- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #23636 üzenetére
Ezt a remegést ki kell majd vizsgálni, mert az csúnya volt
De egyébként van Acro módja, ha legközelebb meglesz még, bevállalok vele egy szaltót, ha valaki felveszi
Szedjük össze, ki volt ott:
- Jackal
- Kaiotech
- FID
- Tszkr
- Waczulik Péter
- Zsee75
- Klaymen
- rendőrök
- SpyderKit hagytam ki?
-
-
molnigee
aktív tag
-
válasz
KaiotEch #23492 üzenetére
Mivel még csak az van
Kéne prop mert az első szettet lezúztam én, a másodikat meg a kollégák.
Jelenleg 2 akkum van, de én inkább tanulni megyek.
Aztán most vergődők az XK x350 és az XK 380 között. Ha van valakinek valamelyik fölösbe akkor pm pls. (Ezeket már nem viselnék el a lakók melónál az tuti) Mivel van hangjuk rendesen. De ha folyamatosan megyünk vasárnaponként akkor nem izgat. Csak döntenem kellene és mindkettő tetszik. Felhergelem magam aztán eladom a betárazott támogatós alaplapokat, jön a papához mindegyik.
Egy robocat 250 váz már jövőhéten meglesz, aztán ha jön az asszony következőre akkor hozza a 330at. És elkezdem az építést is. Utána leálltam a témával. Csak élvezni fogom. Több gép nem kell. Még asszonyt megfertőzöm és akkor kevésbé pampog
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
KaiotEch #23425 üzenetére
Én még mindig benne vagyok. Jackallal fel is dobtunk néhány helyszínt.
Nekem az infopark kicsinek tűnik.
De itt van még két hely. A bal oldali, egy nagy puszta (szántóföld) villanyvezetékekkel. A jobb oldali kicsit kissebb, 2 részből áll, focipálya nagyságúak. Az egyiken kb. 3db kis fával, a másikon 8-al. De ennek a legeslegnagyobb előnye, hogy nagyon közel van hozzám.
De azt sem ártana tudni, hogy hányan mennénk. Asszem kb. 4-5 ember jelezte eddig.Nekem meg 2 akksim behalt.
Így maradt 2db 1500asom összesen. De megpróbálom akkor összedobni még a 2200-at.
Valamelyik nap találtam itthon egy rooter antennát, összedobtam a lefejezett lóherével és nagyon pöpec lett. Elég stabil képet ad. -
Klaymen
tag
válasz
KaiotEch #23425 üzenetére
Ott vagyunk már?
Én benne vagyok, bár velem nem nagyon vagytok előrébb, csak jövök megnézni, hogy csinálják a nagyok.
Nekem Budapesten gyakorlatilag bárhol jó, Buda előnyben, de dél-Pest vagy Káposztásmegyer is belefér.Ha valakinek van olyan fpv set kéznél, amit elbír egy u807, hozza, hátha beleszeretek.
-
Jackal2
senior tag
válasz
KaiotEch #23319 üzenetére
Nyilván más az összehasonlítási alapom, mert nekem van két versenygépem és azokon viszonylag jól vannak beállítva a PID-ek, de ezen gyárilag rossz és ezen nem is tudsz változtatni. Pl. fordulsz, gondol egyet kicsapja a farát és elfordul 90 fokkal. Szerintem ijesztő és nem is nyomtam neki...
Aztán pl az első két állásban nulla a yaw. Egy dologra jó
, hogy beparázz, hogy sosem fordul körbe.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
KaiotEch #23110 üzenetére
Az dög egészen jó, én 600adik körül rendeltem, vagy egy hónapig tartott, mire elindult, és ide is írt, de nekem tetszik. Kicsit izgultam azon, hogy vajon fogom-e tudni használni, mert rendelés után láttam, hogy elvileg szemüveggel nem lehet használni. No, tényleg nem lehet, ellenben szemüveg nélkül pont jó nekem, pl most is vagy másfél órát bambultam rajta a filmet (PCről HDMI-n), és látok benne.
Ami negatívum talán, az pl az orr kivágása. Nekem nagy orrom van, gyakorlatilag befogja az orrom, annyira kicsi, és pár helyen a műanyag éles, nincs eldolgozva, lesorjázva. KB 6,4 volt körül kikapcsol, ugyan van fesz kijelzés a bal felső sarokban, de néha, bizonyos képtartalomnál nem látható. Erre talán megoldás egy nagyobb akksi, csak banándugót vagy mifenét kell rápakolni, de a hozzákapott alap plusz az ajándék akksival elég sokáig elvan az ember egyhuzamban.
Tényleges FPV forrásból még nem volt alkalmam kipróbálni, lévén a NightHawkom FPV rendszerében van valami bibi, és a múlt héten sikerült elkocsikázni a fizu javát, a másik felét meg elköltöttem a hágai magyar boltban.... (92€ pogácsára, kolbászra, tavaszi felvágottra, meg pár apróságra.......) Így még nincsenek cserealkatrészek. Szerencsére még nem rendeltem meg az antenna készletet sem, most vakarhatnám a fejem, mert én csak male antennákat pakoltam össze megrendelésre, ez meg female (SMA) antennát kér.
Dupla árat vajon megérnek az immersonRC/fatshark antennák? Mivel tud többet, netán nagyobb gain-jük van, mint az Aomway-es 14dBi-seknek, vagy mifene?
-
SpydeR3412
aktív tag
-
foka
aktív tag
válasz
KaiotEch #23219 üzenetére
Nem multikopter motor van benne, hanem inkább a helikre/merevszárnyúakra hajaz. Ráadásul van aki átalakította nitrós modellmotorosra.
Ennek az eredetije a Stingray 500 full bordásszíjas hajtású volt, amire a Reaper elkészült ott már van merev tengely az első és hátsó pár hajtása között, de a rotorok maradtak szíjasak. Collective Pitch Quadkopter ezt lehet vele bűvészkedni: [link]A Stingray-t kifejlesztő fickó egy 1250-es quadból fejlesztette ki ezt a koncepciót, ami 325mm-es lapátokkal repült. TDP-MR volt a neve és ment elektromos, nitro és kétütemű motorokkal is.
-
-
elszabi
tag
-
molnigee
aktív tag
válasz
KaiotEch #23053 üzenetére
Miért nézne ki úgy a v686g kamera mint a c4002?
Ez a v686g kamera.
A c4002 is használható a v686g gépen, gondolom ezért keverted. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
KaiotEch #22972 üzenetére
Így nézett ki, múlt hét csütörtökön a Hajógyárin a nagy rét: VIDEÓ
A kerítések már eleve leárnyékolják a teret, de amikor berepültem közéjük, egy fölfelé elcsúszott, kékes-pirosas pacát kaptam képnek az irányításhoz. Szóval, nem ajánlott.A Falcon 250-est meg pl. nagyon ajánlom!
Igen meg kell küzdeni érte, hogy törjön! A szerelése sem nehéz. Akit zavar az oldallap (ami miatt állítólag nezézkes a szerelése, de iszonyat merevséget ad), az eltávolítja, és kb. kap egy zmr klónt.
Ok, az usb csati tényleg lehetne oldalt, de én pl. nem használom. Be van állítva a gép és repülök. Majd biztos fogok később állítgatni rajta, de szerintem akkor sem fog földhöz vágni 8db csavar kitekerése és 2csati kihúzása. És amíg állítgatok, addig nem teszem fel az oldalát, így nem kell sokszor szétszedni állítgatásnál, csak 1x. -
molnigee
aktív tag
válasz
KaiotEch #23028 üzenetére
Hát ott van, gondolom érvényes rá akkor az akció
Amúgy ajánlott gép, csak a szerelése nehéz, a hülyén berakott usb port miatt, meg kicsit zsúfolt. Láttam videót ahol elforgatják a panelt, így elérhető az usb, vagy ki lehet vezetni kábellel, úgy már nem annyira gáz.
Megnéztem, adja rá a 10% kedvezményt!Jackal, nem a falcon 210-re gondolsz 250 v2 alatt?
Ma jött a alert hogy rendelhető, már rég kinéztem magamnak -
Tegla80
addikt
válasz
KaiotEch #22947 üzenetére
Alkatresz van hozza ,pljjrc h11 cumo
Sztem berendeltetem haverral. (En abban sem vok szaki)
-
foka
aktív tag
válasz
KaiotEch #22770 üzenetére
Igazándiból egy FlySky TH-9X moddingolt változata (mint amit én is megcsináltam vele), LCD háttérvilágítás, program port kiépítése, ER9X firmware...
szacsee: az X52 nem valami merev, kissé nyaklós váz, a karok rendben vannak, de a lemezei... SK450 dettó (szerintem)
A S500 már egy fokkal jobb.
Az Alien az jómég a Talonnál is (nagyobb középső rész, rövidebb karok, ezáltal merevebb, de még pont jó méretre összecsukható).
Ezeket egyszer Jackal-al már kiveséztük.Egyébként a Tarot Ironman 650-et, csak egy Ironman 1000-re cserélném (vagy Inspire 1000-re
)
-
Pikachu24
aktív tag
válasz
KaiotEch #22688 üzenetére
Nem az.
Nem sokat, 2s akku ás csak 500mah és amit folyamatosan tud leadni az csak 65c
Vagy is 0.5*65= Az csak 32 amper.Ha a dupláját vesszük a 13c-t akkor is csak 66 amper lesz és ez még mindig csak 2s.
Vagy is semmi különöset.
Nem csak a C értéket kell nézni hanem egy csomó(3?) más paramétert.
-
Klaymen
tag
válasz
KaiotEch #22605 üzenetére
U807
Nekem kétszer is olyat csinált, hogy felmentem vele, kicsit elvitte a szél, jöttem volna vissza, de távolodni kezdett, ha a másik irányba húztam a kart, akkor is. Mindkétszer kényszerleszállás lett a vége. A hatótáv határait feszegettem szerintem. Majd megpróbálom, hogy a távirányító antennáját megtuningolom valami elfekvő router antennájával, hogy akkor mit csinál.
Közel nem tapasztaltam még jelvesztést, a távirányítóban rendes 1,5 voltos elem van, nem 1,2-es akksi. -
Pikachu24
aktív tag
-
Jackal2
senior tag
-
Teréz Atya
senior tag
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
KaiotEch #22096 üzenetére
A ventilátoros nem igazán ajánlott cucc.
Ízig-vérig házi-barkács termék, az ötlet nem rossz, de a kivitelezés pocsék.
- Jó eséllyel, mire átveszed a postástól már nem működik, mert a monitort elengedi a forró takony, mire ideér, az elszabadult display meg egyszerűen elnyírja illetve kitépi a szalagkábelt a vezérlő csatlakozóból.
- A display felbontása ugyanolyan kicsi, mint a JJRC FPV szett kijelzőjének.
- Az alapként használt VR szemüveg / freshnel kombóval max egy 10 éves lesz kibékülve, egy átlagos felnőtt szeme már nem elég jó ahhoz, hogy fókuszálni tudjon rá (állítási lehetőség nincs).
A display vezérlő egyébként nem rossz, mint ahogy a használt receiver sem a legócskább darab, alig többért már elfogadhatót is lehet kapni -
Teréz Atya
senior tag
válasz
KaiotEch #22100 üzenetére
RCG-n az egyik foszer muanyag tiplit hasznalt. Nekem a fekete alulabak jobban bejjonnek. Erosebbek mint az eredeti, es mivel hatszogletuek, rendesen meg tudom huzni a csavart, nem lazulnak ki.
Amugy olcsobb, mint a Falcon 250 / 210, de nem sokkal, mivel a vazon es a PDB-n kivul minden megegyezik.
4S-el szabad szemmel nem is szeretem iranyitani, mert marha gyorsan csak egy pontta valik.
A gyari FPV-vel 450-500m siman, erolkodes nelkul megvan. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
KaiotEch #22096 üzenetére
Kb. a hajadat.
Valaki írta, hogy neki ez van (én is majdnem ilyet vettem), asszem Shaddam, és jól le is húzta.
Ami Jackalnak is van, az teljesen jó.Elmegy 4s-el, ugyanaz mint a 250-es.
Meg kamera is kell hozzá (már ha fpv-zni is akarsz).
Nekem pont azok a lábak csúfítják el az összképet. Fejben levettem róla és úgy már kinézetre is tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 és 22" Eizo FlexScan EV2216W monitorok szépek, talp nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest