- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
-
Mobilarena
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
válasz
ubbconfig #104639 üzenetére
Sőt, látom a 3-ból 1 el van vcágva gondolom az a merevítő.
De az optikai kábel az ilyesmi, vagy is, egy kábel, az "érpárok" a szigetelésen belül vannak az optikai szál meg bazi vékony.
Diginél nem volt ilyen vékony szál, láthatólag. (amúgy lehet így van, csak a bekötés végét pont nem láttam)
-
Borisz76
nagyúr
válasz
ubbconfig #103862 üzenetére
Azért ez így nem teljesen fedi a valóságot....
Nálam utcáról padlásra megy be , onnan végig csövezve a célhelyig.
A szerelőknek csak be kellett húzni.
Meg is dícsértek, hogy előre gondolkodtam és előkészítettem mindent.
Nekik sem mindegy , hogy egy adott címen 3-4-5 órát szöszölnek mert ide kérik az ONT-ot...oda is kéne koax meg amoda is....
Nálam 45 perc alatt végeztek mindennel.
Otthoni hálózat és internet megosztás fórumban írtam róla.
Nem fogadtak el pénzt ! Behúzásban segítettem is.Ha elő van készítve a csövezés és behúzó szál is van benne , akkor az a legjobb mert a tulaj gondolkodott....előre. Nagy eséllyel házon belül is meg van oldva az optika elvezetése.
-
cecil
aktív tag
válasz
ubbconfig #103838 üzenetére
Szia! Köszi ezek már megvannak
Fali rack helye a közlekedőben egy beépített szekrényben az elosztószekrénnyel (erős és gyengeáram - Loxone) és riasztó központtal együtt, bele az eszközök is várják hogy helyükre kerüljenek (UDM PRO SE, pro 24 poe switch, 2db AC6 lite, 1db AC6 LR, 2db G4 bullet, 1db G4 AI kamera), minden szobában benn 2x CAT6 csatlakozási pont a falban, illetve minden szobában koax kiállás is készült biztos ami biztos. Ami kérdés az hogy az utcán honnan jön az optikai kábel (légkábel oszlopról elvileg) és hol tudom a házba bejuttatni. Tetőn cserepezésen nem akarom mert nem szeretném átvinni a belső párazáró rétegen (beépített tetőtér) mivel közell 0 energiás, légtömör ház. Megoldható-e hogy a telekhatáron lejön egy oszlopon és onnan a födben védőcsőben a padlóban jövök be pl? Esetleg egy elvakolt szerelődoboz a homlokzaton az eresz alatt valahol hogy a falazaton tudjam bevinni (ezt könnyebben tömíten légtömören)? Most raknánk a padló hőszigetelést és fontos lenne ha ott kell még védőcsövet beraknom.
-
válasz
ubbconfig #10064 üzenetére
részemről wifi nem került említésre, kábeles kapcsolatnál meg még pont belefér adott netes sebesség azon router esetén!
wifi hálózaton az 54 megabit/sec elméleti maximális sebességű g szabványos hálózat gyakorlati maximuma ~ 20 - 22 megabit/sec környékén mozog, ezért egyértelmű, hogy 40/20 megabit/sec teljes átviteléhez n szabványos eszközök kellenek! -
sfdrakex
nagyúr
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
ubbconfig #9697 üzenetére
Üdv!
Én nemrég mentem be a digihez egy mobilnet csomagért, 1gigást választottam, azt mondták, ha nem elég fel tudok váltani nagyobbra.
13h körül voltam benn az ügyfélszolgálaton, 18h-kor már aktiválva volt a SIM.
speedtest:
Eddig nincs problémám vele, és ennyit simán megér úgy hogy nincs se túlforgalmazás, se hűségnyilatkozat!
Arra leszek még kíváncsi, hogy mennyire lassul be, ha elfogyott az 1GB... -
szabjan
tag
válasz
ubbconfig #9073 üzenetére
Igen de tegyük hozzá, hogy nálam azért közre játszik még egy dolog. Ebben a hozzáértőbbek talán ki tudnak jobban számokkal segíteni. Szóval 16 lakásos a házunk. 3. ként köttettem be a LAN-t. Az elején ugye minden ok. volt Állandóan max sebességem volt. ..és itt kéne az aki ismeri milyen módon van elosztva net és mennyi sebesség jut egyenként egy lakásra ha mindenki letölt mondjuk max-on. Tudom ez csak elméleti dolog de mintha a folyamatos rákötésekkel egyre sűrübben fordulna elő ez a sebesség csökkenés a házunkban... Persze lehet csak paranoiás vagyok kicsit....
-
McLaca
őstag
válasz
ubbconfig #8708 üzenetére
Neked is köszi.
Épp pár perce rendeltem meg kedvenc üzletemben a 941-est, mert végülis az N-es wifire nekem szükségem lesz, hamarosan noteszcsere, és az újban már N-es lesz (most kábelen vagyok a régi routeren, mert a g-s wifinek ugyebár 18Mbitnél vége), a 3 antennás MIMO meg azért mégiscsak számít.
Remélem, beválik, mert az amúgy agyonverhetetlen atomstabil régi Asus-t nagyon szeretem, de 25-26Mbitnél kifullad és a torrenttől is belassul, ha túl sok a kapcsolat...szóval kell a csere. Főleg azóta égető, mióta a digi 40-re emelt.
Üdv!
-
maci25
aktív tag
válasz
ubbconfig #7671 üzenetére
Igazad van ,nem éri meg a fix ip mert azért az árért már igencsak "nagy"tárhelyet lehet bérelni.Az áram számla viszont más kérdés. A router az minden féle képpen megy, a webserver meg a nas feladatok miatt ismét megy.A nas 21 W fogyaszt max, ha minden igaz akkor 7 W készenlétben.De ismétlem a file server feladatok miatt mindig megy.Nekem logikusnak tünik ,ha már megy akkor miért ne erröl menjen a weboldalam is.
Bár ha találok egy hasonlo szolgáltatot mint a tvnetwork debrecenben akkor nem volna probléma. -
szabjan
tag
válasz
ubbconfig #7480 üzenetére
Nos megpróbáltam a 2.0.1 as verziót, de ugyanaz a helyzet.
Ahogy elindítom az asztali gépen a torrentet, abban a pillanatban nem megy semmi adat a wifi-n. Egy idő után szét is kapcsol. Ha nyomok egyet a csatlakozásra azt írja nem tud cstlakozni. A wifi-t átraktam most sima WEP-re. port forward-ok vannak. Tökéletesen megy is a torrent , valamint az aztalin a net is. De a wifi az pá... -
szabjan
tag
válasz
ubbconfig #7372 üzenetére
Battán nálunk valamikor tavaly ősszel fektettek és fúrtak faragtak a házban. Gyakorlatilag pillanatok alatt. A Digi valamikor december környékén a 20 centis hóban
kötötte a parkban az elosztó aknákat. Majd olyan Márc elején megjelentek az első fecskék a házban.Összepakolták a házat kábel, erősítő, stb....majd mindjárt másnap nagy pezsgőbontás közepette rápakolták az első szerencsés júzert. A szerencsétlen, majd egy napig szarakodtak szegénykémnél. Nem akart elsőre indulni a gépezet. Aztán jött a többi lakó. Jelen pillanatban a ház fele levált a fibernetről. Béke poraira lassacskán.
És ünnepélyesen jelentem a mai napon leszerződtem én is velük
Én a telefon percdíjain vagyok ledöbbenve kicsit. Olcsóbban hívom a mobilokat digiről minta pannonos telefonomról -
cannyon
aktív tag
válasz
ubbconfig #6933 üzenetére
Azok a régi szép idök
mikor idegbeteg voltam mert olyan lassan jött le minden hogy az már fájt
cseppet se sajnálom
most már teljesen kiegyensúlyozott vagyok a digivel a digi a barátom
ezzel énis igy vagyok csak én 1 nap alatt tolok fel annyit amenyit az adsl korszakomban 1 év alatt
-
RAiN91
őstag
válasz
ubbconfig #6834 üzenetére
Akkor nincs értelme routernek. Viszont ha a szolgáltató nem a mac cím alapján adja a netet, akkor mi alapján adhatja?
Esetleg van rá esély, ha átregisztráltatom a netet egy másik hálókártyára, akkor kapok más ip-t? Más megoldást tényleg nem tudok már. Digit is csak ígérgetik, hogy hamarosan, de még mindig csak a szomszéd utcában vannak -
RAiN91
őstag
válasz
ubbconfig #6829 üzenetére
Fogalmam sincs, itt egy kép róla.
MAC címet megpróbáltam átklónozni a másik hálókártyára, de nem ment a net, abból gondolom, hogy nem MAC cím alapján kapom a nevet. A szerződésen az van, hogy egy számítógép nevet kell megadni. (de ha mást adok meg, akkor is megy a net...)
(helyi kapcsolat 2-ről megy a net) -
RAiN91
őstag
válasz
ubbconfig #6827 üzenetére
Szia
Arrabonetem van, helyi, győri szolgáltató. A bejárati ajtóhnál van egy kis maroknyi doboz, egyik oldalán UTP (amit a gépbe megy), a másik oldalába pedig megy egy kábel (kb. ugyan úgy néz ki, mint az UTP, ami a géphez megy).
Fél éve ugyan az az ip címem. Ha rapidra felmegyek, akkor sokszor kiírja, nem tudok tölteni, mert ezzel az ip-vel már töltenek, gondolom más is ezt az ip-t kaphatja.
What is my ip.com ezt írja a kapcsolatról:
Hostname: 94-21-6-26.pool.digikabel.hu
ISP: DIGI
Organization: DIGI
Type: Cable/DSLszerk. : esetleg routerrel kaphatnék más ip-t? A szolgáltató ajánlotta, ha több hálókártyáról szeretnék netezni, hogy ne kelljen kijönniük és átregisztrálgatni a hálókártyára a netet, routert ajánlott.
-
Tomics
addikt
-
McLaca
őstag
válasz
ubbconfig #6678 üzenetére
Tudtommal senkinek nem adnak alapból, csak ha kéri, de ezek szerint vannak települések, ahol gondolnak erre is. Én is az SMTP miatt kértem csak.
arabicsnus: Még mielőtt több ökörséget írnál, a te problémádról nem a digi tehet. Vagy rosszul állítottad be a routert, vagy az ipod beállításait kefélted el. Szerintem utóbbi, vagy 2 in 1.
Meg ezek a mobil kütyük elég finnyásak, érdemes a routerben a dhcp-t bekapcsolva hagyni (akkor is, ha a számítógépekre ettől függetlenül fix ip kerül).
Amit idéztél szürkével, az meg véletlenül sem a wifire vonatkozik (még csak benne sincs, hogy egyáltalán wifi-képes routerekről lenne szó), hanem hogy a PPPoE fronton a routereknek vannak gondjaik a diginettel. De ez azt jelenti, hogy a netre se csatlakoznak, vagy csak nehézkesen.
Azt kijelenteni, hogy egy router wifi részén egy adott szolgáltató miatt nincs net, miközben meg a kábeles részén van, vagy orbitális ostobaságról, vagy szándékos provokációról tesz tanúbizonyságot. Onnantól kezdve, hogy a router wan portján bement a net, a továbbiakban már a router sara, hogy hol fog belőle kijönni.Üdv!
-
Calogero
addikt
válasz
ubbconfig #6678 üzenetére
Nem mindenütt ugyanaz a szitu, de hogy miért azt passzolom.
Nekem már a megrendeléskor megkérdezték az e-amil címet. Beüzemeléskor már aktív is volt. Az e-mail címem @ipmedia.hu-ra végződik. (Debrecen, tócóskerti ügyfélszolg.)
Unokatesóméknál telefonon kellett igényelni, az ő e-mail címe @digikabel.hu-ra végződik. (Debrecen, Füredi úti ügyfélszolg. (Újkert))
A két lakótelep kb.10 km-re van egymástól.
jah és a pop/smtp szerverek is mások.
Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Nintendo Switch 2
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Elektromos cigaretta 🔞
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- PlayStation 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged