- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #76606 üzenetére
Elhiszem , hogy sok funkciós lámpák , de akkor is horrorisztikus az áruk , nekem az
A többi lámpákkal pláne az olcsó kategóriával az a nagy baj , hogy túl vannak hajtva ( lumen háború ) a prémium kategória az nincs annyira túlhajtvaitt van a héten az Astrolux FT03S SFH55 9300LM lámpám volt a soros és borzasztó jól használható már olyan 50-60 % on is , de olyan az ember ha már tud 9300 lument akkor had szóljon
Most már jönnek a hidegek és így nagyon jól használhatók plafonra járatva is , de nyári estéken ez is nagyon hamar túl melegedett ! -
H-Zol
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #76603 üzenetére
2023 -ban, 4000 lm fényárammal ez nincs túlhajtva. Nem mp -et bír ezen a fokozaton. Alakja nem módosult, vagy minimálisat az évek alatt. A belseje viszont fejlődött. 4 - 5 éve tudta a 4000 lm fényáramot. Ma már a kis tesó is tudja, a nyakba akasztós apróság. Manapság a FL33 12000 lm fényáramnál jár. Na ez az atomvillanás. Szó szerint.
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #76603 üzenetére
Ez tényleg nem semmi 11 éve , de szerintem nem engem , meg megkockáztatom , hogy esetleg egy két személy kivételével nem is ezt a fórumot célozták meg
( tegnapelőtt a másik topikban még kaszát kalapáltunk)
Én már nem laikus szemmel nézek egy lámpára , de én is csak világítani akarok velük és szépen sorba vannak a polcon , ezekhez meg páncél szekrény kell -
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #76600 üzenetére
Ezt a leges leg őszintébben írom , ennél őszintébben nem irhatnám , soha nem számoltam össze de talán az össz lámpám amim van lehet meg üti az összeget amit írtál 4 számjegyben , így is sokan nem értik , de nem is az számít , hogy kinek mi a véleménye
de ha neked jó , nyugodtan írhatsz ezekről a lámpákról , de nem panaszkodom , hogy nincs , de ha ( mint ahogy a régi öregek mondják ) élében állna az euró a dobozba , akkor se adnak ekkora összegeket egy lámpáért mégha az egész Rubintból volna , nem csak a kapcsolója
-
z123456z
őstag
-
Winne
nagyúr
válasz
FBLLMAG #76513 üzenetére
+@ #76514 z123456z : Ez a kérdés már nem fejlámpa, lehet kézben, csak ne legyen túl nagy/nehéz, de cserébe legyen bika.
@ #76518 Cyborg : köszi a felajánlást, kitalálom mi legyen ezzel, aztán, ha ezt el lehet adni, lehet váltanék egy olyanra, akkor rádírok mindenképpen. Még megyek vele pár estét, aztán meglátom mi legyen.
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #76478 üzenetére
Azért az SP70 olyan 60 $ azért nem olyan kifejezetten ocsó , hogy csak úgy dobálózunk vele de szerintem meg éri az árát , ezzel nem csak villantani lehet , de most én is úgy csinálok ment "saril" kolega elhiszem , hogy van amelyik jobban bírja azt is hogy , olyan is van ami csak szinte parázslik hetekig
de engem ez nem érdekel és szerintem Átlagjózsit sem nekünk lámpa kell és ez amire én használom , megfelel sőt !!
Sokaknak amiket te nem sajnálsz, és ingyé méred , ezek a lámpák árai is horrorisztikus , nemhogy a prémium kategória !! -
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #76475 üzenetére
Nekem pedig mind az van kivéve "iatti" colega szerint az emisar nem az
Itt nincs társaság csak én a társaságnak a fapados is túl drága, nekem meg kimondottan jó , ma a Sofirn SP70 volt velem, szerintem az egy jól használható fapados lámpa , két 26650 aksi küldi az XHP70.2 lednek az energiát , van hő elvezetés is , még önvédelemre is megfelel , egy kisebb buzogány
-
saril
senior tag
válasz
FBLLMAG #76460 üzenetére
Még arra sem vetted a fáradságot hogy megnézd pl a Seeknite S11 tulajdonságait, így könnyű félrebeszélni, kezdjük azzal hogy:
Akkumulátor kapacitása
300mAh
Tömege pedig 18gramm, igen 18, erről ennyit! szóval a te 58grammos "nehéz" lámpád 3,2x nehezebb ettől az apróságtól amivel ugyan úgy el lehet világítani ~20~30 órákat kis fokozatokon
Ahogy írtam ez az összes lámpádtól kisebb!!!
és tudja a hosszú üzemidőket kis fokozatokon úgy hogy kisebb minden AA lámpától, miről is beszélünk akkor?
Az meg végképp nevetséges hogy a szabvány usb-c töltőportot amin fél óra alatt feltölthető felhozod blamának, hogy "nehogy má bele kelljen dugni egy töltőkábelt ami minden háztartásban megtalálható" pedig az usb-c kábel van legjobban elterjedve, a legújabb almás telefonokat is azzal lehet már tölteni, nem véletlen, abszolút nem volt meggyőző amit írtál.és akkor itt jön képbe hogy a te 58 grammos nehéz lámpád tud szórt fényt? van mágnes rajta? tud színes fényt? tud UV fényt? mert ez a 18 grammos lámpa tudja!
-
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #76448 üzenetére
Mindég oda tudom állítani ahol nekem megfelel
ha egy kicsit túl tolim rögtön visszább veszem , én ezt szoktam meg nekem már jobb nem kell !
Azért is írtam , hogy stabilizált vagy sem én megtanultam velük így élni , van egy két stabilizált lámpám is azért de nállam nem kitét !
Tisztelem az elszántságodat , el is olvasok mindent amit írsz , de nekem ezek így jók -
saril
senior tag
válasz
FBLLMAG #76444 üzenetére
Egy valamit nem értek, sztárolod az AA lámpákat de
-milyen led-ek vannak bennük?
-miért nincs olyan LED egy 18650-es lámpában?
ha meg van akkor rá kell rakni azt a foncsort hogy ugyan olyan legyen a vetítési képe és 10x jobb mint akármilyen AA akku vagy elem, nem értem, nem fér a fejembe hogy lehetne jobb egy akármilyen AA lámpa egy 18650es lámpával ha azonos bennük a LED meg a driver is hasonló, komolyan agyhugykövet kapok már ettőlhogy lenne jobb valami 1.2 voltról vagy 1.5ről ha 3,7volt-on sokkal kevesebb áram folyik, ha emeled a feszültséget csökken az áram, abszolút nem tudom ezt felfogni...
Vagy a te íriszed valami különleges és az emberek 99,9%-nak nincs olyan szeme mint neked!
-
saril
senior tag
válasz
FBLLMAG #76441 üzenetére
Szerencsére nagyon kevesen vannak akik AA lámpákat használnak, így nagyon kevesen veszik észre, mivel 18650-es lámpákat vesznek és nem ceruzaelemeset vagy ceruza akkusat, még ez a szerencse!
Abszolút ellene vagyok az összes AA és AAA lámpáknak, ha hasonlattal szeretnék élni olyan mint a hidrogénnel hajtott autó/busz, nagyon jó, de életképtelen még mindig, és az is marad.
Olyan mint a wankel motoros autó, életképtelen/réteg termék
Olyan mintha izzóval világítanánk otthon ledes fényforrások helyett.A leírtak köré felépíthető ideológia, hogy miért jó a hidrogén hajtás, miért jó a wankel motor miért jó az izzó, mindegyik köré felépíthető ez igaz, attól még életképelen és rétegtermék marad.
-
z123456z
őstag
válasz
FBLLMAG #76441 üzenetére
Én leragadtam a tetszik/nem tetszik kérdéskörnél, ilyen szinten nem foglalkoztam vele. Nem is értem, ezért nem is agyalok rajta, egyszerűbb így az élet. De nem különösebben, vagy inkább egyáltalán nem vonzanak a munkalámpák, a 2AA lámpák és az egyedi lámpák sem. Ahogy a drága lámpák sem érdekelnek: a pénzt is sajnálom rájuk és rendeltetésszerűen, nem vigyázva használni is sajnálnám őket. Nekem a lámpák nem olyanok, hogy mindent tudni akarok róluk, egyszerűen tetszenek.
-
z123456z
őstag
válasz
FBLLMAG #76436 üzenetére
Persze, hogy többel rendelkezik, írtam is. Kettővel. Egy magassal, trükközés nélkül csak ez kapcsolható, és egy alaposan elrejtett alacsonnyal, amihez négy gyors félkattintás kell. Nincs több. Tehát, ha nem aktíválod az alacsony fokozatot, akkor csak a legmagasabb áll rendelkezésre, ennyi. Nekem tetszene. Az enyémben még volt középső fokozat is.
Aztán hogy stabilizált e vagy sem, különösebben nem érdekel több dolog miatt ( talán rosszul emlékeztem vagy félreértettem valamit, lehet ). Mindenesetre én csináltam egy 15 perces amatőr mérést telefonos appal, amit meg is osztottam veletek:
"Az első visszalépés 1:43-nál történt, a többi nagyjából 4 percenként, de minden visszalépés nagyjából az aktuális érték kevesebb, mint 10 százaléka volt, úgy 8-9%. Visszalépések között atomstabilan tartja a fényt. Amikor megfogtam, hogy kikapcsolom, majdnem eldobtam, olyan forró volt, tehát kesztyű nélkül ez kivitelezhetetlen lenne."
Láttam amit láttam, mértem, amit mértem, a saját tapasztalatomnak jobban hiszek, mint bármilyen tesztnek. Ha stabilizált lenne, sokra nem mennék vele, mert nem tudom már tartani 15 percnél. Ez a fokozat tényleg csak pár perces körülnézésre van, de ki használna folyamatosan, hosszú ideig ilyen célra a legnagyobb fokozaton egy 14500-as lámpát?"A hatásfoka is elmarad. A hatótávja elmarad a ráírtól"
Nem tudom, de komoly pénzt tennék rá ( ami nincs, csak úgy mondom ), hogy bármelyik 14500-as ( nem LEP ) kisfejű vagy csőlámpát kenterbe veri a fénye, bármelyiket."Elég szűken világít."
Teljesen használható, nem lep szerű fény, a spot körül is jó nagy és használható fénnyel. 540 lumenről beszélünk, nem is tudom, hogy csinálják ezt.A kb 25 lámpámból egy kezemen meg tudom számolni, mennyitől ájultam el, ez az egyik.
Sokkal nagyobb elméleti tudással és gyakorlati tapasztalattal rendelkezel, mint én, ez tény, de ezekkel a negatív véleményekkel nem tudsz meggyőzni.
-
saril
senior tag
válasz
FBLLMAG #76372 üzenetére
Érdekes mert a kerékcsavarokat ha kenjük is csak minimálisan kell a MENETES részét egy kicsi film rétegnyit zsírral, de a kúpot szigorúan tilos kenni!
Az is érdekes hogy 5db lámpát hordasz magadnál de 1 pár szövet kesztyű nem fér el a pótkerék mellett, meglepő, ugye? (ezért mondom hogy ez tudat alatti már nálad)
Ahogy írtam is, megmagyaráztad minden pontomat
Mit is írtam??? 1db EDC bőven elég, akár kerékcserére is, pl: [link] most 13 USD
-csúcsban tud 1000 lm-t tehát amikor írod hogy valahova oda kell "nézned" messzebb akkor arra IS tökéletes.
-Mágneses, remélem feltünt tehát az autóra rögzíthető...
-tud meleg fehér és hideg fehér szórt fényt és színes fényeket is...
- sétára jó, kutyát keresni NEM JÓ, de megint agybetegség amit írsz, bocsi de nekem erős a fogásom, a kutyám nehogy már elszökjön a pórázról, amivel viszem sétálni!!! szóval olyanokat írtál megint hogy kivert a víz újra.
- kis mindenes lámpa, tehát amiket leírsz itt nap mint nap, mindenre tökéletesen elég! ez a kis lámpa, nem kell csak 1-et magunknál hordani és az összes lámpádnál kisebb és könnyebb is, erről ennyit#76373iatti "haggyad, úgy se érti meg "
Erre csak annyit tudok írni mint eddig mindig, akinek van sok ezer lumenes lámpája és a kutyáját a közvilágítástól messze az éjszakai sötétben 100 lumennel sétáltatja, annak mindig is ez lesz a véleménye rólam hogy "úgysem érti meg" igazán begyöpösödött elmére vallén csak ennyit tudok írni VAKLÁLJÁL tovább, pont illik ide ez a kis jókívánság hisz valamelyik kommentedben írtad is hogy már nem látsz jól, vajon miért?
nem is értem...
-
z123456z
őstag
válasz
FBLLMAG #76372 üzenetére
saril
1db 5000 forintos WK03 és a hozzá ajándékba kapott sörnyitós/mágneses/kitámasztható COB lefedi ezt a problémakört? Tulajdonképpen racionálisan gondolkozva igen, valójában az óragyűjtő sem a piacon veszi a 2 rongyos órákat. Tehát FBLLMAG is gyüjtő, csak nem ismeri el. -
saril
senior tag
válasz
FBLLMAG #76369 üzenetére
Ez a gond hogy nálad a kerékcserénél is OLAJos lesz a kezed nem csak simán koszos, ezt mondom! hihetetlen vagy
(az már régen rossz ha a gumiabroncs vagy a dísztárcsa vagy a felni olajos vagy zsíros)
Az meg elment a füled/szemed mellett hogy 1db EDC-vel amiket leírtál minden megoldható, erről ennyit! -
saril
senior tag
válasz
FBLLMAG #76366 üzenetére
Mondjuk hogy ad 1 elfelejted felkapcsolni a lámpát, tehát nem elfelejted felkapcsolni a lámpát hanem lámpa fétised miatt NEM kapcsolod fel, DIREKT! (mondjuk itt eléggé már tudat alatti a dolog), úgy írnám hogy annyira magabiztos vagy hogy 5db lámpád van (általában magadnál), megsem fordul a fejedben hogy ahol van lámpa vagy falon kapcsoló a lámpához, használd, mivel ez a fétised
Ad 2 egy sima edc lámpa mindenre elég!!! még leérsz a autóig vagy a garázsba vagy a kert végébe, nem kell csilliónyi lámpa mint amennyi neked van, teljesen felesleges, persze tudom hogy a candella-val fogsz jönni és megmagyarázod, persze! Meg hogy melyiknek mekkora a feje meg hogy hord, NEM KELL.
Akkor sem kell, van aki mindent megold egy mobil telefonnyi világítással, ezért mondom hogy 1db EDC otthonra bőven elég, te meg hordasz magaddal 3-4-5 lámpát, neked nem felesleges de mindenki másnak kb. igen
Amúgy is már annyi lámpád van hogy a felét sem tudod használni/kihasználni! kb egy bonyolult makrós excell táblát kéne csinálnod hogy tudd rotálni azt a rengeteg lámpád amid van, mindegy nem győzöm kihangsúlyozni, neked ez már tudat alatt beégett hogy pisilni is más lámpa kell meg kakálni is, de ha "kert végébe megyek" kell kettő mert eggyel magam elé nézek eggyel meg gyorsan meglesem mivan 200 méterrel odébb, az emberek 99,99%-nak ez életképtelen, ez amiket leírsz hogy sétálni 3-4-5 lámpát viszel... nekem ez néha úgy beüt/megüt ahogy olvasom hogy hihetetlen, persze EZ az ÉN bajom, de muszáj voltam megint kiírni magamból.
Szóval bocsi, de ezzel csak lehet én vagyok itt egyedül de hihetetlen vagy ilyen szempontból, de mondom a legjobb hogy megmagyarázod, a vetítési képpel a candellával a fejmérettel meg a paraméterekkel miért kell a sétáláshoz 3db lámpa, NEM KELL. -
iatti
aktív tag
válasz
FBLLMAG #76364 üzenetére
akkor másképp kérdem meg. fent vagyunk az essegvárban. a túloldalon volt az a ház. mi a nyerő.ez az astrolux ec01x, vagy egy karaj lep? te nem jöttél fel, amikor jött a k75, azzal elnyomtunk a négysávos útig. az volt itt szerintem a legkarajabb dobós.na most ha ezt lenyomja az ec01x, akkor ez a király.
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #76318 üzenetére
Szép leírás
Ezek után nekem a Wurkkos FT12 a leg taktikaibbb lámpám
Nem kattanásig nyomott farok kapcsolón be kapcsol az utoljára használt üzemmód , ugyan ez két gyors nem kattanásig nyomva , pillanatnyi turbó! Kattanásig nyomva három gyors klik ott a villogó közelre is nagyon jó de távolra is szépen világít !! -
z123456z
őstag
válasz
FBLLMAG #76316 üzenetére
Köszi. Akkor már csak a forward clickyt kellene elmagyaráznod, és azt, hogy mire gondolhatott WestBam: "A legnagyobb hátránya az, hogy ha bekapcsoltad akkor nem lehet módot váltani csak kikapcsolással. ". Egy gombos taktikai mind ilyen, legalábbis amik nekem vannak, csak a két gombos ( L18 és P16 ) képes arra, hogy bekapcsolva változtasson bármit is. Akkor ami egy gombos , az nem is valódi taktikai?
-
H-Zol
senior tag
válasz
FBLLMAG #76291 üzenetére
Igen a naplemente mód !
Az ügy nem olyan jó , annál sokkal jobb az anduril 2-ő az is szépen elhalványul , de ha tovább akarok nagyobb fényerőt akkor nem 5 hanem 10 vagy 15 percet állítok be és akkor jól felnyomom a fenyerőt és akkor egy jó darabig nagy fényerőn marad és csak az vége felé kezd el szépen lassan halvanyúlni , a vége az már holdfény !! -
Joshi
titán
válasz
FBLLMAG #76274 üzenetére
Ezek nagyon drágák
, én olyan max ~10-15k-ért vennék. Mondjuk fogalmam sincs mennyire szálltak el az árak, de ahogy elnézem, azért vannak árak. Pl nézegettem a Sofirn HS20-at, ez még azt mondom vállalható árú lámpa, de nem tudom milyen minőséget képvisel.
Nekem meg sógoromnak anno ilyet vettem, már nem is emlékszem a nevére. De ezek a lámpák amit kibírtak. Talán nem is állítható a fényerejük, de szerintem pont jó.
-
-
iatti
aktív tag
válasz
FBLLMAG #76202 üzenetére
itt veszprémben nullás lett az 1.4-es. én a vmeteo-t szokom nézni helyileg, de ennyi erővel lui padre is mondhatna valamit az üveggömbből
ahogy most ránéztem, pont a mai nap a legrizikósabb itt is. holnap már a front mögött leszünk, jövő héten meg már megint antifront. pedig nagyon kellene már egy kis csapadék, csutka száraz minden
-
vince
őstag
válasz
FBLLMAG #76194 üzenetére
Így van, a gyerekeknek a szülők/kísérők előre mondják el a szabályokat, ott helyben is figyeljenek rájuk és nem lesz gond.
Az időjárás előrejelzés érdekes. Az időkép.hu nem kecsegtet sok jóval, Bánd térségében 15:00 és 20:00 óra között 80% valószínűsége van a csapadéknak és utána sem csökken 50% alá, a köpönyeg.hu viszont csak 5-10% valószínűséggel jósol csapadékot, szóval vagy fog esni vagy nem. Hogy a klasszikust idézzem: holnap este lámpás találkozó lesz, ha eső nem lesz. Ha lesz, nem lesz
-
iatti
aktív tag
válasz
FBLLMAG #76179 üzenetére
akkor már csak azt kell eldönteni kő,papír,olló, ki kezdi a bemutatót.
utazási időre mit kalkuláltok? merre jöttök? zircnél lekanyarodni lókut felé, aztán hárskut, márkó. egy tizessel rövidebb mintha eplény veszprém vonalon jönnétek. lókut-hárskut vonalon van egy kis emelkedő, de a bátor túrázók simán átkelnek a hegyen
-
vince
őstag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #76167 üzenetére
Magam részéről, a használható, ami bevált, vonalat fogom vinni. Amikkel nem olyan gyakran találkoztok.
Acebeam: T27, L16, L17, RX, H40, H16
Armytec: Barracuda, Predator, Viking, Prime (C1, C2) - cserélt tir lencse, (A1, A2), Tiara A1, persze mind PRO kiadásban
EagTac: D25C, D3A, D25A2, GX30A3D
47 Quark QK2A
Olight: S1A, S2A
Nitecore: EA21, EA41, EA42, MT20A, MT2A, MH10S, MH23, BR35, NU05 KIT, NU25, NU25UL, NU33, UT27, LA10, TIP, TUP, THUMB, VCL10
Fenix: FD20, E12V2, E20, E20V2, E25UE, LD05, LD12, LD12R, LD22, LD22V2, LD42, PD35V3, CL23, T6
LedLenser: TT, T², P4X, P5R CORE, P7 Core, P7R SIGNATURE, MT6, MH5, HF6R CORE, ML6, K4R, K6R
Wuben E05
Emisar D4V2
Zebralight: SC5 OP, SC5W, SC53cN, H53W
Maglite: XL50, XL200, MINI 2AAA, MINI 2AA PRO+, ML300L3D, Solitaire
Convoy: S2+, M1
BLF A6
ASTROLUX C8
LUMINTOP FWAALehet, hogy valaki ezek közül is ránéz valamelyikre.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
FBLLMAG #76160 üzenetére
Akkor jöjjön a következő.
Magyar Gábor lámpái:Az apróságok nélkül:
IMALENT: SR16, LD70;
ASTROLUX: MF01X, C8, EC03, FT03MINI;
HAIKELITE: MT40;
CONVOY: 4X18A, M3;
THORFIRE: S70S;
SKILHUNT: S3PRO;
LUMINTOP: THOR 3, FW21 PRO, X1L, RING KING
FIREFLYLITE: E07;
MAGLITE: 3D LED, XL50;
NITECORE:NU50, NU25, HA15;
NEXTORCH: TA30C, P81;
WUBEN: E6, H1;
FENIX: HP15;
ROVYVON: S21Ti is beírhatjátok, hogy mivel érkeztek.
-
Winne
nagyúr
válasz
FBLLMAG #76153 üzenetére
A pánt szélesebb, ami a homlokom van. 😁 Abból az 1000 lumenes változat, a nem a highcri.  A vadak miatt csak azért mert a kettyos kutyák lehet üldözőbe veszik és nem tudom olyankor hallgatnak e a szóra, menhelyrol befogadott felnőtt kutyák. Ha látod a vadat inkább visszaakasztom őket. A :)
#76153 Köszi megnézem azokat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Háztartási gépek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Windows 10