Hirdetés
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦

A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Charlie Gordon
aktív tag
válasz
ZozzV6
üzenetére
Tavaly decemberben vettem, [pontosan ezt.]
-
ZozzV6
senior tag
válasz
Charlie Gordon
üzenetére
Mennyire régi a C8-ad? Még a menetes betekerhető driver tartós vagy integrált led polcos?
-
ZolkoW
őstag
válasz
Charlie Gordon
üzenetére
csomó más gyártó is készít C8-at, de nem egyformák mindenben.
Más: elveszettnek hittem egy lámpám, de előkerült. Nem is az volt sz*r érzés, hogy akkor kevesebb van, hanem a lehetősége, hogy ha valaki megtalálta, akkor most az én lámpámmal játszik, meg az én akksimmal

ha már akksi: mire jó még egy komoly áram leadására képes lítium akkumulátor a szokásos feladatokon kívül? igen, pl. gyártási hibás (apró rövidzár, összerakás után derült ki, és persze úgy már nem lehet hozzáférni szikével) NYÁKon elégetni a zárlatot okozó fóliarészt

-
WestBam
Topikgazda
válasz
Janaboy
üzenetére
Mielőtt nekilódulna mindenki keresni, nem kupon hanem Convoy brand flash sale van, akárcsak egy hónapja, mert akkor is élet ez a promo.

-
Janaboy
veterán
Ha vki Convoy lampat venne a budgetlighton van egy rakat kupon kod.
-
WestBam
Topikgazda
válasz
Charlie Gordon
üzenetére
Talán ha egy helységet beírnál könnyebben találsz fénytársat ehhez.
Viszont gyanús, hogy a lámpáddal nem lesz ok valami. Kettő selejtet egymás után kifogni: elég kicsi az esély erre. Már volt róla szó emlékeim szerint, de tutira Convoy C8-asod van? -
Charlie Gordon
aktív tag
Megjött az acél bazel a C8-hoz a Banggod-ról és ugyanaz a jelenség, mint a múltkor. Úgyhogy vagy velem van a baj, vagy a lámpámmal
. Ha valaki szeretné kipróbálni és tud rászánni egy kis időt, jelezze privátban. -
ak76
senior tag
A legújabb szerzemény,kiváncsi vagyok hogy teljesít,ez az első un "prémium" lámpám..

-
ZozzV6
senior tag
Olight gyárlátogatás videó angol nyelven. Aki nem tud angolul annak is érdekes lehet látni.
-
jozsi252
veterán
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
De ez nem csomag ugyanolyan sima regisztrált küldemény mint a többi.
-
-
atus72
őstag
Sziasztok,
Hogy lehet felismerni, hogy a megrendelt Convoy S2+ lámpa az eredeti-e vagy sem?
Ezeknek nem rendes dobozban kellene jönnie?
Mivel nem volt még ilyen lámpám így nem tudom mit kell figyelni, elsőre jónak tűnik a kidolgozottsága, teszek majd fel képet is. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
MPL hozza a csomagot, a kiscsomag és levél pedig az egyesített kézbesítővel jön. Én is szóltam neki, ne hozza ki, de azt mondta muszáj. Pedig elég lenne az értesítőt kihoznia. Rengeteget cipekednek szegények. Engem felhívnak előtte, ha jött vmi - jó ismerőseim szerencsére. De tény, h az országot sokan elhagyják, és egyre nehezebb lelkiismeretes munkavállalót találni itthon. Nálunk, sofőröknél is egyre trehányabbak jönnek, meg akik már sokszor ki lettek rúgva - nincs választék, nagy a hiány.
-
ace22
tag
válasz
MittuDomain_
üzenetére
Happy end lett: tegnap délután 4 tájban kihozták.
Posta nyomkövető szerint "Kézbesítés regisztrálva / Delivery registered, Budapest 70 posta, 2017.08.08. | 09:08". Előre tudták!

-
jozsi252
veterán
válasz
ZozzV6
üzenetére
Sajnos nálunk is ez a helyzet, kevesen vannak, és iszonyat mennyiségű dolgot kell széthordaniuk. Bár valamennyire szerencsés vagyok, mert rokon a helyi Postahivatalban dolgozik, aztán ha várok valamit és átment a vámon akkor szólok neki hogy reggel kérdezze már hogy jött-e csomagom, ha igen akkor félrerakatom és én vagy valakit átküldök érte.
Így a Postásnak nem kell a csomagom hurcibálnia egész nap, meg így tuti hogy megkapom..Bár egy másik fura dolog, hogy a nagyobb csomagok nem helybe jönnek, hanem egy közeli (25km) városba és onnan hozza ki futár! ??? Pl. az L6-ot is futár hozta ki.
Valószínű hogy a súlynak, termék méretéhez van köze hozzá. -
ZozzV6
senior tag
Sajnos ez a helyzet. Nem megy el senki postásnak. Kis pénzért cipelhetnek sok mindent 40 fokban is. Én szóltam is a postán nem kell kihozni semmit ami nem boríték méret. 10 perc gyalog és kis faluban nem kell sorban állnom sokat. Kibírom és nem zötykölődik annyit a csomagom, nem keltenek fel éjjeles után csengetéssel, és nem préselik be a cuccot a postaládába ami épp belefér, meg nem ázik meg.
-
dobolan
senior tag
válasz
MittuDomain_
üzenetére
Elhiszem, de én akkor sem várnék a postásra, hogy kihozza-e vagy sem másodjára meg harmadjára. Ha látom, a nyomkövetésből, hogy megérkezett, elballagok érte a postahivatalba, és le van rendezve. Szerintem így a legegyszerűbb.
-
dobolan
senior tag
válasz
MittuDomain_
üzenetére
Értesítő nélkül is érte tudsz menni a posta hivatalba a csomagért. Azt meg a tn nyomkövetésből is látod, hogy mikor érkezett a postára. Egyébként szerintem a nagyobb méretű "regisztrált levélként" feladott csomagokat nem is viszik ki a bicajos józsibácsik, mert a táskájába sem biztos, hogy belefér, meg gondolja, hogy, ha nincs otthon senki, akkor nem fogja végigcipelni a műszakja alatt, szóval inkább nem kockáztat és ki sem viszi szerintem. Nekem volt olyan, hogy otthon voltam, és csengetés nélkül csak értesítőt dobott be valamikor...
-
-szabi-
addikt
Ezt velem is megcsinálják.
Ezért rendelek a szüleimhez ott kihozza a postás.
Itt nálam b@szik becsöngetni csak bedobja az értesítőt.üdv
-
MittuDomain_
őstag
Take it easy, a magyar posta mindig b@szakszik.
Nekem a nyomkövetős csomagot a nemzetközi tracking szerint 3szor próbálták meg kézbesíteni (mindig volt otthon valaki), ebből kétszer 07.21, azaz napon belül, és a funny posta beírta, hogy a második kísérlet este 21.51kor történt. Ahogy azt a Móricka elképzeli... A harmadik kísérlet 07.23., de szintén voltunk otthon.
Végül 27én dobták be a kis papírt és 28án mehettem érte.Felteszem a nyomkövetős csomagokra a posta lejelent vmi kamu sikertelen kézbesítést, különben őket veszik elő, hogy nem teljesítenek egy fizetős szolgáltatást.
-
ace22
tag
válasz
HardSanyeee
üzenetére
A delivery tegnapi dátummal volt unsuccessful
ám ma reggel nem találtam semmilyen értesítőt... -
HardSanyeee
őstag
Ez valószínűleg csak annyit jelent, hogy volt kint a postás a megjelölt címen, de nem kézbesítette a csomagot (vagy nem voltál otthon kézbesítéskor, vagy eleve nem is volt nála a csomag), csak bedobott egy értesítőt, amivel el kell menned a postára. Ilyet nekem is írt már, ez szerintem normális, ne aggódj

-
ace22
tag
A rendelésem állapota "Belföldi feldolgozásra továbbítva – Forwarded for domestic sorting"-re váltott, ilyenkor szokott másnap jönni a postás.
Egy napra rá "Továbbküldve a kézbesítő postára / Inbound item forwarded to delivery Post" lett az státusz (ilyet sem láttam még), azóta ott is ragadt.
Van valakinek tapasztalati ilyesmivel kapcsolatban? Valamit lehet tenni a csomag kézbesítéséért, vagy várjak türelmesen?
-
-szabi-
addikt
válasz
nufenen111
üzenetére
Volt már ennél is olcsóbb: KLIKK
Utóbbi időben többször is akciózták.üdv
-
nufenen111
tag
http://www.gearbest.com/led-flashlights/pp_607511.html?utm_source=mail_api&utm_medium=mail&utm_campaign=special.0803&eo=nEvXEFtxTpnI2PJN&email=b2t8ZW1haWxrcmlzenRpYW5uYWtAZ21haWwuY29tfDE3MDc5
60 dollár az Imalent DN70. Az nem rossz, 110ről van leárazva.
-
drinker
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!

Ezekből már csak össze tudok hozni valamit!

-
jozsi252
veterán
Na megjött a L6 Clear verzió is. Viszont ehhez több dolog járt pluszba mint a fekete L6-hoz. Kapcsoló illetve a gumis kupakok nem jöttek a feketéhez az tuti.
Kicsit tartottam tőle mármint azért mert ugye clear verzió, de egyáltalán nem zavaró hogy ilyen ezüstös fényes kicsit.
Itt van pár kép összehasonlításképpen hogy a fekete milyen mellette. -
jozsi252
veterán
Elvileg L6-nál ha az akkuk 3V alatt vannak, akkor villog és a legalacsonyabb fokozatra átvált a lámpa, és onnantól azon fog menni?
-
Milker
csendes tag
válasz
drinker
üzenetére
C8-ból építettem fegyverlámpát egy vadász kollégámnak.
Kapott egy 40 mm 60 fokos lencsét amit úgy csiszoltam bele vizes köszörűn, lassú fordulaton.
A lengőkapcsoló és a lencse a BG-ről jött, a C8 a GB-ről.
Sok idő elment vele, de az eredmény meggyőző volt :-)
Rendelt is egy másikat a lányának!
Na oda inkább rendeltem egy Brinyte B158-at WestBam ajánlására és a lengőkapcsolót oldom meg majd valahogy.
Még nem érkezett meg, így nem tudom összehasonlítani a mókolt C8-at a Brinyte-al. -
Victorio
aktív tag
válasz
drinker
üzenetére
Esetleg itt érdemes körbenézni. Ezek dedikáltan fegyverlámpák, és vehető lengőkapcsoló meg szerelék is hozzájuk.
Nekem is van Olight lámpám, már vagy 7-8 éve megvan, még mindig tökéletesen üzemel. Pedig éveken át melós lámpának volt használva napi szinten, ütve-vágva volt, szerszámosládában hánykolódott. Kapott már fagyállót, olajat, és egyszer ki lett mosva a melósnadrággal együtt
Drágább mint a kínai webshoposok, de megbízható. -
WestBam
Topikgazda
válasz
drinker
üzenetére
Ahány gyártó annyi féle menetemelkedés és sűrűség valamint profil. Erre nem lehet alapozni sajnos. Ami most van elemlámpa rajta annak a gyártónak a modelljei közt valószínűleg csereszabatos a lengőkapcsoló, de még ez sem biztos. Amit én javasoltam elemlámpa az szerelékkel jön, de colos az akkucső, szóval fel tudod akár távcsőszerelékkel is szerelni. Lengőkapcsolóhoz mókolni kell vele, ez viszont biztos.
-
drinker
tag
válasz
Victorio
üzenetére
Vadászfegyverre kellene.
A terv az lett volna, hogy a lámpa lenne kicserélve egy nagyobb fényerejűre, minden más pedig, (lengőkapcsoló, szerelék) a meglévő lenne használva.
Igazából csak felvillantani szokta a lámpát 2-3 másodpercre tehát nem kellene akkubajnok lámpa sem.Jelenleg egy fix fókuszú lámpa van, a lényeg csupán az lenne, hogy messzebb világítson a meglévő lengőkapcsoló és szerelék felhasználásával.
-
Victorio
aktív tag
válasz
drinker
üzenetére
Attól is függ milyen fegyverre milyen célból kerülne.
Ha vadászfegyverre, akkor thrower a jobb választás, mert ilyenkor jellemzően viszonylag messzebb van a cél, és csak annak a megvilágítása lényeges, a szélesebb környezet nem annyira.
Ha taktikai célra kell, akkor jobb a szélesebben terítő, hogy ne csak a célt hanem a környezetét is megvilágítsa. Ilyen felhasználásnál ritkán van 10-15 méternél nagyobb céltáv.
Valamint a lövésállóság is lényeges szempont. Nagyobb csőtorkolati energiájú fegyvereknél a hátrarúgás jelentős dinamikus fizikai igénybevételt okoz a szerelékeken. Direkt fegyverre tervezett lámpák ezt kibírják, de egy gyengébb konstrukciójút akár tönkre is tehet.
Mindenképp olyat válassz amin erős vagy dupla a rugó ami az akkut tartja. Ha kommersz lámpát választasz, érdemes ezen a téren utólag tuningolni kicsit.
Nem szerencsés, ha mondjuk egy vadra duplázni kell, de az első lövés minimál módra kapcsolja a lámpát.Valamint én nem tennék fegyverre tekergetősen fókuszálható lámpát pont az elrázódás miatt.
Inkább válassz valami fix fókuszút, és vegyél hozzá átmérőben passzoló szereléksínre rögzítő bilincset. -
WestBam
Topikgazda
válasz
drinker
üzenetére
Megfelelne a brinyte igen, de lengőkapcsolót nem fogsz hozzá találni. Fontos megemlítenem, hogy az XPL-HI LED-es változatát vegyétek, engem is meglepett mennyire távolra elvilágít. Blogomban van róla cikk, lesd meg

Lumenszámot ne nézd lencsés lámpánál, mert az csak flood állásban mérhető, a cd értéke viszont magas ha fókuszálva van.
-
drinker
tag
HELP!
Apám szeretne egy fegyverre szerelhető lámpát.
Jelenleg egy komplett szettet használ, típusát nem tudom, kb. 600-700Lm, Beam 180m.Olyan kellene ami belefér a távcsőre szerelhető rögzítőre (1 inch) valamint hátulra rászerelhető legyen az a zsinóros kapcsoló. ill jó lenne kb. 1000Lm nagyobb Beam (250-300m) és ne legyen 30-40000-es árcímke.
Köszi előre is.Esetleg:
Brinyte B158 900Lm -
jozsi252
veterán
válasz
WestBam
üzenetére
Eddig se méregettem, most sem fogom, csak ha már van benne ilyen funkció akkor kíváncsi voltam a működésére. De egyértelmű hogy pontatlan.
Néztem egy YT videót, ott is a srác ezt a funkciót tesztelte. Benne volt az akku, kijelezett x mOhm-ot, hátrébb húzta az akkut, megint mért a töltő és akkor meg 20-30mOhm-al többet jelzett ki. No sebaj, nem hagyatkozok nagyon úgy sem rá.Más: Meglepetésként ért hogy ma de. bejött az országba az L6-hoz való 2db Keeppower 26650-es akku is. Így akkor jöv héten azt is meg fogom kapni remélhetőleg. Kíváncsi vagyok erre a Clear verzióra hogy milyen lesz.
-
WestBam
Topikgazda
-
jozsi252
veterán
válasz
gyenesmartin
üzenetére
De már töltöttem nem is 1db akkut, és végig hibátlanul jelezte ki a feszt is, meg rendesen fel is töltötte ahogy kell. Szóval nem hinném hogy érintkezési hibája lenne.
Illetve amit mondtam, egy kis várakozás után már pontos volt. Eddig nem vártam vele, most kicsit többet próbálgattam, több akkut, és most meg jónak néz ki mindegyik slotba. -
jozsi252
veterán
válasz
WestBam
üzenetére
Nagyon fura.. Most megint kipróbáltam a belső ellenállás mérést, és a töltő bekapcsolása után egyik slotba mért 90mOhm-ot, másikba 7000-et. Vártam egy kicsit utána, és megint beleraktam az összes slotba az akkukat, és most meg ilyen 10-15mOhm elétéréssel jelzi ki az értékeket. Szóval ilyen 90-115mOhm közötti értékeket dob ki minden slotra.
Ez hogy egy kicsit várok ennyit számítana az elektronikának a mérés szempontjából?? -
WestBam
Topikgazda
válasz
jozsi252
üzenetére
Mint ígértem ellenőriztem a belső ellenállás mérést is az OPUS BT-C3100 V2.2 akkutöltőn. Mivel "közérdekű" ezért inkább ide válaszolok a topikba.
Szóval a tesztelésre kiválasztott 18650-es akkut feltöltöttem, majd hagytam egy éjszakát pihenni.
A terheléses mérést megcsináltam, visszaszámoltam az egyenletet és 62mOhm ellenállás jött ki.
Ugyan ezt az akkut betettem az OPUS mind a négy slot-jába és megmértem ott is a Quick test-el, hogy ő mit mond.
Az eredmények így alakultak:
1 slot: 62
2 slot: 69
3 slot: 66
4 slot: 56Az eredményekből látszik, hogy egészen pontos, minimális az eltérés az egyes slot-ok közt, simán belefér mérési hibába, mivel az egyes slot-okban másként érintkezik az akku és a csúszka is. Az a véleményem, hogy lehet hinni a mért eredményeknek, legalábbis irányadónak megfelelnek!
Természetesen a fenti teszt csak az általam birtokolt töltőre érvényes, de a visszajelzések alapján nem nagyon szokott gond lenni velük, ettől függetlenül a nagy számok törvénye alapján ki lehet fogni belőle olyat is, ami kevésbé pontos. -
benfolds
őstag
válasz
ZozzV6
üzenetére
igaz, ami igaz, le is merült olyan fél óra múlva (előtte ment fél órát középsőn, és már akkor sem volt tele). akksit cseréltem, amivel már szemmel láthatóan fényesebb volt a középső és a max fokozat is, de utána már csak középsőn hajtottam a lémpát. na, akkor még nem ért véget a tesztelés.

-
-
benfolds
őstag
válasz
benfolds
üzenetére
nos, ma alaposan leteszteltem az x8-as S3-am max. fokozatát biciklin. ugye mostanában éjszaka sincs hűvösebb 22-23 foknál, szóval ez kb. a legmelegebb, ami este lehet. ehhez képest hiába küldtem neki a maxot, csak nem akart melegedni. dombon fölfelé kb. kézmeleg volt, lefelé szinte teljesen visszahűlt. nem akartam elhinni, többször kapcsolgattam, hogy tényleg max-on megy-e. azon volt. konklúzió: aki biciklire veszi, ne parázzon, hogy melegedni fog a lámpa, teljesen felesleges.
-
Myers
senior tag
válasz
ZozzV6
üzenetére
2 db azonos árú csomagra gondoltál?
Ha jól emlékszem a DHL úgy jött elő, mint szállító, hogy a lámpa több mint 2 kg lesz, és így már nem jöhet levélként. De úgy néz ki, hogy még hosszú csővel is (de akksik nélkül) belefér a 2 kilóba. De így akkor eleve nem is kéne DHL.
Nekem jobban tetszik rövid csővel. Nem használnám 8 akksival (bár még fel sem iratkoztam, de már erősen morfondírozok
). -
snipr
aktív tag
válasz
ZozzV6
üzenetére
Köszi, gondoltam, hogy túl szép volna
(egyébként az új, kisebb ellenállású kábellel 5.2A-t is mértem a blf-a6 driveren az akksik ismételt feltöltése után, a gyári kábellel ez "csak" 3.8-3.9A)A timeout érték módosítása nem macera, itt a kódrészlet:
// How many timer ticks before before dropping down.
// Each timer tick is 500ms, so "60" would be a 30-second stepdown.
// Max value of 255 unless you change "ticks"
#define TURBO_TIMEOUT 90500ms*90, vagyis 45sec a default... ha 120-at szeretnél, akkor 240re módosítsd, és fordíthatod is
(illetve ha nincs kéznél fordítókörnyezet, akkor dobd át privát az elérhetőséged és átküldöm a .hex file-t) -
ZozzV6
senior tag
Kicsit lehet több mondjuk 2,3A de 2.9 nem. Nekem a 11x7135-ös C8 volt 4A 3,85 helyett. A 7135-ök szórása miatt lehet valós érték. Mert van amelyik 2,8-as drivert 2,76-nak mértem. Bár én UNI-T lakatfogós multiméterrel mérek már áramot és elég jól mér. Lehet maga a multiméter nem pontos vagy abba merül az elem akkor tud hülyeségeket csinálni.
A BLF A6 firmware-ben turbo timert tudsz módosítani mondjuk a 40 másodpercről 120-ra? -
snipr
aktív tag
Megoldottam végül a blf-a6 firmware apró módosításával, most a "gyári" 7/4 mód helyett 7/1 módos lett. Ha valaki hasonlóval próbálkozna és nem boldogul, keressen bátran.
Samu 30Q cellával egyébként 3.6A-t mérek, ami kicsit csalódás, azt reméltem 4felett lesz (illetve 4-6 közt, ahogy a driver adatlapján szerepel). Még lehet megpróbálom a rugót áthidalni. Illetve a mérésben is lehet hiba, bár azzal már olyan sokat tornáztam, hogy szerintem ez a része rendben lesz.
A multiméterhez rendeltem egyébként egy jobb minőségű mérőkábelt, de azzal meg olyan értékeket mérek, hogy azt valószínűsítem az eredeti kábelek ellenállásával van kalibrálva az eszköz. Például 6x7135 driverrel hajtott xml-2 (s2+) esetében az új kábellel 2.9A-t mérek, a gyári kábelével viszont 2.2A-t mutat ugyan ez a konstelláció
, ami azt gondolom közelebb kell legyen a valósághoz... vagy elképzelhető, hogy 6x7135 "gyári" s2+ driver 2.9Amper körül is meghajtja a ledet egy 30Q cellával?! -
Czimby
addikt
Sziasztok!
Adott egy de.Power dp-023cr típusú lámpa ami bekapcsolás után kb 5s múlva elkezd villogni.
Kipróbáltam az akkukat jó mind a 3, és kipróbáltam labortápról is a lámpát, akkor is ezt csinálja. 11V mellett kb 2A-t vesz fel. HA csökkentettem a feszt kb 7V-ig akkor abbahagyta a villogást.Lehet ezzel kezdeni valamit?
A módváltás sem működik rajta.
HA pedig elkezdi a villogást és kikapcsolom majd gyorsan vissza ugyanúgy villog, ha várok kicsit és úgy kapcsolom be akkor megint kell 5s a villogáshoz kb.
-
jozsi252
veterán
válasz
ZozzV6
üzenetére
Akkor csak reménykedni fogunk hogyha 2-be küldik akkor ide is ér mindkettő csomag, illetve nem akad így fent. Mindenesetre simán megér 150$-t a lámpa. Igen azt olvastam én is hogy 5 napot kapnak az utalásra.
7$-ért adja a 3400-as Pana akkukat a Lumintop olvastam azt is, de én sokallom azt az árat. Flash Sale alatt 30$ +-5$ környéki árat ki lehet fogni 3400-as Panára (8db).
-
ZozzV6
senior tag
válasz
jozsi252
üzenetére
Én dobtam fel nekik hogy a vám miatt nekünk problémás lenne a DHL. Ezért az alternate shipping azt jelenti, hogy más szállítóval küldik és két csomagban a fejet és a lámpatestet. Még azt is mondtam, hogy az is jó lenne ha két külön rendelésként lehetne két részletben fizetni mert ha egyiket megfogják a vámon egy számlám lesz a teljes lámpáról és akkor a teljes összegért kell fizetni. Az idézett példa 8 db akkuval együtt értendő 167$-ért.
The Miller az illetékes. Minden Kínából fog jönni mert ott a gyár. Nem webshopon keresztül lesz hanem közvetlenül a Lumintoptól kapja mindenki. Az első 555 feliratkozó ha megkapja a szükséges infókat a rendeléshez 5 napja van utalni és rendelni. Aki ez idő alatt nem rendel az már csak 150$-ért juthat hozzá. vagy a groupbuy után 200-250$-ért. Szerintem tudásához mérten még 150$-ért is jó vétel mert minden jelenlegi throwert megaláz és az utána következő pár típus mind drágább nála. -
jozsi252
veterán
válasz
ZozzV6
üzenetére
Miller-nek írtam privátot, nem tudod véletlenül hogy neki kell-e vagy másnak? Olvastam az 1. hsz-t a GT-nél, de vagy elkerülte a figyelmem vagy nem tudom hogy kinek kell írni.
So an European order could look like this for the first groupbuy:
Payment to LT $167 with note:
“BLF The Miller, alternative shipping, 8 cells, 111+56=167”Nyilván ez az első 555-re szól, de nem is azért kérdem, nem lehet hogy a lumintop az eu vásárlókat eu-ból szolgálja ki? Vagy nekik is ugyanúgy csak Kínába van gyár, csak az EU ügyfeleket más intézi, más Postával küldik mint a US-t pl?
-
ZozzV6
senior tag
Csak hogy mindenki el tudja képzelni a BLF GT méreteit.
A képen a GT reflektor tetejére van téve egy C8 reflektor. Előtte pedig egy S2+ és egy P60 reflektor van.

Alig tudtam abbahagyni a röhögést mikor megláttam

-
ZozzV6
senior tag
válasz
5-ös kezelő
üzenetére
Infra+szemüveg

-
5-ös kezelő
senior tag
Olyan lámpátok nincs tesókáim, amit nem lát meg a halőr?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bocs a poénért, én nem horgászom, nincs türelmem hozzá, de a halat szeretem.
-
Victorio
aktív tag
válasz
istnag
üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy a mindent tudó dolgokról végül kiderül, hogy valójában semmit se tudnak tökéletesen.
Én úgy oldanám meg, hogy vennék egy fejlámpát, plusz hozzá egy kézi UV-t, amit valami állványon vagy leszúrva a botra/zsinórra irányítanék.
Így automatikusan oda világítasz ahova nyúlsz, viszont a zsinórod is fluoreszkálhatna közben.A lencsés-zoomos fejlámpával nekem sincs jó tapasztalatom. Keskenyre húzva a sugarat a LED képét vetíti rá mindenre, nem lehet vele jól látni.
Nálam a több lépcsőben változtatható fényerejű, fixen, de szélesebben terítő jött be.
Még senki sem panaszkodott, hogy zavaró a fénye. Nem nehéz ügyelni, hogy ne a másik szemébe világítsunk vele.Mondjuk én nem horgászok, túrázás és kempingezés a fő felhasználói terület - de azért nagyjából hasonló az igény.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
WestBam
üzenetére
Lennél olyan szíves és megmérnél nekem valamit? Reflektor és a pill hosszára vagyok kíváncsi együtt az S2 XP-L HI lámpában és egy S2+-ban, hogy mennyi a különbség. Szóval hogy ha az S2 belét egy S2+ házba rakom sima védelem nélküli akkuval jó lesz-e vagy esetleg a test betekerhető teljesen a fejbe vagy megütközik hamarabb? Nekem az is jó ha belepróbálod és megpróbálod összerakni és lefotózod ha valami nem stimmel. Köszi!
-
ZolkoW
őstag
válasz
istnag
üzenetére
én elfogult vagyok Convoy irányba, ezért a meglévő S2+ mellé vennék egy UV-set, és olyan fejpánttal használnám, aminek kétoldalt vannak bújtatói - egyet ide, egyet oda.
Nem mondom, hogy ugyanolyan kényelmes megoldás, mint egy dedikált fejlámpa, de mint írták, ezzel megteheted, hogy az egyiket bekapcsolva leteszed a partra, a másikat a fejeden hagyod, de még azt is, hogy a ház körül vagy máshol használod, univerzálisan használható lámpád is lesz. de nem meggyőzni akarlak
Ja, és a fehér S2+ legalacsonyabb módban tudja szinte ezt a fényerőt, adatra most nem emlékszem. -
WestBam
Topikgazda
Szerintem nem hiba, a LED adottságai miatt ilyen a fénye. Nekem az összes XPL-HI LED-es elemlámpámban látható ez, csak a fókuszpont változik. Javaslom kollégád is ellenőrizze az elemlámpáit amik ezt a LED-et használják. Közelről világítva falra majd távolodva szépen látható, hogy van a közepén egy folt mindegyiknek.
-
ZolkoW
őstag
válasz
istnag
üzenetére
a fluoreszcencia (ha így írják) tudtommal működik kékkel is (alacsony hullámhosszú fénnyel megvilágítva magasabb hullámhosszú fényt bocsát ki). de nem tudom, hogy mennyire. meg valszeg az UV is tartalmaz kéket, különben nem látnánk. Meg tévedhetnek az oldalon is, amit néztem.
-
balazs1956
senior tag
-
ZolkoW
őstag
válasz
Szirtimorc
üzenetére
én egy DX-es linket találtam, az más lámpa volt, az biztos

-
ak76
senior tag
válasz
WestBam
üzenetére
Köszönjük a tesztet,el is olvastam,és lenne is egy kérdésem ezzel a mondattal kapcsolatban:
"Meg kell jegyeznem, hogy a hotspot közepén a LED sárga színezése még erősebben látszik, ami közelre világítva látható, normál használat közben viszont nem zavaró (csak a tudat)."
Nekem a C8 XPL HI ugyanezt a sárga színezést produkálja újkora óta,lámpafüggő kollégám hívta fel rá a figyelmet,engem előtte nem is zavart,szerinte ez hiba.
Mi erről a véleményed?
-
WestBam
Topikgazda
Heti cikkemben egy Convoy régi "új" elemlámpát mutatok be, a Convoy S2 XPL-HI változatát. Blogomban megtaláljátok.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- LG monitorok
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Yettel topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
- Lenovo MIIX 520-121KB i5-8250 8Gb 256Gb NVMe, számla, garancia
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:85%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Ha valaki szeretné kipróbálni és tud rászánni egy kis időt, jelezze privátban.

).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)