- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
varadigabor
senior tag
-
Peaceliker
addikt
Jajj de szemeztem ezzel a géppel korábban...
(#41986) varadigabor
milyen vevő, PPM et nem tud? Amúgy nekem sem ment naze32 vel (eachine 130) az SBUS (frsky)
(#41987) syler123
nekem ezekkel az a fenntartásom, ha kimegy benne 1 esc pl akkor nem csak 3 másik esc et bukok hanem egy FC t is
-
vandor01
senior tag
pont ma gondolkoztam el azon hogy az x251-et kene átrakni valami keretre?
teljesen felesleges todozni fodozni a hazat a kis szir szar muanyagokat rendelni!
kell egy 250-es keret azt atcuccolni a boardot mocikat azt gyerünk!milyen keretet ajanlasz ehhez a müvelethez?
ez milyen keret? ird már meg a tipusát vagy esetleg a linkjét? -
elszabi
tag
Húzzál rá zacskót...
Más: Megjött az új lap a H31-hez - ingyen küldött egyet a GB, mikor megmutattam nekik a videót a hibáról, ami ugye az volt, hogy az egyik motor fixen pörgött még kikapcsolt állapotban is. A maradék hajam is kihullott, mire a helyére forrasztottam mindent. De legalább újra repül a gép.
-
-
-
-
elszabi
tag
A P3-P4 egy eszköz a videózásra. Az, hogy unalmas, az relatív. Sokunknak egy Canon EOS-1D X Mark II is unalmas lenne. Hiszen az meg csak egy fényképező. Ráadásul még nagy és nehéz is. Magától nem keresi meg a témát. Sőt, gonosz módon még a kompozíciót sem.
Azt akarom ezzel mondani, hogy a P3 pl. tényleg inkább egy mozgó kamera. És azoknak való, akik eleve szeretnek videózni/fotózni, csak más nézőpontot keresnek.
Én mondjuk örülök egy napnak, amikor a P3 unalmas. Mert az azt jelenteti, hogy nem akadt fenn a víztorony tetején, nem repült világgá, stabil képet adott, nem rontottam el a zársebességet és hasonlók.
15 évvel ezelőtt rengetegen vettek DSLR-t. Sokan közülük használták pár hétig-hónapig, végül berakták a szekrénybe, netán felrakták az apróra... Ehhez hasonlít ez is.
Ettől függetlenül az világos, hogy ez az eszköz nem a repülés élvezete miatt van - ahhoz tartok én is pár másik gépet itthon. De itt minden annak van alárendelve, hogy a videó jó minőségben készüljön el: stabil, kiszámítható kell legyen, egy racerrel legfeljebb egy kamerarángatós horrorfilm lenne leforgatható.
-
Teréz Atya
senior tag
Jaj, akkor nem te vagy a "Ferenc Valenta" nevu user? Akko mind1.
-
Jackal2
senior tag
Biztos nem láttad, mert élőben csak most láttam ezeket először
420KV-s motorok, 15-ös (vagy 18-as?) összecsukható propellerekkel
10000mAh 6S akksival megy, ami 3x akkora mint a Tiny QX80
XDead: igen, de nem okozott túl sok sikerélményt sajnos
A külső burkolat valami borzalmas és nem találtunk hozzá elég erős akksit, amivel szépen repült volna.
A Furious viszont fantasztikus, mint egy műtárgy, l is repül, annyira ki van találva, hogy konkrétan lehidaltam tőle
-
Teréz Atya
senior tag
Akkor mar van eleg alapanyag az atepiteshez.
En gondolkodtam h atepitem qav210-re az X1-et, de annyira felvillanyozott h minden faszan elfert (meg a bec es buzzer is) h ihaj. Egyelore a c4002 megy ra fpv-nek, de lehet megerdemel valami jobbat.
Ez-Gui-t meg felidoben megvettem, mert megerdemli a keszito. Nem kell lapost cipelnem, hanem csak egy okostelot. -
Allien
veterán
Ha van/lesz Devo 7E-d, vagy 10-d, akkor kell bele forrasztani egy plusz modult, és kivezetni az antennáját. Moddolni kell a devo 7E-t többféle módon, pl vannak nagyon egyszerű módosítások, mint 2x3 állású kapcsolók berakása, van nehezebb modding, ami a ható távot növeli (egy qrva kicsi dióda rövid zárja), és ami elkerülhetetlen, az a modcsip berakása. (lásd itt a leírásokat)
Az első kérdés, melyik protokollt akarod, és a szerint választani, vagy, van ilyen 3in1, vagy 4in1 modcsip. Példa a 3in1-re: LINK. Ha tudod, milyen protokollt használ az X1, akkor lehet csökkenteni az árat, mert ha pl JJRC H8C a V2x2-t használja, ami ugye Wltoys. Modul hozzá nrf24l01 és van, ami egyből erősítős: pl ez. Tehát, vannak a mindent egybe csipek, 30-35 dolcsiért, vagy, van 10 dolcsi alatt, de kevesebb protokollal.
Igaziból, a mindent bele csip lefedi szinte az ÖSSZES gépet: [link]
Lásd:
Supported Protocols:
- Flysky (Generation I protocol,based on A7105,tested)
- Hubsan (Based on A7105,tested)
- Frsky (Based on CC2500,tested)
- Hisky (Based on24L01,tested)
- V2x2 (Based on 24L01)
- Dsm2 (Based on CYRF6936,tested)
- Devo (Based on CYRF6936,tested)
- YD717 (Based on 24L01 )
- KN (V977,Based on 24L01,tested)
- SymaX (Based on 24L01)
- SLT (Based on 24L01)
- CX10 (Based on 24L01)
- CG-023
- BAYANG
- SIMAX5C
és van, amit lefelejtettek, de elvileg kezeli az MJX-t is. -
Teréz Atya
senior tag
Megszunteti. Az X1-nek olyan beteg vevoje van h minel gyengebb a jel, annal jobban laggol a yaw. A JJRC szereti a kesz szeriakban butitani a vevot, igy lettek nagyon szar yaw-os gepek. Aztan jott a nepharag, jottek a jobb yaw-os gepek. Most meg lutri h melyiket fogod ki.
Na jovan, vagom ki az UART gyilkos buck convertert, mert itt a micro ubec, es megyek PID-ezni. -
_X10Dead_
aktív tag
Szerintem az X251-nek nagyobb az esélye a túlélésre, de ennek a 100 grammmos súlyelőny az oka.
Szerk: Itt jegyezném meg, hogy a súly-előny elsősorban az jóval könnyebb akkukra vezethető vissza!
Viszont az X1 könnyebben szerelhető, és jobban modolható, és olcsóbb fenntartani a standard 1806-os motorok illetve az M5-ös propok miatt miatt. -
vandor01
senior tag
akkor meg nem megy a x350-el azok a trukkok amiket kinyaiak csinaltak abban raktarban ahol a sok x350-es volt a foldon elokeszitve?
a kis gyoszokon pl H22 ra van irva hogy 3D... nos az nem valodi 3D/acro...
csak tartalmazz par leprogramozott trukkot amit gombnyomasra aktivalunk:
fejteton megy, 360 fokot megfordul... kicsit jobban bedont a kanyarodasnal etc..ha x100/251/350 -en szeretn,enk ezt muvelni??...
akkor gyro kikapcs / acro bekapcs magunknak kell ezt a karokkal kikombinalni...
vagy kulonben recccsss... -
Teréz Atya
senior tag
Hat, meregettem, meregettem, de vagy az oszcilloszkopom hulyult be vagy valami furcsa modon enkodlot PPM-et tudtam csak levenni az X1 vevojerol. EN az utobbira szavaszok, mert tul sok a lab, viszont erdemi jel csak az egyiken van. Amugy is max 200m hatotav, az FPV-hez nagyon hurka. En egy megpucolt flysky IA6C-re szavaznek vagy valami micro Frsky vevore, attol fuggoen milyen a budget. Ha van XK geped, akkor meg valami micro futaba vevo.
-
Allien
veterán
-
Jackal2
senior tag
Tegnap kipróbáltuk a Futaba protokollt az ALAP távval az XK X100-on. A fasorig menten gyalog onnan, ahol állni szoktak az autók, az minimum 300 méter és még felszállt a gép. Már nem hallottuk és alig láttuk egymást de még volt hatótáv.
Utána FPV-vel elrepültem arra az XK X380-al és szakadozott a jel, ha a gép takarta az antennát, olyan 5-600 méterről jöttem vissza (a gépet ott sem láttuk már) szóval maradjunk annyiban, hogy a hatótávja több mint jó az összes XK gépnek.
Én repültem mind az X1-el, mint az XK X251-el és nagyságrenddel jobban repül az XK X251, sokkal simább, szebben fordul, jobbak a ledek, sokkal jobban vannak beállítva a PID-ek.
Az hogy mekkora a motor, nem lényeges, a paraméterek számítanak. Az X1 1806-2280KV-val repül az XK X251 1804-el repül, de mivel nincs hangja, nem lehet az RPM-et sem megmondani. Szerintem az akksiban van a trükk vagy a propeller méretében, de aki repült mind a kettő géppel az egyöntetűen azt mondja, az XK X251 egy sokkal jobb gép.
-
kriszbon
őstag
Nem muszáj azt lezúzni, szépen finoman kell használni.
Most én is vettem rá másik [FPV-t] hogy ne cipeljen annyit.
Jelenleg ez a [Transmitter] [Kamera] van rajta, na meg pluszba világítások, antenna kábel hosszabbító, DC-DC átalakítók, elvesztés buzzer, sok sok kábel, +ba még ugye antenna is.
Kicsit sok már szerencsétlennek, de azért elviszi még a cuccot.
Túl sokat nem nyerek a cserével, de ezeknél minden gr. számít szerintem.(#28239) virbo: Ha nem gyilkolod nagyon, és nincs ráaggatva minden vacak, akkor 9-10 percig lehet vele repkedni gyári aksival(nagyobb nem igen fér be a tartóba).
Nekem csak a felét a sok vacak miatt, mert fogyaszt az adó+kamera+lámpák is.Arra a 10 percre kamerával mindennel külön kíváncsi lennék.
-
-
kriszbon
őstag
"Időben jelzi ha merül.
Szerintem jobb hatótáv.
Jobban láthatóak a ledek."1. Nálam biztos hogy nem jelzi időben a gyári aksival.
2. Úgy kb 300m-nél még simán irányítható volt(pocsék FPV kép).
3. Erről más a véleményem, mert 100m körül/még alatta is semmit nem érnek, főleg alacsonyabb magasságban szemből semmi nem látható.
Alkonyatkor még úgy ahogy elmennek, de nappal semmi sem látható.Nappal 120-150m felett még ezek sem látszanak igazán szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest