- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobil flották
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Megjelent a Nothing OS 3.0 stabil változata
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Teddy
őstag
Amikor én igényeltem, egy darab 2. kerületi cím nem volt benne Amit linkeltem, azon keresztül bepötyögtem, hogy melyik utca, hányas szám és kerestek. Tény, hogy szórólapot már kaptunk üzletkötő elérhetőségével és a 2 éves 3000ft/hó-s ajánlattal. Igazából egy próbát megér, vagy egy telefonhívást, mondom, címlista nélkül is lehet érdeklődni, ki tudja.
-
Mr. Teddy
őstag
Én március végén a szórólapon található linken bejelentettem igényemet a 2. ker fekete istván utcai társasházi lakáshoz netbekötésre: digi.hu/2ker
Telefonon ügyintéző megkeresett, hogy adjam meg a közös képviselő elérhetőségét, mert a lépcsőházba be kell vinniük a kábelt. Lebeszéltem a közös képviselővel, meg aláírásokat gyűjtöttem lakóktól (ezt csak a közös képviselő kérte), hogy ne legyen utólag probléma senki részéről. Behozták a társasházba, majd kerestem emailben az ügyintézőt, hogy akkor jöhet szerelő. Egyik szombat kijött, bekötötte és megy frankón. Kb április végétől van így digis szolgáltatás.Vannak üzletkötők is, de ennél gyorsabban nem ment volna azokkal sem, sőt haverom azon keresztül köttetett, és akadozósabb volt jóval.
-
Mr. Teddy
őstag
válasz dchard #50070 üzenetére
Járkáltak digis üzletkötők is a környékünkön, olyan embert nem próbáltál meg felhívni, és akkor ő házon belül ránézhet a dolgokra, hisz neki érdeke, hogy rajta keresztül kössenek szerződést az emberek.
Amúgy fura, hogy nem vagytok a listában, az utcánkban van egy ilyen 4 nagyobb társasházból álló tömb, az is szerepel a címlistán.
Amúgy az is simán lehet, hogy első körben bekötik az ilyen kisebb 10-12-20 fős társas házakat, aztán foglalkoznak a nagyobbakkal. Nálunk én kértem először, és bekötötték csak egy megrendelésre. Lehet 54 lakásnál már agyalnak, hogy egy előfizetőre nem buli nekik még kötni.
-
Mr. Teddy
őstag
válasz dchard #50068 üzenetére
Egyik haveromnál is szüttyögnek a bekötéssel, az is ilyen 10-12 lakásos társasház. Érdekes tényleg, hogy hozzánk egész hamar bekötötték, amiből a legtöbb idő a közös képviselőnek az aláírások összegyűjtése (magának biztosítéknak, hogy később ne csesszék le a lakók)
Amúgy hogy rendelted meg? Hozzánk be sem volt hozva, fogtam neten, mmegrendeltem a címre a nevemre és kész. És aztán hívott az ügyintéző csaj, hogy a közös képviselő számát adjam meg, és vele egyeztetnek a társasházi bekötésről.
-
Mr. Teddy
őstag
válasz dchard #50052 üzenetére
Melyik környéken vacakolnak ennyit? Nálunk 2. kerületben fogtam, megrendeltem online, pár nappal később visszajeleztek, hogy kéne társasházi nyilatkozat. Na azt elintéztem, az volt több 2 hét mire megvolt a kellő aláírás a közös képviselőnek. Aztán szóltam, hogy megvan, kb egy hét és jöttek a társasházi részen bekötni, majd utána is egy hét, és jöttek a lakásba kötni.
-
Mr. Teddy
őstag
válasz FollowTheORI #49124 üzenetére
Áh rájöttem közben, hogy nincs kedvem már vésni, úgyhogy marad egy darabon a falon az a kábel és kész
Valaki tud esetleg egy képet mutatni, hogy a falra mekkora kábelbilinccsel szerelik fel a kábelt a digisek? Vagy u szöggel lövöldözik be?
-
Mr. Teddy
őstag
válasz TeeJay #49121 üzenetére
Jaja, ha vissza mehetnék az időben így tervezném
De sajna nyáron újítottuk fel a lakást, akkor még nem lehetett tudni, hogy a digi jön (vagy nem hallattam róla)
a 2. kerbe, és a telekom megoldására építettem ki a kábeleket. Most a másik kecóban is telekom van, azt a hűséget vittem volna át oda. Mivel a telekomnak koax jön be a lépcsőházból, így azt csatornában elvitettem a nappaliig, ahol lesz a TV, és onnan mennek ki a cat5-ös kábelek is a gépekhez, iptv boxokhoz. Meg azért is gondoltam azt központi helynek, mert az kb a lakás közepén van, így a wifi is egységesebb lesz mindenhol.Szóval a hely adott, ahova le kell menni optikával. Sajna a meglévő koaxok kihúzni, optikát áthúzni oda nem hinném hogy játszik, több fordulat is van abban a gégecsőben, és egyik helyen a szerelődobozon tapéta is van, amit ha felvágog, visszaragasztom, sajna látszódni fog.
Szóval kb kettő dologra bontottam le a dolgot, vagy megy a falon az optika a nappaliig valami úton, vagy az előszobában, ahol csak vakolva van a fal, bevések egy kicsi csatornát és elviszem abban a kábelt a padlóig, ahol aztán a szegélyléc mögött eljutna a kívánt helyig. Előbbit meg lehet csinálni vésés nélkül is, csak akkor nyilván a kábel ott fog menni.
Igazából festékem, vakolóanyagom még van, és egy minimális lendületem, hogy amíg még nincs semmi a lakásban, és még dolgozom benne, ezt a minimális vésést/vakolást még megcsináljam.
Jó amúgy a legtutibb az lenne, ha a nappaliba menő koaxot úgy ki lehetne húzni, hogy az optikai szállal együtt vissza lehessen húzni a helyére, de a 16-os csőbe elég esélytelennek érzem. Meg ugye 3-4 kanyar is van benne.
-
Mr. Teddy
őstag
válasz Varszegig #49116 üzenetére
Hát igen ez benne van a pakliban. Védőcsővel lenne a legjobb, és akkor áthúzható. Vagy ha épp bármi baj lesz, akkor új kábel és akkor az megy a falra onnantól és akkor addig, amíg nincs ilyen gond, legalább nem látszik.
Nem tudom, az a baj, hogy a cső bevésése sokkal nagyobb meló lenne, mintha csak a vakolatot vésném meg picit és úgy bele a kábel. -
Mr. Teddy
őstag
Na ma behúzták a társasházba a digit, gondolom jövő héten hívnak, hogy jönnének a lakásba bekötni.
Szerintetek, ha a falat elővésem, de csak annyira, hogy az optika beleférjen és vissza tudjam vakolni, abba belemenne a digi, hogy így direktbe a falba berakjam az optikát? Vagy falon kívül, vagy csak védőcsőbe engedné?
(Annyit nem akarok vésni, hogy egy védőcső beleférjen és abba menjen.)
Illetve a padlón meg parkettaszegély mögött menne, de az nyilván nem probléma. -
Mr. Teddy
őstag
válasz dchard #48911 üzenetére
Én tegnap meg is rendeltem neten a 2 éves nagyon okos csomagot. Félek, hogy nekem kell majd közös képviselőhöz mászkálni engedélyért, de azért remélem hamar bekötik. Haverom két hete rendelt, és egy hét után jöttek és be is kötötték utcáról koppanásig. Igaz ott egyszerűbb volt, mert ikerház fele így külön engedélyek nem kellettek mástól.
-
Mr. Teddy
őstag
Hali!
Rendeltem digi szolgáltatást és már a kiépítésén agyalok a lakásban. Valaki tudna esetleg mutatni olyan képet, amin látni, hogy mivel rögzítik az optikai kábelt? Valamint van olyan valakinél, hogy falon fut a kábel és belső és külső élen is fordul 90fokban a kábel? Mennyire lehet passzentosan vezetni a falhoz? Sajna nálam kell majd így hajtogatni a kábelt, csak nem tudom kb milyen sugárban tud megfordulni így falon a cucc, aztán agyalok az útján miképp fusson.
Köszi! -
Mr. Teddy
őstag
válasz TazLeacher #46429 üzenetére
Mondjuk azt nem tudom, hogy a bekötést is utólag elkérik-e, nyilván ha nem, akkor jobban járok 1 évessel. De lehet amúgy jobb lesz nekem az egy éves, de még átrágom.
Mondjuk az eredeti kérdésem még áll, hogy a 2. kerben a digi mikor indul kb rendesen, mert sok minden ettől függ
-
Mr. Teddy
őstag
válasz TazLeacher #46427 üzenetére
Én az oldalukon olyat olvasok, hogy egyszeri telepítési díj 1990ft.
Illetve korábban kérdezgettem már kötbérről a fórumon, és elvileg az addigi kedvezményeket kell visszafizetni, szóval nem tudom, elvileg ugyanott lennék mint hűséggel. -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Nem tudja esetleg valaki, hogy a II. kerületben folyó digi kiépítés mikor fog várhatóan üzemelni? Haverom már kötött szerződést velük, de neki addig van telekom netje. Nekem egy lakásba kellene netet varázsolnom pár héten belül, de ha még húzódik 1-2-3 hónapot, akkor addig beköttetek egy telekom hűség nélkülit. -
Mr. Teddy
őstag
válasz Adamo_sx #46006 üzenetére
Viszont a koaxnál ahogy néztem a képeket, kisebb 90 fokos fordulatok vannak. Lehet akkor átvariálom úgy, hogy odateszem a digis dobozt, ahol bejönne az optika, úgyis ott a kapcsolószekrény, onnan tudok egy 230-as aljazotot kihozni. És akkor a Koax kábel az adott lenne a TV-ig, mellé kéne behúzni egy UTP-t, vagy ha szükség volna még vezetékes telefonra, akkor UTP+telefont. Majd hétvégén lecsekkolom, hogy mennyi hely van a falban a csőben. És akkor a koaxon lemegy a tv, az UTP-t meg a nagyszobában szétdobom vagy switch-csel vagy routerrel.
Mert a másik gond az lenne, hogy oké hogy a falon belül X-Y tengelyen nézve ennyire fordul, viszont be kéne majd fordulni a kábellel Z irányba is, ott meg ahogy el tudom képzelni, csak úgy lehetne, hogy kijön a fal síkjából a kábel visszafordul és megy be a falba lyukon keresztül a másik szobába.
-
Mr. Teddy
őstag
-
-
Mr. Teddy
őstag
A lakásba bemenő optikai kábel kb milyen keresztmetszetű és mennyire hajlik? Be lehet húzni problémamentesen falban futó csőbe?
-
Mr. Teddy
őstag
válasz nfsu17 #45981 üzenetére
Ez egy társasház, gyanítom ott jönne be az optika, ahol a telekom is behozza a kábelét. És az az ajtó mellett megy be, szerelődobozba, onnan csőben tovább a nappaliig.
Lakáson belül szerintem meg tudom oldani kulturáltan a dolgot, csak picit az bosszant, hogy nyáron újítottuk fel a lakást, és álmomban sem gondoltam, hogy a digi a 2. kerületbe betenné a lábát, így telekomos rendszerre terveztem a dolgot. Ha tudom, akkor berakattam volna plusz egy-egy csövet, hogy tudjak utólag variálni a plusz optikai kábellel. (jó persze ezt látatlanban is megtehettem volna, de hát ez van..)Na mindegy, elsőre majd derüljön ki, hoyg a lakásba egyáltalán bejön-e a Digi, lehet a társasház többi lakója nem tartana rá igényt, így lehet, hogy a házba sem hozzák be az optikát. Most nem tudom, hogy 12-ből 1 lakás végett bevinnék-e a hálózatukat.
-
Mr. Teddy
őstag
válasz Flashget #45979 üzenetére
TV
ElírtamNa így vakkor világos. Ha egy fél évvel korábban tudom, hogy jön ide a Digi, akkor a felújításnál úgy csinálom meg a belső vezetékezést, most Telekomra szabtam a dolgot, hogy lakásba Coax jön be routerig, onnan iptv, stb. De lehet meg tudom csinálni, hogy minden klappoljon.
Lakáson belül mennyi optikai kábelt húznának ki? Nem feltétlen tenném az ajtó fölé az ONT-ot, a nappaliba a TV mellé terveztem be a telekomos dobozt, ott tudnám átvariálni Digisre a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Hallottam, hogy a 2. kerben a digi építi ki a nethálózatát. Mivel eddig csak telekom előfizum volt, így a digivel kapcsolatban nem vagyok képben, hogy technikailag miképp van kiépítve.
Lehet tudni, hogy a 2. kerben milyen módon épül ki a digi netje? Igazából arra vagyok kíváncsi, hoyg a társasházba milyen kábellel jönnének be, és azon belül a lakásba milyen kábel érkezne?
Így saccra azt mondanám, hogy társasházba optika-lan átalakító és házon belül már csak etherne kábel menne, így lakáson belül is az menne?
Köszi! -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Digi honlapján címre megkerestem milyen szolgáltatás érhető el egy adott címen. Tudja valaki, ha azt írja, hogy normál sebességű internet az mit takar? Van nagy sebességű is a listában máshol.
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- Apple iPhone 15Pro 512GB, Natural Titan, Icentre vásárlás, makulátlan, független + kiegészítők
- GAMER PC! Ryzen 5600X / RTX 3060 Ti / 16GB 3200MHz / B550 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- Nvidia Quadro K2200 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest