- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Yettel topik
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #45489 üzenetére
koszi mindenkinek. az a cipo tenyleg fura a menyasszonyon, de legalabb formabonto
kiraly a gemes kep, irigyellek az ilyen madarfotok miatt, nem lehet egyszeru lencsevegre kapni egyik madarat sem igy a szabadban...most, hogy makro miatt sokat setalgattam a kecskemeti arboretumban fujival (crop 200mm?), es rengeteg madarat lattam...gondoltam majd 1-2-ot csak lekapok . hat persze. eselyem nem volt kozelukbe se menni. pedig amugy vagy 5-6 fele madarat mar legalabb megfigyeltem, lenne valasztek...amugy ilyen 4-5 km^2 lehet az arboretum, es van benne egy darab ilyen "vizes elohelynek" titulalt to/mocsar...nem arra fele kellene probalkoznom? gondolom inni csak oda fog jarni mind nem? gondolkodok, hogy oda kellene kiulnom vmi lepellel/satorral...gond csak az, hogy a viztukor a talajszint alatt van 10-20 cm-rel..szoval kb mindig felulrol lennenek fotozva a madarak, es a hatter is igy kb a mogottuk 20 cm-re levo fucsomo lenne...szoval felejtos.vagy vmi jo nagy agat kellene kiszurni hatha raszallnak? mondjuk nem tudom az egesz akciomat mennyire toleralnak egyebkent is... -
Joeey
csendes tag
válasz
kiskornel #45366 üzenetére
nekem a középső tetszik legjobban, de szerintem is lehetne nagyobb látószög, drámaibb lenne tőle, főleg lefele hiányzik valami, illetve van olyan "elvágva" érzésem. a másik dolog ami feltűnt az a sárgás színek, a lombkoronánál nem zavaró, ott jól néz ki, de a köveknél leszedném. grat hozzá!
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #45366 üzenetére
szerintem is jok. erezni a friss erdei illatot innen is
a harmadikat lehet lohetted volna nagyobb latoszoggel, en neznek felul meg egy kis lombkoronat.en is matattam popupflashel elobb 1-2 orat az esoben
majd mindjart megnezem lett-e ertelmes kep, bar szinte mindenki el volt bujva a csigak kivetelevel
-
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #45364 üzenetére
hmm ja, bridgen is vignettal ha nem zoomolok eleg nagyot. ezzel az obival amit irtal eleg jo kepeket lattam. gondolom kellene vmi konverter, hogy ramenjen nikonra, meg legyen fenymeres.
ez amugy nem macro obi, ugye? kicsit ugy erzem bajban vagyok most a lekepezessel ,fokusztavval, kezdem nem erteni ezt az egeszet..mindjart utana nezek asszem...mert ennyi erovel nem nagyobb nagyitast kapnek, ha vennek egy 55-200-at es arra raknam a raynoxot?
lehet, hogy nem artana tudnom, hogy mi a kulonbseg ha belenzeek egy 18-105 tele vegebe, vagy egy 105-os macroobiba...
asszem ez mar eleg off lett, megyek boldogitom inkabb a nagy nikon dlsr topicot.. -
m3ss
veterán
válasz
kiskornel #45358 üzenetére
ty. jah, pont ezt nezegettem en is, nemelyik kepen meg kicsit rekeszelhettem volna, de amugy F8-at tud csak a tele oldalan. a poloska mar szinte a max dof amit tudok.
meg ki kellene tapasztalnom, hogy mekkora zaridokre van szuksegem egyes kombokkal. hogy valtozik igy az 1/fokusztavolsag szabaly? vagy inkabb mekkora gyujtotavnak felelhet meg a eqv 300mm + raynox 250?
viszont gond az, hogy tovabbra is kenytelen leszek a fujit hasznalni. a d70+50mm+raynox250+forditott 50mm kombo kb pont akkorat nagyit, mint a fuji max zoomon raynoxal. es az elozo setup akkorat vignettal hogy kep kozepe a hasznos csak, veszitek csomo fenyt, es kb 2 cm a kozelpontom, mig a fujival vagy 5-10. viszont a fujit garantalom fel oran utan foldhozb***na mindannyiotokevfben talald meg a fokuszsikot manual fokusszal...buffer az nincs, sorolhatnam...
vajon vmi regi manual macroobi + raynox komboval hogy alakulnanak a dolgok? -
Fejo
őstag
válasz
kiskornel #45304 üzenetére
Van olyan kép is, ahol több autó van, van olyan ahol felveri a port, van olyan ahol "driftel"...
Sajnos a nézőtérről ez a perspektíva van, így is a pályához lehető legközelebb és a pálya szintjéhez is legközellebb lévő tribünt választottam. Sajnos a koccanás és egyéb nem rajtam múlik. -
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #45211 üzenetére
Azt hiszem bennem lehet valami hiba, mert nekem nagyon tetszenek,(jó, persze hülyeség, nyilván mindenki szereti a saját képeit) illetve olyanok amit szerettem volna. Nem extrák, tény, de nekem pont a szépen mosott egységes háttér tetszik.
Kiégtem és már csak magamnak fotózok úgy látszik
Megnézem majd a Te verziódat, eldobsz egyet privátban hogy pontosan mire gondolsz?
-
Karima
őstag
válasz
kiskornel #45213 üzenetére
Hát pedig szakadjak meg, ha ez nem egy, azaz egy db 30mp-s kép. Valószínűleg azért látod így, mert a 30mp-s expo is alulexponálta volna, ha nincs a villám, ami jelen esetben vakuként működött, azaz kimerevítette a vízfelszínt a villanása alatt. Nézd meg a jobb harmadolónál lévő elmosott valamiket, azok szerintem kacsák, és azoknak az elmosódottsága azért látszik, mert ők kaptak folyamatosan plusz fényt, a parti lámpáktól, és azok folyamatosan - a 30mp alatt - visszaverődtek róluk.
De ha nem hiszed, akkor majd hétvégén szívesen átküldöm a raw filet. De szerintem a flickr is kiírja az exif infokat.
-
Horbal
őstag
válasz
kiskornel #45127 üzenetére
Köszi, van igazság abban amiket mondsz...de
Direkt hagytam porosan a gépet - a "koncepció" része volt...(persze a festőművészek is ezt szokták mondani mikor senki nem érti, hogy mi van a képükön
)
Valszeg befért volna az egész gép a mélységélességbe (ha nem 7.1-et választok hanem valami 10+ rekeszt), majd kipróbálom, hogy úgy milyen hatást kelt.A motoros képen dunsztom nincs kik vannak, valami családi cucc, és amúgy állati kép, lehet beszkennelem majd és felteszem valahová...
-
Novics
senior tag
válasz
kiskornel #45097 üzenetére
Én itt a Balcsi parton próbáltam tegnap este, de... az alapanyag is elég ergya lett, és a feldolgozásnak sem tudom, hogyan kellene nekiállni, pedig ReGoCs túrára - Retyezát - Godján - Csernai-havasok - profinak kell lennem. Tavaly a Fogarasban kimaradt a csillagos ég, idén nem szalaszthatom el a lehetőséget.
Szívesen fogadnék 1-2 tippet. -
válasz
kiskornel #45058 üzenetére
Nem minden esetben kell kitekerni a fotóalany testhelyzetét, legalább is én ezzel nem értek egyet... nem attól lesz a kép remek, hogy miliméterre pontosan belövőm a testtartást, és azt mondom, hogy most repül a kismadár...
A modellfotózás arról szól... viszont ott nem az alanynak készül a fotó.
Egy jegyespár nem azért csináltat magáról képeket, hogy legyenek vagány képei... jobban mondva nem csak azért, hanem azért, hogy romantikus képeken köszöntsön vissza a kapcsolatuk, és a rájuk jellemző adottságok továbbra is megmaradjanak.
Egy képsorozatban meg igenis kell lennie kontrasztnak a képek stílusát és hangulatát illetően. - hozzáteszem, hogy "házon" belül is megoszlik a vélemény... -
priusz
aktív tag
válasz
kiskornel #44913 üzenetére
Köszönöm! Kipróbálom melegebb színekkel is ahogy mondtad. Sajna itt érdekesebb részletek nem voltak, ez egy horgásztó egy kis büfével. A nagyobb előteret a tükröződés és az aranymetszés miatt hagytam meg, meg nekem így tetszett.
CA biztos van rajta, de nem olyan borzasztó szerintem. -
-
Clemi
veterán
válasz
kiskornel #44594 üzenetére
Azzal segítenél ám, hogy melyik képre gondolsz, aminél állványt kellett volna használnom
Egyébként az összes hajnali, és éjszakai kép állványról készült, mivel a fény kevés volt az ISO100-hoz. A harmadolós szabályt ismerem, és alkalmazom is, amikor csak tudom.
Szívesen leülnék veled egyszer átbeszélni a képeim... -
-
Clemi
veterán
válasz
kiskornel #44589 üzenetére
Köszi a kritikát. Először is van jó állványom, hiszen az éjszakai képeket arról készítettem, és ha állványra teszem a gépet, akkor az ISO értéket is azonnal fix 100-ra állítom, amit egyébként is megteszek mindíg, ha elég sok a fény, és csak akkor emelem, ha a zársebesség a reciprok szabály szerinti minimum alá csökkenne.
Az objektívről annyit, hogy az összes kép egy 17-85-ös objektívvel készült, kb a 17-35-ös tartományban. Sajnos 17mm-en eléggé vacak az objektív képe, ami főleg nappal nagyon zavaró, így a 24mm amit a leginkább használni tudok, és használtam is legtöbbször.
A komponálásról: Igen, érzem én is, hogy a komponálással javíthatnék a képeken, köszönöm, hogy ezt te is észrevetted. Ebben a témában elég sokat olvasgattam, többször átrágtam magam Scott Kelby könyvein és próbáltam az abban leírtakat követni, de .... szóval ennyi jött ki belőlem. Lehet, hogy egy tapasztalt fotósnak kellene a hóna alá venni egy kicsit, hogy irányítson, rávezessen a helyes komponálás mikéntjére?
Szóval köszi a kritikát, de olyan is jöhetne, hogy egy-egy képen mit kellett volna másképp csinálnom, hogy érdekesebb legyen. -
-
Karima
őstag
válasz
kiskornel #44467 üzenetére
Köszi. Igen, ez a nagy előnye a "gyári" nd szűrőnek az általamkorábban használt hegesztőüveggel szemben, hogy ez úgy adja vissza a színeket, ahogy az a valóságban van. Ezen a képen pl semmi színkorrekció nem volt.
Real: Nem, én Angyalföldön lakok, csak ma arra bicikliztem
-
válasz
kiskornel #44448 üzenetére
Nálad ez az aura dolog a perverziód.
Lehet látni, de csak ha arra koncentrálsz, 2-3 órát szerintem nem ér meg, de nem is tart azért addig.
Jól látod, teljesen más színvilág volt ott valójában (nyers képen is látszik), viszont totál át lett színezve az egész, egyfajta kékes-szürkés színvilágot generálva. -
válasz
kiskornel #44341 üzenetére
Tanulnom kell még az emberek megfelelő mozgatását ezzel tisztában vagyok... sokat kell még gyakorolnom ehhez, de hát ez is egy folyamat, mire minden csínját-bínját megfelelően elsajátítom... egy 3 gyerkőcös anyuka aki 40 év felett van, szerintem sikerült jót összerakni.
-
Clemi
veterán
válasz
kiskornel #44104 üzenetére
Pont az tetszett, hogy olyan szépen csillogott a napon. Próbáltam a leárnyékolt verziót is, de az meg valahogy olyan színtelen fátyolos semmitmondó lett. Egyébként 12 kép készült, de 9-ből készült a végleges.
Más:
A Stacking progik közül szerintem a Helicon Focus dolgozik a legszebben, arról nem is beszélve, hogy van benne retusálás funkció, ami szerintem szenzációs. -
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #44069 üzenetére
Jutattam már vissza megtalált papírokat, bankkártyát, tárcát.
Minden alkalommal őszínte kedves hála volt a válasz és volt ahol némi kp,de nem azért tettem nyílván. Anno egy pesti taxiban hagytam a teljes tárcám, összes papírommal, bankkártya stb. egy forint nélkül. Sosem kaptam vissza pedig annyit kellett volna tennie hogy leadja. Ilyenekből kiindulva tudom mit jelent ha visszakerül. Neki semmibe nem került volna, én pedig hetekig utánajártam, nem beszélve az illetékekről.
Vicces mikor kéne pénz hogy csináltassak személyit, de személyi nélkül nem adnak ugye bankban pénzt, klasszikus 22-es helyzet voltIgen ebből a sztoriból kiindulva kicsit tartottam a Gemencbe menni természetfotózni, ott is simán megtörténhetett volna, van elég orvvadásznivaló
Nagyon durva sztori, hidegvérrel ölt...borzalmas. Feltételezhető a viselkedéséből és a tettéből hogy nem először tette...
"...felhívatták telefonon, és megegyeztek vele" ez így működik??? Minimum rárugnám a házat és bilincsbeverve vinném el földön húzva...hulladék ember. Lehet hogy életfogytigot kap...lehet hogy mindössze egy golyót/injekciót kéne neki.
Már nagyon off sorry
-
schleier
tag
válasz
kiskornel #44064 üzenetére
nos ezt "madár fotózás nem a utómunkáról szól" nem arra értettem,hogy ne élesítsünk vagy ne állítsunk kontrasztot... elnézést a szűk szóhasználatért... hanem ha nem muszáj akkor nagyon ne nyúljunk bele...
"egy szakmai kérdés:" ha mobilt akarsz és kizárod a sátrat akkor íjjász boltban kapsz bármilyen mintázatút /erdő,nádas, stb./... kivágod az obi nyílást és használhatod... viszont én szeretem a sátrat is... nagyon jó csak azt érdemes kint hagyni. ha félted vegyél barkács bazárban sátorvásznat és szúrj le ágat terítsd rá...cél megszokják,hogy ott van valami majd 100-as cső /lehetőleg fekete/ és berakod kitámasztva ágakkal,ha véletlen ellopja valaki ne érjen nagy kár.
(#44055) karvaly lehetséges... nem tudom ezeket nagyon nem piszkáltam /képeket/
(#44039) költő telep azért más,mint a vadon
az én fiókáim amint látod már röpképesek... és ez egy nádas melletti landoló nyílt terep...a gébics meg nem fészkel nyílt terepen. a nádas sűrűjében volt a fészek /gondolom/ sose néztem meg, de onnan jöttek ki
-
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #43955 üzenetére
Vágás és színek egy másik verzióban.
Vélemény?
-
válasz
Akkor ez erre az évre ez volt az a komment
Igazából nem sértődöm meg, mert azért teszem ide fel a képeim, hogy véleményt kapjak.
Ám az azért nem igaz, hogy fél perces képek, mert 1-1 témával 15-20 kép is készül mindig és nem sorozatban lövöm
A lényeg, jobban kell figyelnem... kösz a kommentet -
Chapel
addikt
válasz
Csinálok egy olyan verziót is, bár nem sikerült olyanra mint szerettem volna. Több időt tököltem a vágással, mint a kép többi részével
Tolok még egy verziót ma vagy holnap este, kiváncsi vagyok a véleményekre.
Többieknek is köszi!(#43956) filózoli: Ezzel a minőséggel?
-
schleier
tag
válasz
kiskornel #43908 üzenetére
Hát igen a tengelic,nagy fakopáncs , szajkó, zöldküllő, sárga rigó,fácán,egerészölyv,héja.... ezek itt is megfordulnak. igen.... ahol sok a víz ott nehezebb egy helyre koncentrálni őket. én csináltam egy tavat erre a célra... Jégmadár: csatorna választja el a telket az erdőtől amiben nem sok víz van de onnan szokott átjárni... nos igazán jégmadár projekttal nem foglalkoztam mert nehéz már belőle ujjat mutatni és mindennek hal a lelke... apró hal.
Második kép: nem egyszerű ezt a feladatot megoldani hiszen bármelyik irányból jöhet és a gébicsek ha megfigyelted legtöbbször földről szedik a bogarakat ezáltal alulról fog berepülni...de nem lehetetlen :-) jól meg kell választani a landoló ágat...
-
schleier
tag
-
Marky21
aktív tag
válasz
kiskornel #43766 üzenetére
Köszi,azért nem világítottam meg az alját mer a fák kitakarják a házak nagy részét úgy is,de igazad van.a 4. kép úgy mond 1 teszt volt( az obit 55mm áll., expo gomb lenyomása után 1\30, 18 mm tekertem és akkor lett ilyen ezzel ökörködtem volt szabad fél órám
Ez a nagy vágás a 3.-képnél jó ötlet legalább a kiégett nap nincs ott
-
Sucuka
senior tag
válasz
kiskornel #43679 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült 3 napot "kihagyni" a fórumból, így most eme jónéhány (több mint 200) hozzászólást reakció nélkül hagynám
Viszont a maqdárkás képek most is nagyon jók. Érdekes a portréban rejlő "apró" mozdulatsor. Szép munka, grat!
(#43681) sztyui2: Kíváncsi vagyok, már vártam.
-
D4rkm4n
őstag
válasz
kiskornel #43368 üzenetére
Az igazat megvallva kezdek gyanakodni, hogy kissé frontfókuszos az objektív.
Eredeti szándékom szerint a szivarnak és az arcnak is élesnek kellett volna lennie. Hiába ügyeskedtem a mélységélességgel, nem sikerült tökéletesre összehozni, nem is tartom a legjobb fotóim egyikének.
Köszi a véleményt, hamarosan igyekszem majd újabb fotókkal előrukkolni.
-
KTTech
veterán
válasz
kiskornel #43417 üzenetére
És ez még meg van általában vadítva kizárólag a középső fókuszpontnál Canon esetében, hogy 45°-ban el is van forgatva a kereszt alakú szenzor, illetve F2.8 vagy nagyobb fényerővel rendelkezőnél újabb pixelsorok lépnek életbe a növelt pontosság miatt. Na ez az, ami a szélsőkből igencsak fájóan hiányzik...
Aktív témák
- Panasonic Lumix GX80 - makulátlan állapotban, sok extrával
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Canon EOS 200D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. ( 777 vagy 3800 expoval)
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívek, kiegészítők ( 1400 / 1600 / 2300 / 5100 / 5160 expo )
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3026, 91% Akkumulátor
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Dell 5050 i5 7500 8Gb RAM 128Gb SSD
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest