- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Most a Galaxy S25 FE megjelenésére tippelnek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Aktív témák
-
Chapel
addikt
válasz
Karima #42122 üzenetére
Hát elnézést,de most csak pár percem volt rekonstruálni a körülményeket.
Tehát sima hagyományos fürődszoba semmi extra világítás, az asztalon a gyufa ahogy látjátok itt. Majd beállok a gép mögé (sorozatlövésre állítva) jobb kéz a ravaszon, bal kézben egy égő gyufa amivel közelítek a másikhoz és mikor pont belobbant akkor ráhasaltam a sorozatra
Persze az első kép a lényeg ilyenkor,a többi kuka mert az csak az égő gyufa. Próbáltam úgy is hogy elkezdtem lőni a sorozatot, mikor már láttam hogy pillanatok műve és gyullad a gyufa, ezt mindenki eldönti közben.
Karima:nem kell hogy égjen a közvetlen közelében a gyufa, elég ha nagyon közel van 1-2mp-ig, már attól is belobban sokszor. (persze ezek a mai biztonsági gyufák sem arégiek, néha alig akar a kis szemét begyulladni
)
Beállítások:
Tv mód 1/400, ISO 400, MF.
Canon 550D és a penge canon 60mm 2.8 macro obi F4-es rekeszen.Probálgattam sok beállítást, lehet rajta sokat finomítani, szóval még messze a vége, de mint tudjuk, a jó munkához idő kell és türelem
Hehe most látom, milyen profin megvilágítottam az 550D logót
Remélem hétvégén lesz időm és akkor újra neki látok!
-
kiskornel
addikt
válasz
Karima #41917 üzenetére
(#41918) zolka78: Középen kevesebb aurával jobb lenne.
(#41917) Karima: "miért veszed ki az exifet?" ... én is kiveszem mindig, és a végén az eredetíről visszamásolom. A feldolgozó programok, mint a PS vagy az LR eltárolják az exifbe, hogy hozzányúltak a képhez. Na most ki hiszi el akárkinek is, hogy volt rá egy 5dM2-nek az ára, hogy megvegyen egy legális PS-t?
-
válasz
Karima #41912 üzenetére
Egy ilyen remek mókát szereztem be gyorsba: [link]
Sok időm nem volt a megfelelő diffuzort beszerezni (eltököltem az időt), de egyelőre ezzel is elvagyok, egészen jól használható.
Vázról vakuztam, február végi határidővel terveztem be egy folyamatos fényű lámpát mindenképpen, aztán agyalhatok valami vezeték nélküli megoldáson... de ehhez még kell keret...
Egyik kiadott képemnél sincs exif egy jó ideje, de ha van amelyik jobban érdekel, akkor este szívesen megnézem, és megmondom. -
válasz
Karima #41910 üzenetére
Köszi, látom melyikekre gondolsz. Minden képnél volt vaku és minden esetben diffuzort is használtam, és volt amit sikerült túl lőni (ezt már ott is láttam, viszont az idő hajtott), de volt ahol másként nem tudtam értékelhető képet produkálni (pl. a lépcsőfordulós képek esetén), ISO3200-ra pedig nem nagyon akartam felmenni...
(Vicces része még, hogy előtte este bontottam ki a diffuzort a gyári csomagolásból.De összességében is szoknom kell még ezt a műfajt... főleg a fotóalanyok megfelelő mozgatását, és irányítását, a célirányos képek miatt.)
-
kiskornel
addikt
-
Larry303
addikt
válasz
Karima #41691 üzenetére
nagyon jól sikerült, nekem kimondottan testzik a kavicsos rész is, hogy rajt maradt....
iso3200re visszatérve, állvány meg plafonravakuzás, vacsora közben aranyos gondolat..próbálj meg egy kisgyereket lassú záridővel fotozni, beépített vaku lévén mg nem is értem a falra vakuzást
-
m3ss
veterán
válasz
Karima #41691 üzenetére
kiraly, itt van nalam a masik fele, csinalunk panoramat?
amugy jo nagyon, felul nekem kicsit szuk, foleg bal oldalt, egy kis eg meg beleferne sztem. viszont nagyon jo, hogy benne van alul a vizpart, kovek. igy latom, hogy mennyire hianyzik nekem is vmi nagyobb eloter lentrol. na meg szep reszletes az egesz hid igy hdr-ben. nalam jol beegett egy ket tavol reszlet. -
törölt tag
válasz
Karima #41606 üzenetére
Nem tudom miert veted el azonnal a 18-105-ot mint lehetoseget. Szerintem a 18-105 belterben pl idealis lehet svenk-ek keszitesere, illetve a viszonylag nagy zoom tartomanya miatt elegge rugalmasan tudnal ramenni a kocsikra. Persze minden attol fugg mennyire van az a belter kivilagitva. A D7000-nek lehet tolni az ISO-t mint a barom ha merevebb kepeket szeretnel vagy csak minimalis behuzast egy svenk-be, az APS-C szenzorok kozt a legjobb most a vilagon zajban. Ezenkivul a VR is nagyon sokat segithet gyengebb fenyben, ellentetben a tobbi lencsevel amelyekben nincs VR.
-
kiskornel
addikt
válasz
Karima #41606 üzenetére
Én jégcsarnokban fényképeztem. Ott a 2,8 mellett iso 800 kellett.
Nem tudom milyen távolról szeretnél fotozni. A 90mm-eshez minimum 10m távolság kell, hogy egy 2,5m széles látszöget adjon.
Szerintem is a 35mm a nyerő, ha közvetlen a palánk mellé tudsz menni. Nem árt, ha egylábút használsz. -
válasz
Karima #41275 üzenetére
CA-snak látom én is eléggé, erre gondolhat. Valamint a fehéres részek beégettnek tűnnek és a feketék bebukottnak. Maga a kép megint jó, de csiszolható még ezek miatt, szerintem.
Kiskornel: szép a madarad, csak így tovább. Talán annyi, hogy javítana a képen, ha a csőre vége nem érne rá a beülőgallyra.
-
-
-
-
-
válasz
Karima #40883 üzenetére
Nekem tetszik a szimmetrikussága, kicsit színtelen szagtalan lett, de szerintem nem a hdr csúszkával, hanem a színcsatornákkal való játékkal lehetne feldobni.
(#40889) Karima
Nekem meg ez nem tetszik, túl nagy a különbség az ég és a talaj között, az egyik nagyon sötét színeket tartalmaz, a másik pedig élénkeket, üti egymást a kettő.u.i.
3 képes expóeltolásos sorozat elég egy hdr-hez, nem kell túlzásba vinni, nem is érdemes. -
kiskornel
addikt
válasz
Karima #40883 üzenetére
Egy jótanács. Mielőtt HDR képet készítesz, nézd meg, hogy mekkora átfogás van abban a tájban, amit le akarsz fényképezni. Spot fénymérés a legvilágosabb pontra, majd a legsötétebbre. Kiszámolod, hogy hány FÉ van benne.
Szerintem is elég lett volna 3 kép. És gyorsan egymás után, hogy ne látszódjon a felhők aurája.Ezt még lehetett volna továbbhúzni. Sajnos magában a tájban nincs annyi, hogy olyan hüdejó kép legyen.
Dinamikakompressziót inkább PS-sel szoktam csinálni. Gondolom te most műanyag HDR-t szerettél volna készíteni. Eyecatching, ultracontrast, stb...
-
kiskornel
addikt
válasz
Karima #40675 üzenetére
jaja! Ezért is írtam, hogy nem értek a minimálokhoz. Nekem a kilincs csak egy kilincs lesz, semmi több. Én nem látom, hogy mitől lenne az klassz, mégha más is a formája, mint a megszokott.
Nyugtass meg, azért a tésztát eltaláltam...
Én amit ezekben a képekben értékelni tudok, az a módszer, ahogy fényképezted. Általába nagyon gondosan tervezett, rendbeszedett képeid vannak.Peethy: azt idővel meg lehet tanulni, hogy mi tetszik a népnek. Nők esetén mellek, popsi, szép arc, haj, és valami jó kis póz mindehhez. Persze én nem gyúrtam rá az ilyenekre, így csak mint szemlélő mondok véleményt...
-
Peethy
őstag
válasz
Karima #40675 üzenetére
Velem is vannak hasonlók. De a szubjektív véleményem is sokszor eltér attól, ami valójában történik. Vannak képeim, amik nagyon felkapottak, pedig szerintem nem olyan jók, vannak olyanok, amik meg nagyon tetszenek nekem, de aztán mégse olyan sikeresek. Ritkán metszi egymást a kettő...
Adsz a facebook oldaladhoz egy linket?
-
-
zolka78
senior tag
válasz
Karima #40563 üzenetére
Az időpontot azt jól meg kell választani az biztos. Amikor utoljára voltam arra akkor még csak a kompaktom volt és valamikor júliusban délután 3 óra körül voltam. Nem igazán lettek jók a képek a hídról. Akkora zoomnál már volt homály a túl meleg levegőtől. Egyébként több felé szép a kilátás onnan Budapestre. Nekem is tervbe van véve egy látogatás, csak én a naplemente utáni időt szúrtam ki, majd valamikor beiktatom.
-
válasz
Karima #40544 üzenetére
Nem teljesen ment át a mondanivalóm, mivel tudom, hogy nehéz megközelíteni jó szögből a hidat, ez inkább elmélkedés volt, hogy van-e olyan pont ahol hatásosabb képet lehet róla készíteni. No egyszer majd nekiugrom, ha lesz rá időm és esetleg valaki szintén jön kerítést mászni.
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Androidos tablet topic
- Programozás topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple MacBook
- Milyen autót vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Nikon Z6 - Full Frame milc fényképezőgép
- Canon Extender RF 2x telekonverter RF objektívekhez - Újszerű -
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest