- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
punterhun
csendes tag
válasz
Borisz76 #111904 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszod, akkor ezt el is engedem. Fúrni nem szeretnék, most lett befejezve a felújítás, de lenne még egy esetleges kérdésem, ha elvetjük az előző opciót.
Tehát ez a setup működőképes lehet:
Digi (switch-re kapcsolva) + Mesh rendszer, ezeket állítólag könnyű fel is setup-polni?
Előre is köszönöm!
-
adika4444
addikt
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Borisz76 #111672 üzenetére
Havonta 1 db számla....
Ha megnézitek a 10. hóban 2 db jött amiből a 2. számla a nullás !A számlát megnyitva ezeket írja :
- Számla részletes adatai:
- Telefon Belföldi Forgalom : 0 Ft
- Hívásrészletező : 1 db hívott szám , 126 mp , 0 Ft
- Hívás összesítő : 1 db hívott szám , 2 perc , 06 mp , 0 Ft
( Csak ennyi van benne !!! )Nem sokat használjuk a "vezetékes" telefont....
-
szasanyi
félisten
-
-
-
Malfroy
aktív tag
válasz
Borisz76 #110640 üzenetére
köszi. holnap kötik be. ha megérkezik a szerelő , érdemes szólni neki hogy új készüléket kössön be ide? 3-4 gigabites portost,meg 5ghz wifi alap kéne hogy legyen... mi alapján hoz eszközt? eternet kábelt szokott náluk lenni? Megkérném csináljon hármat,max kifizetem neki.
-
gocsi
csendes tag
válasz
Borisz76 #110459 üzenetére
Köszi a válaszokat.
Nem szeretnék kettővel, hanem csak egy routerrel tárcsázni.Pl: Alfa router van a szobában, tőle jobbra 20 méterre az ont, ettől jobbra 20 méterre a Beta router.
Az Alfa intézi a ppoe kapcsolatot és szórja a Gamma wifit.
Azt nem lehet, hogy a Beta router csak AP és 20m kábel elég az ont-tól? 40m kábel kell? -
Dragon3000
nagyúr
válasz
Borisz76 #110273 üzenetére
Volt egy kérdés, ahol kábelen egy gép lenne, wifin meg a telefon, itt mi értelme lenne egy switch-nek? Ha elég az ont képessége használja, ha nem, akkor ebben az esetben csak a router jöhet szóba. De a lényeg, nem lesz tízszeres szorzó a kettő között, ha új árakat nézünk 5-8e egy gigabites switch, értelmesebb routert meg lehet már 15e-ért is találni.
-
-
beach head
senior tag
válasz
Borisz76 #109387 üzenetére
Szia!
Az eszköz egy android box amin fut egy torrent kliens. DHCP-vel ki van osztva neki egy fix ip (192168.0.4). Routerben a upnp ki van kapcsolva. 50002-es portot nyitottam a kliensnek.Viszont az archer c6nál már újabb menü van, és ott nem egészen világos mit kell kitölteni,
Először is van egy virtual servers menu:Na meg van Port triggering menüpont is:
itt ezt nem tudom, hogy ki kell-e tölteni?
Amúgy az n-betűs oldalról letöltött file-t nem seedeli
A "kalózöböl"ről leszedettel pedig megy a visszatöltés is most... -
attak79
tag
válasz
Borisz76 #109053 üzenetére
Elméletileg az ont bridge módban van,anno ezt kértem,amikor bekötötték,mert akkor is volt gikszer,szóval úgy szeretném használni.És csak remélem,hogy ez azóta is így van,mert...a számítógépen az látszik,hogy Hálózat 2,holott van neki külön neve is,miért nem azt írja ki,mint pl.a mobilnál? Világít az onton a wlan led,az elméletileg a wifit jezi,de megnéztem most a diginél,modem üzemmódban van,vagyis ezen nem kell állítgatnom semmit...vagy annak pont nem kéne világítania?
-
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Borisz76 #107439 üzenetére
Meg a háromszor gyorsabb feltöltés a netnek, akinek ez is fontos. Illetve akit csak a net érdekel, a digi esetében 4900Ft, Telekom esetében az 1/1-es net mellé kérni kell a telefont és pár száz forinttal lesz csak drágább, ha a digi emel, akkor ebben az esetben drágább lesz a digi.
-
pergabb
senior tag
válasz
Borisz76 #107192 üzenetére
Holnap meglesem náluk, speciel megnéztem a saját gépemen, nálam pl IPv4 nincs is, pontosabban a routerben az van kipipálva, hogy ossza meg ugyan azt a PPPoE munkamenetet az IPv4-el és ennyi
de az IPv6 címem is más, mint amit a böngésző ír
Az internet IP címére dobja ki azt amit az oldalon az IPv4, az megegyezik (itthon) -
válasz
Borisz76 #107111 üzenetére
Olyan értelemben nincs szakadás, hogy a router vagy a szolgáltató bontaná a kapcsolatot. A A Remote Desktop pedig a sima windowsos Remote Desktop (RDP) alkalmazás, ami VPN csatornán kapcsolódik a host-hoz. Miközben az RDP elbont és újracsatlakozik, a háttérben futó telnet (SSH) session vidáman életben marad, és persze az SSH csatornán kívüli tevékenységek is akadás nélkül mennek (pl. párhuzamos GMeet session).
Vannak utalások arra, hogy az RDP érzékeny a hálózati kapcsolat minőségére, azaz a csomagvesztésre, esetleg a válaszidők fluktuációra. Alighanem ugyanúgy, mint egyes online játékok, ami öt-hat héttel ezelőtt volt téma itt. Pár órája kísérletképpen kikapcsoltam az UDP-t az RDP-ben: azóta nem volt szakadás, de még nem innék előre a medve bőrére...
#107113 Dragon3000 "Pingelés esetében ennyi veszteség bőven belefér"
Ha tényleg időszakosan fellépő network congestion okozza a csomagvesztést (nem valami helyi hardver hiba), akkor rövid időszakokra lehet sokkal nagyobb arányú is a csomagvesztés, amit egy háttérben futó sima ping nem feltétlen detektál megbízhatóan. -
Qtya123
őstag
válasz
Borisz76 #107005 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Nincs szükségem arra, hogy wifin is elérjem a NAS-t, elég csak vezetéken. A wifije is megfelelő a HG6544C típusnak. Csak egy laptop van rajta wifin (csak böngészés), pár telefon, meg egy robotporszívó. Szerintem ehhez nem kell komolyabb wifivel rendelkező router.
Ja meg lesz nemsokára egy TV is a NAS-től nem messze, gondolom ahhoz, hogy a TV lássa a NAS-t szintén elég a switch.Már csak két kérdés:
- Arra esetleg nincs lehetőség, hogy szólok a diginek, hogy olyan eszközt adjon, amely nem szeparált?
- Amennyiben nem, milyen Switchet lenne érdemes venni? Így hirtelenjében ezt a kettőt néztem: [link] [link]
Ezek közül melyik? Vagy van esetleg másik, amely ajánlottabb?Akkor ezzel 0 konfigurálásra lesz szükség? Csak összedugom és egy alhálózaton lesz az asztali gép és a NAS?
A Fiberhome routerben beállított port forward és egyéb más beállításom továbbra is működni fog? Bocs a sok kérdésért, a hálózati ismereteim finoman szólva alapszintűek. -
BandiHUN
veterán
válasz
Borisz76 #106322 üzenetére
Van szolgáltatás, csak még Invitel, de lejárt a hűség! Viszont itt a Digi nem volt önállóan, az Invitel miatt került képbe... sokan várnak nálunk, már vagy 5 éve "jön" az optika is, hitegettek a szerelők(régi ismik), hogy türelem. Most viszont elvileg már 100%-osan Digi az Invitel, Digi Mobil tornyot telepítettek ide, rég van ugye Digi online, bár csak számlanézegetés, viszont nem mindegy lenne, hogy 6.9k lenne több, mint 10k helyett az ára. Tékom optika van a házban, de nem túl stabil a városban...
Ezértis kérdezném, van-e valaki, aki átszerződött egy hasonló városban. -
MadMancs
veterán
válasz
Borisz76 #106031 üzenetére
Csak azért néztem mert digi nekem csomagom van. Nem úgy volt hogy net is ugrik 4900Ft ra januartól? Minden ugyanaddig van hűségben. 2021 januárban kötöttem, 2022 januárban hosszabbítottam, csak 2022 szept, okt, nov szüneteltetve volt minden, ezért vannak novemberi dátumok (ujraaktiválás). Jó mondjuk nekem teljesen megfelel a 3100Ft is, nem reklamalok miatta. 😁
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Borisz76 #105999 üzenetére
Amíg nem hajlandó megnézni a dolgokat csak a hitről van szó, addig értelmetlen az egész.
Illetve nálad a 3. ont esetében nem kellett volna jelszót változtatnia a szerelőnek és nem lett volna vele semmi gond. Elég sok esetről írtak itt, hogy jelszó változtatás után nem lehetett többet belépni az ontba, ha jól rémlik fiberhome-mal jelentkezik ez a hiba.
-
z123456z
őstag
-
Phobion
őstag
válasz
Borisz76 #105199 üzenetére
Megnézem akkor, hogy a szolgáltatói modem milyen módban üzemel. Ezekre a digis ZTE modemekre milyen username/pw-vel lehet belépni?
szerk.: "Tehát a router-ben látott IPv4 cím megeggyezik e a [https://whatismyipaddress.com/] oldalon látottal ?"
Igen, megegyezik.
#105200 - Világos, én is tudni szeretnék mindent, másképp nem működhet.
De szerintem nem vagyok NAT-olva, mert okostelefonról OpenVPN-el haza tudok tárcsázni (WiFi ki van kapcsolva az okostelefonon.)
-
válasz
Borisz76 #104623 üzenetére
kicseréltem a kábelt de nincs változás. a fő deco az ugye a ház közepén van ahogy megyünk a garázsba a folyosón a mennyezetben egy szerelő nyílás mögött, szóval eléggé el van dugva. Ha a közelében vagyok és az adott eszköz rá van csatlakozva ott 300-400 -al jön a net az teljesen OK, de amint a házban valamelyik kiszolgálóra csatlakozik ott már 100-150 körül mozog. Most azt próbáltam ami a dolgozóban van deco abba bedugtam UTP kábelen keresztül a falból a netet, hát ha változik valami de nem lett jobb...
u.i: Nem tudom egyáltalán van értelme egy dolgozóban lévő kiszolgálóba vezetékes netet dugni javulhat tőli a wifi sebesség ?
-
Garashan
újonc
válasz
Borisz76 #103880 üzenetére
Pedig már örültem, hogy ki lehet iktatni a Digi ONT-ját
De akkor nem veszek SFP modult.
A Digis ONT bridge módban volt, úgy volt szar. Ma át lett tetetve router módba.
Egyelőre marad a teszt.
A problémát nem oldotta meg, hogy másik IP alhálózatba került az ONT és a router, amíg az ONT bridge módban volt. (TP-link esetében láttam olyat régebben, hogy hiába volt bridge módban ha ugyan azt az alhálózatot adtuk meg neki, akkor szar volt). -
ubbconfig
aktív tag
válasz
Borisz76 #103863 üzenetére
Erre írtam, hogy szerelője válogatja, garancia semmire sincs, jövőbelátók meg pláne nem vagyunk. Így az alapján bíztatni bárkit, hogy persze nyugodtan húzz a föld alá 15 méter gégecsövet, behúzószállal, meg padlóból állj ki az optikával házon belül, és minden úgy lesz ahogy Te akarod, kedves ügyfél, az necces tanács. Azért, mert nálad így volt. Lehet nála is így lesz, de nem biztos.
Ha lehetne ezt előre egyeztetni -ahogy a topiktárs is szerette volna, de lepattant - akkor persze az a legjobb megoldás. De ezért írtam, hogy ha neki megfelel a szerelődobozos verzió is, és biztosra akar menni, akkor ezen kár vekengeni, odateszi, szerelők jönnek, behúzzák, elmennek.
/Engem spec hullára nem zavar, hogy a házam falán az eresz alatt jön be lengőkábelen a net. A lényeg, hogy házon belül rend van, strukturált hálózattal, kiállásokkal, riasztórendszerrel, koax-al, UTP-vel. / -
JustGamer
csendes tag
válasz
Borisz76 #103595 üzenetére
Oh, akkor pont fordítva.
Jelenleg ezen az oldalon látott ip-m az 62.xxx míg ha belépek a digis routerbe ott a WAN statusnál 100.xxx kezdetűt látok.
Ennek a kettőnek kellene egyezni igaz? Ha igen, akkor a digi ugyfélszolgálatot kell felhívjam és ők kivesznek a NAT alól? -
picimitch
tag
válasz
Borisz76 #103182 üzenetére
Köszi igen, azért is mókoltam át ideiglenesen, hogy legyen bizonyíték, hogy a Fiberhome a hunyó. Viszont most valamiért stabilabb így, nem is értem. Konkrétan várom hogy szakadjon, mert akkor bejelenthetem, és kaphatnék valami normális eszközt én is, amivel bridge-ben is minden szép lehet.
Bacusuz: az a vicc, hogy egy digis szerelőt "lerohantam" a ház előtt a bajommal, mondta, hogy a Fiberhome-al sokat szívnak, próbáljam meg bejelenteni helyi ügyfélszolgálaton, ne telefonon (Dunaújváros), ott nem fognak elhajtani, és ha szerencsém van kaphatok másik eszközt. -
lalus8706
tag
válasz
Borisz76 #102102 üzenetére
Szia,
Éppen este kezdtem kutatni, milyen csövet fektessünk, szóval köszi a tippet! A diginél a tv coaxon jön, így mindenképpen szükség van 2 szálra vagy 1 db osztott csőre. :)
Már csak azt nem tudom, mennyire ronthat bármely szolgáltatás minőségén, ha 1 szálban van 1 optika és 1 coax.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Borisz76 #101789 üzenetére
Már tucatnyi panaszt olvastam ezzel kapcsolatban a net-en, az MS Fórumain is és pl. a Reddit-en is (XBOX app Cloud Gaming "Screen tearing"). Sehol, semmi épkézláb megoldás, vagy hogy mitől lehet. Vagy hogy sokaknak mitől jó még mindig és másoknak mitől romlott el. Az MS Support Forum-ra is írtam már vagy 1 hete, ők meg átküldtek az Insider csatornájukra. Egyelőre itt tart a dolog.
És írtam már: egy másik, Win10-es gépemen is ugyan ez volt (ott kezdődött). Ez meg egy friss Win11-es install. Ha az app a hibás, akkor eleve az, ezt egy reinstall nem oldja meg.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- JBL Tour One M2 - Champagne
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest