- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz
NightLord #51916 üzenetére
kíváncsi leszek mit muzsikál majd
(#51919) Geller_1972
mindig bukfencezve szállok le
szal ez az anenna már legalább 38 ilyet kibírt, de volt hogy 2-3 at is fordult
p200on volt, az meg ugyan ez a felépítmény
(#51922) makszi
lehet pill ragacs bent tartja, de hogy akkor már nem vezeti majd az áramot az fix
amúgy képen látszik, hogy rossz volt a forrasztás gyárilag, kábelre nem lett cin rámelegítve rendesen. -
Peaceliker
addikt
válasz
NightLord #51907 üzenetére
Mennyi lesz a súlya a. Végére? 250g ban ha nem áll meg akkuval sztem gynegusz lesz, ezek a mocik nem emelnek vmi sokat
(#51908) syler123
Egy nagyon pici lóg vele a felső vázból, mondjuk még lehetne kijjebb rakni, de sztem így hagyom. 16/9 es azért lóg be, 4/3 ban nem látszódna sztem. Ez nem a gyári kamera felfogatas, de sztem stabilabb.
Pdb vel nem szokott baj lenni, 1 képet láttam ahol el tudták törni. Softmount ot is kapott fc, így sztem faja lesz. Váz nekem tetszik amúgy. 240m2m és hatul felmenne még picit nagyobb prop is
Hozzá teszem 2 ilyen vázat (1-1 pót kart adtak) vettem +1 pdb vel és postával (ez 6usd volt) 8k volt a kettő -
Peaceliker
addikt
válasz
NightLord #49667 üzenetére
Már nem kapni, utolsó pár db ot szórták ki 3e körül,akkor vettem egyet. Amikor ide ért akkor láttam hogy nagyon infinity pofára még matrica stílusa is. Úgy rémlik anno még paramétereket is össze néztem és ugyan az volt minden.
(#49668) stefi81
Nekem sztem egyik sem szottyadt meg, bár az addig nem szokott érdekelni amíg tüneteket nem produkál
500as 2s nekem is van, az vmi ordenáré mit megy vele babyzard
-
syler123
veterán
válasz
NightLord #49577 üzenetére
Köszi!
Jól néz ki ez a váz, lehet ebbe átköltöztetem a Falcont, amíg nincs másik motor, addig meg majd megy a 2204-el (várjunk a motor furatok gondolom ahhoz nem stimmelnek). Igen, emaxok árai elég húzósak.
Még azon agyalok, hogy az 5 colhoz milyen propok kellenének. 5040 vagy 5045 kingkong, esetleg dalprop, de az pofátlanul drága, nem tudom jobb-e egyáltalán, mint a kingkong.
-
Peaceliker
addikt
válasz
NightLord #45094 üzenetére
na egy gondom támadt ezzel...vagy nincs boot pin a lapon vagy nem tudni melyik az... máshogy nem lehet boot módba hozni ezt a retket?
nem lehetetlen, mert többen megcsinálták, sőt már láttam vidit, hogy bf+osd pid állítás is megy....de hogy hogy csinálták azt titkolják
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
NightLord #44285 üzenetére
Szerintem ez PWM vevő lesz. Az Emax EM-16 adó nem tudja közölni a vevővel, hogy használjon failsafet jelvesztéskor, így beégetett failsafes vevő kell. Az meg egyedül az FS-A6, alias EM-16 teljes méretben ami PWM vevő. Legalábbis amikor összeraktam a Flysky vevős táblázatom, más nem volt.
Ebből adódóan én körbeszaglásznék a PWM jelvezetékeken, nincs-e valami szakadás, etc. De még hibás gimbal is lehet a raktárból összesöpört távoknál. Banyek, Nighthawk van a címkén!!!!
Ez a táv járt az Emax Nighthawk 280 pro-hoz, ami nem mai csirke. Tudom, mert nekem is volt ilyen távom. Nem volt pofám eladni egy failsafe mentes távot, inkább szétbontottam alkatrésznek.
-
Peaceliker
addikt
válasz
NightLord #44011 üzenetére
igazából amiért hajtok kisebb gépre az a tehetetlenség csökkentése...sokkal kevésbé driftel egy könnyebb gép ugye.. fizika. de úgy látom nem akar ez összejönni túl nagy kompromisszumok nélkül
de amúgy most jött asszem 3 féle prop és még jön vagy 2 féle, kíváncsi vagyok azokkal mit mutat majd.
-
Peaceliker
addikt
válasz
NightLord #43983 üzenetére
Közben ezen agyaltam és hát olyan 40 fok körüli kamera dőlésszög hozzá járulhat hogy marhára nem felfelé indul el a gép amikor oda tolom neki, így az emelkedés nem meggyőző. De aki fura hogy pl power loopnak úgy van vége hogy látod hogy még felfelé repül a gép amikre te már lefelé nézel, szal van power. :-)
Igazából sztem jó propot kéne találni. Gyári túl puha azért nem ugrik vele ez tuti. Mert ha össze kapja magát nagyon gyors, gyorsabb mint 5 colos gépet volt. 3045x3 bullnose meg energia pocsékolós ez tuti.Nyilván jól el lehet repülni 4/1 el is, de az engem már nem köt le, igényem hogy mérgesebb legyen. :-) Ha terveim össze jönnek és gyári thrust adat igaz akkor 1105 ös gépem (ami most még kb egy er130) is 8/1 körül lesz :-) bár ott a repidő növelés a cél mert már most is jól megy csak keveset (2p az is) :-D
-
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
NightLord #42083 üzenetére
Szia! Van már tapasztalatod a szemüveggel kapcsolatban?
Olvasáshoz szemüveget használó számára is jól látható benne a történés?
Nem tudok választani FPV szemüveget, mivel olvasáshoz használok 1.5-ös szemüveget és fene tudja mennyire lenne éles (nem erőltetném szét a szemem) a képinformáció.
Jelenleg az EV800D van kilátásban, de miután még sosem néztem bele ilyenbe vásárlás esetén lehet felesleges pénzkidobás lenne. Ezért is érdekel az ilyen szemüveg forma (nem 100+ezres példány). -
Teréz Atya
senior tag
válasz
NightLord #36582 üzenetére
Hmm, most hogy igy visszaemlekezem, a az F3-on a a gps-en kivul fent volt egy ia6b vevo is, ekkor fagyott USB 2.0-n.
Erzesre azt mondanam h. el kene vinnie akar egy 1.8A-os UBEC-nek is az egesz hobelevancot, csak nem tudjuk ki gyartotta az OSD-t. En az OSD-t kulon ubecrol hajtanam, a tobbi sztem mehet a masikrol.
De meres nelkul ez csak tippelgetes, mert OSD es FCB gyartok kozt is hatalmas a kulonbseg. -
molnigee
aktív tag
válasz
NightLord #33201 üzenetére
Ja, felmegy, bár először nem akart connectelni, na mondom .. aztán a 3. usb porton csak csatlakozott, onnan meg már sima liba volt.
Innen lestem: PPM signal support for FS-i6 radio.
Most megnéztem, ha kikapcsolom a ppm output-ot, akkor is kijön hátul a ppm
Szóval egyszerűen az eachines firmware nem tudta ezt a funkciót... -
Jackal2
senior tag
válasz
NightLord #32124 üzenetére
Bazzeg, mindenre lehet "hegeszteni" valamit, de minek mikor 3-5000 Ft-tal drágább a DVR-es verzió. Ha nem bangladesi kiskölök áráért dolgozol, akkor már ha csak ez eltöltött munkát nézed, akkor sem éri meg és az sosem lesz gyári, tehát eladni sokkal rosszabbul lehet.
-
Jackal2
senior tag
válasz
NightLord #32099 üzenetére
Nos a bgs reviewkert pont jar nem egyet irtam mar szerinted mennyire mervado a benne leirt "velemeny" ha erdekelt vagy benne hogy kapj erte valamit.
Valoban nem repultem vele de masik ottel igen azokkal is van eleg baj kepminoseg szintjen ha a felbontas raadasul a fele. Te repultel masikkal?
Emlekeim szerint 4 eachine fpv adom van mindegyik ossze-vissza ad, de kerdezd meg itt a 180 tulajokat hany gephez nem kellett eddig hozzanyulni. Az eachinemnek tobb gyari hibaja is van, rossz a vaz, megbolondul benne a cc3d vezerlo (igaz ez nem az eachine hibaja) az fpv tovet elnyirta a vaz stb. Repultem mar emlekeim szerint 4 eachine brushless geppel, mindegyiknek ilyen bajai voltak. Ezek alapjan feltetelezheto hogy az assasinnek is van, foleg ugy hogy a gyari esck leegtek a csere elott.
Sokan repulnek tobben leven fpvnel nem baj ha meg valaki ott van, az hogy te nem teszed, meg nem jelenti azt hogy ez nem lenyeges tulajdonsag.
Plusz ha a puszta logikat kovetjuk, nem lehet valami nagyon jo es mellette olcso is, mert akkor egybol dragulni kezdene.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
NightLord #32099 üzenetére
"866 review-je van a szemüvegnek a banggood-on, 4.9-es átlaggal, nyilván véletlenül."
Nem veletlen. Ha tul sok a negativ vagy torlik a negativ hsz-eket (persze parat meghagynak), vagy leveszik a termeket es ujra felrakjak resetelve a hsz-eket. Es a vicc az h mar toroltek tolem is hsz-t, pedig kiselefantos, majomtoke VIP statuszban vagyok, meg szegrol-vegrol partner is. Akkor mennyire leszarjak az egyszeru kisember siramait.
Nekem van 480*272 4,3 colos borzalom, Quanum V2 es Eachine VR D2. Namost az elso arra jo h lasd h merre repul a gep. VR D2 es a Q V2 meg arrol is ad infot, hogy mi van elotted. Habar, az utobbi idoben mar kicsit kezd zavarni az analog adas kis felbontasa, de ez mas teszta. Aki meg tavollato, annak a VR 007 felejtos. -
Jackal2
senior tag
válasz
NightLord #32082 üzenetére
Ne viccelj, így én is repülök vele, horizonban
ez semmi, nem is megy 30 méternél messzebre. A baj az vele, hogy a gyári esc-k gyengék voltak, tehát cserélni kellett és tuti vannak még más gyengéi is. Az Eachineket folyamatosan fertőzi a rossz kamera+FPV kombó és hullanak szét, ráadásul egyszerre több sávon adnak, amivel a többieket is zavarod.
A szemüveg még a hitvány PAL felbontást sem viszi át, pedig az sem sok, tehát az a szemüveg mehet a kukába egyből. A táv, ami az ARF-ben nincs benne, meg ugye olyan amilyened otthon van.
Amire utalni akartam az az, hogy pici LOS-ra, FPV-re meg pont a szemüveg nem jó.
Ellenben az Eachine Wizard szerintem egy vállalható cuccos, kicsit nagyobb te pont annyival, amennyivel kell, egész jó a hardver benne, egy olyat kipróbálnék.
Én inkább rááldoznék egy kicsit többet és vennék egy Wizardot. Vagy az általam említett Diatone 220-as gépe igen ígéretesnek néz ki, csak az ugye 280 dodó...
-
d.tiborz
aktív tag
válasz
NightLord #32071 üzenetére
Azért nem teljesen teljes értékű FS-i6 a táv, mert az Eachine úgy átdolgozta a firmware-t (gondolom a bootloader részét), hogy nem lehet átflashelni pl. 10 csatornásra, a FS firmware nem megy fel rá. A beállításokat, menüt is csak gombkombinációval lehet előcsalogatni. (vízszintes trimgombokat behúzni középre, és úgy bekapcsolni a rádiót)
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
NightLord #27198 üzenetére
Nem biztos, hogy értem mire gondolsz.
Az fc-re forrasztottad a kamerát, ahova az aksi csatlakozó is van gyárilag rakva? Én úgy csináltam.
Nem is változtattam, mert nem mindig jönnek elő a csikok (elég ritkán).
Meg mintha némi összefüggést vélnék fefedezni, az aksi töltöttsége és a csíkozódás között.
Töltesz fel egy képet róla?kriszbon (#27196): Én az általad linkelt aksit használok devo7-be, nagy megelégedéssel. Sokáig bírja, 10ó tuti megvan vele.
Viszont nálam az aksi kijelzés nem lineáris. Ha 2csikra esik a töltöttsége, már nem repülök vele, hanem töltöm.
Mellesleg pont jó, az Ufo diy szemüveghez is. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
NightLord #27133 üzenetére
Géphez nem használok buzzert, mert érzem ahogy merül az aksi (meg amúgy is össze-vissza csipog) . Kameránál meg furcsa lenne.
De szerintem radugok a kamerára egy 100mah-st, és meglatom meddig bírja. Csak ugye ott meg nem védi semmi, hogy ne merüljön túl.
Első körben lehet mégis inkább azt csinálom, hogy megbontom a gép tápkàbelét még az fc előtt és oda kötöm a kamerát.ChelloZotya: Mesélj!
-
Arti1
aktív tag
válasz
NightLord #27090 üzenetére
Köszi, ott pont nem néztem.
Akkor viszont megvan, ez lesz a nyerő, sőt, ebből még talán tudok olyan kábelt is építeni, ami az U807 kameracsatlakozójáról (előtúrtam a szekrényből, 4 pines, tuti) veszi le a villanyt a mini FPV kamerának.
Kíváncsi vagyok, ha direktbe dugnám az Eachine EF-01-et a kamera portjára, dc filter nélkül, mennyire bírná a mini kamera, nem csíkozna-e gázadáskor, vagy ha a motorok egy kövér gázadáskor jó nagyot szippantanának a közös akksiból, maradna-e a kamerának is, vagy elsötétülne-e egy mp-re... -
mgy
senior tag
válasz
NightLord #26879 üzenetére
Szerintem teljesen jó! Ha a vevő kábeleid leszabod tökéletes lesz. Vagy méginkább, kidobozolod a vevőt, aztán simán ráragasztod (a felső lap elhagyásával) az FC tetejére! Ma jött meg az ilyen vevőm nekem is, nem mondom, hogy várom az őszt, de nem fogok unatkozni idebent.
De hogy repül? -
Plasticbomb
addikt
válasz
NightLord #26861 üzenetére
Yep. De van, amikor az nem elég gyors. Olyankor kell a 10 nap max. Pl A NightHawk újraépítés nem várhat hónapokig, addig mivel repülök?
Így is már veszélyes repülés hiány alakult ki nálam, már vennék akár repülőt is!
(Sajnos EMAXék nem szállítanak reálisan. Vagy a legolcsóbb minden nélküli mód, vagy ezek a nagyon finoman drágák vannak.)
Legyen már holnap. Fizu megint.
Most jönnek az elektronikai darabok (múlthét forrasztóállomás és minden más kellék volt a soros), vezérlő esck motorok. Meg még egy szett csavar, meg még egy middle board, mert amit rendeltem bangoodról elvileg zmr/qav 280 váz alsó darab, az nagyon nem ez a méret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest