- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Patrec
csendes tag
válasz
pergabb #108265 üzenetére
Én panelban lakok, 1000-es FTTH van, a digis Huawei bridge módban, saját router egy ASUS RT-AX55 ami felépíti a pppoe kapcsolatot. Van egy szerver ami 0-24be méri a sebességet, az elmúlt egy nap így alakult nálunk:
Az utolsó 2 (14:30 és 14:59) es méréskor épp töltöttem le a gépemen, azért kisebb valószínűleg, a többinél viszont nem ment se torrent se gépen letöltés.
Nálunk rendszeres a napközbeni ingadozás, bár ez szerintem betudható valamilyen szinten a 10 emeletes panelnak, kitudja hogy van megoldva lent a házban a bekötés. -
Dr.NX
addikt
-
válasz
pergabb #108255 üzenetére
Ezt arra mondtam (én is videókat vágok), hogy a DIGI-nél - ez egyébként csak akkor releváns, ha nincs egy erős router az ONT és a PC/Laptop között, tehát a CPU erő ott számít csak - azt írják rendszerfeltételnek az 1000-es net kihajtásához, hogy:
Címlap DIGINet technikai követelményeiDIGINET TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEIMINIMÁLIS IGÉNYBEVÉTELI KÖVETELMÉNYEK AZ INTERNETES CSOMAGOK SÁVSZÉLESSÉGÉNEK TELJESKÖRŰ KIHASZNÁLÁSÁHOZ:
DIGINet 500 FTTB:
Intel i5 processzor 2,5GHz, vagy ezzel egyenértékűRAM: 4GBHDD: SATA 3 - 7200 RPMGigabites hálózati kártya
Windows 7 vagy annál újabb operációs rendszer, Linux, MacOS
500 Mbit/s router (opcionális)
DIGINet 1000 FTTH:
Intel i7 processzor 6MB CACHE (pl.: HQ) 2,2GHz, vagy ezzel egyenértékűRAM: 8GBSSD meghajtóGigabites hálózati kártya
Windows 7 vagy annál újabb operációs rendszer, Linux, MacOS
Gigabites router (opcionális)Amit ott megadnak, az olyan ilyen 8-10 éves i5-ösök és i7-esek. A Te meg az én rendszerem központi feldolgozó egységének a töredékét tudják. Csak megjegyzem, hogy Silent módban szépen elfut a Battlefield 2042 is
Mérésnél kezdett gyanús lenni a dolog, aztán megkérdeztem a topicjában, és visszaigazolták, hogy sokkal kevésbé erőforrásigényes dolog - ráadásul nekem nem is a PC építi fel a PPPoE kapcsolatot, hanem a szintén elég drága ASUS RT-AX86S Routerem, addig ez, amire kb utolsónak gondolnál, leszabályozza a letöltési sebességet
De oké Nálad nincs ilyen, csak azért írtam be, hátha másnak is segít a dolog, ha belefut ilyen anomáliába.
-
-
válasz
pergabb #108248 üzenetére
Esetleg olyan hardvert használsz aminél lehet érdekesség, pl Silent mode-nál:
ASUS notebook topic - PROHARDVER! Hozzászólások 36200
ASUS notebook topic - PROHARDVER! Hozzászólások 36225Vagy nálam pl az NMHH mérődoboz 914-et mér, Speedtesten böngészőben meg:
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pergabb #107189 üzenetére
Látogasd meg a [https://whatismyipaddress.com/] oldalt.
Ott mutatja az IPv6-s és IPv4-s IP címedet.
Nekünk most az IPv4-s cím az érdekes.
Ezután látogasd meg a szolgáltatói eszköz " kezdőoldalát " ahol a WAN felirat környékén megtalálod az IPv4-s címet.
Ha a kettő ugyanaz , akkor jó vagy és nem vagy NAT-olva.
Ha eltérő....mondjuk 100. -al kezdődik , akkor NAT-olva vagy.
NAT :
Kevés a fizikai IPv4-s cím ezért a szolgáltató alhálózatba teszi a felhasználókat.
Ennek lehet olyan következménye, hogy ha te szeretnél haza csatlakozni....mondjuk egy kamera rendszerre akarsz ránézni, hogy otthon minden okés e ?!.....a NAT miatt nem biztos, hogy meg tudod tenni ezt.
Megoldás :
Telefon : ügyfélszolgálat : NAT-ból vegyenek ki és kérsz szépen PUBLIKUS IP címet.....a fenti kamerára hivatkozva ha kérdeznék, hogy miért....amúgy meg semmi közük hozzá. -
adika4444
addikt
válasz
pergabb #107189 üzenetére
A régi router admin felületén kézzel kell nyomni egy disconnect-et a PPPoE-nek, hogy küldjön terminate packet-et. Ha ez elmarad, akkor a session egész addig beragad, amíg nem csekkolja a DIGI oldala, hogy a kliens valóban aktív-e és látja, hogy nem, tehát elbontja a régi session-t, vagy is felléphet új eszköz. A DIGI-nél ez olyan 5--10 perc, de a Telekom-nál is, ez talán sztenderd. Ha viszont vártál 10 percet és úgy sem megy, akkor ez kevésbé valószínű, az alatt azért magához szokott térni. Linkel a LAN-LAN kapcsolat a router és a DIGI eszköz közt? Másik kábellel próba esetleg?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
pergabb #107186 üzenetére
Másnak is volt gondja...
Ezt írtam neki : [hsz_63645-63645]NAT-olást ellenőrizted ?
ONT router vagy Bridge módban van ?
Esetleg PC-vel közvetlen csatlakozz és ott próbáld meg a PPPoE-t.
Lehet amúgy amit írtál....lassan elhalálozik az ONT.
Ha felhívjátok az ügyfélszolgálatot ott rá tudnak nézni a "vonalra", hogy van e szakadás , újracsatlakozás ...megint szakadás, újracsatlakozás.
Ha ott ilyesmit lát akkor ONT és / vagy optika hiba van.
Ezt nekem is látták régebben..... -
-
MadMancs
veterán
válasz
pergabb #106887 üzenetére
Egységesen, ha mind a 4 LAN eszköz maxot szeretne kihajtani. Egyébként miért limitálna? Vágnám is ki routerem ha ilyet akarna.
Arra is van többünknek tapasztalata hogy nincs wifi limit se. Mi értelme lenne AX 300as limitnek? Ennyi erővel elég lenne AC is, annyit az ős tud.Az már inkább elképzelhető hogy routered valami gagyibb fajta. Vagy telefonod.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged