Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz Uluwatu #16236 üzenetére

    Tényleg van olyan HD minőségű, nem is olyan olcsó DVD fevevő...

    Még azt tenném hozzá, nem vakítás célját szolgálja az egész, nem is a felvételről szól. Ott kezdődött, amikor forgalomba kerültek a HD-komponens, illetve HDMI-kimenetes DVD-lejátszók, aminek annyi volt a lényege hogy a DVD-ben rejlő minőséget jobban ki lehetett aknázni, minőségrontó SD-analóg konverzió nélkül.

    A műsoros DVD ugyanis hiába csak standard PAL/NTSC SD felbontást nyújt, viszont a bitsebesség nem rossz, ami a minőség másik fontos paramétere.

    Ennek köszönhetően egy jó LCD vagy plazma TV-n a műsoros DVD is élvezhető minőséget nyújt, meg bizonyára sokan nem is szeretnék kidobni a régi gyűjteményüket, így kézenfekvőnek tűnt az analóg SCART vagy RCA-kompozitkimenet kihagyása a jelútból, és a képet felskálázva kitenni egy HD-kimenetre.

    Hogy a készüléked amellett még felvételt is készít, analóg tunert is tartalmaz, az már csak plusz, nem parasztvakításra lett kitalálva.

    Persze mára így is, úgy is elavult a dolog, inkább idősebbek szokták hiányolni, én is találkozom néha ilyen kérdésekkel. A német piac nyilván nagyobb, nem zárom ki, hogy van egy réteg, akiknek még manapság el tudnak adni ilyeneket.

    [ Szerkesztve ]

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák