- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iatti
aktív tag
-
vince
őstag
válasz
FBLLMAG #76134 üzenetére
Nagyok és drágák, kicsi és olcsó van nekünk is
Szombat délután eltekertünk az Essegvárhoz, szerintem Bánd Márkó felőli végén lévő parkolóban legyen a találkozási pont (itt), innen néhány autóval fel tudunk menni közvetlenül a vár alá jó minőségű földúton (fotó), az útvonalat narancs színnel jelöltem.
A látogatóközpont mögötti fás domboldal (kékkel jelölve, fotón) kb. 200 méterre van, a Mayer Antal kilátó (alul, piros karikában) 1500 méterre.
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #76101 üzenetére
Várjuk majd az élmény beszámolókat
Örülök , hogy össze jön , de nekem most nem megy , nem az a szinte 400 kilométer oda és ugyan anyi vissza mert az nem lenne gond , de legközelebb hátha nekem is össze jön , kiváncsi volnék egy pár felső polcos lámpákra is , mert nekem egy se nincs és a környezetemben sem ! -
benfolds
őstag
válasz
FBLLMAG #76070 üzenetére
nincs ember, aki most megmondaná, hogy lesz-e eső 21-én, ne viccelj.
most vasárnap várhatóan lesz eső, durva hidegbetörés jön, ami tartósnak ígérkezik.
-
ace22
tag
válasz
FBLLMAG #76063 üzenetére
A beépített akkus lámpákkal az a tapasztalatom, hogy a kapacitás jóval kisebb tud lenni, mint az elérhető legnagyobb (18650-nél 1,000 mAh 3,400 mAh helyett). Ezért első dolgom megpróbálni a beépített akkut egy forrfülesre nagy kapacitásúra lecserélni.
Ahol sikerül, akkor évekig használom egyiket-másikat.
-
saril
senior tag
válasz
FBLLMAG #76059 üzenetére
Ja, annyi hogy az S2+ -t már rég eladtam, nem ezek miatt, csak a töltő csatlakozó hiánya miatt, mára csak olyan lámpáim vannak amit úgy is tudok tölteni hogy nem kell belőlük kivenni az akkut.
De ha jobb lesz az anyagi helyzetem lecserélem a sofirn wurkkos astrolux lámpáimat márkásabbra hogy meglegyen az AHA élmény, ha nem lesz, úgyis leírom majd, de előszőr pénz kéne hozzájuk
AAA AA ceruza elem és akkus lámpát soha nem vennék, de ezt már tudjátok, szóval marad csak a lithium-ion -t használó vagy újabb akkus lámpák.
Alapvetően a beépített akkuval sincs akkora bajom mint itt 1-2 embernek, az is jöhet majd
-
-
saril
senior tag
válasz
FBLLMAG #76011 üzenetére
"És nem a lm, nem a cd számít számomra, hanem a lux"
Ez megint ellentmond majdnem az összes hsz-odnak amit itt a forumon írtál.
#76009 "Vannak fejlámpáim amik 1000 cd körül tudnak, vannak amik 2000 cd körül, akad pár 4000 - 5000 cd -ás is"
#75913 "- A legtöbb esetben nincs szükségem magas fényerőre. Ha kell ott a rúdlámpa. 40 - 50 m -ig ezekkel is ellátok. Az erősebbek 6000 - 8000 cd fényerőre képesek."
#75604 "Viszont a lep része 3° - 16° között állítható. Akár 640000 cd fényerővel."
#75560 "A Fenix HP25R V2.0 is szerintem használható. A 20 kcd is megvan."
#75467 "Textúrázott tir lencse + XHP50 (85 cri), így akár a 20000+ cd is megvan"
#75317 "A Wuben E6 a Manker T1 -re hasonlít. A hatótávja egészen használható. Olyan 40000 cd körül van a fényereje."
#75315 "Majd 90000 cd a fényereje. "
És egész oldalakat meg tudnék ezzel tölteni, de talán a demonstrálás érdekében ez is bőven elég, A lux-ot alig használod a cd helyett állandóan a cd megy!Légyszíves ne írd le ezek után azt hogy neked a lux számít, mikor állandó jelleggel candela-t használod...
-
saril
senior tag
válasz
FBLLMAG #76009 üzenetére
"Én látni is szeretek, ugyanakkor a homlokomon se szeretnék 10 dg -nál többet"
Ez teljesen ellentmond az összes hsz-odnak amit eddig itt a forumon írtál, 100 és nagyon max 200 lumenekről beszélsz néha amikor végre nem cd-át emlegetsz.
100-200 lumennel nem nagyon lehet látni, csak botorkálni... -
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #76006 üzenetére
Elem vagy akku egyáltalán nem mindegy. Egy értelmesen hajtott pici lámpával nincs gond, a probléma forrása ott van, hogy sok lumennel lehet eladni, amit csak magas áramfelvétellel tudnak létrehozni, ami kinyírja az akkut. 300 lumen körüli fényáramú CR123 elemes/akkus lámpa tök rendben lenne még 1 akkuval is, a csel ott jön, hogy nincs fényerő, ezért kell a turbó fokozat, ami meríti a pici akkut és meg is tépázza annak élettartamát. Egy 14500 akku már sokkal jobban tolerálja ezt a jellegű áramfelvételt. Nyilván annak sem való, de az legalább nem hal meg pár hónap alatt (tehát nem lesz szemét belőle).
Ezért (mármint a hosszú életciklus), illetve az üzemidők miatt is tartom igazából a 18650 akkut értelmezhető elelmlámpa akkunak. Azt ha nem használod sokat akkor elég havonta, kéthavonta tölteni, ha meg kell akkor elmegy órákon keresztül gond nélkül, de ha kiveszel belőle 3-4A-t tartósan, akkor sem kell hamar kidobni. Nyilván itt is van az elborult szint ahol 4 LED FET driverrel veszi fel azt amit képes magából leadni szerencsétlen akku, de aki ezt a szintet használja talán tisztában is van vele, és nem is vár el hosszabb élettartamot az akkutól. -
-
Nandivagyok
aktív tag
válasz
FBLLMAG #75985 üzenetére
Az alapvető elvárásaimat a thrunite h01 teljesíti, szóval csak extrázgatnék. Kiegészítő piros fényforrás érdekelne legjobban, aztán ramping ui, vagy ésszerűbben elosztott fokozatok kellenének, amiket durva throttling nélkül tart, nyilván az akksi ésszerű keretein belül.
Ezen felül a strobo még poén de nem elvárás. Ezek alapján a HS10 egy racionális döntés nyilván plusz fényforrás nélkül. Viszont azt írják elég hitvány a quality control a cégnél és a lámpa erősen visszavesz a fokozatokból.Ami a leginkább behatárol, a pipalámpa kialakítás és a lehetőleg kompakt méret, mert ezeket a funkciókat más formában azért össze lehet nehezen vadászni.
-
iatti
aktív tag
-
iatti
aktív tag
válasz
FBLLMAG #75852 üzenetére
ha a bars-ra gondolsz én nem ismerem, nem voltam még ott. nekem mindegy, ha biztosan megy fel út amin elmegy az m-es futóműves kék-fehér, nekem jó az is. létrára viszont nem mászok, ebből kinőttem már
még a végén úgy járok mint a becsületesnepper. kb 60 lehet, most kellett bohóckodni jetskivel. egy laza térdszalagszakadás lett a vége
-
iatti
aktív tag
válasz
FBLLMAG #75845 üzenetére
szerintem új helyszínt kellene választani. bándon van az essegvár. Vince mi a véleményed? a gyaloglást kihagynám én is. aztán aki szereti a kihívásokat, elötte vagy utána felmehet még a szentgáli tiszafásba. pár éve voltam fent, bánd felöl támadtuk a hegyet
komoly meredekségű ösvény vezet fel, helyenként földdel töltött falépcsővel.
-
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #75816 üzenetére
Biztosan nem programozgatok én sem lámpát használat közben. Hozzáteszem én használaton kívül sem szeretek ilyenekkel foglalatoskodni, inkább megnézem, hogy kb. tetszik-e a fokozatelosztás és az egyes fokozatok fényereje és a szerint választom ki a modellt amit megveszek.
Még szerencse, hogy ennyire különbözőek vagyunk, így senki nem tud tökéletes lámpát gyártani, mert mindenki mást akar -
Lacerta
aktív tag
válasz
FBLLMAG #75813 üzenetére
Gyorsan lehet programozni, finomítani meg bármeddig.
A fokozatokat külön kell "megnyitni" programozásra, egy kattal feljebb veszi a fényt, kettővel lejjebb, ha tetszik, elmented, és úgy marad.Én egyszer szándékozom beállítani, utána nemigen piszkálok hozzá. A Skilhunt prgramozós M300-asával és H04-esével is játszadoztam 1-2 napot, de amióta megvannak a nekem tetsző beállítások, nem nyúltam hozzájuk. Évek óta.
Itt is ez a szándékom.
Én nem programozgatom át a lámpáimat ( menet közben meg főleg ), inkább viszek másikat is.2 katt: turbó.
3 katt ( kikapcsolt állapotból 4 ): epilepszia módokHárom fő fokozat van. UI ilyen.
Nem tudom, a régiben mennyire volt kemény a gomb, nekem megfelelő a keménysége. -
Lacerta
aktív tag
válasz
FBLLMAG #75766 üzenetére
Na megjött az U12.
Vám, ÁFA semmi, pedig a posta hozta. Igaz, csak a hivatalig, ki már nem kézbesítették, de ennél nagyobb tragédia ne érjen soha.Jó kis flood lámpa, kinn még nem teszteltem, de elég szélesen hord. Ez mondjuk szempont volt.
Az UI nem rossz. Egy katt bekapcs, egy katt kikapcs, folyamatos nyomásra teljesítményt vált, kikapcsolt állapotból hosszú nyomásra holdfény.Ami a legnagyobb fícsör:
A turbó kivételével minden fokozat erőssége programozható.
Holdfényből 3 szint van, mind a három külön-külön beállítható. Sajnos ez a mód nem memóriás, mindig a ugyanazzal a szinttel indul. Viszont eldönhetem, hogy az a legerősebb ( ez a gyári ), a leggyengébb vagy a középső erősségű legyen.Fényerőszintből rohadt sok van, holdfénynél 20-nál több ( mondjuk ez 3 fokozatra szétdobható, így van értelme ), a legalacsonyabbnál már nem világít egyenletesen az XHP50.2 négy magja, olyan gyenge.
A rendes fokozatoknál is 10-nél több szint van, nem számoltam még meg, de nagyon széles tartományban lehet variálni mindet.Nem tudom, mit szívott a szoftveresük, de nekem is kell belőle.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
FBLLMAG #75755 üzenetére
Ennek már új az UI-je. A régi az idegesítő volt. Ennek ellenére van két H02-esem és egy H03-asom az I-es verzióból, mert menők. És a programozható holdfény cool feature. Meg olcsón hozzájuk jutottam.
A Manker designja nekem pont bejön, van bennük valami, ami H.R. Giger munkáira emlékeztet.
Az tény, hogy a sarkok, élek gyorsan elveszítik az eloxálásukat.
A gombok nem zavarnak, kis kezem van, finoman mozognak az ujjaim.
Lezárni már nekem is sikerült véletlenül talán a H03-ast, pont LED csere után, egy darabig azt hittem, kinyírtam a drivert. -
z123456z
őstag
válasz
FBLLMAG #75719 üzenetére
Igazából arra gondoltam, hogy az AliExpress boltban ennyiért tolják, a wurkkos webshopban pedig ennek fele-harmada. Kajakra hülyének nézik az embert. És valóban, ha csak ezt az árazást látja valaki, akkor tényleg a neves gyártókkal van egy szinten. Egyébként a WK03 -at leszámítva szerintem nem lehet panasz rájuk, ha mattabb lenne és nagyobb nevet szitáznának rá, azt is elhinném.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
FBLLMAG #75680 üzenetére
Bocsánat, igen, elírtam egy nullával. Tehát 8mA = 0,008A és igen, ez nagyon magas fogyasztás, főleg egy 14500-as akku kapacitásához mérten.
saril
Én azt tapasztaltam, hogy a nagyobb cellák belső ellenállása jelentősen alacsonyabb, mint a kisebb méretű celláké, még új korukban is (nyilván márkás cellákkat vizsgálva). -
pittlaren
csendes tag
válasz
FBLLMAG #75597 üzenetére
Köszi
Még nincs kialakult véleményem V1 vs. V2 ügyben, szeptemberben megmondomTerminator M1: hú, ez elég zsivány, de qdrága, nem hiszem, h. indokolt lenne számomra.
WestBam: Köszi, igyekszem.
H-Zol: Köszi Neked is. A látszat ellenére majd' mindegyiket használom vmire, bár igaz ami igaz, lehetne egyszerűbben is.
2 az övtáskámban van, 2 az oldaltáskámban, 2 a hátizsákomban. Nyilván ezeket nem egyszerre hordom, de tök kényelmes, h. csak a tárcámat, telefonomat kell az aktuálisba beledobálni, aztán go.
Az LD22 V1 volt a másodlagos melós lámpám, itt lehet h. csere lesz a V2-re. Melóban adnak céges lámpá[ka]t, de jobban szeretem a sajátjaim. Vannak persze drabálisabb pilácsaim is, sőt, egy ilyen még úton is van, mer ilyenkor, az ősz közeledtével mindig felbuzog bennem a lámpázási kedv -
z123456z
őstag
válasz
FBLLMAG #75506 üzenetére
Igen, ma már én is tudnék az aktuális igényeknek megfelelő lámpa párost kiállítani. Nem igazán tudok részemről olyan szituációt elképzelni ( értelemszerűen nem professzionális felhasználásra gondolok), amikor 2db 14500-as lámpa nem tudna kompromisszummentesen kiszolgálni. De ha mégis, a 18650-esek mindenre jók lehetnek. Egyszer vittem magammal a Bükkbe egy 21700-ast, azt is leginkább powerbanknak. Mondjuk az nappal volt.
-
H-Zol
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3003
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3063
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest