-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
DonMaster
addikt
válasz
llacee #75507 üzenetére
Ftth nal is lehet csak netet kerni nem kotelezo tv es telefont is.
Akinek kell net es tv annak erdemes csomagot kerni es igy telot maskep szuksegtelen ha csak a tv vagy csak a net kell a masik 2 kerni csomag miatt husegnelkzl is ugyan ugy megy az a par ezer ft amit nyersz a 1 2 ev huseggel azt elbzkod avval hogy csak a netet hasznalod. -
TeeJay
félisten
-
DonMaster
addikt
válasz
llacee #62309 üzenetére
Haterben fut valami torent win update stb akar lankartya optimalizalo nekem anno a msi killer lan kartyaban bealt 120ra aztan nem jot gyorsabban nah meg prio kicsi akkor nemtolt stb . ha semmi ilyen akkor 4gb pendriveclive linux fel majd ott speedtest ha ott is ilyen akkor naluk szar valami
-
MDanny
senior tag
válasz
llacee #62296 üzenetére
Szia,
Szintén Mátyásföld, szokásos 800/200 körül alakult akörül, amikor írtad. Véletlenül nem kerültél NAT mögé? Tudom, hogy semmilyen összefüggés nincs, de a napokban Zuglóban tapasztaltam egy ilyet, az 450 fölé nem volt hajlandó menni. Ahogy helyreállt a rend, meglett a 940 körüli érték, fura...
-
llacee
őstag
válasz
llacee #62296 üzenetére
Bejelentettem és kb kioktattak, hogy nem i7, vagy valami eszközöm csak 100mbites blabla.
Cat7 10Gbit van a házban csak a NAT felé 1gbps, amin megvan a 1gbit link is.Direktbe az ontre dugott i7es ssd laptop 130down 180up.
Elmondásuk szerint minden jó teljesítenek vagy küldenek saját költségemen szerelőt, aki bemér laptoppal.
Ez nagyon nem szimpatikus hozzáállás 2 éve minden oké volt, ha nem is 900, de 700felett volt nem is pampogtam a 130 kevés.
-
HUNYAKGABOR
újonc
válasz
llacee #57031 üzenetére
Igen, a digi ügyflszolgálat is látta ha direktbe raktam rá a laptopot, hogy gigabites.
Hálózatban is azt írja, hogy 1Gbs-es.
Gyári driver, tökéletesen megy.
UPC-nél 240-es Archer C7 router van és mobil 5ghz 180-at mér. Itt csak 80-at.
DIGI-S ember Asus i7 lap install laptop simán mért 300 felett is.
300Mb/s a garantált minimum és a meglévő szettre rakta rá DIGI-s ember a laptopjat, neki 600-700 simán jött, NAT-olva van a router. -
Geth
veterán
válasz
llacee #54447 üzenetére
Csak kiváncsiságból:
NVIDIA driverbe ki van kapcsolva a telemetria?
Jobb szélső menübe dugták el
Régen a GFE-be volt (amit életembe nem raktam fel), onnan tolták le a driverbe.
Alapból bekapcsolta amikor az első ilyen verziót raktam fel, utána legalább driver frissítés után nem kapcsolta vissza. -
törölt tag
válasz
llacee #54453 üzenetére
Szerintem valaki jelenthette a problémát (nem én), mert hirtelen nálam is megszűnt.
Ma 15:40-kor jött az utolsó próbálkozás arról a címről.
Hajnali három óta nem változott a címem, egészen addig óránként 80-130 eldobott csomagom érkezett a digital ocean felől. Azóta csak a szokásos. -
-
törölt tag
válasz
llacee #54425 üzenetére
Ha azt látod amit én, akkor port scan, vélhetőleg nmap segítségével.
Ha apphoz próbál csatlakozni, akkor meghatározott portot, portokat szólít meg sorozatban többször, mindig újabb forrás portról és nem ragaszkodik következetesen a tcp-hez, előfordul udp is.
Amit én látok: azonos IP-ről, azonos portról érkező SYN packetek, random sorrendben, különböző tcp portokra 1000-9999 tartományban. -
dchard
veterán
válasz
llacee #48419 üzenetére
Ezt magyaráztam én is, még le is teszteltem, de egyeseknek hiába magyaráz az ember
Nekem az a furcsa, hogy mennyire nem erősödtek a routerekben a procik az elmúlt 3-4 évben (a csúcs kategóriát leszámítva), a fajlagos áruk viszont nem kicsit ugrott. Ez nyilván annak tudható be, hogy akik routert gyártanak, azok NAS-t is, és ha túl erős lenne a router, akkor kiváltaná a belépő szintű NAS-t.
De ez már erősen off topic.
Dchard
-
Szajkop
csendes tag
válasz
llacee #47897 üzenetére
Jelenleg suli miatt nincs keret ilyesmi költségekre, elég az áramot fizetnem utána. Így fix ip, vps, illetve szerverparkba beadás nem lehetséges.
Igazság szerint arra kéne az egész emailes szórakozás hogy startSSL-től tudjak kérni kulcsokat és miután megvannak már nem lenne igény ilyen szolgáltatásra. Illetve valaki járt már hasonló helyzetben? Én olyan megoldásra gondoltam hirtelen, hogy megkérem egyik ismerősömet, hogy átugrok hozzájuk egyszer és az ottani teljesen nyitott netre átrakom a DDNS-t majd oda kérvényezem. -
dchard
veterán
válasz
llacee #47569 üzenetére
A helyzet az, hogy jelenleg az 1000-es csomagot nem tudod értelmesen beárazni úgy, hogy a bekerülési költség kijöjjön, de még megfizethető legyen. A telekom is ugyanazt a hibát követi el mint a digi, csak nem annyira durván olcsón. De ha valaki azt hiszi hogy a havi 6 rongy kitermeli ennek a csomagnak az árát úgy, hogy ha használják is rendesen, az téved. A különbség csak annyi, hogy a digi még tetézte is ezt azzal, hogy csomagban még olcsóbban tolta az 1000-est, így rengeteg előfizetőnél lett egyszerre 1000-es csomag, amire ez az infrastruktúra jelenleg alkalmatlan, és ilyen bevételek (árak) mellett nem is lehet reálisan fejleszteni. Az eredmény pedig a torlódás. Műszakilag 500/200-nál kellett volna húzni a határt úgy, hogy az ügyfelek 20-30%-ánál több ne legyen ilyenből sem, a többség a 200/100, illetve 100/50-es csomagban legyen. Így kijönne a matek.
Dchard
-
-
TeeJay
félisten
válasz
llacee #44658 üzenetére
én majd most tervezek panel lakást venni és azzal fogom kezdeni hogy a régi villamos hálózatot tök új réz kábelre cseréltetem
már kapásból behúzok majd minden szobába a bejárati ajtótól CAT6a kábelt aztán 10gigabitig nincs gond vele az meg nem mostanság lesz otthoni szinten kevés
KOAX-ból meg szintén minden szobába megy majd háromszoros árnyékolású rendes 3-as profi osztóval rendes F csatlakozókkal mindenféle toldás meg csatlakozó nélkülajtó fölé lesz konnektor és ONT-t is oda fogom felrakatni valszeg aztán egyből LAN kábellel megy majd a routerhez valamelyik szobába
a koax meg az ONT-ből ki egyből 3-as osztó utána meg megy mind a három szobábaszerintem így lesz a legjobb és probléma nem igen lehet
-
E300TD
tag
válasz
llacee #44658 üzenetére
Nálam is megpróbálták anno, de mondtam neki, ha Ő belez, akkor vagy én vagy a házőrző hasonlóképpen tesz. Motyogott valamit, hogy akkor nem vállal felelősséget a minőségért (30/5 Mbit
), de hát nem hatott meg és nem is volt gond soha, kivéve azzal, hogy az oszlopon beltéri elosztó volt felszerelve .... mondjuk ennyit értenek hozzá. 3 hónapos huzavona után nekem tűnt fel hogy a szomszéd oszlopon nem olyan cucc van, mit a "miénken". (UPC)
-
Forest_roby
őstag
válasz
llacee #40578 üzenetére
Igen: a külső elérés portja 42132 véletlenszerűen generáltam
és a belső az 80 -as, mert a webszerver azon szeret kommunikálni.
Jó volt a beállítás amit eredetileg csináltam, csak valami hülye védelmi mechanizmus miatt nem engedte és továbbra sem engedi itthonról megnézni, neten keresztűl a szervert, max proxin keresztül engedi. Ez a routernek valami rejtett beállítása. -
Forest_roby
őstag
válasz
llacee #40570 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a válaszodat!
Eredetileg csak az 192.168.1.2 -es Pi gépet akartam elérhetővé tenni a netről, csak annak nyitottam portot és amikor nem működött, akkor kezdtem el próbálkozni a windowssal is.
Hasonló portscan programmal néztem meg mint amit belinkeltél - most megnéztem újra, "xxx.xxx.xxx.xxx is responding on port 42132 ()." és persze kivettem a windowsos gépet és csak a Pi van fent, ahogy javasoltad
- sajnos eredménye nem lett. Továbbra sem érem el a webservert.A dinamikus ip, amit kap a router a digi -től az publikus - a routerem kezelőfelületét el is érem vele - mielőtt félreértésekbe esnénk, nem az 192.168.1.1 -ről beszélek. (WAN connection IP -nek hívják a routeren bellül...)
Nagyon sok lehetőséget kipróbáltam, szórakozva a beállításokkal és semmi
-
-
zsolt501
nagyúr
válasz
llacee #39944 üzenetére
Bizony változatos ez a dolog, és több helyről is tudom tesztelni az otthoni netet.
Az előfizetőknél a sávszélesség csökkentés eltarthat még évekig is mire ugye lefelé fog lépni az ügyfél.
Na meg folyamatosan fognak az új ügyfelek is befelé szivárogni a többi szolgáltatótól, ami megint csak az időt fogja húzni.
Kérdés mikor lesz a digi fejlesztési kényszerben bizonyos területeken, hogy tényleg ne az legyen majd, hogy a hálózat többször lesz a garantált sebességen mint az ajánlotton.
És idővel mennyien fognak majd ezért hőbörögni hogy lassú a net, és ők igazán nem a garantáltat akarták hanem ami a reklámban van...
Már most is vannak itt akik ez miatt panaszkodnak, és ha mélyen belegondolunk valahogy igazuk is van, még ha a szerződésben világosan benne van hogy mi a garantált. -
Sasos
senior tag
válasz
llacee #38047 üzenetére
Ami még eszembe jutott, bár ez már nem Digi-s téma. Azért azt se árt tudni, hogy a DDNS szolgáltató engedi-e az előtag használatát. No-ip-t még nem használtam, de például a dyndns esetén az ingyenes verzióban tiltva volt az előtag, így az e-mail használata sem volt megoldható, míg a fizetős esetén ment gond nélkül.
(#38050) Flashget: Ha a DDNS címet használod levelező szerverhez, akkor teljesen mindegy, hogy az IP cserélődik alatta.
-
Flashget
félisten
válasz
llacee #38047 üzenetére
Felhívjuk kábeles internet előfizetőink figyelmét, hogy a nem fix IP címmel rendelkező ügyfeleink automatikusan kapják az IP címüket, ezért nem javasoljuk, hogy számítógépeikbe ill. router-eikbe azt kézzel beírják. Amennyiben esetlegesen mégis be lenne írva, úgy kérjük állítsák át az eszközt automatikus IP cím kérésre.
Megértésüket köszönjük!Nyilatkozat
A DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. nem vállal felelősséget harmadik fél által üzemeltetett levelezőszerverek beállításaiért és az ezeken használt tiltólisták tartalmáért. Amennyiben a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. által üzemeltetett IP tartomány tiltólistára kerül, cégünk felveszi a kapcsolatot a lista üzembentartójával. Abban az esetben, ha a kapcsolatfelvétel sikertelen vagy a lista üzembentartója megtagadja vagy pénzbefizetéshez köti a tartomány eltávolítását rendszeréből, a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft.-t semmiféle felelősség nem terheli az ebből eredő károkért. A levelezőszerverek üzemeltetőivel cégünk semmilyen formában nem veszi fel a kapcsolatot, ezek beállításai kizárólag az üzemeltető hatáskörébe tartoznak.
2010. április 12.
DIGI Kft.mivel pppoe a kapcsolat a diginél 1 hét elteltével bontja a kapcsolatot, ha addig folyamatosan megy.
-
Sasos
senior tag
válasz
llacee #35110 üzenetére
Mi is nemrég mondtuk fel a TV-t náluk, szintén visszahívtak pár nap múlva. Mondtam neki, hogy baromira nem érek rá mert dolgozok, a kollégájával már mindent megbeszéltünk, úgyhogy ne fárasszuk egymást. Ha kérdése lenne hallgassa vissza a felvételt. Rendes dátummal be is került a felmondás a dokumentumok közé.
Szerk: Legyen OFF, mert T-s téma. -
Multibit
nagyúr
válasz
llacee #35110 üzenetére
Szánalmas! Az ügyfeleket nem tudják megtartani, ezért az utolsó napig szivatni próbálják őket. Jó, hogy az ilyen részletek is nyilvánosságra kerülnek, okulásul mások számára. Most érzem igazán, hogy milyen szerencsés vagyok! Soha nem volt közöm a T-hez. Persze sokan vannak, akiknek nincs más választásuk, ha netet akarnak...
-
Calogero
addikt
válasz
llacee #35097 üzenetére
Ezek a feltételek
Ügyfeleinknek szóló akció keretében ügyfél a meglévő 1 vagy 2 kábeles előfizetését 3-as TV+NET+TEL előfizetésre kiegészítve csatlakozhat az OKOS csomag akcióhoz. Azon ügyfeleink, akik rendelkeznek tv és internet előfizetéssel, valamint az új szerződés megkötését megelőző 12 hónapban telefonszolgáltatást vettek igénybe, melyet később megszüntettek nem vehetnek részt az Okos csomag akcióban.
Ha eddig nem volt telefonja akkor mehet az Okos csomag.
-
eisento
addikt
válasz
llacee #32756 üzenetére
szia! nalam ugyanez volt juni 1.-en voltam bent. visszamentem juni 3.-an mondtam hogy wtf van mikor mindenkinek 1-2 napon belul megcsinaltak. jajj igen juni 1-en meg ugy volt hogy hokozbe nem lehet de mar azota lehet. kijavitotta zerzodest es masnap meg is emeltek menj be es kerdezzenek utana a kozpontban... (en szolnokon voltam)
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Stellar Blade
- Nintendo Switch 2
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- iPad topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest