- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Kuter
senior tag
Igen. Tomato volt rajta.
Azért is érdekes mert pl a telefonom netjén simán csatlakozok az ftp-hez és le is töltök 40-50 Mbps.
Upc hálózatán fullba. Digi hálózatán csak akkor megy ha kikapcsolom a CTF-t valami hardveres nat
Ha vissza kapcsolom akkor még a saját gépemen sem megy a ftp ha a dns cimen keresztűl kapcsolódom.
felkapcsolódik és csak vár vár vár és semmi.néha behozza a könytárakat.
Mindegy holnap megkérdezem a digit hogy ilyenkor mi van.
Ja igen ami változott 100/100 net volt kb 2 hete lett 500/200 és csak erre tudok gondolni. -
Kuter
senior tag
Nem jó úgy sem
Viszont ha kikapcsolom a routerban a CTF (Cut-Through Forwarding) akkor megy rendesen.
De igy a router max 300 tud natolni .
A routeren tomato van.
Már mindent ki be kapcsoltam de semmi ,ha kikapcsolom a CTF-t akkor megy .
Viszont igy meg nem megy maxon a net.
A router gyári firmware jön most ezután probaként. -
PrometheusX
aktív tag
(#43962) Sasos, (#43963) E300TD, (#43964) Metacska: Köszönöm szépen a válaszokat, nagyon jól hangzik.
Nem hiszem hogy baj lesz, ha már csak a minimumot hozza a lakásban, az is jó.
Amúgy majdnem a belváros, szóval nem hiszem hogy bajok lesznek a sebességgel.
(#43960) Metacska: milyen típusú letöltés? Torrentről vagy simán internetről? H például torrentről, akkor lehet hogy a kliens cache méretével van a gond.
-
PrometheusX
aktív tag
-
Sonja
nagyúr
-
törölt tag
Szerintem ez nem a DIGI sara. Illetve csak annyiban, hogy mivel fénysebességgel terjed az IPv6 ezért el kellene gondolkodni a fix IPv6 címek adásán/árusításán.
Inkább a router gyártók sarának tűnik. Úgy vélem egyszerűen nem foglalkoztak eddig ezzel a problémával.
Pedig lenne egy pofon egyszerű megoldás:
Az IPv6 tűzfalban megengednék, hogy DDNS címre lehessen routolni. Mivel a DDNS-ek nyilvántartják dual-stack esetén mind az IPv4 mind az IPv6 címet a változáskor utána mennének és az új megváltozott címen nyitnák a tűzfalat.
(Bár lehet, hogy ez csak az én laikus agyamban ilyen egyszerű.
)
-
törölt tag
"Viszont a dinamikus IPv6 cím miatt elég érdekes a dolog..."
Nem érdekes, hanem konkrétan - jelenleg - szinte megoldhatatlan.
Sajnos nálam ez a ma problémája, de előbb utóbb mindenkit elér majd a probléma aki NAS-t/szervert üzemeltet és IPv6 protokollon kommunikál a partnerekkel. Nem tudok dinamikusan változó IPv6 címre tűzfalszabályt írni, így egyszerűen nem megy két szolgáltató IPv6 (dual-stack) protokollt használó rendszere között a NAS elérés - ugyanis hiába a dual-stack, az IPv6-nak van prioritása - csak ha, ...
a, Kikapcsolom a routeren az IPv6 protokollt, így a dual-stack miatt csak IPv4-en kommunikál
b, Hagyom az IPv6-ot, de teljesen kikapcsolom az IPv6 tűzfalat (ekkor IPv6 átjáróház lesz a router)
c, Amennyiben változik az IPv6 címe a NAS-nak, kézzel utána reszelem a tűzfalat (A DDNS utánamegy az IPv6 címnek így azt szerencsére nem kell módosítani, de a tűzfalat utána kell reszelni kézzel, mert a tűzfalnál a helyi címben nem fogad el DDNS címet a router.)Jelenleg a c, változatot használom, de nyilván ez nem megoldás a XXI. században.
Javasolták már, hogy maradjak az IPv4-es protokollnál, de egyrészt akkor minek a korszerűbb/gyorsabb IPv6, másrészt van már olyan partnerem akiknek már "csak" IPv6 címe van és akkor számára megszűnik a NAS elérés.
-
Magnat
veterán
Na ez már valami ... csak kérdés, mit írsz be címnek, tekintve, h minden kliens publikus címe minden router restartkor (vagy amikor a szolgáltató úgy akarja) változik.
slug: köszi, még nem olvastam végig, de elég érdekes lesz, ha egy közönséges routingot ilyen pilótavizsgás feladat lesz megírni, arról nem is beszélve, h nem minden routeren van wireless freedom
-
igen, a wan portba megy a diginet, másodlagos wan nincs most beállítva - korábban tesztelés céljából volt usb mobilinternet, akkor sem tapasztaltam ipv6 problémát.
amikor a digi reszelte az első napokban az ipv6-ot, akkor volt olyan, hogy a router újraindítása után csak ipv4 címet kapott a router és manuálisan kellett ki-, majd bekapcsolni az ipv6 funkciót és csak úgy lett ipv6 is, de ezt kijavították és azóta újraindításkor sincs gond. -
védve van azért valamennyire a tulajdonos is, mivel indoklás nélkül visszavonhatja bármikor a hozzájárulását, azt követően pedig bontja a szolgáltató a bérlővel a szerződést. (a kaukció intézménye valamilyen szinten biztosíték, élnek is vele rendesen a bérbeadók, nem ritkán látni mostanság olyat, hogy akár 3 havi bérleti díjat kérnek előre...)
más kérdés, hogy ha a tulajdonos oldaláról nézzük, akkor jobb (lenne) csak a meghatározott szerződéshez hozzájárulást kérni/adni a szolgáltatónak, azt követően pedig csak akkor módosíthatna a bérlő - például hűség eláírása vagy hosszabbítása kapcsán -, ha azt is külön aláírja a tulajdonos.
összetett dolog ez, mindenki a saját érdekeit nézi, a tulajdonos és a bérlő is, illetve a szolgáltató szintén, utóbbinak pedig csak az az érdeke, hogy a szolgáltatás díja fizetve - illetve behajtható - legyen, a többi mondhatni mindegy...
amikor nincs megfelelő bizalmi viszony a tulajdonos és a bérlő között, akkor a tulajdonos oldaláról - illetve jogi oldalról is - nézve jobb lehet az ő nevére megkötni a szolgáltatást, úgy teljesen az ellenőrzése alatt tarthatja azt, de az meg a bérlőnek körülményes, ha esetleg változtatásokat szeretne közben eszközölni például díjcsomag tekintetében, de a tulajdonos nem kellően gyors és/vagy rugalmas.
bérlemény esetén nincs mindenki számára tökéletes megoldás, ez van... -
zsolt501
nagyúr
Nem is igazán értettem, hogy pont azon a környéken szereltek minden oszlopra ahol még a felső vezetéket is képesek voltak többször is ellopni
Aki szegedi tudja melyik ez a környék, és miről is van szó.Viccet félretéve tényleg nem értem a fejlesztését a diginek, mert ott fejlesztett ahol igen kétséges a megtérülése a hálózat építésének, és ott viszont nem ahol viszont lényegesen magasabb lenne a csatlakozó háztartásoké.
-
poli27
veterán
Igen 32 es osztások vannak, azaz egy körön 8 doboz van 4 es kiépítésbe, azaz az OLT től egy külön szálat kap ez a 8 doboz.Ahhoz hogy felbővítsék, ahhoz az OLT től kellene optikát kihúzni, mert nincs nagyon szabad szál hozzá sehol a meglévő gerincen... és akkor lehetne 8 as osztás a dobozba, ilyenkor 1 szálat csak 4 doboz kap az OLT től.
-
Varszegig
veterán
-
DonMaster
addikt
-
mikk2000
őstag
Szia!
Egyáltalán nem off az, hogy emberi módon automatikus a gép internethez csatlakozzon. Tulajdonképpen ennél fontosabb téma nincs is. Az hogy a warez (torrent) adja ki a téma 90%-át inkább az az off
Én is nézegettem azt, hogy eseményhez köthető az indítás, csak nem találtam olyan eseményt ami ránézésre hozzá tartozna. Mindenesetre kösz a javaslatot!
-
Igazatok van, de nekem a TL-WR1043ND nem igazán jött be, minden szuper opciója miatt, 2 éves, de a digi 540 körül muzsikál, ez meg már utoljára csak 100-at tudott a 1000-ből kicsikarni. A médiaszerver kiváltása még gondot okoz.
Egyébként pont a sebesség problémám, -kérnék visszacsatolást- a Gigabites előfizetés esetén milyen átlaggal lehet számolni, hanem a Digi-s eszköz, illetve ha a ZXHN H298N van használatban.
Valószínűleg az optikai csatolót baltázták el, de mivel meg van a 300-as garantált sávszélesség, nehezen tudom rábeszélni őket egy felülvizsgálatra, kellenének információk. köszönettel venném. -
Flashget
félisten
-
ahogy nézem, néhány nap eltérés becsúszik néha, de olyan hosszú az intervallum a számla kiállítása és a befizetési határidő között (közel egy hónap), hogy nincs komoly jelentősége.
a t-nél is így volt nekem, csak ott rövidebb volt az intervallum a számlázás és a befizetési határidő között.
-
Nem állt, azzal kezdtem. hozzá se lett nyúlva. Router restart volt, és belül megy minden.
Kintről egy ismerős nézte IP alapon, és DNS alapon is, nem megy.
Mobilnetről ping, traceroute nem ad eredményt (mondjuk pingre nem is válaszol a router), online hálózati eszközök megtalálják az IP-t, stimmel is, de nem jön be rajta semmi.
Akkor most nemt'ommivan. -
szoszo75
aktív tag
Néztem és előttünk sincs doboz az oszlopon, csak a sarkon ami még kettő házzal előttünk van. Lehet majd ezt nekem is jelezni kell ha addig se tesznek fel dobozt elénk, mert lehet hogy akkor itt is szívás lesz vele?!
A mi utcánkban is kb. 3-4 oszloponként van egy doboz..
-
wwenigma
Jómunkásember
Megoldható hogy managelhető legyen.
-
-
JaniS
senior tag
Ma kötötték, XVIII. kerület Lőrinc, FTTH, extra rendesek voltak. Alvállalkozók jöttek, mondták ők is, hogy nincs idehozva a kábel, hiába van a szemközti két utcában mindenhol, ők nem köthetnek. Teljesen elkámpicsorodtam, erre az egyikük felhívta a - valszeg - főnökét, aki egy 15 percen belül itt is volt, mikor kiszállt a kocsiból, már mondta is, hogy ide kell hozni, be lehet ezt kötni. Hívtak még egy másik Digis szerelőt, mert az oszlopra való tartójuk nem volt, ő is hamar megérkezett. Aztán belevetették magukat a munkába, csorgott szegényekről az izzadtság, vittünk nekik hideg kólát meg vizet. Szépen behúzták (mondjuk nem volt nehéz dolguk, mert már mindent elrendeztem), tesztelték, az 500-as csomag olyan 480-490-et tud lefelé, felfelé meg több mint 200-at. Szóval szerintem szólj csak nekik, mert biztos megoldják, ha tudják. Le a kalappal előttük!
-
Varszegig
veterán
Igen, én annak idején a szép emlékű monortellel jártam így, megrendeltük, egyszer csak fékez az autó, kerítés még nem volt kész, ostromlétrák elő, másznak a falra, kimegyek megkérdezni, mit akarnak. Jöttek bekötni. Körbenéznek, ja itt még nincs is kiépítve az utcában, bocsi, csak az előző sarokig. Létráról le, pakolnak, és elmennek
-
nem, de ha eredetileg nem számlázza ki - és már akkor jóvá is írja -, illetve az ászf sem tartalmaz kapcsolódó rendelkezést, akkor utólag nehéz is lenne kiterhelni.
más szolgáltatóknál rémlik olyan régebbről, hogy hűség esetén engedték csak el a bekötési díjat, de az úgy is volt leírva a szerződési feltételekben...stb.
a digi az 500 ft-os belépési díjat számlázta ki nekem, mint hűség aláírása nélküli csatlakozó új ügyfélnek, de azt is azonnal jóváírta még így is.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged