative file is 1-2db. Pedig driver sweeper is futott régebben, ami a creative cuccokat is kihozta. Ugyanígy volt fent Asus wifi kártya maradvány is.

Ennyit a driverekről.
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy az AMD nem szar, mert pl. a CAP uninstall olyan kékhalált dobott nálam 5-ből 5-ször, hogy habzott a szám utána... de a többi sem jobb semmivel. Inkább ezt mondanám.
    Nv-ből pl. install állományokat is találtam, úgy kb. az utolsó 15db driverét. Ja és nem uninstall dir-ben vagy bárhol máshol, hanem vmi shared könyvtárban a user mappában ahol semmi helye. Cirka 7-800mb volt.

Bevallom a fentiek után, hogy vga drivert már nem szoktam uninstallálni, csak rátelepíteni. Úgy nv-n, mint amd-n, de ebből az utóbbi 3-4 évben semmi gondom nem volt. Amikor gyártócsere volt akkor persze lekaptam mindent. Vga-nál és alaplap esetében chipset drivernél is, de megoldotta. Ismétlem, az utóbbi sok évre igaz ez. Ment az uninstall. A gép is. Nem volt kékhalál és egyéb anomáliák sem (pedig elég igényes vagyok a stabilitásra, 24p-re, minden szarra).

Az más kérdés, hogy az említett szemét ott maradt minden után. Pedig néha még tisztogatni is próbáltam, lásd sweeper...

Új hozzászólás Aktív témák