- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Macrodroid
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
NightLord
tag
válasz
Jackal2 #44154 üzenetére
Én sem tudom megerősíteni a negatív tapasztalataidat, pedig vagy 4 éve allizom kisebb-nagyobb intenzitással, és alapvetően soha semmi komoly problémám nem volt sem a rendszerrel, sem az eladókkal. Bármilyen dispute-os ügyet indítottam (a tranzakciók számához képest nagyon kevés ilyen volt), mindegyik számomra kielégítő eredménnyel zárult. Egy esetben, igaz filléres tételnél, amikor hiányos volt az áru - asszem 4db prop jött 8 helyett - az eladó a vételár dupláját utalta vissza, csak ne adjak rossz feedbacket. Egyébként egy esetben velem is előfordult, hogy készleten nem lévő terméket hirdetett az eladó, de miután pár nap alatt nem adta postára, gond nélkül visszadispute-oltam a pénzt.
Mint mindenhol, itt is észnél kell lenni, de nagy előnye az allis rendszernek amugy, hogy az eladó nem jut addig a pénzedhez, amig sikeresen le nem zárul a tranzakció, tehát visszajeleztél, hogy megjött az áru, és azt kaptad, amit rendeltél.
-
Zoty4
őstag
válasz
Jackal2 #44154 üzenetére
Eladotol fugg, ha kifogsz egy jo eladot akinel sok minden fan jo aron, akkor van h 1-2 het alatt megjon pikpak minden es a minoseg is jo, azonban dronos temaban valoban joval gyengebb a felhozstal
Aprobb 1-10dollaros cuccokat meri venni, zsugorcso, kabelek, csatik, komolyabb dolgokat en sem merek mar onnnanPeaceliker: arfnek hosszu tavon nincs ertelme, elobb-utobb muszaj lesz szerelned, akkor mar miert ne te rakd ossze, hogy tudd hova nyulj ha valami gebasz lesz vele.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #44154 üzenetére
Hehe, te is elkezdtél Kiszámolót olvasni?
Ha a JJRC X1, Falcon 180, Tiny QX80 átépítésére rászámolnám az órabérem kb. kettőt vehettem volna mindegyikből.
Merthát az alkatrészeket össze kell vadászni neten, aztán tervezni, összerakni, aztán újra összerakni, mert először szar volt, BF-ot/iNAV-ot installálni, aztán állítgatni, berepülés, hibavadászat, kész. Vagy a gép magától fejre áll, pedig minden jó, egy hétig hibakeresés, aztán vagy SW bug vagy szar az egyik HW elem vagy soha nem derül ki.
Vasárnap kivettem a dobozából az MJX BUGS 6-ot, és negyed óra alatt leteszteltem. A Z-84 röpcsinél meg talán most nem fog annyira fújni a szél h kipróbáljam h navigációnál nem repül-e el a rákba.
Meg minden nap valamit még forrasztgattam, dugdostam rajta, pedig elméletileg már kész van.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #44154 üzenetére
Alirol csak magad értékelésű eladótól kell venni, mint Ebayen, kb ennyi a titok.
De amiket leirsz hogy miért nem olcsóbb az mind igaz arf re. Szarul húznak meg egy csavart elhagyod nem lesz külön kapható (de mondjuk rossz példa a csavar mert azt kapsz bárhol, itthon is). De amikor kifut a gép semmi nem lesz hozzá. De sokszor már akkor sem ha még kapni. Mert nem tudni sokszorosan milyen motor, milyen szabi stb és külön meg sokszor nem kapni. De darabokban összerakott gépből ugyan úgy dögölhet meg bármi mint összerakott gépből szal megint nem szerencsés ellenpélda sztem. De az órabérem felszámítása külön mókás ötlet. :-D én szeretek építeni. Sokszor amikor van kész gép már kattogok hogyan lehetne "szétbarmolni" hogy valamit kelljen vele ügyködni. Sőt van aki nem is reptet sokat csak épít, mert azt éli. Ők a régi vágású modellezők és a drónos szakágnál külön kell venni a drón pilótákat úgy látom. Többi modell részleg nem igazán ilyen, ott leginkább modellezők mindenki. :-) szóval van aki nem ért hozzá nem is akar, stb ő nem akar építkezni. Ő kifizeti a kínai órabért az építésre :-D /hát ez még mindig tetszik xD /
De a másik ami manapság súlyos költség az áfa /vám. Darabokban 98% hogy minden bejön arf ben meg hát egyre kevesebb sajna. Plusz arf gépben sűrűbb hogy gyári cuccbol valamit cserélni kell jobbra, hacsak nem a "pro" változatot veszi az ember. De azt meg nem látom hogy versenyzők arf géppel nyomnak, annyi lóvé ból már mindenki inkább épít saját ízléses szerint (európai órabérrel :-D)De nincs azzal baj ha valakinek az egybe gépek jönnek be vagy nincs kedve építeni. Mások vagyunk. Én meg különösen árérzekeny is, szal én általában darabokban veszek :-)
Amúgy hk mostanság nemtom milyen gariban, 3 éve amíg nem voltam platina tag 2-3 hét vt a válasz. Aztán elkoltottem ott végtelen pénzt azóta 1 nap a gari :-)
-
marciart11
aktív tag
válasz
Jackal2 #44136 üzenetére
Vicces a hobby nagyon megtévesztő főképpen ha kezdő a zember:
Veszel egy alap kitett:
31k
kamera:
11k
fpv szett legyen a közp kategória:
adó
7K
vevő:
16k
antenna
4Kaksi is jó az olcsó 4DB kell eleve:
25Ktöltő mivel kezdők vagyunk nincs(alap töltő):
14KÓn:
2KCsavarhuzó szett: legye ben torx T3-T8 ig
5KMulti méter:
1.2K
Zsugorcső :
10mm egészen 3cm ig
3Kharmadik kéz se árt:
1KXT60 csatik:
https://www.banggood.com/5X-XT60-Male-Female-Bullet-Connectors-Plugs-For-RC-Battery-p-916559.html?rmmds=searchkébelek:
1000ftmeg valami megjelnitő ahol az élőképet nézed:
10-200k mehet a dologkapásból 150K lesz.
akkor ez full minimal szett, törés és egyéb károk nincsenek benne. -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #44130 üzenetére
Mitől lenne drágább?
Racerstar motor 4db 8k, egy x210 váz alirol 4k, szabik vannak 8k körül, bár lehet csak akcióban, de az mindig van. :-)
Ami vtx van ebben az 3k, 1/3 lencses kamerák vannak 4k ba, sp f3 3k. Ezen kívül mi kell ami pénzbe kerül? Persze egy kis cin fogy amíg össze rakom, de egy tekercs (50g) 300 ft :-) -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #44126 üzenetére
a név az sokat nem jelent
amúgy motorról és szabiról lenne jó tudni valamit, mert ha csak csini az is, de semmi értelmes akkor drága is lehet a gép
mondjuk esélye van hogy racerstar mociknál jobb legyen
egy ilyesmi konfig váz nélkül, racerstar cucokkal kb 26k amúgy...szal akár 30 ból összejön egy ilyesmi gép (persze nem ilyen szép), szal kérdés a motor és esc...esc még mindegy is, az annyira extrát nem tudhat.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #44105 üzenetére
dust is kiszórás alatt lesz szerintem, chaser 85 vagy mi volt nemrég 20k. most dust, de az 20kkv és 1s...nem nagyon van ilyen másik, főleg nem ekkora méretben. mondjuk ha magadnak építed 30g körüli auw is kijön ez meg 35, de még mindig kevesebb mint a 80as kefés gépem
enmtom jó-e, azért kérdem, van-e aki vett
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #44091 üzenetére
nyilván rengetek sitt van tőlük...de 3 dolog fontos ezekkel kapcsolatban:
-nagyon nagy a termék paletta...1-2 terméket optimalizálni könnyebb (pl iphone vs droid)
-toygrade cucc mindenkinél szar
-régi (tavalyi), kezdő modellek gyengék voltak, most újabbakra gondolok.és nem is minden toppos, de olcsó, elérhető...és árversenyt generál, így a jobb dolgok is olcsóbbak lesznek, ha csak kicsivel is, az jó. És mivel olcsó, még ha nem is bírja addig, sokaknak az ilyen alja márkák adnak lehetőséget egyáltalán arra, hogy ezt a hobbyt közelebbről tudják szaglászni és ez nagyon jó, respect érte, persze ez pénzről szó, de akkor is.
Én amúgy eachine t e10 és h8 minivel ismertem meg...vicc áron voltak és jó volt mindkettő. sok mókafaktor, strapabíró, megint sokaknak hozta közel ezt a dolgot, nekem is (akkor még heli mellé).
illetve lehet csak mák, de nekem eddig minden bírja tőlük. vtx ek, aio k, stb. er130at meg külön szerettem, pedig drágán vettem még anno, de megérte, nagyon is. 40k vt még...bár akkor nem volt még semmi ilyesmi olcsóbban, csak még drágábban. 20k ba meg ahogy kifutott külön jó volt szerintem.
de ami a fontos, hogy azt szerintem nem lehet így kijelenteni, hogy eachine=szar. van szar, de legalább ennyit is fizet érte az ember..sokszor mert vmi "kell" és akkor legalább kapni. És főleg azt gondolom, hogy aki ilyen témában blogot és teszteket ír nem jelenthet ki ilyet, mert ez blődség, te is ellenkezőjét állítottad (elismerték hacsak 1-2 jó terméket is, akkor sem valós, mert "=" az 100% ...)
amúgy falcon 180 megint annyiba ahogy volt simán vállalható, csak le kell dobni róla 50g ot amit könnyen meg is lehet tenni...persze ehhez megint modellező véna kell
qx80 meg sztem elég jól repül, persze minden gyenge gépre igaz, hogy ügyesnek kell lenni hozzá, mert nem fér bele a hibázás. erős géppel könnyű
qx80 most azért jött be nagyon, mert harcos volt vele kertben nagy tempót tartani...ami energiát össze szedett, azt nem szabadott elpocsékolnibabyhawk al nem ekkora kihívás repülni. de amúgy 1s kefés gépek ilyenek, fizikát nem nagyon tudják legyőzni.
walkera nem tudom mit művelt most...olcsó sosem volt, de micro helikben jók vtak...erre most 0...de legalább marha drága
ha már eachine... dustx58 jó lehet? 20k ba piszkálja az agyam, hogy 1s bl gép mit tudhat
(#44092) Tibusz00
nyilván marha nagy élmény lesz elsőre
de valszeg, hamar eljön az idő, amikor rájössz, hogy nemvt jó befektetés
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #44086 üzenetére
Nono, nem szoknya, hanem egybe szabott ruha, vigyázva arra, hogy minél ízléstelenebb legyen.
Gyakran van olyan érzésem, mintha Mézga Géza elcsórta volna Paula ruháit, hehe.
Hogy most ehhez képest a meleg és hideg sávon hol helyezkedik el, gőzöm sincs, meg igazából nem is érdekel. Miattam akár homárt főzhet kézrátétellel, az se fog zavarni, amíg minőségi videókat fog gyártani. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #44045 üzenetére
Jaja, Turul Dezső, csak aztán se a szlovák se a magyar skinheadeknek nem árulhatom el hogy hívják, mert mindkét fél érzületét sértené.
Az az alulap kb. ESC védő lesz, mert kicsit gusztább mint az ESC-re szigszalagozott propi.Amúgy ennyire jó márka lenne a DYS? Csak mert épp a héten eksünös az F4 Omnibus-uk, ami alapból egy tízessel drágább az Eagagyinál.
Meh, msot nézem, se baro, se i2c port, ez iNAV-nak túl fapados. -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #44022 üzenetére
azért amellé érdemes venni egyből jó pár kamerát pótba
(#44024) varadigabor
ez így hány gramm lesz?
(#44025) varadigabor
állíthatod bl heliben...1-2 szabi érzékeny ilyenre, akkor desyncl, de majd teszt mutatja
(#44033) Allien
a store töltés arra van, ami a neve, érdemes alkalmazni, meghálálja az akku
egyik akku sem köszöni meg az ilyet, csak az őszintébb fel is puffad
-
-
-
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Jackal2 #43769 üzenetére
Erre a dilemmára már írtam egy cikket:
Megfontolandó atyai tanácsok kezdő racer pilótáknak -
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #43760 üzenetére
Köszönet érte, nagyon hasznos.
Azért nem úszod meg olyan könnyen, mert lenne kérdésem.
Na most, számomra nem derült ki hogy ebben a szemüvegben a látott kép mennyiben különbözik a többi hagyományostól, itt arra gondolok, hogy dobozszerűen itt is úgy látod a képet mintha egy bizonyos távolságból néznél sötétben egy monitort?
Vagy kitölti a teljes látómeződet a kép?
A látott kép szöge sokkal kisebb mint amit a kamera lát, ez nem zavaró benne(vagy hogy is van ez)? -
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #43719 üzenetére
Ezt én értem, csakhogy nekem egyikre sincs szükségem....
A kioldó elektronika meg semmivel sem ér többet, mint ha a wifi alkalmazásból vezérelnék....
(Drónos szempontból ....)Tehát a lényeg, hogy a kioldó elektronika miatt akadtam fel rajta, de mint kiderült, nem sokat ér (legalábbis nem sokkal többet, mint a wifi vezérlés....)
-
GeorgeRobert
újonc
válasz
Jackal2 #43651 üzenetére
Csak mondom, de ez beltéren, van max10 méter volt még a távolság mind a kettő Sony -t lehetett már 3 éve is mobiltelefonról reáltime-ben vezérelni. CSAK a kép nem az a kép amit valóságban exponáltál, tehát fejből kellett dolgozni, előrre beállítvott értékekkel és exponálásra hasznájuk a mobilt. Viszont akkor nagyon úgy néz ki hogy a Yuneec lesz tesztelve a 4K-val vágóképeknk, bevágásoknak jó lesz. (egyszerre 6 mp-es csomagokat kell készíteni, ennyit lehet betenni egy hír alá)
-
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #43649 üzenetére
Azért írtam a PWM vevőt, mert a Falcon vázas gépemben az van, és a Flysky i6 távval simán 300m fölé is mentem, egyszerűen eszembe sem jutott hogy nem tud annyit.
Az X6B vevő a gyári antennával(23mm antennavég) szerintem a felét sem tudja mint amit kiírnak hogy range 300m.
Persze az is lehet hogy sokan nem is használják nagyobb távolságokban, mert azokról is írnak jó nagyokat.
Ami a tesztben volt nagy távolság, ott egyenes irány nagy magasság és ha visszanézed speciálisan elhelyezett antenna volt.Most hogy lerövidítettem a rárakott másik antenna végét 26mm-e mint amilyen a távon van, így volt 250-300m körül, ott/utána már elment a jel néha.
A gép 60cm-re a talajtól volt, és végig rálátás a gépre, persze ilyen távolságból nem is igen látható (gyalogoltam).(#43653) Jackal2: Nem, mert a gyári semmire nem való mint írtam.
Amit linkeltem videót ott javasoltak másik antennát, ilyenem volt/van nekem is, ezeknek 30mm az antennavég.
De én eddig ahány antenna végét mértem, szinte mind más volt, persze más a rendszer is többnyire. -
kriszbon
őstag
válasz
Jackal2 #43627 üzenetére
Lehet selejtes, de akkor az összes az mert 4db is van belőle, és nem egyszerre egy helyről vettem.
De nem csak nekem van/volt ezzel gondom, mert videó is van már erről.
Meg is van az egyik, itt is gondokról írnak ha minden igaz. [link]
A távolság tesztet én is láttam, meg olvastam is róla talán a te oldaladon, épp az végett vettem.
Vagy még az lehet hogy a táv vacak, de akkor miért jó a iA6 PWM vevővel? -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #43546 üzenetére
tudom, hogy az milyen táv, de kijelzővel 10 alatt kapni itthon szinte újat, de most kintről sem drágább..így mit ér egy menü nélküli tök alap táv? 5?? talán, ha kell vkinek hajóhoz vagy nemtom...
(#43555) SpydeR3412
nem feelcam el volt gond?
dvr villogás meg táp egyenetlenség lehet...milyen dvr?(#43558) Teréz Atya
ja ez a te képed?
néztem topicot csak nevet nem...homlokomra is csaptam, hogy ez miért nem jutott eszembe!?
De mindegy már megvan minden, lizard kinézetű lesz
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #43477 üzenetére
Ez így van! Én is az EV800D-t választottam volna, de a szemem miatt nem mertem megkockáztatni. Most meg szenvedek a Cyclops V2 + Eachin DVR összeeszkábálásával. Én speciel nagyon örülök, amikor magyar bemutatókat is talál az ember.
Jackal2 a te bemutatóidat is nagyon szeretem nézegetni. Leginkább a Taranis Q X7 tetszett, de annak a bemutatója félbemaradt
Az akkujaim meg 08.07.2017 23:58 Posten Érkezés a nemzetközi átvételi helyre HUNGARY (HU)
sosem jutnak hozzám, pedig jövő hétre szabit vettem ki, hogy kicsit előrehaladjak a vezetéstechnika elsajátításával, de ahogy elnézem abból semmi nem lesz. Szombaton is, ha megyek majd maximum majd a technikád fogom tudni ellesni és meginterjúvollak néhány dologgal kapcsolatban -
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #43469 üzenetére
nekem is be van tervezve egy 130-as kk-s repulo tojas...
1 hete mar elérheto BG-en Ali-n
kosárban van mindenhol
de most huzok haza 3 hétre ugyhogy csak julius 24 magassagaban
erdemes megrendelnem, jovok vissza azt varhatom a tojásom....
remélem az élelmiszer biztonsag nem fogja meg -
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #43442 üzenetére
A B3-nál nem lesz gond, mert csak M5 - ös menetet kell belekarcolni a likba, (igaz, kettő balosat),
A nagyobb farigcsálás majd a syma-knál lesz, ott meg igyexem annyira pontosan dolgozni, amennyire csak lehet, aztán pedig természetesen balance-olom a végterméket ....Még senkinek nem sikerült előkotornia egy x8-at propi mérésre??
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #43431 üzenetére
Köszi, az x5 megvan, az 6"- os lesz.
A Bugs3-at felkutattam a neten, az 8"os.
Az x8 valszeg a kettő között lesz, de jó lenne rendelés előtt valami pontos tól-ig méretet megtudni....
A felfogatást "átültetéssel" megoldom. Van egy rahedli tartalék gyári propom x5 és x8 - hoz is,
kivágom a központot, és átültetem az új propba ....A "project" lényege egyébként: Összecsukható propot minden gépre, hogy könnyebben, praktikusabban tárolható, csomagolható, és főleg szállítható legyen ....
Maga az alapötlet már a kezdetek óta motoszkál a fejemben, de a végső "lökést", hogy belefogjak,
EZ A VIDEO adta meg.
A MAVIC propok már meg is érkeztek.... -
Allien
veterán
válasz
Jackal2 #43431 üzenetére
Akkor egy "kis" helpet kérnék én is. A Bugs2-3-hoz. Lemértem, a prop tolla a közepéig 93mm. Akkor ez hány inc? Lehet, hogy direkte olyan méret, ami semmivel se pótolható, csak eredetivel (a házig kb még 1cm van)? Amúgy, a 2 gép sok mindenben csere szabados (Bugs 2-3). Propeller méret azonos! Más a forma, de méret stimmel. A 2-sé bullnoise-s inkább. Ezen felül az akksi is, csak a bugs2 ugye van egy műanyag kiesés gátló...
Meg volt az első Bugs 2 reptetésem, igaz, ez kb annyi, hogy 6x próbáltam kalibrálni az iránytűjét, mire talált műhódokat, majd egy kis lebegés, meg hasonlóak.Auto fel/le szállás remekül működik. Felvittem a fák felé, és a relative, de erős szél ellenére is remekül ott tudott maradni. A földhöz közelebb sokkal több imbolygás tűnt fel.
Elsőre tetszik.
-
Baku
aktív tag
válasz
Jackal2 #43423 üzenetére
fape és Jackal2: Nagyon köszönöm! Sokat segített a sötétség enyhítésében, de a teljes megvilágosodás még odébb van....
Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy a jelenlegi gépeim propjai vajon milyen méretűek?
Ahol ugyanis árulják a hozzájuk való propokat, SEHOL nem írnak méretet.Szeretném tudni mi a mérete a Syma x5, a Syma x8, és a Bugs3 propellereinek.
(Még a hossza csak hagyján, (mert elég hozzá egy vonalzó meg egy számológép), de a szögemelkedésről halvány gőzöm sincs...)Apropó: Megmérné nekem valaki mm-ben az x8, és a Bugs3 propellerének hosszát?
(Az x5 nálam van, azt le tudom mérni) -
Jagi
tag
válasz
Jackal2 #43344 üzenetére
- OTG képes telefon.
- MTK chipset-es telefont nem támogat (Qualcomm Snapdragon-nal biztos megy,)
- a gyári kábel csak egy irányba használható, nem lehet megfordítani hiába ugyan olyan a vége
- elvileg mindegyik appal megy, de nekem a PokeFPV és Go FPV vált be(#43345) Peaceliker
[link] -
_X10Dead_
aktív tag
válasz
Jackal2 #43298 üzenetére
A Pana meg az LG tényleg leadja, ami rá van írva, a az ilyen-olyan-Fire cuccok névleges kapacitása meg csak attól, függ, hogy ki nyert a nagyot-mondó versenyen.
Van nálam olyan 8000mAh-s (höhö) Ultrafire aminek a súlya kevesebb, mint a fele a 3400-es NCR-nek...Ebben a műfajban a gagyik triplán szívatnak:
- A ráírt kapacitás kábé 1/10-ét hozzák, így a lakásból sem jutsz ki velük
- Ennek következtében hamar határ alá esik a tényleges feszkó
- Így nyilván ki is fogod nyírni őket gyorsan (mivel lámpába amúgy is unprotected a javasolt, csak idő kérdése, hogy mikor meríted túl)Más: ez a "3S-hez alacsonyabb lebegési pont tartozik, ergo tovább bírsz vele krúzolni" dolog már nem először hangzik el, de sokadjára is butaságnak tűnik
- A cellák súlyra vetítettkapacitása"energiatároló képessége" márkán/típuson belül koppra, egyéb esetben nagyságrendileg megegyezik. (A kapacitást azért húztam át, mert a ráírt kapacitás igen sok esetben meg sem közelíti a ténylegest).
- A gép levegőben tartásához szükséges munka ugyan az, akárhány cellás akkut használsz
- A magasabb feszhez valóban alacsonyabb amper tartozik, ami elvileg kisebb hőveszteséggel járna, de krúzolásnál ennek pont nincs jelentősége. (Ici-pici akkunál viszont pont buksz pár másodpercet az extra szigetelés-vezeték-csati okozta plusz súly miatt)
- Ha több "tartalék" áll rendelkezésre, az ember jobban hajlamos a joystick rángatására is. még a pszichológia is ellened dolgozik.Lehet, hogy a véleményed azon alapul, hogy kevesebb cella mellett hamarabb érzed, ha veszíti az erejét a gép és hamarabb leteszed. De ez nem jelenti azt, hogy ugyanaddig merítve 3S-en tovább repül, csak azt, hogy picivel TÖBB időd van hazaaraszolni, ha kezd gyengülni.
Nálam az ER130 határozottan tovább van a levegőben ugyanolyan súlyú 2S akkuval, mint 3S-sel (45 grammos 2S kontra 50 grammos 3S) és 2S-en még nyugodtan le tudok szálni, ha csipog, míg 3S-en már nincs időm manőverezni, csak fékezni a zuhanást... -
fape
senior tag
válasz
Jackal2 #43255 üzenetére
Az ebay topicban vagy a zseblámpa topicban érdemes nézelődni, érdeklődni melyik a a best buy 18560. Pl itt egy rövid ajánló.
-
vandor01
senior tag
válasz
Jackal2 #43298 üzenetére
A csati nem szamit.....
a gepen JST van az ujfajta gaoneng aksikon meg mar karifa: balance/JST/XT30... kanaan..szoval akkor egy kis 2-3S gyosznel nyugodtan duplat lehet lepni a gyari minimumtol azaz 20-22grammrol nem erdemes a gyarit kiszerelest koveteni mert MA mar annal vannak combosabb aksik
a sulyt lehet akar 50gramm is FOLEG!! ha az aksi teljesitmenye eleg zuzos (papiron) pl gyari: 2S/350mah/35C 20g -->>> Gaoneng 3S/550mah/80-160C 54gramm vagy akar maradhat a kozeput 3S/450mah/80-160C 46gramm.... azaz felesleges a gaoneng 3S/350mah/80-160C.... a nagyobb jobb
A suly gyari 2S - gaoneng 3S-350/450/550: 22-38/46/54gramm
mondjuk ha crash van akkor konnyebb aksi kevesebbet rombol -
Bornie127
aktív tag
válasz
Jackal2 #43253 üzenetére
Természetesen mint sok minden mást megéri kintről venni, itthon egy-két darab áráért kapsz kintről négyet dobozban.
Esetleg ha surgős, vagy hirtelen kellene, az nkon.nl-ről érdemes még vásárolni, egész hamar itt van, és eu-n belüli.
Kintről is eredetieket kapszPl: vt6*4db gb-nél 21.53€ postával, nkon-on 23€ trackinges postával.
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #43202 üzenetére
Minden bizonnyal addig úgy sem emelem levegőbe, míg nem jönnek meg az Infinity és Giant Power akkuk. Azok már versenyképesebbek. Ez inkább ahhoz kellett ily gyorsan, hogy amennyire tudok haladni az összeépítéssel tudjam ellenőrizni mit is csináltam.
És máris egy kérdés (halmaz)
SPI port mire jó?Kell az nekem?
CS ; MISO ; SCL ; MOSI ; VCC_RC ; GND érintkezőkkel van ellátva.
A Smart Port ugye a telemetriáért felel, nem? Az XSR vevőn van egy vezeték, ami a Smart Port, ezt jó, ha rákötöm az SCL pontra? Viszont a GPS-nek is kell SCL és ahogy én nézem egy van, amire a telemetriát is kötném. Készítettem egy rajzot, ahogyan tervezném szerelgetni. Azonban nem tudom még, hogy a barométert és a bluetooth egységeket hova kössem... Aki tud kérem segítsen, hogy legyen közös a siker
A vezérlő meg valójában kicsit eltér a rajzon lévővel. -
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #43203 üzenetére
Persze, olyat akarok ami hangos, csak érted, mindegyiknél azt írják hogy szuper loud, extra loud
Na mindegy, a Banggood-os Super Loud verziót vettem, majd elválik.
Azt én tudom hogy nem a buzzer dönti el, egy sp racing f3 boardom van, gondolom ez is hamisítvány, ez volt gyárilag a Falcon 180-hoz. Van csipogóm ami hangos, fesz mérésre lehet azt fogom használni, a boardra csak azért kell a buzzer ha véletlen oda repülne a gép ahova nem kellene, akkor meg tudjam találni
-
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #42994 üzenetére
Itthon leginkább 450 ek repülnek, azok nem vágják le a fejed. :-) nagy eséllyel csonkol, kicsivel öl is, nagyobb heli az már mondjuk goromba az tény. De ismerősnek 250 es racer (2 éve akkor talán 1806 al) majdnem elvitte az ujját. Szerencse kérdése is ez.... Bár marhára nem értem ezt a témát miért kell ennyire pörgetni megint ezt a témát (nem csak neked szól ;-) ). Nincs módosítás, amit legtöbben csinálunk illegális most, hogy miért van így, hogy kéne /lenne jó stb tök mindegy. Hangulat keltés most csak ez a téma másra nem jó.
-
cd334
tag
válasz
Jackal2 #42738 üzenetére
Igazából valahogy "olcsóbban" el akartam kezdeni. Én is a F36 tervezek hosszabb távra, azt akarom modosítani és teljes értékű tiny whoop-t építeni belőle és ott már rendes távval megtanulni az alapokat. (FC, távirányító, jobb motorok, akksik kamera, szemüveg már belátható időn belül meglesz, és szeretek bütykölni) A 110tk-t inkább kipróbálni, alaptanulásra, továbbadni vettem.
-
-
LógaGéza
veterán
válasz
Jackal2 #42537 üzenetére
Köszi a választ!
Az a "baj", ahogy én ismerem magam, ha csak annyi, hogy bekapcsolom, adok neki egy gázt, és repül, akkor hamar meg fogom unni. Szeretek bütykölgetni, állítgatni, tesztelgetni, ezért jött nekem szóba az építés. Nem először fognék forrasztópákát a kezembe.
Most ha teszem azt kiadok minimum 200USD-t egy MJX Bugs-ra, akkor ha tovább akarok lépni, akkor minimum megint ennyit ki kell adnom a következő lépcsőért, szóval ha megugranám, 300USD körül összeraknék egy normálisabb setupot, akkor azt a 200at inkább pótalkatrészre költeném, bár ahogy nézegettem ami húzósabb az a FPV szemüveg, meg a táv, azok meg csak nem mennek tönkre nagyon sűrűn...
X5C-n is nekem még a gyári propok vannak, több mint két év alatt nem sikerült egyet se eltörni. Mondjuk motort már kellett cserélniZotyafpv
Egy hasonlóval már én is jóban lennék - mennyire volt nehéz átszokni? -
Peaceliker
addikt
válasz
Jackal2 #42462 üzenetére
Macerás? Cél szerszámmal egyszerű... De mint már tudjuk az drága. :-)
Töltő (pl isdt) meg írja minden töltesz alatt, néha rá nézek. Mondjuk pararell töltés esetén csalás ugye. :-) De vettem elő régi 700as 2s akkut, felvesz elég sokat, de látom, hogy belső ellenállás 60-80mohm szal "C" már nem nagyon van benne. Szemcsi be jó lesz vagy ilyesmi. :-) -
varadigabor
senior tag
válasz
Jackal2 #42431 üzenetére
Onda meg strixxre nem dob fel semmit a google, vagy rosszul keresem, nem Bonka lenne?
Pl. ez szimpatikus de lehet attól rossz
Soha nem töltötted vissza 3,8 voltra? Érdemes lenne repülés után egyből tárolásira feltölteni az aksikat?
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Jackal2 #42431 üzenetére
Frissítettem a Taranis Q X7-et
Régi:
FW: opentx-x7
VERS: 2.2.0 (0857e276)
DATE: 2017-02-23
EEPR: 218Új:
FW: opentx-x7
VERS: 2.2.0 (85863358)
DATE: 2017-06-01 06:34:38
EEPR: 218Bár előtte is non-EU volt és most is. Nem EU-sítani sem lett volna bonyolult
Tehát vehetsz bátran Mode1-Mode2 - EU vagy non-EU változatot, mert minden pillanatok alatt átalakítható.
Ehhez bőven elég, ha alap szerelési ismerettel rendelkezik az ember (ki-be tud csavari csavarokat), ami hátrány a módosítás elvégzéséhez a vandalizmusra való hajlam.(#42431) Jackal2
Köszi!
Úgyis kell még vennem akkukat, így biztosan lesz köztük Infinity is. A Syma X8-hoz van 6db akku, ami tovább tud a levegőben repkedni, így ez a néhány perces quadhoz biztos még a hat is túlságosan kevés lesz. -
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #42429 üzenetére
Nekem sem halt meg még esc, mert lehúzom a gázkart és nem forognak a motorok
Ez nagyon ember függő, mennyire figyelmes, én nem vagyok az lezuhanok tuti elfelejtek disarmolni és kuka az esc, ha úgy van beállítva a gép hogy alapból forogjanak armolva. Bár pl Falcon 180nál elvileg túléli, mert van erre valami védelem.
-
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #42396 üzenetére
Oké, akkor nem kapcsolom ki a disarm-ot. Gondolom úgy van kitalálva, hogy a levegőben nem fog disarmolni magától. Air mode-ot végül nem próbáltam, átkapcsoltam és rögtön forogni kezdtek a motorok, lehet normális, nem tudom, nem szálltam úgy fel vele.
Arm alatt nekem sem forognak a motorok null gáznál, így legalább nem sütöm meg az esc-et, míg disarmolom esésnél, így elég csak levennem a gázt.
-
syler123
veterán
válasz
Jackal2 #42392 üzenetére
Igazából a földön vettem észre, hogy armolok, és pár sec múlva disarmol ha nem adok gázt, na gondolom ezt a levegőben is megcsinálná. Tehát az acro és az air mode megy egy kapcsolóra, akkor nem fordulhat elő ilyen?
Az air mode nem az aminél null gáznál is fordulhatok az iránykarokra?Már látom, hozzáírtad, ma teszt
Nekem csak a 3 állású kapcsoló működik. PWM RX modeban van a táv, érdemes átállítani?
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Ninebot by Segway F25E II
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest